Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

24/7 NewTribals 10x, Low

maxis27

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 232
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ikonka od raportów się nie pojawia tylko co jakiś czas obok przycisku ustawienia się jakaś dziwna ikonka pojawia

z3yu32.jpg

Opublikowano

Fajnie że miałem 70k pkt i nie było mnie przez 3/4h na privku, patrzę ktos przejął mi 3 wioski, no okay odbije sobie zaraz... ale patrzę - i? Osoba która podbiła mi moje wioski ma ochronę początkową i nie mogę jej atakować O_o??? - Dobra poczekam aż się skończy i odbiję.. jednak niestety ale nie zdążyłem bo aktualnie zostały mi 4 najsłabsze wioski jakie miałem...! 

Opublikowano

Nie martw się i tak będzie reset serwera i zaczniemy granie od zera ;d 

Opublikowano

Ciekawy serwer. Lubię wolniejsze privki bo gra jest stabilniejsza. Będzie jakiś reset? Bo nie wiem czy warto na dłuższą metę grać czy poczekać do nowej edycji.

Opublikowano

Musicie jeszcze trochę poczekać, chcemy zapewnić Wam jak nastabilniejszy start i grę na nowej edycji.

Opublikowano

Ostatnio miałem problem z Mpc Forum i nie mogłem w żaden sposób wbić >.<

Ale wracając do tematu głównego:

- Dodałem nowy system stron, jeśli strona nie ma swojego nowego 'odpowiednika', używany jest stary system;p

- Możecie kupować Punkty Premium na 2 sposoby, SMSy Pay Gola lub przelewy PayPala, niedługo pojawią się przelewy bankowe oraz SMSy jakiegoś Polskiego systemu, DotPaya lub HomePaya

UWAGA! System Pay Gol polecany jest osobom mieszkającym za granicą, ale Polakom też będzie dzialał;)

- Aktualnie pracuję nad systemem Supportu, kiedy go skończę będę potrzebował z 5 supporterów.

- Reset będzie za jakiś dłuższy czas, planuję również przerobić grafikę aby nie było że korzystamy z grafiki plemion.

Opublikowano

Ale będzie możliwość przywrócenia starej grafiki wioski? 

I kiedy mniej więcej będzie restart? 

i czy ustawienia świata będą takie same? 

I jescze jedno pytanie :D, czy topka będzie miała jakiś bonus po restarcie? 

Opublikowano

@Up

1) Tak

2) Restart będzie jak poprawimy większość błędów

3) Na 90%

4) Pisałem już o tym, będzie nagroda w postaci Punktów Premium/

Aktualnie pracuję nad dokończeniem mapy w 100%!

Jak na razie udało mi się zrobić:

- Lepszy system ładowania sektorów;p

- Zapisywanie rozmiarów mapy w AJAX, w tym możecie zmieniać jej rozmiar myszką na własny (Minimum 4x4 max 30x30)

- Zmiana rozmiaru minimapy! Również w AJAX!

- Okienko Pop-up z info o danej wiosce

Teraz pracuję nad:

- Odznaczeniami na mapie

- Mapą świata (Już wiem jak zrobić, teraz pozostaje tylko kwestia zrobienia)

- AJAXowym systemem rezerwacji - w menu kontekstu będzie opcja rezerwacji

- Asystentem farmera - Na samym początku pojawi się jako funkcja premium, oczywiście teraz będzie tańsza niż później

Po za mapą zrobiłem:

- Nową klasę logów, pomaga mi sprawdzić jak działają skrypty AJAX na plemiona.pl

- Funkcje ajaxaction - Dzięki niej będą możliwości zapisywania danych mapy / minimapy oraz wielu wielu więcej stron!

Aktualnie mama jest dość rozbudowana, link do niej zostanie niedługo udostępniony;p

Opublikowano

@Up przecież serwer na NewTribals.pl aktualnie nie działa?

Dlaczego? Transfer jest winny;( Stronę zawiesili, jednak na całe szczęście maxis wykupił VPSa, cała baza + pliki zostały przeniesione;)

Teraz poprawiam pliki ze strony głównej, kiedy strona wróci na domenę nie wiem, musicie do Maxisa pisać.

+ Po powrocie przez 3 dni będziecie mogli zakupić Punkty Premium 2 razy więcej w tej samej cenie (SMSy, przelewy)!

Resetu nie będzie, dopóki nie naprawimy zupełnie wszystkiego, ale najlepsze wieści to to, że system rezerwowania wiosek z mapy jest gotowy, a już niedługo ASYSTENT FARMERA!

Opublikowano

@Ref

Opracowałem bardzo przydatne rzeczy w tym:

- Asystent farmera z poprawnie działającymi licznikami (2h się męczyłem dla tego licznika), ilościami jednostek oraz wymaganym wykupieniem;) Z początku każdy otrzyma 3 dni testu;), oczywiście jeszcze brakuje kilku rzeczy, choćby samej strony:D

- Od teraz możecie kupować premium na 2 sposoby 3 możliwościami, SMS oraz przelewy PayPal, 1 rodzaj SMSów doładuje serwer, reszta portfelik;)

- Można już przesyłać premium + logi działają poprawnie

- Zapraszamy do kupowania premium - wszystko było testowane, w razie błędów przy zakupie dostajecie dodatkowe PP żeby nie było że administracja kradnie;)

Kupowanie PP pod adresem: http://newtribals.pl/premium.php

Planuję:

- Otworzyć mapę na 2 sposoby - Normalna i poruszana myszką, zmiana za pomocą nie bazy danych lecz plików Cookies;)

Co prawda to już pracuję nad tą powyższą zmianą;)

- Dodać Inwentarz - Tak dodać taki sam jak na plemiona.pl

- Dodać reklamy InnoGames ale z zyskiem dla nich, nie chcę żeby były jakieś problemy z naszym serwerem, powinien się spokojnie utrzymać z tego co mamy;)

- Przerobić system krzaków na mapie, być może dziwne, że akurat to ale chcę żeby był lepszy;)

Opublikowano

mapka trochę laguje tak to poprawnie się wczytuje :) ale te lagi na mapce poruszanej okropne

@ polecam dodać więcej opcji do premium by wyście więcej zarobili i na lepszy vps bo ten zacznie zamulać jak bd dużo barb i graczy

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

@OHS

Mam zamiar dodać wiele opcji premium;)

Poprawiłem mapę poruszaną myszką, nie wiem dlaczego zniknął fragment kodu odpowiadający za funkcje dodatkowe >.<

Dodałem reklamy IG, nie na wszystkich stronach lecz będą one stopniowo dodawane.

W premium dodałem zabezpieczenie które uniemożliwia przesłanie PP samemu sobie

Zaczęły się prace nad danymi mapy - Przyjaciele / Wrogowie / sojusznicy / PONy / rezerwacje / ataki / wsparcia itd...

Zanim jednak wprowadzę powyższą rzecz dokończę... Asystent farmera;)

Opublikowano

Siemka mam małe pytanko czy jak zrobicie te rzeczy lub większość z nich ,powiększycie zagrodę ? max jest jakieś 24 tys a dało by się do 50 lub jak byście chcieli do 100 tys

Opublikowano

Być może dodam rzecz, która będzie zdolna powiększać zagrody nawet o 50% ;)

Oczywiście premium albo kilka tygodni gry;D

Opublikowano

@Up wiem, ale wątpiłem że ktoś tego użyje...

Dziś nie mogę zrobić, jutro jak z rekolekcji przyjdę to szybko dodam E-meilem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...