Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Aurion.pl

True990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak, zapowiadało się całkiem fajnie, zajebisty projekt ale tak go zepsuć ? Radze ogarnąć new team i ruszyć za pare tygodni bo poprostu szkoda hajsu true oraz całego projektu !

369011438114957985586.jpeg

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zbytnio nie ogarniam tej dyskusji, ale mniejsza o większe. True ja tobie mówiłem wiele, wiele razy że masz jedynie zajmować się z Dreikonem na czele z azoomem, a nie brać się za jakieś syfy z niedoświadczoną administracją. Wydajesz niepotrzebne pieniądze, a tak naprawdę możesz ładnie zarabiać na jednym. Tzn - Na Dreikona  teraz gra 1-1,2k ludzi, jeżeli zrobisz w chuy dobrą reklamę będzie 2k + więc wyjdzie na to samo, jakbyś miał 2 serwery, a nawet lepiej bo sam widzisz musisz niepotrzebnie wydawać na Maszynę , reklamę, zabezpieczenia, więc na takim nowym serwerze na plus wyjdziesz dopiero po jakimś miesiącu. 

xD 

Opublikowano

machnij dreikon s2 ale z LUDZMI a nie z dzieckiem pokroju athleta.. "Kolejny server porażka, gdzie wina leży po stronie techników a nie naszego przełożonego "True" - True zrobił wszystko co mógł, by server stał, dla tego serdecznie zapraszamy was na najstabilniejszy server metina Dreikon.pl (Ip ts: 178.217.190.84)" tak jest napisane na ts.. nikt normalny ci nie wróci na dreikona a jak już to tylko po to żeby chwile se połazić w m1 czy coś.. zrób s2 z 'nowościami' i tyle

21025763467572689828.png

Opublikowano

Nie dostalem ani grosza z serwera, a rozmowa z true zaczela sie od praw autorskich.

Ty nawet na swoją morde nie masz praw autorskich, to o czym tY mówisz dzieciaku? Nie wiesz nawet na jakiej zasadzie działają prawa autorskie, POJĘCIA o tym nie masz. Jeszcze pragnę dodać, że jesteś konfidentem :) Każdy kumaty będzie wiedział o co chodzi szczylu, uciekłeś do internetu, bo w prawdziwym życiu jesteś nikim konfituro, ale nie będę tu o tym pisał, kto wie ten wie, jesteś zwykłem plebsem który powinien mi zmywać naczynia i gówno spod podeszwy :)

Tak, czekam na bana, bo pewnie teraz mnie zaraprotujesz, jak to konfidenciki jak ty maja w naturze :)

Pozdrawiam serdecznie :)

ZjaranaPanda

Opublikowano

Już po pierwszym dniu było wiadomo, że serwer będzie miał marny koniec. To nie miało prawa bytu, aby to dalej trwało...

Każdy w tym teamie jest siebie warty.

Athleta gość całkowicie nie ogarniał, bug za bugiem, błąd za błędem, nie zabezpieczony client, za szybki exp, ciągłe offy, to było 

żałosne i śmieszne zarazem.

Coś co mnie rozbawiło to ilość gmów czy tgmów na tym serwie. Ilu ich było, trzech, czterech ? Nie ma to jak załatwić sobie po znajomości miejsce

w teamie. Przydaliście się do czegoś chłopaki w ogóle, oprócz informacji na ts i mpc że z serwerem będzie wszystko dobrze i  jak to dzielnie walczycie? -.-

Jest jeszcze True, ponoć sponsor, zasponsorował jeden serwer, który wyszedł i odniósł jakiś tam sukces a potem same porażki. Kolejnego jego projektu już

nikomu nie polecę. W ostatnich trzech jego projektach, co padały ostatnio zawsze to była wina technika?  :rolleyes:  Dobre sobie. 

Nie wnikam kto tu najbardziej zawinił, przez kogo to upadło itp. Byliście "teamem" i odpowiedzialność równo spada na was wszystkich.

Zmarnowaliście czas wielu graczom, a także zaszkodziliście sobie i swojej opinii. Ja osobiście się cieszę, że godzinka w sobotę była ostatnią

na tym serwerze. Współczuję osobom z topki i tym co władowali hajs w IS, no ale cóż to był wasz wybór.

Podsumowując, nieogarnięty technik, posady w teamie załatwiane swoim kolegom i sponsor, którego nie zna się wcale i oddaje mu się tak 

od niczego opiekę nad serwerem. To nie miało prawa się udać, chcecie stawiać serwery to angażujcie w to osoby, które znacie z reala, a nie wielkich

sobie wirtualnych przyjaciół.

