Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Ayris- Podejmij Wyzwanie!

Ayris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NOWE ZBROJE <3 po co te ostatnie sety z  PL sa tragiczne ;< Ale jak wypali to zagram ale troche ten set z pl odciaga mnie od servera  

• Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Albo jestem ślepa, albo nie ma handlarzy. Po drugie, czy przy biciu bossów i metków aż tak bardzo będzie to naciskane na zrobienie dropka (czyt. grania) body/wp? Czy może będzie się dało go ubić (bez oczywiście maxymalnego eq na najsłabszego bossa) takim BM lub szamanem?

W kwestii handlarzy to raczej 1 opcja, gdyż zamieszczeni są na screenie.

Natomiast w kwestii walki z bossami:

Większość serwerów nastawia się pod faworyzowane postaci o atakach fizycznych, ponieważ większość osób takowymi gra.

Jednakże my jesteśmy zdania, ze każdy powinien mieć równe szanse, dlatego też postacie magiczne będą w stanie eliminować bossy równie dobrze jak postacie fizyczne.

9pu8p2.png

Opublikowano

NOWE ZBROJE <3 po co te ostatnie sety z  PL sa tragiczne ;< Ale jak wypali to zagram ale troche ten set z pl odciaga mnie od servera  

Wolę już te ostatnie niż te dwa przed to wygląda tragicznie szczególnie dla woja i ninji .

Po za tym ciekawie wygląda .

837371446280124127260.png
Opublikowano

W kwestii handlarzy to raczej 1 opcja, gdyż zamieszczeni są na screenie.

Natomiast w kwestii walki z bossami:

Większość serwerów nastawia się pod faworyzowane postaci o atakach fizycznych, ponieważ większość osób takowymi gra.

Jednakże my jesteśmy zdania, ze każdy powinien mieć równe szanse, dlatego też postacie magiczne będą w stanie eliminować bossy równie dobrze jak postacie fizyczne.

Raczej, ani jedno ani drugie heh. Po prostu obrazki się nie wczytały w tym miejscu ^^ nvm

Skoro tak postacie magiczne będą mogły ubijać bossy, to daliście im jakieś magic weaknessy? Czy jak? Bo inaczej tego nie widzę.

A jak jest z metinami? Oczywiście wiadomo, że body i wp będą bić o wiele szybciej, ale czy szamanem będzie się bić metka na swój poziom (chodzi o poziom wymagany na mape) z 5min? Bo jak czasem widać, to dużo serwów woli zrobić, aby wp i bodziak bili sobie tą minutkę, czy dwie, a reszta bije co najmniej 5, co robi się żenujące grając bez dropa. 

Następne pytania: Czy na mapkach do expa potrzeba buffa dla ninjy? (oczywiście powinien być wymagany na dungeonach)

Czy w atlantydzie łucznicy podchodzą "pod konia"? 

Jak z 6 i 7 bonem? Gdzie dokładniej dropi i jak ze zmiankami do niego, czy będzie ciężko wymixować perf (czyt. 2) bony takie jakie się chce? 

Ile jest metinów na pierwszej nowej mapie, na jednym ch?

Opublikowano
Czy obrażenia skilli są edytowane?/Czy szaman ma odbugowany skowyt?

Opublikowano
Widzę sporo pytań 
Ale to dobrze.

Nikomu nie da się w 100% dogodzić. Metin2 został tak własnie stworzony, że jednak im wyższe obrażenia fizyczne tym szybciej bije się metiny.
Fakt nasze metiny są podatniejsze na ataki z wachlarzy, dzwonów, i sztyletów, tak aby pozostałe klasy też mogły coś więcej zdziałać.

Co zrobiliśmy z bossami, że postacie magiczne będą miały z nimi szanse?

- Są najzwyczajniej w świecie podatniejsze na ataki magiczne. Jednakże z bossami jest tak, ze nie wszystkie są podatne na dane typy broni/magie w równym stopniu.
Ale to już do odkrycia pozostawiam wam.

Czy na mapkach do expa potrzeba buffa?

- To zależne od tego w jaki sposób rozwiniemy naszą postać, jest to kwestia indywidualna.

Czy w atlantydzie łucznicy podchodzą pod konia?

- Nie ponieważ w takim wypadku określanie moba mianem łucznika straciło by sen.
Łuk jest bronią dystansową i nią pozostaje, jednakże moby w atlantydzie/grocie nie posiadają przeszywki, dlatego też tacy łucznicy nie wyrządzą nam większej krzywdy.

Gdzie dokładnie dropi 6-7 ?

- Dodania oraz zmiany 6-7 bonusu dropić będą z bossów, metinów, szkatułek. Zaznaczam jednak, że zmianki będą posiadać większą szanse na drop.

