Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

alchemik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm siedzę sobie na TS3 megamt2, nawalam na zombie w cs 1.6 i dostaje bana:

<21:16:15> You were banned permanently from the server by "B4RTUSI3K" (Wyzywanie współgracza by B4RTUSI3K i prośba o zdjęcie ADMINISTACJI)

Ja się pytam co to Kurw* ma być?

To osoba co mnie zbanowała to jest jakaś upośledzona -.-

Żądam UB dlatego iż siedząc na Ts3 nic nie mówiłem -.-

@nikt ze mną nie rozmawiał ,do nikogo nic nie mówiłem tym bardziej pisałem. Tym bardziej śmieszy mnie powód ,że niby "prośba o zdjęcie ADMINISTRACJ" bo ja kuźwa mać nie mam cor obić tylko prosić o zdjęcia do chu*a nędzy. Lepiej uważajcie na ts3 banują za nic :/.

Czekam na wypowiedź kogoś z administracji TS3 : ).

@sory,że załatwiam prywatne sprawy, ale to TS3 tego serwera a na nim grałem : ).

• Odpowiedzi 246
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem po co wy to napisaliście skoro na start żadnego zwierzaka nie dostajemy.

Oszustwo jak nic.

Pograłem trochę i jakoś na easy mi to nie wygląda.Może pomyliły mi się pojecia easy albo coś mi się pokręciło ale coś nie tak.Exp może jest jak na easy ale reszta jak np:

-brak magiczny metal,trzeba ulepszać bodziami i w dodatku trzeba je dropić

-skille dostajemy na g1 a żeby wbić na p trzeba dropić z metków/bossów 65+lvl

-eq jak np fms i zbroje są na +6/7 w npc

• Pety mają być dodane w tym tygodniu, każda postać dostanie zwierzaka.
  • No, najwidoczniej Ci się pomyliły pojęcia. :P Easy, czyli "łatwy", a nie "wszystko kupisz za 10k od handlarki".
  • Za spota psów masz 5 bodzi, gdzie do +6 jest 100% na ulepszenie (więc możesz ulepszać i u kowala), potem niewiele mniej, bo minimalnie 70% szans na pomyślnie ulepszenie. Metale dropią praktycznie z każdego smoka, a wystarczy mieć dropka 80 lv (dodatkowo nigdy nie musisz czekać na resp smoka, nie istnieje też prawdopodobieństwo, że ktoś Ci go sksuje, bo jest ich dużo na mapie).
  • Co jest złego w tym, że skille dostajesz na G1, a kamienie trzeba dropić? 1 kamień = 1 skill na P. Wszystkie skille można zrobić w 3h, jak się pobiega trochę w red lesie dropkiem (tym samym, co ubijasz smoki, z których swoją drogą również lecą kamyki).
  • I ponownie: co jest złego w tym, że fmsy i zbroje +6/7 są u npc? :O Chciałbyś je dropić? Przecież wtedy nazwałbyś ten serwer hardem.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

jak dla mnie 25% abs to za duża przesada, 4x25 i mamy 2k z szybkiego ataku w pvp, to mnie zdemotywowało, ale jeśli chodzi o system teleportacji to myślę, że to przyszłościowy pomysł i że pojawi się na niejednym serwerze :-)

1 ۞ 50 ۞ 100 ۞ 150 ۞ 200 ۞ 250 ۞ 300 ۞ 350 ۞ 400 ۞ 450 ۞ 500 ۞ 600 ۞ 700 ۞ ۞ ۞

Opublikowano

jak dla mnie 25% abs to za duża przesada, 4x25 i mamy 2k z szybkiego ataku w pvp, to mnie zdemotywowało, ale jeśli chodzi o system teleportacji to myślę, że to przyszłościowy pomysł i że pojawi się na niejednym serwerze :-)

Absy zostaną zmienione do 20%.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Ile średnio osób gra ?

