Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mistrzostwa Świata 2014r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat zrobiłem bratu tabelkę do rodzinnego typowania wyników, takie jak czasem sprzedają ;) Musiałem obstawić, więc:

1. Hiszpania

2. Urugwaj

3. Brazylia

4. Argentyna.

A tak se.

YGsMv3q.jpg
  • Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obecnie Diego Lopez jest w lepszej formie niż Casillas

Ale w poprzednim mundialu Casillas bronił fenomenalnie więc gdybym był selekcjonerem Hiszpanii postawił bym na Ikera

Lopez może mu buty czyścić. Nie widzę fenomenu tego bramkarza, jakoś on mnie nie przekonuję. Wolałbym De Gea wystawić niż jego. Oczywistą oczywistością jest to, że to Iker stanie między słupkami.

Moje typy:

1.Hiszpania

2.Argentyna

3.Brazylia

4.Belgia

Opublikowano

Z POSZCZEGÓLNYCH GRUP WYJDZIE:

A| 1.Brazylia 2.Chorwacja

B| 1.Hiszpania 2.Chile

C| 1.WKS 2.Kolumbia

D| 1.Anglia 2.Uragwaj

E| 1.Francja 2.Szwajcaria

F| 1.Argentyna 2.Nigeria

G| 1.Niemcy 2.Portugalia

H| 1.Belgia 2.Rosja

JOSE MOURINHO WYTYPOWAŁ REPREZENTACJE KTÓRE WYJDĄ Z GRUPY:

I tak z grupy A z pierwszego miejsce wyjdą gospodarze - Brazylia. Drugie miejsce według Mourinho zajmie reprezentacja Meksyku. Do domu pojadą więc Kamerun i Chorwacja.

W grupie B trener Chelsea stawia na swoich przyjaciół. Pierwszeństwo daje obrońcy tytułu - reprezentacji Hiszpanii. W kadrze La Furia Roja gra kilku jego byłych podopiecznych z Realu Madryt. Z kolei drugą lokatę, mają według Portugalczyka zająć - Holendrzy, na ławce których będzie Louis van Gaal, z którym Mou pracował kiedyś w Barcelonie. Wychodzi na to, że Chile i Australia odpadną.

Dość sensacyjnie według Mourinho ma być w grupie C, gdzie Wybrzeże Kości Słoniowej i Grecja mają okazać się lepsze od uważanej za czarnego konia turnieju Kolumbii oraz Japonii.

Grupa D ma okazać się śmiertelna dla Urugwaju i Kostaryki. Najlepsza będzie Anglia, a drugie miejsce zajmą Włosi. - Gdybym powiedział, że Anglicy odpadną pewnie nie pozwolono by mi pracować dłużej w Chelsea - żartuje Mourinho.

Szkoleniowiec The Blues nie wierzy, żeby ponownie reprezentacja Francji miała nieudany turniej, dlatego to Trójkolorowi i Szwajcaria wyjdą zwycięsko z batalii w grupie E. Z Brazylią pożegnają się według Jose - Ekwador oraz Honduras.

W grupie F najlepsi mają być Argentyńczycy i Nigeryjczycy. Według Mourinho z mistrzostw po pierwszej fazie odpadną Iran i Bośnia

Najbardziej uczuciowo JM podchodzi do tego co stanie się w grupie H, gdzie gra jego Portugalia. Słynny trener uważa, że pierwsze miejsce zajmą Niemcy, a jego rodacy do końca, ale zwycięsko, będą się bić o drugie miejsce z USA. Tym samym poza turniejem ma wylądować również Ghana.

W ostatniej - grupie H The Special One widzi niespodziankę. Pierwsza według niego ma być Rosja. Dopiero drugie miejsce Mourinho rezerwuje dla Belgii, którą wielu widzi nawet w finale. Wynika z tego, że po fazie grupowej na urlopy udadzą się jeszcze reprezentacje Algierii i Korei Południowej.

Kolego Ty wierzysz że wyjdzie Anglia? Ta Anglia która nic nie gra od jakiegoś czasu? Włochy ich rozje... w trzy dupy :)

Czarnym koniem jest Urugwaj, nie Kolumbia.

Moim zdaniem w grupie A nie będzie większych niespodzianek i wyjdzie bez problemu Brazylia i Chorwacja. Kamerun ma gwiazdy, ale one same nic nie wygrają.

B - Hiszpania i Holandia, Chile zajmie ostatnie miejsce, Australia zapewne wygra właśnie z Chile.

