Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?

• Pukawka
      32
    • TitanAXE
      38
    • Enderchest
      9
    • Craftserve
      17
    • CuddiHosting
      7
    • CraftHost
      9
    • Minehost
      11
    • HostAndPlay
      0
    • LiveServer
      1
    • Mineserv
      3
    • Fajneserwery
      0
    • ServerProject
      2
    • 1shot1kill
      1
    • PixelHost
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kepo70 z przyjemnością udostępnię Ci serwer na dwa tyg. do testów.

Koledzy rzucili nam wyzwanie, więc je podjęliśmy ;)

Pukawka.pl jest częścią większej grupy kapitałowej i od 10 lat ma wydzielony zespół, który zajmuje się hostingiem serwerów gier, w pełnym wymiarze godzin.

Godziny pracy mówią same za siebie.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• Odpowiedzi 305
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Kepo70 z przyjemnością udostępnię Ci serwer na dwa tyg. do testów.

Koledzy rzucili nam wyzwanie, więc je podjęliśmy ;)

Pukawka.pl jest częścią większej grupy kapitałowej i od 10 lat ma wydzielony zespół, który zajmuje się hostingiem serwerów gier, w pełnym wymiarze godzin.

Godziny pracy mówią same za siebie.

@mine_master

Nie ma sztywnych limitów, ale mniej więcej jakie są ?

Enderchest ma limity, moim zdaniem trochę spore.

Enderchest zyskał wielu użytkowników dzięki reklamom na mpcforum, i swojej liście, którą prowadzą i połaczyli ją w raz z  serwerami, także posiadają ładną grafikę w panelu.

Powoli przekonuję się do enderchestu, na pukawce jakiekolwiek zmiany są wprowadzane bardzo długo, np.wypłaty z portfela miał być ok. 1 rok temu a wciąż ich nie ma.

Panel przystosowali bardziej pod CS.

Ps. Husiek'a mało już osób ogląda, kiedyś dużo osób go oglądało, teraz to tylko tak przelotnie wlecą na kanał zobaczyć.

Też powinniście się zastanowić nad sponsorowaniem miejsca pod serwera w zmian za reklamę na serwerze co x czasu oraz info o hostingu w motd.

Widziałem już taką reklamę na eas*** oraz jak działał sk**

Słyszałem także, że macie spadek zainteresowania ofertami minecraft'a zapewne sądzicie, że dużo osób przestało robić serwery, otóż nie, kiedyś mało osób potrafiło dobrze skonfigurować serwer, teraz potrafią i wielu przenosi się na VPS lub do konkurencji.

Nawet osoby które grają teraz  w CS:GO lub GT5 jednocześnie prowadzą serwery mc.

Znajomi słyszeli o pukawce, ale po wejściu na stronę pukawki myśleli, ze się pomyliłem, większość osób zauważyło, że hosting typowy pod Cs a nie pod MC

Też się zastawiałem po co zrobili Maxcraft ? jeżeli nawet nie da się tam zalogować tylko przerzuca na ohydną stronę pukawki.

Polecam Pukawka.pl

A jeżeli ktoś woli stronę dobrą dla oka i panel oraz dodatkową reklamę na liście oraz hosting typowy pod mc to enderchest.pl

Edytowane przez chmurzysty
Opublikowano
chmurzysty

Nie ma sztywnych i odgórnych limitów jako takich. Jest za to system który monitoruje obciążenia pod kątem bardzo wielu kryteriów (wybacz, ale nie będę ich wymieniał, niech się konkurencja trochę wysili) i w najgorszym wypadku, delikatnie, z pełnym save świata, serwer jest wyłączany, a klient otrzymuje informacje w panelu.
Są też konfiguracje które nie nadają się z założenia na hosting współdzielony i wtedy jest indywidualna rozmowa z klientem.
Takie podejście do sprawy powoduje, że jeżeli serwer ma chwilowe duże zapotrzebowania na procesor lub pamięć, to żaden limit go nie ogranicza z góry i nie ma efektu lagów.

Powoli przekonuję się do enderchestu, na pukawce jakiekolwiek zmiany są wprowadzane bardzo długo, np.wypłaty z portfela miał być ok. 1 rok temu a wciąż ich nie ma.