Średnio 200 osób z tego powodu iż większość czeka aż administracja naprawi bugi i wprowadzi pety,dungeony itp. i w ten czas będzie można spokojnie wrócić do gry.

graphic.png

Opublikowano

• Pety mają być dodane w tym tygodniu, każda postać dostanie zwierzaka.
  • No, najwidoczniej Ci się pomyliły pojęcia. :P Easy, czyli "łatwy", a nie "wszystko kupisz za 10k od handlarki".
  • Za spota psów masz 5 bodzi, gdzie do +6 jest 100% na ulepszenie (więc możesz ulepszać i u kowala), potem niewiele mniej, bo minimalnie 70% szans na pomyślnie ulepszenie. Metale dropią praktycznie z każdego smoka, a wystarczy mieć dropka 80 lv (dodatkowo nigdy nie musisz czekać na resp smoka, nie istnieje też prawdopodobieństwo, że ktoś Ci go sksuje, bo jest ich dużo na mapie).
  • Co jest złego w tym, że skille dostajesz na G1, a kamienie trzeba dropić? 1 kamień = 1 skill na P. Wszystkie skille można zrobić w 3h, jak się pobiega trochę w red lesie dropkiem (tym samym, co ubijasz smoki, z których swoją drogą również lecą kamyki).
  • I ponownie: co jest złego w tym, że fmsy i zbroje +6/7 są u npc? :O Chciałbyś je dropić? Przecież wtedy nazwałbyś ten serwer hardem.

Mącenie tylko graczom, czysta manipulacja by na EASY ściągnąć większą liczę, a ten serwer to po prostu MEDIUM, patrząc na inne serwery.

Nawet na mediumach dostawało się skille na G1 i 1 kamieniem z shopu za bodajże 100kk można było mieć wszystkie skille na P

Na mediumach ulepsza się magicznymi metalami

Na mediumach przeważnie są bronie na 30, zbroje na 61 i eq na 54 +9 za symboliczną cenę 100 czy 360kk a u Was? No proszę.

Do tego te bony, nie wszystkie wchodzą max a EASY to podstawa a przynajmniej bony PVM powinny wchodzić max !

ten serwer może i jest dobry ale to NA PEWNO nie jest EASY.

PS. zmienicie absy na 20%? ahaha fajnie, wiele to da... zważając jeszcze na inne bonusy, a co z ludźmi którzy porobili już absy 25%?

Nie wiem kto projektował ten serwer ale chyba ma coś nie tak - no może że chciał po prostu stworzyć zjebany serwer... to Wam się udało z takimi bonami...

The past has gone

Opublikowano

Mącenie tylko graczom, czysta manipulacja by na EASY ściągnąć większą liczę, a ten serwer to po prostu MEDIUM, patrząc na inne serwery.  - Tak manipulujemy tobą 

Nawet na mediumach dostawało się skille na G1 i 1 kamieniem z shopu za bodajże 100kk można było mieć wszystkie skille na P - Nie wiem czy nie potrafisz czytać ale w prezentacji / zapowiedzi bylo napisane ze serwer jest starym serwerem ktory mial nazwe LomaxMT2 z ulepszeniami, jak i na starych serwerach byly wbijane um. kamieniami z dropu

Na mediumach ulepsza się magicznymi metalami - Broni ci ktos ulepszac? Na serwerze sa one dostepne, wydropisz z bossa to ulepszysz magicznym metalem, jesli nie to masz zwoj blogoslawienstwa.

Na mediumach przeważnie są bronie na 30, zbroje na 61 i eq na 54 +9 za symboliczną cenę 100 czy 360kk a u Was? No proszę. - Ulepszacze moj drogi, rozumiem ze jestes leniem jak i pewnie grasz na BS o ktorym sie przekonamy ale tutaj sa po to te ulepszacze zeby nie nudzilo sie wam nawet na niskim lv.

Do tego te bony, nie wszystkie wchodzą max a EASY to podstawa a przynajmniej bony PVM powinny wchodzić max ! PODSTAWA serwera jest to jak on jest ulozony a nie jak ty tutaj twierdzisz zeby wchodzily maksymalne bony, nie jest to sensowne rozwiazanie dodawac bony i miec odrazu maksymalne bo chyba lepiej juz dac do npc i dropu przedmioty wybonowane.

ten serwer może i jest dobry ale to NA PEWNO nie jest EASY. - Na pewno jestes graczem ale nie jestes normalnym.