Czy łatwo będzie wybonować eq (6-7) tak jak się chce?

- Dość trudne pytanie wszystko jest tak naprawdę kwestią szczęścia. Nie da się w 100% określić, po której zmianie osiągniemy pożądany cel.
Jeśli chcesz sobie przybliżyć szanse wystarczy wyliczyć rachunek prawdopodobieństwa uwzględniając ilość bonusów, równą szanse na ich wylosowanie i ich kombinacje w parach.

Ile metinów znajduje się na pierwszej nowej mapie na jednym kanale?

- Na pierwszej mapie znajdują się 3 rodzaje metinów z czego po 3 z każdego rodzaju co daje nam łącznie możliwość napotkania 9 metinów.

Czy obrażenia skilli są edytowane?/Czy szaman ma odbugowany skowyt?

Niektóre skille w tym również skowyt zostały nieco poprawione:)

9pu8p2.png

Opublikowano

Smęcicie o tych zbrojach i broniach , nie dość że się napracowali z serwerem , to jeszcze Wam jest źle . Najlepiej dla Was by było jakby wszystko było wyłożone na tacy i administracja Wam itemki rozdawała :D , albo żeby codziennie eventy były itp . Gimbus power :>. Dla Mnie serwer bardzo ciekawy i przyciągający uwagę , najbardziej szatą graficzną , poza tym teraz dobrych serwerów jest mało i myślę że ten będzie jednym z lepszych

GLELTm4.jpg

Opublikowano

Smęcicie o tych zbrojach i broniach , nie dość że się napracowali z serwerem , to jeszcze Wam jest źle . Najlepiej dla Was by było jakby wszystko było wyłożone na tacy i administracja Wam itemki rozdawała :D , albo żeby codziennie eventy były itp . Gimbus power :>. Dla Mnie serwer bardzo ciekawy i przyciągający uwagę , najbardziej szatą graficzną , poza tym teraz dobrych serwerów jest mało i myślę że ten będzie jednym z lepszych

WON DO WĘGIER

Opublikowano

Aktualizacja 11.03.2014 r.

-Został dodany DUNGEON :

2h6a687.png

Jaskinia Minotaura:

Wymagania:

Poziom: 100

Grupa: Minimum 3 osoby.

[Etap 1]

Znajdujemy się w labiryncie jaskiń po którym rozmieszczone są 3 szkielety

Naszym celem jest odnalezienie ich i wydobycie z nich 3 kluczy

Następnie musimy odnaleźć portal do jaskini minotaura.

[Etap 2]

Teleportów jest kilkanaście, lecz tylko jeden prowadzi do jaskini minotaura.

Każdy błąd kończy się powrotem na pozycje startową, jednak trzeba pamiętać o czasie

na wykonanie dungeonu mamy 40 minut. Im szybciej odnajdziecie klucze i drogę, tym więcej

czasu pozostanie wam na zgładzenie minotaura.

[Etap 3]

Gdy znajdujemy się już w jaskini minotaura musimy otworzyć 3 pieczęcie

za pomocą wcześniej zdobytych kluczy.

Po wykonaniu tej czynności przed nami pojawia się minotaur.

Pamiętajcie, że minotaur chwile przed śmiercią wpada w szał, 

a jego ataki staja się znacznie mocniejsze.

Jako iż-wielu osobom nie pasują ostanie zbroje, jutro zostanie dodany kolejny set, który powinien bardziej  wam odpowiadać.

Administracja Ayris.

9pu8p2.png

Opublikowano

serwer na moje oko ma przyszłość

sety broni/zbroi idealnie będą się że sobą komponował !

Widzę macie mapki tak jak na innych serwerach... czy pozmienialiscie kordy. metinow ?

bronie 75 standardowo nieb. śmierć ?

Battlefield Heroes pod inną nazwą całkowicie odświeżone ! Już Niebawem 

rglinepolska3.png

Opublikowano

Hmm eq ciekawe,nawet wręcz zajebiste,te zbroje wprost idealne,tylko ta prezentacja,za przeproszeniem ochydna..

Zagrałbym,lecz poprawcie tą prezentację..

Nie poszukujecie przypadkiem grafika?

Opublikowano

Hmm eq ciekawe,nawet wręcz zajebiste,te zbroje wprost idealne,tylko ta prezentacja,za przeproszeniem ochydna..

Zagrałbym,lecz poprawcie tą prezentację..

Nie poszukujecie przypadkiem grafika?

Chlopie ta grafika to mazenie zrobisz lepszą nie sądzę więc zwin swoje dupsko z prezentacji !

