Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crystal Launcher (MPLauncher) - Wiele paczek w jednym miejscu [Premium/NonPremium].

leszczu8023

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemka mam takie pytanie czy jest już PingwinPack5 po aktualizacji czy jeszcze nie ?
Chodzi mi o to czy jest ta wersja PP5 na której aktualnie gra pingwin czy ta stara wersja PP5

Opublikowano

@leszczu8023
Kiedy kolejny update? Chodzi mi o zfixowanie "Blad sumy kontrolnej paczki zasobow", crasha po wcisnieciu "Przegladaj paczki" i crasha po pojawieniu sie, ze istnieje nowsza wersja paczki, czy chcesz ja pobrac. Klikam "Nie" launcher crashuje sie, klikam "Tak" pliki z paczki usuwaja sie, pobiera sie ''Nowsza wersja paczki", ale nie moze sie pobrac, poniewaz wyskakuje "Blad sumy kontrolnej paczki zasobow".

Opublikowano

Update tutaj nic nie da - po prostu są problemy z bazą danych na serwerze. Dziś (ew. jutro) przeniosę ją na inny serwer jeśli ta baza będzie tak cały czas funkcjonować.

EDIT: Funkcje podstawowe serwera działają. Jedynie musicie poczekać na system rejestracji nowych kont (ponieważ jest przepisywany pod nowe API). Stare konta oczywiście działają :D

Opublikowano

Bardzo wielkie gratulacje dla ciebie!

Jeżeli projekt będzie rozwijany to stanie się jednym z lepszych laucherów!

.

Opublikowano

@leszczu8023

Napisałem wszystko:

Nazwa: Intel® 82945G Express Chipset FamilyG

GPU: i945G

Revision: A2

BIOS Version: 1374 PC 14.12 08/28/2006 16:30:16

Device ID: 8086 - 2772

Subvendor: ASRock (1849)

ROPs/TMUs: 4/4

Bus Interface: PCI

Shaders: 4 Pixel / 1 Vertex

DirectX Support: 9.0 / SM 2.0

Pixel fillrate 1.6 GPixel/s

Texture Fillrate: 1.6GTexel/s

Memory Type: DDR2

Bus Width 128 Bit

Memory Size: 8 MB

Driver Version: igxprd32 6.14.10.4764 / XP

GPU Clock: 400 MHz     Memory: 0 MHz

Default Clock: 400 MHz    Memory: 0 MHz

Multi-GPU: Disabled

A tu jest screenshot jeśli czegoś nie napisałem:

attachicon.gifgpu-zscreenshot.gif

Odświeżam, bo widzę, że leszczu ma mnie gdzieś. :( Spróbowałem Driver Boostera i zaaktualizowałem sterownik do karty graficznej, a teraz aktualizuje karte dźwiękową. I coś wykryłem w crash-logu. Nie jestem specjalistą ani programistą, ale błąd tkwi chyba w pliku lwjgl.jar (nie wiem gdzie jest; po prostu pisało, jakieś teksty pod adresem org.lwjgl.opengl., i wiem, że to jakieś adresy błędów czy coś w tym stylu) Mam nadzieję, że tym pomogłem i wierzę, że leszczu mi tym razem pomoże. :'( BO ja naprawde chcę wreszcie pograć w Minecraft... :( :( :(

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMasier_koniak Obawiam się że ( niestety :( ) twoja karta graficzna nie obsługuje akceleracji która jest wymagana przez najnowszy silnik Minecrafta. (szukałem w Google informacji o twojej karcie graficznej - innym na niej też nie działa Minecraft)

@down Dzięki za korektę - co do update to postanowiłem podjąć się ciężkiego zadania jakim jest porting aplikacji do języka C#. Na szczęście klasy w VB.NET i C# są podobne (jedynie trochę się składnia różni). Na szczęście posiadam wiedzę na temat C# na tyle wystarczalną, że pozwoli ona na przeniesienie silnika launchera pod nowy język. Spowoduje to prawdopodobnie przyspieszenie programu, jak i większy porządek w kodzie (dobra przyznaje się bez bicia - w kodzie jest mały bałagan który muszę uporządkować :P ). Prawdopodobnie wykonam również wersje dla Linuksa i Mac OSX (jedyny problem to emulacja ścieżek lecz myślę że uda mi się to jakoś rozwiązać).

Jak widać - plany wielkie ale czasu trochę mało - nie zdziwcie się jak nowa wersja powstanie dopiero w pierwszej połowie października :P (ale chyba dam radę trochę wcześniej ;) )

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMasier_koniak Obawiam się że ( niestety :( ) twoja karta graficzna nie obsługuje twojej karty graficznej. (szukałem w Google informacji o twojej karcie graficznej - innym na niej też nie działa Minecraft)

"Twoja karta graficzna nie obsługuje twojej karty graficznej " "masło maślane nie jest maslem maślanym" LOL 

tak btw. Kiedy update? 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMasier_koniak Obawiam się że ( niestety :( ) twoja karta graficzna nie obsługuje twojej karty graficznej. (szukałem w Google informacji o twojej karcie graficznej - innym na niej też nie działa Minecraft)

TO jest nie możliwe. Przecież mówiłem, że parę miesięcy temu też grałem w Minecraft, bez lagów, bez crashów, nawet z własną paczką modów, tylko ten głupi pixel accelerate się spsuł w pliku lwjgl.jar :C

Opublikowano

@leszczu8023 twoj launcher za przeproszeniem ssie u mnie na kompie .. nw. czemu ale gdy probuje zagrac na jakiejs paczce to zamiast ją odpalić to poprostu chowa sie na chwile crystal launcher i znow wyskakuje .. a minecraft sie nie odpala .. mam 4gb ramu ,w launcherze ustawione od 512 do 1024 mb ram z mniejszymi również próbowałem i c***a dało .. wiec co sie dzieje? 

Opublikowano

teraz k***a już nawet nie chce się włączyć -.-

Usunąłem najnowszą tą wersje launchera i wrzuciłem 5.0 i działa - pobieram paczke jak pójdzie to synek leszczu masz do roboty update :p 

Opublikowano

Dodaj jakieś nowe paczki do launchera.

Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...