Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samobójstwo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samobójstwo na propsie, tak samo jak antynatalizm.Śmierć jest końcem cierpienia, na które skazany jest człowiek w chwili poczęcia.

„Nie urodzić się, człowieku, to najwyższe, największe słowo. A jeśliś ujrzał światło dzienne, to za najlepsze miej odejść najszybciej tam, skąd przyszedłeś”

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prosiłem kilka razy o kulturę oraz nieobrażanie takich osób..

Znajdujesz się na mpcforum, tutaj nie ma kultury.

Nie mój interes, jak ktoś chce się zabijać - droga wolna.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Znajdujesz się na mpcforum, tutaj nie ma kultury.

Nie mój interes, jak ktoś chce się zabijać - droga wolna.

No tak zapomniałem się..

(sorry za off)

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Po części masz rację, ale... Nie jest to jedynym wyjściem, raczej bym ujęła, iż jest to najprostszy sposób na pozbycie się wszystkiego (problemów, z którymi poradzić sobie taka osoba nie potrafi). Osoba, która nigdy nie myślała o samobójstwie, która nie była bliska temu, po prostu tego nie zrozumie. I będzie krytykować takie osoby, bo "życie to dar". Śmieszą mnie również wypowiedzi, w których jest zawarte "co 16 latek może mieć za problemy, powody do samobójstwa", nie znasz sytuacji, nie znasz charakteru, nie znasz myśli - nie oceniaj, nie krytykuj takiej osoby. Oczywiście pisząc to, nie kieruję do CIebie LuuuuuuziQ, do ogółu.

powiedz mi skąd sie te problemy biorą ?   Dawniej takich rzeczy nie było i nikt się nie zabijał . 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

powiedz mi skąd sie te problemy biorą ?   Dawniej takich rzeczy nie było i nikt się nie zabijał . 

Jak to nie? Od wieków ludzie popełniają samobójstwa.

Opublikowano

A tak do was, chcecie byś pochowani czy spaleni?

Obawia się ktoś z was śmierci klinicznej?

Obudzić się w trumnie czy w piecu ?

Raczej trudny wybór, ale chyba lepsza trumna niż inferno w piecu xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Obudzić się w trumnie czy w piecu ?

Raczej trudny wybór, ale chyba lepsza trumna niż inferno w piecu xD

i te skrobanie wieka xD

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Skąd? Ciężko tak wytłumaczyć, bo "tych problemów" może być masa. Niekoniecznie śmierć bliskiej osoby, ale nawet fałszywość osób, na których bardzo zależy, jakieś problemy rodzinne, szkoła, praca, itd. Nie jest tak łatwo ocenić czyjąś psychikę. To, co myśli, wyobraża sobie. Stąd też nigdy raczej nie dowiemy się, dlaczego dana osoba popełniła samobójstwo, chyba, że napisała to w liście pożegnalnym. Nie było takich rzeczy? Oj, były, są i będą. Nie pamiętam, w której klasie przerabia się "Cierpienia Młodego Wertera", ale jest to wg. mnie nawet dobry przykład samobójstw, nie mówię już o fabule książki, o bohaterze, który popełnił samobójstwo, bo kobieta, w której kochał się nie odwzajemniła jego uczuć, ale na wzór tej książki była masa samobójstw, ludzie inspirowali się nią, ale również mieli takie problemy, tzn., taki sam jak Werter, czyli nieszczęśliwa miłość. Nie jest to może jakiś świetny przykład, ale chciałam troszkę przybliżyć, o co mniej więcej mi chodzi.

// Przepraszam za błędy, ale jestem zmęczona.

Opublikowano

Jak wiadomo nie każdy jest mocny psychicznie, nie każdy wytrzyma presje która nad nim ciąży a wielu nie potrafi sobie poradzić z zaistniałymi sytuacjami życiowymi, to normalne.

Samobójstwo nigdy nie będzie rozwiązaniem. Człowiek, który chce tego dokonać ma zaburzoną psychikę po przez szereg bardzo złych doświadczeń bądź słabości względem siebie samego.

Jeżeli człowiek chcę popełnić samobójstwo to jeszcze można go uratować , skierować na leczenie ponieważ jego objawy nie są jeszcze na tyle trwałe by z nich nie wyjść natomiast jeżeli jest wstanie to zrobić , wie o tym , próbował to bardzo ciężko będzie mu pomóc, prawdopodobieństwo tego jest naprawdę niskie. Jedno jest pewne z takich osób nie wolno sobie żartować i jeszcze bardziej ich dobijać ponieważ to nie zmieni ich toku działania, to ich nie zmotywuje, nie pomożę im. Jedyne wyjście z sytuacji jest podanie ręki i pokazanie że życie naprawdę ma swoje lepsze strony i można z niego korzystać, wyzywanie od "pizd" , "zer" , "ciot" pokazuje tylko mentalność jaka jest w dzisiejszym społeczeństwie - reasumujac zerowa. Co ja sam myślę na temat samobóstwa? Carpe Diem , żyje chwilą więc nie opłaca mi się jej tracić, życie jest piękne lecz to piękno trzeba też w nim dostrzec.

