Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No game, no life

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

plakat.jpg

"No game, no life" to anime fantasy studia Madhouse na podstawie powieści brazylijskiego pisarza i mangaki Thiago Furukawy Lucasa wydającego pod pseudonimem Kamiya Yuu. Historia serii koncentruje się na losach dwójki rodzeństwa - Sorze oraz Shiro - legendarnych graczach cierpiących na przypadłość znaną pod nazwą "hikikomori", która objawia się całkowitym odizolowaniem od społeczeństwa. Siostra, Shiro, oraz brat, Sora, postrzegają prawdziwy świat jako kolejną, aczkolwiek wyjątkowo kiepską, grę. Pewnego dnia chłopiec o imieniu Bóg przyzywa ich do alternatywnego świata, w którym zakazane zostały wojny - w zamian wszystkie spory, od najbardziej błahych aż po wytyczanie granic państw, rozwiązywane są przy pomocy gier. W ten oto sposób ludzkość została zepchnięta przez inne rasy do jedynego pozostałego miasta.

źródło:

http://www.ngnl.wbijam.pl/

Tam też zapewne będą najszybciej odcinki.

Studio Madhouse jest bardzo dobre i oczekuję czegoś dobrego.

Trailer:

Premiera w kwietniu.

QtiV6xY.gif

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po pewnym anime imię "Sora" bardzo źle mi się kojarzy ;_;

Wydaje się ciekawe, a jak to wyjdzie, to się zobaczy

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nie tyle co się wydaje, a będzie, jeśli będzie na podstawie mangi. Ale tu też trudno powiedzieć czy manga jest wyśmienita, bo ma zaledwie 6 chapterów i nadal tkwimy w pierwszym wątku, gdzie pierwsze ciekawsze wydarzenia dopiero mają się zacząć :) oczywiście wstęp jest b. dobry:D

Opublikowano

Nie tyle co się wydaje, a będzie, jeśli będzie na podstawie mangi. Ale tu też trudno powiedzieć czy manga jest wyśmienita, bo ma zaledwie 6 chapterów i nadal tkwimy w pierwszym wątku, gdzie pierwsze ciekawsze wydarzenia dopiero mają się zacząć :) oczywiście wstęp jest b. dobry:D

jesli manga ma 6chapów, to animu na podstawie jej będzie miało z góra 4 odcinki. No chyba, że jest też inny, obszerniejszy materiał źródłowy.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

jesli manga ma 6chapów, to animu na podstawie jej będzie miało z góra 4 odcinki. No chyba, że jest też inny, obszerniejszy materiał źródłowy.

Albo będzie fantazja studia xD

Za jakiś miesiąc kończy się log horizon, więc będzie kolejne anime o tematyce gier ( jeśli mogę się tak wyrazić xD )

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nie sprawdzałem ile w raw'ie jest, ale tyle jest tylko w eng

Może źle to ująłem - jeśli light novel jest jak ta manga, a anime będzie również wyglądać jak ta manga (bo ja novelek nie czytam) to będzie gites:)

Opublikowano

Bohaterki wyglądają całkiem ciekawie, ale nie można powiedzieć tego samego o bohaterach. Kolorystyka nie powala, a kreska jest słaba. Zapowiada się słaba seria.

Opublikowano

Nie oglądam żadnych anime, które nie wyszły w całości nie są na blu-ray. Poza tym nie oglądam anime online bo to marna jakość obrazu, dźwięku i ogólnie niski komfort oglądania.

Ale anime może obejrzę jak będzie miało wysokie oceny.

Opublikowano

Nie oglądam żadnych anime, które nie wyszły w całości nie są na blu-ray. Poza tym nie oglądam anime online bo to marna jakość obrazu, dźwięku i ogólnie niski komfort oglądania.

Już nie przeginaj z tym niskim komfortem oglądania bo na moim sprzęcie w full hd online anime mają minimalną różnicę względem tych z blu-ray czy innych pobranych wersji też w full hd.

A anime ma podobno świetną fabułę i wciągającą jak mnie miszczu selweron zapewniał więc pewnie obejrzę chociaż po PV to to wygląda nie najlepiej.

NJxbd4x.png

Opublikowano

hahaha ja oglądam w 360p i jakoś mi to odpowiada :D czasem zaszaleję i walnę 480 i dla mnie to już jest mega i jakoś nie narzekam na słabą jakość i takie małe pozdro jak patrzysz tylko na oceny innych ^^

a co do anime zmieniam zdanie na pewno zobaczę ^^ ( trochę poczytałem i się przekonałem )

rmoiyq.png

Opublikowano

Nie oglądam żadnych anime, które nie wyszły w całości nie są na blu-ray.

To nawet ja nie jestem tak wyczulony xD

Jeśli seria jest zakończona, to zawsze szukam bd, ale aktualnie emitowanie serie też oglądam, tylko że nie online.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Znaczy to też zależy od monitora, jak ktoś ma ekran wielkości kina to wtedy pobieranie ma sens, ale w 720p to jest wystarczająco na przeciętny monitor.

