Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quann

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbiłem kiedyś na ten serwer miał 10 slotów i był pusty... Teraz po tym szumie jaki zrobił wokół siebie właściciel tego serwera (moim zdaniem zbłaźnił się pod paroma prezentacjami :>) postanowiłem zobaczyć co jest teraz wart. Zobaczyłem 40 slotowy serwer na którym gra parenaście osób. Ale dobra, powiedziałem sobie że gram dalej. Pojawiłem się obok jakiegoś miasta z książką z komendami w ręku. Dowiedziałem się coś o miastach, nacjach, pracach itp.. Poszedłem do tego miasta które po chwili zwiedzania okazało się puste. Pochodziłem, pozwiedzałem, miasto naprawdę mi się podobało. Użytych było sporo bloków których nie ma w normalnym minecrafcie. Chodząc po mieście dowiedziałem się że mnie na nic nie stać. Pisało że czat działa a odległość paru kratek więc nie było sensu pytać o pomoc co tu robić. Przez brak wprowadzenia do świata serwera nie miałem możliwości normalnej gry. Z tego co widzę serwer jest rozbudowany, jednak nie jest przygotowany na wprowadzenie do rozgrywki nowego gracza. Książka z komendami nie rozwiązuje problemu. Największe serwery w MC są proste, lub w prosty wprowadzają nowego gracza do rozgrywki. Tutaj nie ma mowy o jakimś wprowadzeniu przez to gra tu bardzo mało osób. Moja ocena tego serwera to 3/10 bo w żaden sposób nie jest on dla mnie grywalny.  

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo to nie ma być prosty serwer dla 15 latków. Dlatego nie potrafiłaś się na nim znaleźć.

Poza tym ten serwer nigdy nie miał 10 slotów. Na Becie miał 20, teraz ma 40. Od razu widać że nie grałaś tu nigdy i kłamiesz.

Opublikowano

Bo to nie ma być prosty serwer dla 15 latków. Dlatego nie potrafiłaś się na nim znaleźć.

Poza tym ten serwer nigdy nie miał 10 slotów. Na Becie miał 20, teraz ma 40. Od razu widać że nie grałaś tu nigdy i kłamiesz.

Ej ja mam 15 i jakoś daje rade.

Serwer miał 10 slotów pewnie na pierwszej edycji ,na początku.

Skoro serwer nie jest grywalny ,nie masz prawa go oceniać.

Napisz mi na pw jaki masz nick i kiedy moglbym ci pomoc.

Opublikowano

ehh mam nadzieje , że serwer nie znowu nie opustoszeje jak to miało już kilka razy czas.. 

wbijam zobaczyć ;p 

pozdro agam333

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
               DAMN THIS PROFILE IS FANCY
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Opublikowano

Dla twojej wiadomości mam 17 lat i uważam bym był "dzieckiem", jednak nie zamierzam psuć sobie zabawy szukaniem poradników do tego serwera. Jak chcecie wmawiać ,że to dobry RPG to dopracujcie każdy aspekt rozgrywki. Ocena jest taka bo pod tym względem jest niedopracowany i możesz mieć "ból dupy" z tego powodu ale tak jest. A poza tym parę miesięcy temu pewnie nawet tu nawet nie grałeś, a ja jestem pewien tego co widziałem więc nie wmawiaj mi że tak nie było.

Opublikowano

Jeśli nie limestone, to byłbym w takim razie za udostepnieniem zdobionych bloków lodu. Można z nich budować klimatyczne lodowe fortece na dalekiej północy :)

Tylko że dopuszczenie bloków lodu (tych ozdobnych wszystkich) zmienia całą fizykę zbierania lodu, bo po rozbiciu bloczka nie wypływa woda tylko wypada ice shard.

Opublikowano

Dla twojej wiadomości mam 17 lat i uważam bym był "dzieckiem", jednak nie zamierzam psuć sobie zabawy szukaniem poradników do tego serwera. Jak chcecie wmawiać ,że to dobry RPG to dopracujcie każdy aspekt rozgrywki. Ocena jest taka bo pod tym względem jest niedopracowany i możesz mieć "ból dupy" z tego powodu ale tak jest. A poza tym parę miesięcy temu pewnie nawet tu nawet nie grałeś, a ja jestem pewien tego co widziałem więc nie wmawiaj mi że tak nie było.

Haha ,,ból dupy" masz ty do tego serwera ,gram kilka miesięcy ,a że o tym nie wiesz świadczy ,że wcale wcześniej nie grałaś.Twierdze ,że to serwer Rpg i to najlepszy w Polsce.

Opublikowano

Tylko że dopuszczenie bloków lodu (tych ozdobnych wszystkich) zmienia całą fizykę zbierania lodu, bo po rozbiciu bloczka nie wypływa woda tylko wypada ice shard.

Ale to nawet lepiej by było. To że z bloczka lodu wypływa źródło wody nie jest zbyt realistyczne. Dodanie tych lodowych shardów byłoby dobrym rozwiązaniem.

2ir8z69.png
Opublikowano

Haha ,,ból dupy" masz ty do tego serwera ,gram kilka miesięcy ,a że o tym nie wiesz świadczy ,że wcale wcześniej nie grałaś.Twierdze ,że to serwer Rpg i to najlepszy w Polsce.

Napisałem swoją opinię o tym serwerze a ty mi tu wyskakujesz z płaczem. Naprawdę jeśli uważasz się za bardziej dojrzałego niż ja, to chociaż się tak zachowuj. Rozumiem że nie mam prawa do swojego zdania, tak? Jak widać osoba twojego pokroju nie może przyjąć tego do siebie. Smuteg i żałość.

Opublikowano

Ale to nawet lepiej by było. To że z bloczka lodu wypływa źródło wody nie jest zbyt realistyczne. Dodanie tych lodowych shardów byłoby dobrym rozwiązaniem.

Przeciez samo budowanie z lodu jest nierealistyczne, chyba ze gdzies na obszarach snieznych. Nie jestem za tym aby te bloki zostaly udostepnione.

Opublikowano

@Nodens666

Pomyśl logicznie z czego taki "Eskimosi" robią swoje domki ? :D (Tak wiem ze robią również normalne) , udostępnienie tego bloku na servie byłoby dość fajne :D ... Lecz można by było zablokować "Wypadanie" wody xD

Opublikowano

1zwjamg.png

2q06mu8.png

Dziś odbyło się ważne spotkanie władców miast. Szczegoly mozna sobie poczytac na forum.

(jak widac brednie o 10 slotowym serwerze to czyste klamstwo)

Zwroccie tez uwage ze wszysty gracze maja klimatyczne nicki, jak przystało na porzadny serwer RPG!

2ir8z69.png
Opublikowano

Spotkanie zakończyło się dyplomatycznym skandalem, kiedy jeden z uczestników wyjął bombę, drugi miecz, a potem zgasły wszystkie latarnie i rozpoczęła się rzeź.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, czy ktoś umie się wczuć w odgrywaną postać czy przenosi realne emocje na postacie innych graczy, psując im zabawę.

Opublikowano

A mało to jest możliwości w MC? To tylko zależy od pomysłowości Admina. A najlepiej połączyć nagradzanie za RP z inna bolączką jaka jest na serwerze..... Zalatwicie dwie sprawy na raz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...