C - WKS i Japonia.

D - Urugwaj i Włochy, jak pisałem wyżej. Anglia aktualnie nic nie gra i na Mistrzostwach nic nie pokaże.

E - Francja i Szwajcaria.

F - Argentyna i Nigeria. Nigeria moim zdaniem bez problemu wygra z Iranem i Bośnią i zajmie drugie miejsce w grupie.

G - Każdy twierdzi że bez problemu wyjdą Niemcy i Portugalia, ja sercem liczę na Ghanę. Niemcy komplet punktów, a Ghana może zremisuje z Portugalią i wygra z USA.

H - Rosja i Belgia

Opublikowano

Najlepszy atak ma

1. Argentyna

- Messi

- Aguero

2. Uragwaj

- Luis Suarez

- Cavani

Najlepszą obrone zdecydowanie mają Brazylijczycy i atak też nie zły bo Neymar i Hulk wiedzą co się robi z piłka kiedy jest się w polu karnym.

Anglia może na ostatnim mundialu rozczarowała ale teraz mają prawie całkiem inny skład a połowa tego składu to gracze z Liverpoolu i Chelsea

Ja oczywiście będę stał za Belgią bo z takim składem muszą wygrać MŚ jak nie w Brazyli to jakieś kolejne bo takiej mocnek drużyny to nie mieli nigdy i warto dodać że połowa ich składu to Chelsea :)

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Najlepszy atak ma

1. Argentyna

- Messi

- Aguero

2. Uragwaj

- Luis Suarez

- Cavani

Najlepszą obrone zdecydowanie mają Brazylijczycy i atak też nie zły bo Neymar i Hulk wiedzą co się robi z piłka kiedy jest się w polu karnym.

Anglia może na ostatnim mundialu rozczarowała ale teraz mają prawie całkiem inny skład a połowa tego składu to gracze z Liverpoolu i Chelsea

Ja oczywiście będę stał za Belgią bo z takim składem muszą wygrać MŚ jak nie w Brazyli to jakieś kolejne bo takiej mocnek drużyny to nie mieli nigdy i warto dodać że połowa ich składu to Chelsea :)

Skład to jeszcze nie wszystko, popatrz jak mocną pakę mają Niemcy, a jak sobie nie radzą w reprezentacji ;)

Co nie zmienia faktu, że Belgom będę kibicował.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Mecz Brazylii i Chorwacji zakończył się wynikiem 3-1 dla gospodarzy turnieju. Karny nie słuszny i z taką grą przeciwko Hiszpanii lub Argentynie dobrze nie wróżę. Kto wie, może będzie tak jak z Hiszpanią na ME 2012. Grają słabo, a w finale odpalą? Dzisiaj rozegra się ubiegłoroczny finał: Hiszpania - Holandia. Moim zdaniem faworyt jest tu mocno widoczny - Hiszpania. Mecz o godz. 21:00 ;-)

Opublikowano

Pięknie, Holandia spakowała Hiszpanię 5:1. Takie dni się zdarzają, wydaje mi się, że to mała wpadka Hiszpanii na drodze do mistrzostwa świata ;-). Ciągle w nich wierze.

Opublikowano

Pięknie, Holandia spakowała Hiszpanię 5:1. Takie dni się zdarzają, wydaje mi się, że to mała wpadka Hiszpanii na drodze do mistrzostwa świata ;-). Ciągle w nich wierze.

Nie taka mała ;x

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Śmiechłem, aktorzy z Hiszpanii posmakowali prawdziwego futbolu. Oni sami tylko umieli symulować faule i wymuszać karne. Ciekawe, że COSTA nie dostał czerwonej kartki za przywalenie z główki w głowę czarnego Holendra. Sędzia strasznie nieuczciwy. Nie był bezstronny. Bardzo przychylnie przymykał oczko na wiele fauli HIszpanów gdzie powinny sypać się żółte kartki. 

jqeuR.png

Opublikowano

Śmiechłem, aktorzy z Hiszpanii posmakowali prawdziwego futbolu. Oni sami tylko umieli symulować faule i wymuszać karne. Ciekawe, że COSTA nie dostał czerwonej kartki za przywalenie z główki w głowę czarnego Holendra. Sędzia strasznie nieuczciwy. Nie był bezstronny. Bardzo przychylnie przymykał oczko na wiele fauli HIszpanów gdzie powinny sypać się żółte kartki. 