PS. zmienicie absy na 20%? ahaha fajnie, wiele to da... zważając jeszcze na inne bonusy, a co z ludźmi którzy porobili już absy 25%? Zmienia sie im na 20% :)

Nie wiem kto projektował ten serwer ale chyba ma coś nie tak - no może że chciał po prostu stworzyć zjebany serwer... to Wam się udało z takimi bonami... Zjebany jest tutaj tylko twoj post, nie serwer jesli ci on nie pasuje to nikt cie tutaj nie trzyma

@top

Jak wiecie przy prezentacji było zapowiadane ze dodamy brakujące rzeczy następnego dnia, niestety nie udało się tego wprowadzić ze względu na ataki jakie były, przez cały ten tydzień ogarniałem ataki jak i pracowałem przy serwerze, oczywiście znajda się osoby które powiedzą ze nic nie robimy dlatego poniżej macie listę rzeczy / poprawek które zostaną wprowadzone:

- Usunięcie błędów w grze

- Dodanie dungeonow takich jak : Lodowy Wymiar, Bramy Piekieł

- Modyfikacja systemu ulepszeń : Zmiana bossów zombie (Azrael,ereb [..]) na nowe które znajdziecie w dungeonie Bramy Piekieł

- Zmiana ABS z 25% na 20% , nie będzie tutaj powtórki z ProMT2 gdzie zostały przedmioty z zbugowanymi bonami.

- Naprawa PW, strasznie dużo czasu przy tym spędziłem aż 3 dni z nocami ale udało się, jako jedyny serwer w Polsce będziemy mieć komunikację PW między CH  która nawet na globalnym serwerze nie działa.

- Powiększenie magazynu do 3 kart.

- Wprowadzenie systemu zwierzaków na serwer. Każdy gracz nowy jak i stary go otrzyma po wprowadzeniu aktualizacji.

- Poprawienie dropu z Metinów / Bossów.

- Zwiększenie szansy na pomyślne włożenie KD.

- Zwiększenie szansy na pomyślne przeczytanie Kamienia Duchowego.

- Poprawienie DMG umiejętności.

- Zablokowanie całkowicie BS poprzez wewnętrzny system weryfikacji klienta, serwer > klient, nie do ominięcia.

- Ulepszenie odbugowania postaci. Po wprowadzeniu aktualizacji odbugowanie będzie skutkowało tuż po kliknięciu na stronie "Tak".

- Dodanie dropu Broch w Grocie V3 / Komnacie Metinów.

- Dodanie efektu "dymu" do nowych zbroi.

- Dodanie możliwości zapisania w kliencie paru kont.

- Dodanie możliwości sprawdzenia Punktów zabójstw jakie posiadamy i za jakiego bossa.

- Poprawienie misji u biologa jak i zmianę nagród (zresetujemy misje u każdego).

Jest na pewno więcej poprawek lecz ich nie pamiętam, wracając do blokady BS to konta nie będą banowane ponieważ i tak wiekszość z was (mowa o graczach nie potrafiących grac) pewnie ma już te przedmioty na innych kontach dlatego postanowiłem usunąć te przedmioty co będzie najlepszą nauczką aby nie igrać z nami.

Aktualizacja miała wejść dzisiaj ale ze względu na to że strasznie długo pracowałem na naprawą PW zostanie wprowadzona w tym tygodniu który zaczyna się jutro (1 kwietnia), oczywiście przepraszam was za zwłokę ale chyba lepiej dodać za jednym razem wszystko niż ciągle wyłączać serwer.

Team ProMT2/MegaMT2

ban.gif

Opublikowano

Na mediumach ulepsza się magicznymi metalami - Broni ci ktos ulepszac? Na serwerze sa one dostepne, wydropisz z bossa to ulepszysz magicznym metalem, jesli nie to masz zwoj blogoslawienstwa.

a widzisz na większości medium są w shopach za 100k-1kk

Na mediumach przeważnie są bronie na 30, zbroje na 61 i eq na 54 +9 za symboliczną cenę 100 czy 360kk a u Was? No proszę. - Ulepszacze moj drogi, rozumiem ze jestes leniem jak i pewnie grasz na BS o ktorym sie przekonamy ale tutaj sa po to te ulepszacze zeby nie nudzilo sie wam nawet na niskim lv.

Jeśli tym chcesz zastąpić nudę na niskim poziomie to gratuluję pomysłu, nic lepszego już wykrzesać się nie dało, naprawdę. PS, nie gram na tym serwerze, ale grałem.

Nie wiem kto projektował ten serwer ale chyba ma coś nie tak - no może że chciał po prostu stworzyć zjebany serwer... to Wam się udało z takimi bonami... Zjebany jest tutaj tylko twoj post, nie serwer jesli ci on nie pasuje to nikt cie tutaj nie trzyma

A powiedz mi kto normalny rzuca pomysł 25% absu? Już 20% to jest bardzo dużo. A 25% bez sensu, tak jakby ktoś liczyć nie potrafił...