Co do serwera miał on potencjał, i pokazał wszystkim tym co chcą stawiać serwery że easy/medium to najodpowiedniejszy gatunek jaki ma teraz branie wśród graczy.

Dlatego, tak trochę odbiegając o tematu, śmieszy mnie stawianie hardów, gdzie gra max 300 osób. Róbcie serwery łatwe, przyjemne a zarazem ciekawe i co będą 

stanowić pewnego rodzaju wyzwanie la gracza, gdyż przy ogarniętym, znającym się teamie osiągniecie sukces <3

PS. Ten temat powinien być raczej w koszu, albo już chociaż zamknięty.

Opublikowano

Beka.

Athleta 0 ogaru... serwer co 10 min off bo nie potrafil ogarnąć expa.

Na tych plikach nic nie stawiajcie, chyba ze troche go zmienic (troche bardzo) bo mało dopracowany.

Naje**ne wszystko z poradnikow i tyle.

Athleta wgl sie nie odzywal na ts, administracja 0 info, 0 jakichkolwiek kontaktów z graczami na ts3.

Jedno wielkie g**no z duża iloscia graczy.

Mysle ze nikomu nie odje**e ze postawi serwer na tych plikach, bo ogarnianie bugow i całość zajeła by chyba z miesiąc.

GMowie jakieś tępe strzały też wgl 0 kontaktu na ts3, banda dzieciakow i tyle.

Elo.

"Nie prowadzę po pijaku bo wole wysoki lot"

Opublikowano

Naprawdę się zawiodłam - po raz kolejny.

Od x czasu szukam jakiegoś serwera, który ma ogarnięty Team, a gra sama jest w sobie przyjemna.

Niestety, w tej sytuacji również mogę napisać... po prostu zjeb#liście sprawę, nic więcej.

Jeśli nie umiecie się dogadać albo nie macie zielonego pojęcia jak utrzymywać w dobrej formie serwer to po kiego grzyba w to się angażujecie? Tak naprawdę gówno wszystkich obchodzi czy macie między sobą konflikt czy też nie, zabiera się do Teamu osoby jedynie te, do których mamy 100-200% zaufanie, że niczego nie spieprzy. 

Tak jak up napisał: Full osób w Teamie z czego tylko jedna widziałam, że naprawdę żałuje tego wszystkiego, a reszta? Cóż... Jak też tutaj ktoś napisał "Hajs się zgadza". Nie wciskajcie tutaj kitów, że nic z tego nie dostaliście bo w to akurat nie uwierzę.

Jesteście bandą krętaczy, nic więcej. Nie próbowałabym na waszym miejscu już myśleć o jakiejś reaktywacji czy nowym projekcie, bo to również zawalicie. Nie macie zielonego pojęcia o prowadzeniu serwera, obiecacie coś przez x czasu, a gówno robicie. 
Broniłam was ale jak Atheta bez żadnych emocji ani niczego napisał "22:04 Aurion upadł". - No kur#a człowieku, już wtedy chociaż trzeba by było napisać "Przepraszamy" a tutaj ani "A" ani "B" ani nawet "Pocałujcie mnie w dupę". 

Ludzie stracili tylko przez was CZAS i NERWY. 

Pozdrawiam.

Demonia

Opublikowano

Już po pierwszym dniu było wiadomo, że serwer będzie miał marny koniec. To nie miało prawa bytu, aby to dalej trwało...

Athleta gość całkowicie nie ogarniał, bug za bugiem, błąd za błędem, nie zabezpieczony client, za szybki exp, ciągłe offy, to było 

Coś co mnie rozbawiło to ilość gmów czy tgmów na tym serwie. Ilu ich było, trzech, czterech ? Nie ma to jak załatwić sobie po znajomości miejsce

w teamie. Przydaliście się do czegoś chłopaki w ogóle, oprócz informacji na ts i mpc że z serwerem będzie wszystko dobrze i  jak to dzielnie walczycie? -.-

Jest jeszcze True, ponoć sponsor, zasponsorował jeden serwer, który wyszedł i odniósł jakiś tam sukces a potem same porażki. Kolejnego jego projektu już

nikomu nie polecę. W ostatnich trzech jego projektach, co padały ostatnio zawsze to była wina technika?  :rolleyes:  Dobre sobie. 

Nie wnikam kto tu najbardziej zawinił, przez kogo to upadło itp. Byliście "teamem" i odpowiedzialność równo spada na was wszystkich.