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Jak dla mnie jest to głupota. Jeśli ktoś ma problemy życiowe to przecież ma od tego bliskich i zawsze może ich prosić jakiekolwiek wsparcie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ktoś popełni to samobójstwo bo sobie nie radził , ok. Tylko wcześniej mógł się zastanowić ile bólu i smutku zaoferuje bliskim...

Opublikowano

Ktoś popełni to samobójstwo bo sobie nie radził , ok. Tylko wcześniej mógł się zastanowić ile bólu i smutku zaoferuje bliskim...

Ale nikogo już nie obchodzi, ile bólu przeżył on, kiedy to jego rodzice skazali go na życie.

Opublikowano

Ale nikogo już nie obchodzi, ile bólu przeżył on, kiedy to jego rodzice skazali go na życie.

Mylisz się, dla rodziców możemy być bardzo ważni ponieważ to oni podarowali nam życie za darmo a my to zmarnowaliśmy.

Życie to najcenniejsza rzecz na świecie , lecz nie każdy umie to docenić.

Opublikowano

A tak do was, chcecie byś pochowani czy spaleni?

Jako trup miałbym na to wyjebane.

@topic

Są takie sytuacje, kiedy samobójstwo jest jedynym wyjściem, ale to już naprawdę są ekstremalne przypadki, np. nieuniknione średniowieczne tortury, mniej bolesne było by samemu sobie odebrać życie, strzelając sobie w łeb, niż krojenie żywcem i tym podobne...

Opublikowano

Jako trup miałbym na to wyjebane.

@topic

Są takie sytuacje, kiedy samobójstwo jest jedynym wyjściem, ale to już naprawdę są ekstremalne przypadki, np. nieuniknione średniowieczne tortury, mniej bolesne było by samemu sobie odebrać życie, strzelając sobie w łeb, niż krojenie żywcem i tym podobne...

a np typu "o nie, mam 11 lat i dziewczyna mnie rzuciła" xD

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Mylisz się, dla rodziców możemy być bardzo ważni ponieważ to oni podarowali nam życie za darmo a my to zmarnowaliśmy.

Życie to najcenniejsza rzecz na świecie , lecz nie każdy umie to docenić.

Życie ceny nie ma, nie możesz go wycenić, ani nie możesz go stworzyć pod swoje własne zachcianki.Życie nie jest darem, jest skazaniem na cierpienie.Każdy kto się rodzi prędzej czy później cierpi, w sposób zarówno fizyczny, jak i psychiczny.Dlatego właśnie najlepiej jest się nie urodzić, bo nigdy nie będzie się cierpieć, nigdy nie pozna się bólu.Zresztą rzeczywiście doceniasz życie, siedząc na forum dla smieszkuff i pisząc bzdurne posty.Elo cześć

Opublikowano

Jak dla mnie jest to głupota. Jeśli ktoś ma problemy życiowe to przecież ma od tego bliskich i zawsze może ich prosić jakiekolwiek wsparcie.

A jeżeli nie ma bliskich? Nie czuje w nich takiego wsparcia, jakie powinien? Nie każdy ma wsparcie w rodzinie i 'znajomych'.

A oni zastanowili się, ile oni zadali mu bólu i smutku w życiu tego samobójcy? Uwierz, że każda drobnostka dotyka taką osobę.

Opublikowano

Życie ceny nie ma, nie możesz go wycenić, ani nie możesz go stworzyć pod swoje własne zachcianki.Życie nie jest darem, jest skazaniem na cierpienie.Każdy kto się rodzi prędzej czy później cierpi, w sposób zarówno fizyczny, jak i psychiczny.Dlatego właśnie najlepiej jest się nie urodzić, bo nigdy nie będzie się cierpieć, nigdy nie pozna się bólu.Zresztą rzeczywiście doceniasz życie, siedząc na forum dla smieszkuff i pisząc bzdurne posty.Elo cześć

Nie , uwierz mi moje życie nie ogranicza się tylko do komputera->kibla->komuptera itd. Ale nie o tym tu mowa.Poza tym to nie od nas zależało czy mieliśmy się urodzić czy też nie.

Tak doceniam życie , i dziękuję Bogu że mam szansę poznać jak smakuje.

Opublikowano

Wiadomą kwestią jest to, że życia nie stworzysz pod swoje zachcianki ale jak kto sobie pościeli tak będzie spał. I nie rozumiem do czego próbujesz pić tym postem, bo życie jest darem i nie zawsze wszystko skazywane jest na cierpienie. Wszystko widzisz w biało-czarnych kolorach a przecież nikt Ci nie obiecał, że to wszystko będzie piękne i wiecznie kolorowe.

A jeżeli nie ma bliskich? Nie czuje w nich takiego wsparcia, jakie powinien? Nie każdy ma wsparcie w rodzinie i 'znajomych'.

Jeżeli nie ma bliskich to ma trudny orzech do zgryzienia. Ale zawsze jest jakieś wyjście - chociaż jestem przeciwny 'spowiadaniu' się wszelkiej maści psychologom, pedagogom i tak dalej. Dla mnie to nie ma sensu. Miałem kiedyś taką sytuację, że psycholog pokwitowała mnie na koniec rozmowy - 'jesteś słaby.' (przykład) Jak myślisz, jakby poczuł się ten statystyczyny nastolatek w takiej sytuacji?

