Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mistrzostwa Świata 2014r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eh... Liczyłem na Chile ale trudno ...

Liczyłem na Meskyk ... 1-0 dla Meksyku ... 88 minuta 1-1 ... 93 1-2 ... <facepalm>

Szkoda że Meksyk tego nie wygrał , ale licze że Kolumbia wygra z Brazylią , i żeby Kostaryka wygrała z Grecją a potem zagrała jak z Włochami , Anglikami i Urugwajem i sprawili niespodzianke Holenderskim dziewczynkom ... A reszte zobaczymy .

Również liczyłem na Meksyk, ale cóż. Holendrzy są bardzo mocni w ofensywie (Van Persie, Robben...). Kostaryka ledwo wygrała z Grecją, ale liczy się że jest dalej w grze. Do finału dojdą Niemcy ;-)

534721413388468938793.jpeg

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słaba? Di Maria i Messi jedną akcją mogą wygrać mecz       

W dwuch mundialu nie wygrają!

tu się liczy gra zespołowa a nie "gwiazdy" na boisku, my wcalę złych graczy nie mamy a nie dostaliśmy się na ten mundial i 4 lata temu.

Osobiście stawiam na Niemców, ale Holandia też bardzo dobrze gra i najprawdopodobniej to ich zobaczymy na finałach mundialu.

Opublikowano

Brazylia vs Kolumbia = Brazylia

Francja vs Niemcy = Francja

Holandia vs Kostaryka = Holandia

Argentyna vs Belgia = Belgia

W finale widze Brazylia vs Balgia = Belgia :)

Eden Hazard 4Ever

24267682304344824194.gif

Opublikowano

Mam dziwne przeczucie, że Kostaryka będzie w półfinale.  :unsure:

Opublikowano

Brazylia vs Kolumbia = Brazylia

Francja vs Niemcy = Francja

Holandia vs Kostaryka = Holandia

Argentyna vs Belgia = Belgia

W finale widze Brazylia vs Balgia = Belgia :)

Eden Hazard 4Ever

Uśmiałem się w c**j. 

Brazylijczycy odpadną w meczu z Kolumbią :). To nie drużyna amatorów by przegrać z Brazylią. Grają ładny futbol na mundialu i mają ładne zgranie. Chyba, że znowu jebani sędziowie im pomogą. Bo Brazylia ma zamieszki w biedniejszych dzielnicach miast, które są gospodarzami Mundialu. 

Mnie ciekawi mecz Niemcy vs. Francja oraz Holandia (której od początku mundialu kibicuję) vs. Kostaryka.

jqeuR.png

Opublikowano

Mundialowe zmagania w tym roku pokazały już niejednokrotnie, że każdy może wygrać ten turniej, paru faworytów już dawno za burtą, także z tych drużyn co zostały, najmniejsze szanse daje Kostaryce, myślę, że w tej rundzie już szczęście się skończy.

Jak się ogląda mecze, to największe szanse mają zdecydowanie Holandia i Kolumbia, patrząc na styl w jakim wygrywają mecze i ktoś z dwójki Niemcy/Francja. Namieszać może Belgia, która moim zdaniem obecnie prezentuje się ciut lepiej niż Argentyna i może ją wyeliminować. Argentyna nic sobą nie reprezentuje, ale to taka drużyna, naszpikowana indywidualnościami, które potrafią przesądzić w decydującym momencie spotkania o awansie czy zwycięstwie, jak choćby Messi w meczu z Iranem.

Dla mnie dużą niespodzianką będzie jeśli Brazylia ogra Kolumbię, ja rozumiem, że prestiż, ciśnienie, oczekiwania itd., ale kurs na Kolumbię w tym meczu jest zaskakująco wysoki. Jak miałbym wybierać, to chyba chciałbym, żeby wygrała Holandia, gdyż zdecydowanie należy się to Oranje, za wygranie tak ciężkiej grupy i myślę, że ma do tego jak najbardziej realne szanse :D

Opublikowano

Niemcy 1:0 Francja

Brazylia 2:1 Kolumbia.

Drugiego wyniku się spodziewałem.