Zmarnowaliście czas wielu graczom, a także zaszkodziliście sobie i swojej opinii. Ja osobiście się cieszę, że godzinka w sobotę była ostatnią

na tym serwerze. Współczuję osobom z topki i tym co władowali hajs w IS, no ale cóż to był wasz wybór.

Podsumowując, nieogarnięty technik, posady w teamie załatwiane swoim kolegom i sponsor, którego nie zna się wcale i oddaje mu się tak 

od niczego opiekę nad serwerem. To nie miało prawa się udać, chcecie stawiać serwery to angażujcie w to osoby, które znacie z reala, a nie wielkich

Co do serwera miał on potencjał, i pokazał wszystkim tym co chcą stawiać serwery że easy/medium to najodpowiedniejszy gatunek jaki ma teraz branie wśród graczy.

Dlatego, tak trochę odbiegając o tematu, śmieszy mnie stawianie hardów, gdzie gra max 300 osób. Róbcie serwery łatwe, przyjemne a zarazem ciekawe i co będą 

stanowić pewnego rodzaju wyzwanie la gracza, gdyż przy ogarniętym, znającym się teamie osiągniecie sukces <3

nikomu nie polecę. W ostatnich trzech jego projektach, co padały ostatnio zawsze to była wina technika?   :rolleyes:  Dobre sobie. 

Każdy serwer który pada to wina technika,czy to nie logiczne?Co sponsor ma do upadku?

Jakbym "wywalił na hajs" robił machlojki itd. nigdy nic takiego nie zrobilem :)

Więc nie wiem co Ty snikers,na siłe szukasz jakiejkolwiek winy na mnie w upadkach tych serwerów,niestety...nie tym razem :)

Naprawdę się zawiodłam - po raz kolejny.

Od x czasu szukam jakiegoś serwera, który ma ogarnięty Team, a gra sama jest w sobie przyjemna.

Niestety, w tej sytuacji również mogę napisać... po prostu zjeb#liście sprawę, nic więcej.

Jeśli nie umiecie się dogadać albo nie macie zielonego pojęcia jak utrzymywać w dobrej formie serwer to po kiego grzyba w to się angażujecie? Tak naprawdę gówno wszystkich obchodzi czy macie między sobą konflikt czy też nie, zabiera się do Teamu osoby jedynie te, do których mamy 100-200% zaufanie, że niczego nie spieprzy. 

Tak jak up napisał: Full osób w Teamie z czego tylko jedna widziałam, że naprawdę żałuje tego wszystkiego, a reszta? Cóż... Jak też tutaj ktoś napisał "Hajs się zgadza". Nie wciskajcie tutaj kitów, że nic z tego nie dostaliście bo w to akurat nie uwierzę.

Jesteście bandą krętaczy, nic więcej. Nie próbowałabym na waszym miejscu już myśleć o jakiejś reaktywacji czy nowym projekcie, bo to również zawalicie. Nie macie zielonego pojęcia o prowadzeniu serwera, obiecacie coś przez x czasu, a gówno robicie. 

Broniłam was ale jak Atheta bez żadnych emocji ani niczego napisał "22:04 Aurion upadł". - No kur#a człowieku, już wtedy chociaż trzeba by było napisać "Przepraszamy" a tutaj ani "A" ani "B" ani nawet "Pocałujcie mnie w dupę". 

Ludzie stracili tylko przez was CZAS i NERWY. 

Na cytat "Cóż... Jak też tutaj ktoś napisał "Hajs się zgadza". Nie wciskajcie tutaj kitów, że nic z tego nie dostaliście bo w to akurat nie uwierzę.

Jesteście bandą krętaczy, nic więcej. "

Odnosiłem się już wczoraj do tego na TS3 Auriona :)

Pieniądze które można powiedzieć zmarnowały się póki co w ISie Auriona,nie pokryły nawet 1/3 kosztów całkowitego odpalenia tego serwera....

Lecz True jest taki zły!I myślę ciągle o możliwości reaktywacji aby osoby które tam grały,wydały i chcą grać miały do tego prawo,lecz oczywiscie stabilnie i bez większych bugów.

Tak jak napisałem mimo ze jestem stratny ciągle rozmyślam co tu zrobić aby gracze nie byli pokrzywdzeni mimo iż tutaj nic nie stało się przez mnie :)

Wszelkie info bd pod tą dyskusją udostępniał o ile jej nie zamkną..

Pozdrawiam

True...

Opublikowano

True można jakiś kontakt z tobą nawiązać ? 

PS: Temat powinien  być  w koszu nie ma serwera koniec ;)

PW na MPC

lub gg 12186833 

Aurion jest! wiecznie w naszych sercach!

Dlatego i dyskusja też powstała...

