Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdybyś wiedział co się dzieje, u mnie osoby, która jakoś nigdy wiele do polityki się nie mieszała, skrzynka na wtw była rozgrzana do czerwoności. ;D
Ludzie spiskują bardziej niż w Grze o Tron. Z jednej strony zawierają z tobą sojusz, z drugiej kombinują z innym jakby tutaj twoje plany ekspansji zniwelować. ;) Większość rządzi się, jakby już posiadała te ogromne miasta i pałace, a tak na prawdę mają jedynie i wątpliwy honor.

Opublikowano

Wiem co czujesz Atleifie. Pamiętaj, że Ci co teraz najwięcej spiskują, najmniej osiągnęli na becie ;) Szkoda bo na oficialu powinno się wszystko zaczynać od zera. A tu już wojny i sojusze będą rozpisane. Niestety już mogę powiedzieć (na jakieś 80%)  kto zaatakuje moje miasto o ile takie powstanie bo nie jestem pewny czy zagram na tej wersji.

Opublikowano

A szkoda, że się tak bronicie. Mi tam to wszystko nie przeszkadza aż tak bardzo. Raczej wiem, że nawet jak ktoś mnie zaatakuje, to postaram się w nim erpiąc dojść do porozumienia. Tylko to jest właśnie problem, że część ludzi na początku myśli o tym, aby jaknajszybciej coś osiągnąć, a "na erpienie będzie czas później", a to błąd. O tyle na tej wersji będzie ciekawie, że przychodzi dość duża grupa nowych graczy z dwóch środowisk, a nie wszystkie sojusze z bety będą mogły istnieć i na oficialu.
Czekamy do piątku!

Opublikowano

Atleifie. Bardzo dobrze mi się grało nie wspominając o incydentach z jednym z graczy. Doskonale wiem, że jest on specyficzny i będzie robił wszystko żebym nie miał przyjemności z gry. Szkoda bo moje miasto podobało się zdecydowanej większości. Jednak dla jednych było ono ozdobą Averusa a dla innych drzazgą w nodze.

Próbowałem się dogadać z administracją w pewnej kwestii, niestety bezskutecznie. Dlatego nie widzę jakoś mojej intensywnej gry. Już dosyć dram na forum i kłamstw jakimi byłem obrzucany. Wszyscy mają tego po dziurki w nosie. Razem ze mną. Niestety jestem pewny że to się nie zmieni. Swoje już na serwer przekazałem i więcej nie zamierzam.

Polecam Avernusa każdemu kto lubi budować albo interesuje się magią w MC. Wejdźcie na server i zostancie na dłużej tak jak ja to zrobiłem ;)

Opublikowano

UWAGA: Niespodzianka od administracji!

Od dzisiaj do końca lipca macie możliwość równolegle grać na oryginalnym serwerze pierwszej edycji! Serwer jest bez modów, więc każdy może na niego wejść i cieszyć się grą w legendarnych światach Tarraco, Xanthe, Kadesh, Memnon, Cydonia oraz Belisar. Bez modpacka - wchodzisz i grasz!

s57.mineserv.eu:22024

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

serwer wystartował

IP: s54.mineserv.eu:22008

28kht7s.png

Opublikowano

4428314039650741154378.png

Starożytne monumenty z czasó Starego Cesarstwa - miejsca, gdzie pozyskiwać można energię magiczną

28kht7s.png

Opublikowano

Niby masz rację Atleifie, ale:

W późniejszym etapie powstanie juz kilka miast i będzie nowym łatwiej się wkomponować w server oraz bedzie wiecej mozliwosci zarobku. Averrnus ma to do siebeie, ze w kazdym momencie mozna dolaczyc i zostac waznym elementem spolecznosci!

Wszystko zalezy od Ciebie!

Opublikowano

Da się kupić chleb za 7 zł lub afernusofą zbroję za 40 zł?

Widzę, że jesteś nowy w naszej społeczności. Witam Cię serdeczenie :) Chleb może wypiec tylko piekarz i jeśli on go wystawi na sprzedaż na straganie, on sam ustala cenę. Natomiast nie ma zbroi za 40 pln, są za to trzy poziomy VIP za 10, 20, 30.

2ir8z69.png
Opublikowano

Widzę, że jesteś nowy w naszej społeczności. Witam Cię serdeczenie :) Chleb może wypiec tylko piekarz i jeśli on go wystawi na sprzedaż na straganie, on sam ustala cenę. Natomiast nie ma zbroi za 40 pln, są za to trzy poziomy VIP za 10, 20, 30.

To jest człowiek z servera Pana E. Nie trzeba udzielać mu informacji bo ich nie potrzebuje. Nie zagra z nami a już na pewno nie z chęci wspólnej zabawy.

Opublikowano

2ujp01g.png

Savara - starożytna świątynia z czasów Starego Cesarstwa

Są tacy, kórzy uważają, że fabuła na serwerze RPG jest niepotrzebna. Są w błędzie. Avernus to społeczność i historia sięgająca kilku lat ciągłego funkcjonowania naszych serwerów.

28kht7s.png

Opublikowano

Po Becie serwer działa idealnie - zero lagów (lepsza maszyna, więcej slotów), żadnych crashów. Oto jak powinno wyglądać działanie serwera po oficjalnym starcie. A nie tak jak co u niektórych że w pierwszym dniu wywala serwer hehe. Przybyło pozatym wielu nowych graczy. oj Poncjusz troszke sie znów wzbogacił :) ale to dobrze, bo jest najlepszym adminem i twórcą serwerów jakiego znam. Polecam Avernus dla wszystkich którzy szukają czegoś stabilnego i na poziomie!

2ir8z69.png
Opublikowano

9279314040495441154378.png

miasto się rozwija - powstają domy i kamienice oraz pola uprawne

UWAGA: Specjalna promocja dla DZIEWCZYN. Administracja stara się zróżnicować naszą społeczność, dlatego też każda DZIEWCZYNA która zacznie grać na serwerze otrzyma kilka przydatnych upominków!

28kht7s.png

Opublikowano

Wbiłem na serwer po oficjalnym otwarciu i musze przyznac, ze milo mnie zaskoczyl. Jest duzo graczy a ich liczba rosnie z kazdym dniem. Gra sie plynnie, zero lagow. Swietna spolecznosc i ogromne mozliwosci (magia, zarzadzanie miastem, panstwem, dyplomacja, rozwijanie profesji...). Nie sadzilem ze to powiem, ale Avernus to naprawde dobry serwer. Znacznie lepszy niz kiepska i niedorobiona Silvania.

Opublikowano

Co tu duzo mowic, Avernus jest w tej chwili najlepszym i najstabilniejszym polskim serwerem RPG. I tego nie zmienia ze ciagle powstaja jakies inne serwery, ktore po nadmuchaniu emocji za moment upadaja.

33blbna.jpg

2ir8z69.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...