Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To dobry pomysł. Pożyczki dla początkujących graczy byłyby świetne, jeśli ktoś chciałby wziąć kredyt na zakup pierwszej profesji.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

Albo można zrobić tak, jeśli nie da się tego na pluginie, że administracja będzie udzielać pożyczek na konkretny procent, np pożycza w imieniu cesarskiego banku graczowi 10 sztabek zlota a gracz po uplywie jakiegos czasu musi oddac 12. Co o tym sadzicie?

2ir8z69.png
Opublikowano

Niestety, nie ma możliwości żeby przy rosnącej ilości graczy administracja pilnowała takich spraw "ręcznie".Jedyną możliwościa będzie zastosowanie odpowiedniego pluginu. Z tym, że taki plugin jest dopiero poszukiwany.

28kht7s.png

Opublikowano

Każdy moze udzielać pożyczek w kruszcu. Wystarczy trochę zaoszczędzić na początku, a potem pożyczać. Kwestia wyegzekwowania zwrotu tejże pożyczki :)

Opublikowano

Dlatego ja jestem za tym, aby oprzeć system pożyczek na jakimś pluginie zintegrowanym z systemem płatniczym. Wtedy zwroty będa musiały być automatycznie po określonym czasie.

28kht7s.png

Opublikowano

A może zrobić tak, żeby każda nacja miała włąsną walutę, a potem ustalić jakieś kursy wymiany. Wiem że są takie pluginy, tylko nie wiem jak to bedzie z towny współpracować. Co o tym sądzicie?

2ir8z69.png
Opublikowano

Myśle ze to jest przybliżenie do realizmu, ale zbyt skomplikuje rozgrywkę i pewnie nie bedzie współgralo ze spora ilością juz zainstalowanych pluginow. Pozatym, juz mozna to samemu wprowadzić: mamy kruszce ktore mozna wymieniać na denary...

Opublikowano

Tylko trzeba dokładnie wykonac polecenia przy instalowaniu modpacka, bo wiele osob nie robi tego dokladnie i potem mysla, ze cos nie dziala. A w razie naszych problemow trzeba napisac o pomoc na forum :)

2ir8z69.png
Opublikowano

A może zrobić tak, żeby każda nacja miała włąsną walutę, a potem ustalić jakieś kursy wymiany. Wiem że są takie pluginy, tylko nie wiem jak to bedzie z towny współpracować. Co o tym sądzicie?

Wprowadzenie osobnych walut dla kazdej nacji jest mozliwe do zrobienia ale problematyczne, gdyz kazda nowa nacja musialaby miec zdefiniowana swoja walute oraz kurs wymiany. Nie widze w tym wiekszego sensu i cos takiego nie jest teraz rozwazane.

28kht7s.png

Opublikowano

Dzisiaj zaktualizowalismy modpacka do wersji 0.4.6 - zapraszam do pobierania.

28kht7s.png

Opublikowano

2cxdcu8.png

lance - broń turniejowa oraz śmiertelne zagrożenie dla smoków

nowe wyposażenie dostaniecie w kolejnym update (0.4.8)

28kht7s.png

Opublikowano

Mod na statki niestety nie może na razie wrócić, jako że wciąż w nim są te same błędy.

28kht7s.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...