Nic tu nie trzeba zamykać.. :>

Wszelkie info dot.Auriona wstawie pod dyskusją jak tylko bd wiedział co dalej "reaktywacja itd."

Opublikowano

Dokładnie! Polać mu! Wina spada tak samo na tego Atlethe jak i na True. Zaraz napisze:  jestem taki zły :*(, dałem tylko hajs i straciłem na tym. To wina technika. 

Kocopoły jakieś mi tu piszę cały czas te same.. True był w administracji i wypromował to coś> współwinny. Po upadku Auriona, na ts tylko słyszałem jakieś śmiechy na temat Athlety i jego dziurawych plików, kolejne kocopoły. Skoro widziałeś, że serwer jest tak dziurawy i syfiasty to po co w niego inwestujesz? Śmiechu warte. Mówił też, że z tym technikiem zamienił może kilka fraz i nie znał go wcale poza tymi frazami... Po tym masz czelność zganiać całą winę na technika? Śmiech na sali. Tak dobierając sobie administrację i serwery zajebisty z ciebie sponsor. Miałeś taką dobrą markę, tyle dobrych opinii widziałem na twój temat, każdy wiedział na co cię stać. Teraz to i ja wiem na co cię stać.  :huh: 

Rozumiem, że True nie zjebał go sam jako osoba. Nie wszedł w pliki i nie podziurawił ich jeszcze bardziej. Ja to rozumiem ale to oznacza, że jest bez winy? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. (tak tak, Trute dobry gościu, szkoda mu graczy, chciał jak najlepiej, wyszło jak wyszło. kocopoły <3 )

; )

Opublikowano

Rozumiem, że True nie zjebał go sam jako osoba. Nie wszedł w pliki i nie podziurawił ich jeszcze bardziej. Ja to rozumiem ale to oznacza, że jest bez winy? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. (tak tak, Trute dobry gościu, szkoda mu graczy, chciał jak najlepiej, wyszło jak wyszło. kocopoły <3 )

No to powiedz mi jaka jest moja wina ze serwer upadł?

Na prawde nie lubie głupich wypowiedzi które kierują sie argumentem "Bo twoja wina" Dlaczego? "Bo tak" 

Dlatego m.in założyłem ten temat aby każdy pseudo zarzut w moją stronę rozwiać oraz m.in aby gracze wiedzieli co dalej,jak itd....

Opublikowano

No cóż... 

Pomysł na serwer był jako tako niezły, ale wykonanie beznadziejne. 

True- jeśli już bierzesz jakiś team do współpracy, następnym razem sprawdź go jakoś dokładniej. Bo ten był jednym słowem chujowy.

Łącznie z niektórymi GM'ami xD

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

No cóż... 

Pomysł na serwer był jako tako niezły, ale wykonanie beznadziejne. 

True- jeśli już bierzesz jakiś team do współpracy, następnym razem sprawdź go jakoś dokładniej. Bo ten był jednym słowem chujowy.

Łącznie z niektórymi GM'ami xD

Jeśli chodzi o team-GM/TGM ja tu nie wiele mam do gadania,twórca projektu wyznacza swój team,ew.jak go nie posiada biore swoich ludzi sprawdzonych do tego i jest miód malina,jednakże nie każdy leci na taki układ..:)

Sprawdź dokładniej,beta była-sprawdziłem serwer,lecz nie podejrzewałbym żeby 16 latkowi po jednym piwie na tyle odwalilo żeby serwer zamykać..

Opublikowano

Jeśli chodzi o team-GM/TGM ja tu nie wiele mam do gadania,twórca projektu wyznacza swój team,ew.jak go nie posiada biore swoich ludzi sprawdzonych do tego i jest miód malina,jednakże nie każdy leci na taki układ.. :)

Sprawdź dokładniej,beta była-sprawdziłem serwer,lecz nie podejrzewałbym żeby 16 latkowi po jednym piwie na tyle odwalilo żeby serwer zamykać..

Czyli co z plikami wszystko ok było ,a on tak poprostu serwer zamknął ?Bo ja już nic z tego nie rozumiem...

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Czyli co z plikami wszystko ok było ,a on tak poprostu serwer zamknął ?Bo ja już nic z tego nie rozumiem...

wiesz ile jest wersji? że coś sie spaliło xD że athleta go zamknął że ktoś rozpieprzył pliki..

21025763467572689828.png

Opublikowano

Fajnie się zapowiadał...

To wszystko przez te złote napisy, game nie był na to przygotowany.