Dodam, że te anime to ecchi xDD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

ja mam monitor full hd i trochę lipa z tym 360p ;( aż kropki widzę ^^ więc pobieram i na tablecie oglądam ;) ( najczęściej )

to czekamy do kwietnia ^^

Polecam stronę

wbijam.pl 

każdą serię jaką tam oglądałem była najszybciej tłumaczona

rmoiyq.png

Opublikowano

Już nie przeginaj z tym niskim komfortem oglądania bo na moim sprzęcie w full hd online anime mają minimalną różnicę względem tych z blu-ray czy innych pobranych wersji też w full hd.

A anime ma podobno świetną fabułę i wciągającą jak mnie miszczu selweron zapewniał więc pewnie obejrzę chociaż po PV to to wygląda nie najlepiej.

Vastuś, to idź do okulisty xD

6LhbHqM.png

wfOZP0R.png

I teraz, kto zgadnie, któy odcinek jest z onlajna, a który z angielskiego softsuba? :)

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Vastuś, to idź do okulisty xD

6LhbHqM.png

wfOZP0R.png

I teraz, kto zgadnie, któy odcinek jest z onlajna, a który z angielskiego softsuba? :)

drugi online pierwszy softsub :D

@@

Anime oglądnę na pewno, zapowiada się nawet ciekawie, ale szczerze, bohaterzy grający w gry już mi się trochę przejedli  :)

//Jest na odwrót. Piewszy screen ma wyraźny banding(rozmycie) przy krawędziach.

Ślepy jestem :P, Okulary mi nie pomagają niestety, dla mnie jeden ch*j jak wygląda byle fabułe miało(ale nie oglądne anime poniżej 2000roku, bo nie daje rady z grafika kreską  :()

graphic.png

Opublikowano

Aśparte, ale jest różnica wielkością - ja tutaj widzę małe różnice, a gdybyś jeszcze ustawił w takiej samej rozdzielczości ten pierwszy obrazek, to by wyszło na to samo.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To anime pojawiło się na mojej liście wiosennej właśnie dlatego,że tworzy je MH.Studio to lubię szczególnie za anime Hunter x Hunter 2011.Dodali anime taki klimat,że manga może się schować (jeszcze ten soundtrack :3) btw. to w tym sezonie dobre animce mają wyjść ;c

Opublikowano

To w takim razie zrób dwa takie same kadry z jakiegoś anime. Jeden z full HD online, a drugi z full HD. Oczywiście oba muszą być w rozdzielczości 1920x1080. Wtedy się przekonasz jak duża jest różnica między online, a anime w wysokiej jakości.

Zresztą oprócz obrazu to jeszcze dźwięk online jest znacznie gorszy.

hahaha ja oglądam w 360p i jakoś mi to odpowiada :D czasem zaszaleję i walnę 480 i dla mnie to już jest mega i jakoś nie narzekam na słabą jakość i takie małe pozdro jak patrzysz tylko na oceny innych ^^

Teraz wszystkie anime (nie licząc niektórych OAVek) są co najmniej w HD (720p), a ty oglądasz w tak niskich rozdzielczościach ?

A odnośnie anime i ocen innych to nie jest jak dla mnie to kwestia decydująca, gdyż po prostu wiem co może mi się spodobać, więc najpierw patrzę na gatunki, postacie, rodzaj anime, tagi i ilość odcinków. Oceny to sprawa drugorzędna. Zresztą jeśli o jakimś anime jest "głośno" (oprócz długich serii) to uważam, że warto je obejrzeć (przynajmniej z ciekawości) jak będzie na BD.

To nawet ja nie jestem tak wyczulony xD

Jeśli seria jest zakończona, to zawsze szukam bd, ale aktualnie emitowanie serie też oglądam, tylko że nie online.

Bardzo cenię jakość obrazu, dźwięku, a zarazem brak cenzury. Przykładowo jak ktoś oglądał takie Mirai Nikki w wersji TV to dużo stracił, gdyż cenzura była ogromna (zarówno przemocy jak i nagości).

Klaun:#, w 23 Lut 2014 - 19:12, powiedział:

Znaczy to też zależy od monitora, jak ktoś ma ekran wielkości kina to wtedy pobieranie ma sens, ale w 720p to jest wystarczająco na przeciętny monitor.

Ja oglądam anime na telewizorze 32 cale o rozdzielczości ekranu 1920x1080. Do wielkości kina mu wiele brakuje.

Odnośnie samego anime to ma być ekranizacją nowelki. Może wyjdzie coś z tego fajnego.

Opublikowano

Hmm.. Miałem w planach to anime ale jak mówicie, że to ecchi to nie wiem czy warto bo nie chciałbym znowu zobaczyć czegoś podobnego w tej kwestii do Strike the Blood. :f

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hmm.. Miałem w planach to anime ale jak mówicie, że to ecchi to nie wiem czy warto bo nie chciałbym znowu zobaczyć czegoś podobnego w tej kwestii do Strike the Blood. :f

Trudno powiedzieć,

tam macanie cycków (w ubraniu) i zboczone teksty były; macanko to była bodajże tylko wyobraźnia, więc jak takie coś przeżyjesz to wytrwasz:) głw. bohaterka płaska jak decha (chyba) więc nie ma się czym martwić ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...