Zapomniałeś ile innych zmian weszło w między czasie, np oferta "Bez limitów :)
Od kilku miesięcy jesteśmy gotowi, ale trzeba brać od uwagę,  że jest to pierwsze wdrożenie zupełnie nowego softu  po stronie dostawcy usługi Billon i niestety pochłania to sporo czasu.
Dobra wiadomość jest taka, że kończymy nowe oferty i odpalamy testowo z wybranymi klientami Billona, także sprawy mają się faktycznie ku końcowi

Też powinniście się zastanowić nad sponsorowaniem miejsca pod serwera w zmian za reklamę na serwerze co x czasu oraz info o hostingu w motd.

Dziękuję. Przekażę do działu sponsoringu.

Słyszałem także, że macie spadek zainteresowania ofertami minecraft'a zapewne sądzicie, że dużo osób przestało robić serwery, otóż nie, kiedyś mało osób potrafiło dobrze skonfigurować serwer, teraz potrafią i wielu przenosi się na VPS lub do konkurencji.

W tej chwili jest wzrost :)
Zbadaliśmy temat i częściowo masz rację, ale najwięcej zrobił spadek popularności Minecrafta. Widać to w bardzo wielu miejscach, nie tylko w hostingach. Zobacz ile na tym forum jest tematów z pytaniem: Czy wróciłbyś do Minecraft jeżeli serwer byłby...."
Mamy ten komfort, że poza Minecraft hostujemy wiele innych serwerów gier i z powodu spadku popularności Minecraft nie odczuwamy zapaści finansów.

Znajomi słyszeli o pukawce, ale po wejściu na stronę pukawki myśleli, ze się pomyliłem, większość osób zauważyło, że hosting typowy pod Cs a nie pod MC

Właśnie dla tego mamy markę Maxcraft.pl
Staramy się ją promować, ale np tutaj prosiliśmy o zmianę i ciągle wisi Pukawka zamiast Maxcraft

Ohydną stronę pukawki.

Gracze FPS -ów mają inne zdanie ;)

Tak. Tu masz rację panel dla Minecraft powinien być w stylu Minecraft, bo tak ma reszta hostingów w Polsce.
Jednakże standardy Polskie, nie są standardami światowymi. Tam panele zazwyczaj nie mają grafiki.
Pytanie więc, czy rozszerzając w tym roku usługi na cały świat, jest sens robienia osobnej grafiki w panelu tylko dla Minecraft?
Bardzo dużo czasu zajęłoby nam dostosowanie grafiki w zależności od gry, ale kto wie.... Przemyślimy temat.

Hostingi tylko dla Minecraft mają w tej chwili problem, bo spadek popularności Minecarft jest faktem.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Co do EnderChest.pl to kompletne dno jeŚli chodzi o BIURO OBSŁUGI KLIENTA.

CZYNNE OD 17.00-22.00

PORÓWNAJCIE BIURO OBSŁUGI MIĘDZY ENDERCHEST.PL a PUKAWKA.PL

W PUKAWCE SZYBKA ODPOWIEDZ A NA ENDERCHEST WIĘKSZOŚĆ ODPOWIEDZI MAMY OK. 22.00 GODZINY

OGROMNYM MINUSEM JEST TO BIURO OBSŁUGI W TYM ENDERCHEST, ALE TYLKO TO BO KONFIGURACJA I WSZYSTKO ŁATWE I PRZYJEMNE :)

Opublikowano

Ja polecam Lvlup:

+ dobre maszyny

+ szybki i miły support

+ dobra cena

+ możliwość wykupienia serwera na 7 dni

+ przejrzysty panel

+ możliwość kupna serwera zlokalizowanego w Polsce lub we Francji

+ wiele opcji płatności

- trochę mało pamięci RAM, jednakże nie jest to aż tak widoczne w pracy serwera

Ja wolę enderchest bo jest lepszy

Opublikowano (edytowane)

sprawdzałem takie hostingi jak Lvlup, craftserve, fiberhost, maxcraft, enderchest, i oceniam tak

1.Maxcraft

2.Enderchest

3.Craftserve

4.lvlup

Dlaczego:

- MaxCraft tanie serwery, dobre maszyny, bardzo szybka pomoc techniczna, bez limitów, wgranie własnego silnika serwera

- EnderChest Własna strona internetowa (dla początkujących), bardzo fajny panel, możliwość upgrade serwera do lepszego lub słabszego, wieksze repozytorium pluginów niż na MaxCraft

- CraftServe Najlepszy panel, repozytorium pluginów, bardzo duża wydajność

- LvlUp Możliwość wykupienia serwera na cały rok

Minusy:

- MaxCraft bugujący się panel serwera

- Enderchest Limit procesora (i tak nie odczuwany jest spadek wydajności serwera)

- CraftServe Drogo (drogo SMS)

- Lvlup Bardzo bugujący się panel, słaba oferta

- FiberHost tego hostingu nie polecam ponieważ: nikła pomoc techniczna, Czasami nie można zalogować się do panelu, drogo (SMS)

Edytowane przez TheDannyTIPL
Opublikowano

Miałem stary kod na serwer w csrv i mi go wymienili :D Mają dosyć drogo, ale porządnie. Ja się nie zawiodłem :P

jak drogo, csrv ma takie same ceny jak enderchest. csrv ma pakiet premium za 30zł a enderchest za 29zł. Prawie to samo.

Opublikowano (edytowane)

NIE POLECAM enderchesta. Wyruchali mnie w dupę małym druczkiem. Zamówiłem u nich serwer ze względu na wakacyjną ofertę 30 + 30 dni, a okazało się, że nie kwalifikuje się do promocji. Nie chcą mi też oddać kasy, mimo że serwer zamówiłem zaledwie 12 godzin przed odpowiedzią Biura obsługi klienta.

Podejście do klienta ich BOK to dno.

Edytowane przez Miodq

.

Opublikowano

Kepo70 - w Pukawka.pl miałbyś taniej (porównaj sobie ceny za 2 GB ramu), bez sztywnego limitowania procesora i z pomocą techniczną od 10:00 do 20:00 w tym również przez telefon (a nie tylko od 17:00 do 22:00)

Pukawka.pl to uczciwa oferta, u nas 1 GB zawsze kosztuje tyle samo.

Szkoda, że przy 200 osobach online serwer woła o pomstę do nieba.

Wielkie spadki wydajności, lagi.

Na tych samych pluginach w 100% na dedyku (OVH SP-64) równe 20.0 tps przy 250 osobach online.

49849.gif

Opublikowano

Pukawka... Ciekawa historia

Dobrze działał serwer ale przez pierwsze miesiące. Potem coraz gorzej, aż w końcu użytkownicy kazali coś zaradzić. (Na ofercie no limit all)

Co ciekawe, przy próbie zrobienia tam serwera na modach (który nie chciał działać) pomoc techniczna stwierdziła że "konfiguracja nie nadaje się na hosting współdzielony" (!)

To bardzo ciekawe, bo w craftserve taka konfiguracja się nadaje i działa bardzo dobrze. I bez lagów.

Mój głos idzie do craftserve. EnderChest polecam na bardzo małe serwery bądź takie tworzone do testów, budowy (z powodu ceny i stosunkowo dobrej wydajności w stosunku do ceny)

mam, niestety, w pukawce 30 zł w portfelu i nie mam co z tym zrobić. Próbuję sprzedać ale jakoś nikt nie chce. Taka reklama tutaj, może ktoś chce?

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że przy 200 osobach online serwer woła o pomstę do nieba.

Wielkie spadki wydajności, lagi.

Na tych samych pluginach w 100% na dedyku (OVH SP-64) równe 20.0 tps przy 250 osobach online.

Koszt SP-64 w OVH

Opłata instalacyjna 491,99 zł

Miesięcznie 403,43 zł

Chciałeś to upchać w ofercie za 28 zł?

Pukawka... Ciekawa historia

Dobrze działał serwer ale przez pierwsze miesiące. Potem coraz gorzej, aż w końcu użytkownicy kazali coś zaradzić. (Na ofercie no limit all)

Co ciekawe, przy próbie zrobienia tam serwera na modach (który nie chciał działać) pomoc techniczna stwierdziła że "konfiguracja nie nadaje się na hosting współdzielony" (!)

To bardzo ciekawe, bo w craftserve taka konfiguracja się nadaje i działa bardzo dobrze. I bez lagów.

Mój głos idzie do craftserve. EnderChest polecam na bardzo małe serwery bądź takie tworzone do testów, budowy (z powodu ceny i stosunkowo dobrej wydajności w stosunku do ceny)

mam, niestety, w pukawce 30 zł w portfelu i nie mam co z tym zrobić. Próbuję sprzedać ale jakoś nikt nie chce. Taka reklama tutaj, może ktoś chce?

Nie prawda. Jeżeli przy limitach na procesor w Cratfserve, serwer  działa płynnie, to u nas bez sztywnych limitów na procesor, również będzie działać płynnie.