Głupi faul Thiago Silvy i nie będzie go w meczu półfinałowym :x

Game Over

Opublikowano

Jezu, aż mi się szkoda James'a zrobiło. :-( Szacunek dla Alvesa i Luiza za podejście po gwizdku. Jednak najgorszą rzeczą jaka mogła się przytrafić Brazyli to utrata Thiago Silvy. On i Luiz znają się, grają razem od dziecka i ich współpraca jest wręcz wzorowa. Zobaczymy jak się spisze Dante, ale widać jaką parę tworzą Luiz i Silva.

10526189_616347511807352_454644244157925

Witamy Brazylię w 1/2 finału! ;)

Opublikowano

Szacunek dla Jamesa :D Widać było jak się starał, aby Kolumbia zaszła daleko. Ciekawi mnie jeszcze czy Neymar zagra w następnym meczu ;)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

I mamy piękno tego mundialu uchwycone na jednym vine.

Szkoda Jamesa. Ale mam nadzieję że nie będzie musiał długo czekać na propozycję grania w Realu Madryt :)

Game Over

Opublikowano

"Neymar ma złamany krąg i już nie zobaczymy go niestety na tych mistrzostwach" - Zuniga załatwił mu wakacje :/

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Brazylia bez Neymara jest w takiej dupie, że szok. Nie oszukujmy się, ale na nim, Luizie i Silvie opiera się cała gra Brazylii. Oby Bernard go godnie zastąpił.  :unsure:

Opublikowano

Heh, Brazylia w półfinale bez Thiago Silvy i Neymara ma grać przeciwko Niemcom, powodzenia. Będzie ciekawie jak odpadną z własnego mundialu.

Game Over

Opublikowano

Heh, Brazylia w półfinale bez Thiago Silvy i Neymara ma grać przeciwko Niemcom, powodzenia. Będzie ciekawie jak odpadną z własnego mundialu.

To już wisiało w powietrzu od dawna. Z Chile wygrali fartem, a de facto już wtedy powinni odpaść.

Teraz brak dwóch bardzo dobrych piłkarzy to strzał w kolano drużynie Brazylii. Na ten moment Niemcy są już w finale. No... chyba, że gospodarzom zdarzy się cud.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Dziś awans Belgii i Holandii z pewnością.

Ciekawi mnie występ Brazylii z Niemcami. Na papierze Niemcy powinni wygrać, ale sami też grają dosyć przeciętnie. Gdyby ich Hummels ich wczoraj nie uratował to mogliby już jechać do domu.

Opublikowano

Dziś awans Belgii i Holandii z pewnością.

Ciekawi mnie występ Brazylii z Niemcami. Na papierze Niemcy powinni wygrać, ale sami też grają dosyć przeciętnie. Gdyby ich Hummels ich wczoraj nie uratował to mogliby już jechać do domu.

Oj nie, Argentyna awansuje i wygra Mistrzostwa. Jeżeli nie Hiszpania, to Argentyna, innych opcji nie ma. ;)

Opublikowano

Po jednej z lepszych dogrywek na tych mistrzostwach doszło do karnych gdzie Holandia, a konkretnie Krul został bohaterem i obronił 2 karne, przez co wprowadził Holandię do półfinału. Brawa dla Kostaryki ;)

Brazylia - Niemcy

Argentyna - Holandia

Moim zdaniem finał albo europejski albo amerykański. 

Opublikowano

Argentyna z duetem Messi - Maradona może namieszać xD

Przed ćwierćfinałami stawiałem na Niemcy - Holandia w finale i Argentyna - Brazylia o trzecie. Zdania nie zmieniam, według mnie dwa najlepsze mecze jakie mogą z tej czwórki być.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A to ten Van Gaal chytry lis , zmiana bramkarza to był strzał w dziesiątkę i Krul został królem Holandii : D
Jednak Kostaryka to bez wątpienia największa rewelacja Mundialu mimo że wczoraj przez większość meczu rozpaczliwie się bronili to o mały włos w ostatniej minucie dogrywki nie pogrążyli by pomarańczowych. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...