Nie wiem ja serwer stoi pod względem technicznym ale pod fabularnym wiele rzeczy mija się z celem, kilkanaście takich małych drobnostek zbiera się do kupy i właśnie decyduje o tym, że to nie jest serwer EASY. Nie wiem dlaczego w każdym poście tak za wszelką cenę bronisz tego, że to nie jest MEDIUM.

Kilka rzeczy macie naprawdę fajnych i pomysłowych, np system teleportu, 5 zakładek w eq, wierzchowce, zwierzaki, wiadomości, cały client wygląda świetnie i nie obrzydza grywalości jak to robią serwery z brzydkimi nowymi clientami, gdzie nie wiem po co jest pododawane pełno nowych drzew budynków i innych.

...jednak jest kilka rzeczy które mnie odpycha i wolę zagrać już na porządnym medium. Nic nie zrobisz.

The past has gone

Opublikowano

a widzisz na większości medium są w shopach za 100k-1kk Uczepiłeś się tych metali, masakra. Pograj na serwerze dłużej niż 1 dzień, może zauważysz, że te metale nawet nie są potrzebne, bo po raz kolejny piszę: do +6 mamy 100% na ulepszenie, a potem 90, 80 i 70. Ulepki dropią szybko, po 10 sztuk za spot, kasy jest dużo, bodzi masz 5 sztuk za spot. Więc w czym widzisz problem, bo ja tego nie rozumiem. Spalisz raz broń, próbując zrobić ją na +8, ale od razu możesz ulepszać ją ponownie. Nikt nawet nie handluje ulepkami, bo każdy ma ich pod dostatkiem. Metale są niepotrzebne.

A powiedz mi kto normalny rzuca pomysł 25% absu? Już 20% to jest bardzo dużo. A 25% bez sensu, tak jakby ktoś liczyć nie potrafił...

Takie absy, jakie są obecnie, czyli 15/25 były na starym Lomaxie, nikt nie narzekał, a grywalność była duża. Przecież nikt sobie nie wziął tych wartości z kosmosu przy tworzeniu Mega. Teraz jesteście przyzwyczajeni do innych serwerów, gdzie max. absy są mniejsze i dlatego ten lament przy 25%.

Nie wiem ja serwer stoi pod względem technicznym ale pod fabularnym wiele rzeczy mija się z celem, kilkanaście takich małych drobnostek zbiera się do kupy i właśnie decyduje o tym, że to nie jest serwer EASY. Nie wiem dlaczego w każdym poście tak za wszelką cenę bronisz tego, że to nie jest MEDIUM.

Twoje argumenty, że MegaMT2 jest mediumem są inwalidami. Nie każdy easy musi mieć metale u npc. Jaki jest sens tworzenia 30 takich samych serwerów? Mega różni się od innych serwerów easy, ale czy to znaczy, że jest zły?

Na start dostajesz standardowy eq +9, bierzesz parę spotów psów i masz hajsy na dodania i zmianki bonów. W tym eq możesz expić nawet do 70 lv, wiem, bo sama tak expiłam. Stalki są nic nie warte, więc przy odrobinie szczęścia podniesiesz sobie je z ziemi. Nie kumam Twojego toku myślenia.

Jeśli jednak zmienisz zdanie, co do serwera, to zapraszam na forum do działu poradniki, znajdziesz tam info o expie i zarobku...

Opublikowano

co do ulepszaczy są  wszystkie w sklepie   

bodzie i metale dropia  

abs  zgadzam się są za wielkie  max 15 powinno być.....  4x20=80 nawet kd się nie przebijesz  bo do tego dochodzi  jeszcze + 20 z tarczy pewnie za biologa też są  jakieś małe  bony ale są... ale tu nie chodzi o to by trzaskać komuś po 100k z hita  tylko by była przyjemność z gry czy pvp  jak grasz tylko dla tego że się zmuszasz to  się nazywa uzależnienie ... 

masz  Mega i Elite  moje porównanie ! 

na Mega lvl idzie szybko  ale eq ciężej zrobić  na Elite lvl idzie jak (*********) a eq łatwiej zrobić .. 