Sędzie oczywiście był odwrócony i tak będzie się tłumaczyć komisji pomeczowej.

Meksyk także był pokrzywdzony bo nie uznali ich 2 bramek, które były zdobyte prawidłowo.

Filmik jakby ktoś nie dowierzał lub nie oglądał -> http://www.meczyki.pl/dwa_nieuznane_gole_meksyku,37271,filmik.html

Trójki sędziowskie jak na razie popełniają za dużo błędów, jak na taki duży turniej.

Opublikowano

10449939_10152552283843200_1194561638299

la furia roja <3

Lol, kto w tych czasach nie przywala czarnym?  o.O

Opublikowano

Coś czuje że Hiszpania nie wyjdzie nawet z grupy :)

Torres miał 100% szanse na 5:2 ale zaczął kombinować i spierdolił całą akcje

Diego Costa jakoś specjalnie też nie świecił, miał dwie dobre okazje: jedną zmarnował, a w drugiej wywalczył karnego.

Arjen Robben zdecydowanie piłkarz meczu z Hiszpanią

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Coś czuje że Hiszpania nie wyjdzie nawet z grupy :)

Torres miał 100% szanse na 5:2 ale zaczął kombinować i spierdolił całą akcje

Diego Costa jakoś specjalnie też nie świecił, miał dwie dobre okazje: jedną zmarnował, a w drugiej wywalczył karnego.

Arjen Robben zdecydowanie piłkarz meczu z Hiszpanią

Blind moim zdaniem, czyścił ataki Hiszpanii, dogrywał piłki oraz dwie przepiękne asysty. Robben jedynie strzelił dwie bramki, a niczym innym nie świecił. 

Torres to Torres on zazwyczaj nie trafia setek, każdy jest przyzwyczajony. 

Lol, kto w tych czasach nie przywala czarnym?  o.O

Jest prowadzona akcja przeciwko rasizmowi, niech się cieszy że nie dostał czerwonej kartki i pauzy na kilka meczy. Zobaczymy może Holendrzy będą o to się starać.

Opublikowano

Jest prowadzona akcja przeciwko rasizmowi, niech się cieszy że nie dostał czerwonej kartki i pauzy na kilka meczy. Zobaczymy może Holendrzy będą o to się starać.

Aha, czyli jak ktoś zajebie murzynowi to jest rasistą? Gratulacje.  ;)

Opublikowano

Aha, czyli jak ktoś zajebie murzynowi to jest rasistą? Gratulacje.  ;)

Zacznij oglądać mecze/konferencje pomeczowe to sobie odpowiesz jak jest na boisku i jakie zachowania są karane.

Opublikowano

Zacznij oglądać mecze/konferencje pomeczowe to sobie odpowiesz jak jest na boisku i jakie zachowania są karane.

Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem. Na twoje nieszczęście mecze oglądam. Jak jest zgrzyt między piłkarzami i jeden mu przypierdoli to nie znaczy, że jest rasistą, rozumiesz to? Poza tym to był Costa, każdy zna jego charakter i jakie emocje na niego oddziaływały.  -.-

Opublikowano

Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Brazylia, choć Belgia też skład spk ma ;D

(Hiszpania raczej przegra)

by Neosieł

Opublikowano

Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Brazylia, choć Belgia też skład spk ma ;D

(Hiszpania raczej przegra)

Brazylia odpadnie w ćwierćfinale, ewentualnie półfinale. Mistrzostwa wygrają Niemcy, tak czuje coś.

Opublikowano

@Gamus

Niemcy?

Proszę cię.. oni 4 lata temu byli w szczytowej formie i odpadli w półfinale.

Teraz Niemcy odpadną pewnie w 1/8 lub w ćwierć.

Faworyt to zdecydowanie Brazylia. W meczu z Chorwacją wyraźnie było widać że są zorganizowani i wiedzą co chcą grać, i ta ich perfekt obrona (najmocniejsza na całym mundialu)

Jutro gra Anglia z Włochami i zapowiada się ciekawie dwie rownie sobie drużyny. Liczę na zwycięstwo Anglii.

Tak na marginesie to będzie sensacja jak Hiszpania odpadnie w 1/8

bo zapowiada się na to że Brazylia wyjdzie z grupy na 1 miejscu, a Hiszpania o ile wyjdzie to na drugim a wtedy w 1/8 będą grać z Brazylią i oczywiście przejebią jak w pucharze konfederacji 3:0

40922277020460886480.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...