Więc na pewno nie jest taka sama konfiguracja!

Jeżeli konfiguracja którą miałeś u nas pochłaniała , jednak zbyt dużo zasobów to bardzo dobrze Ci support napisał.

Wziąłeś ofertę budżetową jaką jest ta za 28 zł

Dla czego nie wziąłeś oferty Pro? To jest oferta za 1.49 zł slot/155 MB ram. Tam można znacznie więcej.

Zobaczymy kiedy i Craftserve również przestanie spełniać Twoje wymogi.

Moim zdaniem lepiej było od razu wziąć serwer dedykowany.

Edytowane przez mine_master

Opublikowano

Koszt SP-64 w OVH

Miesięcznie 403,43 zł

Nie prawda. Jeżeli przy limitach na procesor w Cratfserve, serwer  działa płynnie, to u nas bez sztywnych limitów na procesor, również będzie działać płynnie.

Jeżeli konfiguracja którą miałeś u nas pochłaniała , jednak zbyt dużo zasobów to bardzo dobrze Ci support napisał.

Dla czego nie wziąłeś oferty Pro? To jest oferta za 1.49 zł slot/155 MB ram. Tam można znacznie więcej.

Mówiłem o ofercie PRO gdzie się płaci za RAM!

" Cratfserve, serwer  działa płynnie, to u nas bez sztywnych limitów na procesor, również będzie działać płynnie"

A kijowy system wyłączy serwerek ;)

49849.gif

Opublikowano

Mówiłem o ofercie PRO gdzie się płaci za RAM!

" Cratfserve, serwer  działa płynnie, to u nas bez sztywnych limitów na procesor, również będzie działać płynnie"

A kijowy system wyłączy serwerek ;)

To ciekawe ile tego ramu było?

A kijowy system wyłączy serwerek

Jak przegniesz to tak.

Ale i tak to najlepszy  z obecnie dostępnych na rynku :)

Opublikowano

MrzZzGaming

Licząc już za 2 GB Pukawka - 20,86 zł

Enderchest - 21,00 zł

Opublikowano

Według mnie najlepszym hostingiem jest EnderChest ponieważ mają bardzo niskie ceny :)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Koszt SP-64 w OVH

Miesięcznie 403,43 zł

Brałem ofertę pro, support również wmawiał mi że konfiguracja nie taka sama... Bardzo mi przykro, ale kliknąłem zainstaluj cauldrona i wgrałem mody wszędzie tak samo. Na craftserve -wszystko działa, pukawka crash przy 2 graczach :P

dedyk na 10-slotowy serwer? :)

Opublikowano

Ja korzystałem z wielu hostingów :D ALe jak narazie najlepszym okazał się Slotex ;) Jeszcze tylko Pukawka :D

Opublikowano

ItemHost.pl - według mnie najlepszy i najtańszy hosting serwerów gier (nie tylko minecraft)

+ rozbudowany panel (czasami odłącza się od serwera ale da się znieść)

+ szybka pomoc techniczna (odpowiadają w ok. 5-20 minut)

+ tanie serwery (nie biorą kosmicznej kasy za serwer)

+ niska a prawie zerowa prowizja sms

+ 2 lokalizacje: francja (anty ddos) oraz od niedawna Polska (chyba nie ma jeszcze ochrony antyddos)

- lekkie lagi na serwerach w lokalizacji francja

Mój serwer (sygnatura) stoi właśnie na tym hostingu (27 pluginów, oferta lava)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

aggankx

Musiałeś coś zmienić w między czasie.

Skoro tam masz limit cpu, a tutaj nie to o czy tu mowa.

Chyba, że faktycznie 10 osób gra na obciążeniu 200% to system po prostu wyłączy taki serwer.

I chyba tutaj jest tajemnica. No cóż Twój serwer nie nadaje się na nasz hosting, ale mało kto ma takie wymagania.

Opublikowano

Ja polecam MineServ :P. Sam tam jestem w administracji (na forum) ale to nie dlatego, 1. Posiada forum na którym możesz szybko otrzymać pomoc. 2. Posiada oferty VPS. Obsługa jest tak dopracowana że nie musisz znać linuxa żeby mieć serwer. Wystarczy kilka kliknięc i mamy gotowy serwer minecraft z ts3 oraz paneladmina.

PS. Prosiłbym o edycje wątku,  gdyż MineServ posiada już 11 ofert.

Pozdrawiam