Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?

• Pukawka
      32
    • TitanAXE
      38
    • Enderchest
      9
    • Craftserve
      17
    • CuddiHosting
      7
    • CraftHost
      9
    • Minehost
      11
    • HostAndPlay
      0
    • LiveServer
      1
    • Mineserv
      3
    • Fajneserwery
      0
    • ServerProject
      2
    • 1shot1kill
      1
    • PixelHost
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MrzZzGaming

Licząc już za 2 GB Pukawka - 20,86 zł

Enderchest - 21,00 zł

wow! 14groszy jaka oszczędność ! -_-

Polecam enderchest do 120-140graczy bez lagów lecz od 200 graczy są spadki tps oraz BOK jest bardzo słaby (wolno odpisuja) ale to nic.

• Odpowiedzi 305
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

wow! 14groszy jaka oszczędność ! -_-

Polecam enderchest do 120-140graczy bez lagów lecz od 200 graczy są spadki tps oraz BOK jest bardzo słaby (wolno odpisuja) ale to nic.

Nie zrozumiałeś. Chodziło tylko o pokazanie, że Enderchest.pl jest tańszy tylko do 1 GB ramu, potem jest droższy niż Pukawka.pl

Nie ważne o ile, ważne, że Pukawka.pl nie jest w sumie droższa niż Enderchest.pl

Edytowane przez mine_master

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Ja polecam Lvlup:

+ dobre maszyny

+ szybki i miły support

+ dobra cena

+ możliwość wykupienia serwera na 7 dni

+ przejrzysty panel

+ możliwość kupna serwera zlokalizowanego w Polsce lub we Francji

+ wiele opcji płatności

- trochę mało pamięci RAM, jednakże nie jest to aż tak widoczne w pracy serwera

Ja też :D

100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000

Opublikowano

Co do craftserve.pl: jest bardzo rozpoznawalny ale ich oferta  cena!=wydajność

Niby "Bez limitu" ale to fake, serwery ledwo co utrzymują 200graczy przy minimalnej ilości pluginów.

Opublikowano

Ja osobiście polecam Enderchest sama mam tam serwer i kurczę jest bardzo TANIO! I SLOTY BEZ OGRANICZEŃ! Według mnie najlepszy :)

Opublikowano

Polecam na Pukawke!

Macie problem, że strażnik CPU wyłącza wam serwer? No problem! Podmieniacie kod query bukkita, tak aby pokazywało cały czas ~400 osób online i dzieki temu możecie sobie lecieć po 800% cpu i wyjebane xDD

10/10

Opublikowano

Enderchest. Dlaczego?:

+Szybka Pomoc

+WebFTP oraz instalarka pluginów

+Wykrywanie Błędów

+Strona WWW

+Zmiana parametrów bez czekania na zakończenie się serwera.

+Zmiana Bukkita w każdym momencie

Opublikowano

KamilKosiakPL - to samo masz na Pukawka.pl tylko taniej, no i lepszy support bo od 8.00 do 20.00 a nie tylko po 17.00

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

pixelteam.net Długo używałem. Najwiekszy + nieograniczony limit slotów. Co prawda ramu dają mało, ale można to wszystko fajnie samemu ogarnąć.

NU94p9A.gif

Grafika, Reklama, Video dla twojego servera MINECRAFT!

NU94p9A.gif

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie najmłodszy hosting, działa dopiero od czerwca 2015 roku.

Mimo swojego wieku już zdobywa wielu klientów - 3 tygodnie po starcie został aktywowany setny serwer.

ofercie można znaleźć wiele pakietów takich jak Dirt, Log, Stone, Lava oraz ostatnio bardzo popularne Unlimited i BungeeCord.

To nie jest żadna firma hostingowa. To coś nie ma zarejestrowanej działalności. Robią wszystko nielegalnie. Nie działa od czerwca, bo już się pojawiło wcześniej niż 2014.11 - na DARMOWYM hostingu www i darmowej domenie .hol.es i skradzionym stylem i panelem z innej serwerowni.

Niedawno wykupili domene itemhost.pl która jest zarejestrowana na osobę fizyczną. Liczniki klientów na każdej podstronie wykazują inną ilość osób. W ofercie są serwery z firmy mintshost. Polecam najpierw sprawdzić legalność działania zanim się coś zacznie pisać.  Nie mają numeru nip ani regon. Nie mają siedziby.

Jak ktoś jest zainteresowany tym krzakiem to wygooglujcie "itemhost firma"

Takie coś powinno znaleźć się na mpcforum ? 

Edytowane przez YoungGod
Opublikowano

Polecam EnderChest! Wszystko miło, ładnie i przyjemnie! Jestem z nimi od 2 miesięcy. Zero problemów ze stabilnością hostingu, wszystko pięknie!

Co najważniejsze TANIO!

9368_gold.png

Opublikowano

Ja wybieram ItemHost powodów jest wiele a oto kilka z nich!

1. Możliwość kupna domeny np. nazwa.pl zamiast standardowego nazwa.itemhost.pl (SMS 55zł a przelewem nie wiem)

2. Na każdym hostingu po wysłania SMSa np. 10 zł zostanie pobrany VAT nie tutaj tu dostajesz pełną sumę!

DUŻO DO WYMIENIANIA ALE TO TE NAJWAŻNIEJSZE DO KOŃCA WAKACJI PROMOCJA 50%

3b15e266660738b8gen.png

Opublikowano

­Moje osobiste zdanie na temat hostingów:

- Craftserve (serwer miałem 2 lat temu) - dobre serwery, nie lagują, ale bardzo drogie.

- Mineserv (serwer miałem rok temu) - dno , dno i jeszcze raz dno, serwer się ciął i lagował.

- Aternos (serwer miałem pół roku temu) - najgorszy z zestawienia, lagi potworne, stronka regularnie nie działa. No ale czego można się spodziewać po darmowym hostingu...

- Enderchest (serwer mam teraz) - chyba najlepszy hosting, mam serwer jest spoko, tak jak na Craftservie, tyle że tańszy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Ja powiem tak. Od jakiegoś czasu korzystam z hostingu FiberHost.pl i uważam że lepiej trafić nie mogłem. Zawsze pomagają z problemami. Stabilność serwerów jest ogromna(wiem coś o tym bo wysadziłem z 1milion tnt (dla nie wtajemniczonych wordeditem sobie spawnołem) i oprócz tego że miałem laga w Minecraft na mym pc to serwera mi nie wywaliło a inni gracze tego nie odczuli).

Powiem również że fiberhost jako jedyny hosting(chyba) wprowadził z powrotem możliwość wypłacania środków z portfela :P taki mały atut że nareszcie można zarobić na serwerze :P 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

FiberHost.pl najlepszy:

BOK odpowiada natychmiastowo (około 3-6 minut)
Niskie Ceny
Różnorodność pakietów
Częste Promocje
Przyjazny Panel Zarządzania
Szybkie Płatności
Łatwo można założyć Itemshop w niektórych pakietach
0 Lagów

Sam raz zespawnowałem komendą 10 000 Tnt na pakiecie LAVA i nic, serwer nadal działał.

Polecam!

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiekszosc zaznaczyla enderchest... nie rozumiem... ceny drogie , maly ram , wywala...

Lepszy lvlup pro!

Dobry ram nawet malo za 2 gb!

i rzadko wywala

jd kappa

• 3 tygodnie później...