A tak naprawdę admin jest debilem i wgrał czyste game bez łatek.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Athleta zaczął rozdawać bo inaczej tego sie nie da nazwać dostęp do maszyny każdemu kto przyszedł i zaproponował pomoc z naprawą padających chaneli i bugów.

Po czym ktoś wgrał ch*j wie co na tą maszyne i jak to athleta powiedział całe pliki usunął-Na ssie w temacie widać jak zostały usunięte.

Formalnie serwer można nawet i w tej chwili odpalić tylko po backupach trzeba by bylo poszperać z bazą.

Tylko jeśli pliki mają "h..." wie co w game,są na prawdę chaotycznie zrobione,to trzeba game od nowa zrobić m.in wgrać all diffy itd.

Starą baze może mieć kazdy kto mial dostep do serwera...

Dlatego aby serwer odpalić trzeba znaleźć kogoś zaufanego,i ktoś kto sie podejmie zrobienia tego tak na prawdę całkowicie od nowa tylko na podstawie tych plików ew.naprawy tego co jest co będzie chyba nawet cięższe..

Athleta nagle spanikował bo zobaczył że jakieś cuda się dzieją na maszynie przez udostępnianie byle komu dostępu,no i od tak zamknął serwer pisząc ze "idzie pić" czy juz tam pije co widać gdzies na ssie którego dałem na 2 lub 3 stronie..

Opublikowano

No to powiedz mi jaka jest moja wina ze serwer upadł?

Na prawde nie lubie głupich wypowiedzi które kierują sie argumentem "Bo twoja wina" Dlaczego? "Bo tak" 

Dlatego m.in założyłem ten temat aby każdy pseudo zarzut w moją stronę rozwiać oraz m.in aby gracze wiedzieli co dalej,jak itd....

To co zacytowałeś akurat tyczyło się do graczy nie do ciebie. Po za tym wszystko co miałem napisać napisałem w tamtym poście. Uważasz, że jesteś 100% bez winy? spoko. Dobrze, że ten serwer ci upadł. Polać Athlecie szklankę piwa na dojebke.

; )

Opublikowano

To co zacytowałeś akurat tyczyło się do graczy nie do ciebie. Po za tym wszystko co miałem napisać napisałem w tamtym poście. Uważasz, że jesteś 100% bez winy? spoko. Dobrze, że ten serwer ci upadł. Polać Athlecie szklankę piwa na dojebke.

Napisz mi mą wine,o to chodzi,do każdego argumentu chętnie się odniosę :)

Po to m.in stworzyłem dyskusję :)

Sobie nie mam nic do zarzucenia więc chętnie posłucham twojej wersji,co zrobiłem zle? :)

PS:Małą szklankę,bo jeszcze coś gorszego zrobi przez ten alkohol..

Opublikowano

Przypominam ze na plikach ciaza prawa autorskie

jedyne prawo do plikow ma ymir idioto ,a Ty nie bierz się za robienie serwerow jesli nic nie potrafisz naciągasz tylko ludzi takich jak True na kase .

Opublikowano

Małe sprostowanie, smok nie ma 16 lat a 15, mówiłem wam na początku że serwer padnie ze względu na idiotów w teamie, łącznie z TGM (dostałem bana na TS3 za to że spytalem MEDALOWEGO (idiote mpc jak i serwerów) kiedy wystartuje ze swoim serwerem) no i hop dostałem bana na 3h od tak, gdy pisałem w grze do niego (na bank nie miał spamu bo mało osób znało jego nick) - nie odpisał, pisałem 3 razy, co do tych plików, to dobrze że je zajebaliście, rozpierdoliłbym im tam wszystko.

ps, nadal mówcie jaki to aurion jest super, a wyszedł tak jak victoria, beka troche bo pisałem o tym na początku.

Opublikowano

Małe sprostowanie, smok nie ma 16 lat a 15, mówiłem wam na początku że serwer padnie ze względu na idiotów w teamie, łącznie z TGM (dostałem bana na TS3 za to że spytalem MEDALOWEGO (idiote mpc jak i serwerów) kiedy wystartuje ze swoim serwerem) no i hop dostałem bana na 3h od tak, gdy pisałem w grze do niego (na bank nie miał spamu bo mało osób znało jego nick) - nie odpisał, pisałem 3 razy, co do tych plików, to dobrze że je zajebaliście, rozpierdoliłbym im tam wszystko.

ps, nadal mówcie jaki to aurion jest super, a wyszedł tak jak victoria, beka troche bo pisałem o tym na początku.

ale server jako server ma mało do plików itp. Aurion jako server easy był genialny a pliki i jego żenująca stabilność to już inna sprawa

21025763467572689828.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...