Opublikowano

Mam sprawę obecnie tego servera ponieważ mieszka za granicą i nie posiadam opcji kupienia sm przez sms i czy da się zapłacić PayPal bo server mi się strasznie podoba no i chciał bym sobie trochę pozostać na nim.

Opublikowano

Jako jesteśmy zawsze otwarci na wasze propozycje- wzięliśmy pod uwagę prośby i sugestie naszych drogich użytkowników.
Wszystko zostało jeszcze raz przeanalizowane i stwierdzamy iż od momentu wprowadzenia nowej aktualizacji DOSTĘPNY będzie BS 5 slotów w kliencie serwera MegaMT2- bonowanie za jego pośrednictwem będzie nie zabronione a gracze będą mogli swobodniej zdobywać wymarzone bony w przedmiotach. Konta zablokowane z powodem używania BS zostaną odblokowane.

Pozdrowienia od Administracji serwera MegaMT2.

Opublikowano

Jako jesteśmy zawsze otwarci na wasze propozycje- wzięliśmy pod uwagę prośby i sugestie naszych drogich użytkowników.

Wszystko zostało jeszcze raz przeanalizowane i stwierdzamy iż od momentu wprowadzenia nowej aktualizacji DOSTĘPNY będzie BS 5 slotów w kliencie serwera MegaMT2- bonowanie za jego pośrednictwem będzie nie zabronione a gracze będą mogli swobodniej zdobywać wymarzone bony w przedmiotach. Konta zablokowane z powodem używania BS zostaną odblokowane.

Pozdrowienia od Administracji serwera MegaMT2.

Jak już ma niby być w cliencie ten BS 5-slotowy to moglibyście to chociaż do patchera dodać, ew. do zakładki download na stronie, bo narazie nic nie ma.

Opublikowano

Jak już ma niby być w cliencie ten BS 5-slotowy to moglibyście to chociaż do patchera dodać, ew. do zakładki download na stronie, bo narazie nic nie ma.

Chyba Ci się coś pomyliło kierowniku- dzisiaj podjęliśmy taką decyzje wcześniej w planach była calkowita blokada BS oraz banicja za jego używanie.

Dodamy go po AKTUALIZACJI.

Opublikowano

up a kiedy ta aktualizacja ?

Małe porównanie prezentacji z tym co jest na serwie .

INFORMACJE OGÓLNE

Serwer Easy             Można się kłócić.

Maksymalny poziom: 250          Tak

Maksymalne pkt statystyk: 125             Tak

5 Kanałów do gry          Tak

Profesjonalny Team            Ymm moim zdaniem NIE

Stała opieka nad serwerem    NIE

Autorskie nowości       Może

Każdy przedmiot w IS dostępny jest w grze z dropu (prócz kostiumów,zwierzaków,zwojów)                       Tak

System kostiumów        Tak

Nielimitowane konto bankowe + przelewy                Tak

Brak sprzedawczyków w Team            Tak

Nikt poza administratorem głównym nie ma dostępu do bazy ani plików          Nie mam pojęcia

Schludny,szybki AutoPatcher                    Tak

Dobry sprzęt na serwer             Chyba taK

Kopia zapasowa plików i konfiguracji co 24 godziny w chmurę      Nie wiem

Kopia zapasowa bazy danych co godzinę w chmurę  Nie wiem

Unikalny System ulepszeń          Nie - brak systemu ulepszeń :D

Brak 6/7 bonu            Tak

Możliwość wyłączenia "Lv obok nicku"             Nie-tylko vip

System Logowań na IP              Nie wiem

System zwierzaków          Nie-nie ma ich

System wierzchowców                  Nie - nie ma :D

System wiadomości offline           Chyba nie działa

System filtrowania       Nie wiem

System ignorowania          Tak

Konta VIP                Tak

rmoiyq.png

Opublikowano

Chyba Ci się coś pomyliło kierowniku- dzisiaj podjęliśmy taką decyzje wcześniej w planach była calkowita blokada BS oraz banicja za jego używanie.

Dodamy go po AKTUALIZACJI.

Aaa to zwracam honor, nie doczytałem dokładnie kiedy.

Opublikowano

Możecie odpowiedzieć kiedy ta aktualizacja bd?;>

Aktualizacja odbędzie się w tym tygodniu. Alchemik cały czas pracuje nad serwerem, chce poprawić/dodać wszystko za jednym zamachem, żeby nie wyłączać serwera co chwila.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...