Mam rozumieć że nie zagrasza na serwerze bo grafika. jest lepszą od tej co ty możesz zaoferować ?

rglinepolska3.png

Opublikowano

Chyba mogę sobie wyrazić własną opinię na temat grafiki?

Po prostu ta grafika jest nie staranna,brzydka i robiona na szybko...

Pozdrawiam ...

Opublikowano

Widzę macie mapki tak jak na innych serwerach... czy pozmienialiscie kordy. metinow ?

bronie 75 standardowo nieb. śmierć ?

Tak, kordy zostały zmienione.

"Bronie na 75 poziom zdobywamy z dropu, szkat oraz misji i już przed osiągnięciem 75 poziomu każdy będzie mógł posiadać broń na ten poziom." ;)

Chyba mogę sobie wyrazić własną opinię na temat grafiki?

Po prostu ta grafika jest nie staranna,brzydka i robiona na szybko...

Pozdrawiam ...

Grafika jest zrobiona przez osobę która nie zajmuję się tym profesjonalnie.

Ba...Ta osoba w ogóle od kilku lat nie zajmuje się grafiką!

A więc nie sądze by można było w tym wypadku zarzucić niestaranność.

9pu8p2.png

Opublikowano

w jaki czas wbiję 90 level?

To easy/medium czy hard?

Jaką ilość graczy planujecie przyjąć pod swoje skrzydła?

Będą aktualizacje?

Opublikowano

Mam pytanie co do ts3 i stronki  oraz forum 

Kiedy Będzie wykonana strona, forum lub Ts3

Wkrótce, bynajmniej przed startem powinno wszystko być gotowe. Ew TS może potrwać troszkę dłużej.

Obecnie mam masę roboty i nie jestem w stanie się rozdwoić czy też roztroić.

Będę was informować o zmianach na bieżąco.

P.S

Uprzejmie proszę nie pisać do mnie na PW zapytań o możliwość zostania GM na serwerze.

Rekrutacja będzie otwarta w przyszłości, gdy zajdzie taka potrzeba.

9pu8p2.png

Opublikowano

w jaki czas wbiję 90 level?

To easy/medium czy hard?

Jaką ilość graczy planujecie przyjąć pod swoje skrzydła?

Będą aktualizacje?

1.  90 Poziom bedziesz w stanie wbić pierwszego dnia.

2.  Easy/Medium/PVP

3.  To już zależy od graczy. Przyjmiemy wszystkich chętnych.

Jeśli odpowiada wam serwer to zapraszamy. Serwer jest tworzony dla graczy w zamyśle miłej rozgrywki, a nie masowego wciągania każdego kto popadnie, aby tylko nabić xxx online.

Jak dla mnie to jeden zadowolony z gry gracz jest lepszy niż 10 przypadkowych.

4. Aktualizację owszem będą wprowadzane w 2 cyklach:

4.1 Cykl tygodniowy/dwutygodniowy (zależnie od aktualnego stanu serwera) mała aktualizacja poprawiająca ewentualne nieprawidłowości w celu optymalizacji gry i drobne zmian.

4.2 Cykl miesięczny duża aktualizacja majaca na celu dodanie nowych dungeonów, przedmiotów misji itp itd..

9pu8p2.png

Opublikowano

Nie chcę nic mówić(pisać), ale wyczuwam zajebistość :D

Następne pytanie: 

Czy roski zawsze dają maxymalne bonusy?

Opublikowano

Nie chcę nic mówić(pisać), ale wyczuwam zajebistość :D

Następne pytanie: 

Czy roski zawsze dają maxymalne bonusy?

Na chwile obecną nie.

9pu8p2.png

Opublikowano

Na chwile obecną nie.

Jeżeli roski nie będą wchodzily od razu max trochę lipa przeboleje ,ale lepiej by było. jak kolega 2Xup powiedział by maxy wchodziły od razu,szkoda czasu na kupowanie i sprzedawanie by max wbił

Może by tak ankieta albo lajki w.tym komentarzu

rglinepolska3.png

Opublikowano

Osobiście nie lubię gdy nie ma bonów max, ponieważ nie chce tracić czasu na robienie eq. Ale na pewno wejdę i zobaczyć serwer od strony gry.

Opublikowano

Aktualizacja 12.03.2014 r.

-Zostały dodane dwa nowe sety zbroi:
oqex4i.png

208vc5s.png

-oraz set broni. który jednakże nie zostanie ujawniony w prezentacji! :)

Nowe bronie pojawią się na naszym facebooku

którego już dziś możecie zobaczyć pod adresem: 

https://www.facebook.com/ayris.metin

Administracja AYRIS.

9pu8p2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...