Czlowiek myslacy o samobojstwie to pojeb. Slabe psychicznie gowno ktore potrzebuje jak najszybciej pomocy albo zmiany otoczenia.

Lajkowałem wcześniej posty osób o podobnych poglądach i poniekąd podzielam taką wypowiedź ale moim skromnym zdaniem pisanym przesadzasz. Nie powinieneś tak pisać.

Słabe psychiczne gówna które nie potrafią znaleźć miejsca w społeczeństwie, tak właśnie działa selekcja naturalna.

To nie jest selekcja naturalna. Jakby Ci się bliski znajomy powiesił to tak samo byś to skomentował?

To. Warto się czasem zastanowić co będą myśleli bliscy.

I wyluzujcie z tymi wjazdami bo aż się odechciewa dyskutować w tym temacie a za moment jakiś globalny moderator zamknie go z wspaniałą myślą i wyczerpie temat z powodem 'temat do spamu'.

Pozdr, Matz.

Opublikowano

ale wy pierdolicie głupoty, "życie jest najważniejszym darem" i przy okazji większość przegrywa ten "najcenniejszy dar" przed kompem

booom!

Opublikowano

ale wy pierdolicie głupoty, "życie jest najważniejszym darem" i przy okazji większość przegrywa ten "najcenniejszy dar" przed kompem

Bo mogą a tobie chuj do tego elo 

Życie to szansa na spędzenie go jak się chce jedni chcą je skończyć drudzy coś osiągnąć trzeci przesiedzieć przed kompem i to jest fajne dlatego wszyscy jesteśmy rózni

Wiadomo samobójstwo jest słabym pomysłem na życie no ale co ja moge  -.-

Opublikowano

Wiadomą kwestią jest to, że życia nie stworzysz pod swoje zachcianki ale jak kto sobie pościeli tak będzie spał. I nie rozumiem do czego próbujesz pić tym postem, bo życie jest darem i nie zawsze wszystko skazywane jest na cierpienie. Wszystko widzisz w biało-czarnych kolorach a przecież nikt Ci nie obiecał, że to wszystko będzie piękne i wiecznie kolorowe.

Jeżeli nie ma bliskich to ma trudny orzech do zgryzienia. Ale zawsze jest jakieś wyjście - chociaż jestem przeciwny 'spowiadaniu' się wszelkiej maści psychologom, pedagogom i tak dalej. Dla mnie to nie ma sensu. Miałem kiedyś taką sytuację, że psycholog pokwitowała mnie na koniec rozmowy - 'jesteś słaby.' (przykład) Jak myślisz, jakby poczuł się ten statystyczyny nastolatek w takiej sytuacji?

Lajkowałem wcześniej posty osób o podobnych poglądach i poniekąd podzielam taką wypowiedź ale moim skromnym zdaniem pisanym przesadzasz. Nie powinieneś tak pisać.

To nie jest selekcja naturalna. Jakby Ci się bliski znajomy powiesił to tak samo byś to skomentował?

To. Warto się czasem zastanowić co będą myśleli bliscy.

I wyluzujcie z tymi wjazdami bo aż się odechciewa dyskutować w tym temacie a za moment jakiś globalny moderator zamknie go z wspaniałą myślą i wyczerpie temat z powodem 'temat do spamu'.

Pozdr, Matz.

Życie nie jest darem, jest skazaniem, do którego jesteś przymuszony od początku swojego życia.Po prostu nie masz odwagi przyznać, że wszystko co robisz/zrobiłeś nigdy nie miało głębszego sensu.Koniec końców nic z tego nie wyrośnie, nic nie powstanie, bo wszyscy w końcu zginiemy.

Opublikowano

Życie nie jest darem, jest skazaniem, do którego jesteś przymuszony od początku swojego życia.Po prostu nie masz odwagi przyznać, że wszystko co robisz/zrobiłeś nigdy nie miało głębszego sensu.Koniec końców nic z tego nie wyrośnie, nic nie powstanie, bo wszyscy w końcu zginiemy.

Prawda, nie rodzimy się z własnej woli, bo nie mogliśmy mieć na to wpływu, ale to nie powód, by to życie odrzucać.Jeśli czyjesz życie polega na spaniu i jedzenie, to faktycznie można zastanawiać się nad jego sensem.Dlatego trzeba starać się żyć pełnią życia, mieć zainteresowania, nawiązywać kontakty z ludźmi itd.Każdy człowiek ma do przeżycia (zazwyczaj) kilkadziesiąt lat i nie widze sensu, żeby zmarnował je nic nie robiąc tylko czekając na śmierc, bo przeciez "i tak wszyscy umrzemy".Po za tym człowiek może pozostawić po sobie wiele rzeczy.

Opublikowano

Samobójstwo to przyspieszenie tego, co i tak nas czeka, a kiedy przyjdzie to już mniejsza różnica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...