Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crystal Launcher (MPLauncher) - Wiele paczek w jednym miejscu [Premium/NonPremium].

leszczu8023

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 927
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ostatnio mogły wystąpić problemy z działaniem launchera.

Naprawiłem je, odblokowałem też rejestrację nowych użytkowników.

Dziś wydam jeszcze update starej wersji który zamknie fazę Alpha!

Nowa edycja launchera jest planowana pod koniec miesiąca.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngOsztr

Musisz zainstalowac paczke np. Optifine_Forge1.7.2(moze byc inna wersja, inny szablon np. Optifine_Reis), gdy juz zainstalowales wchodzisz w %appdata%/Crystal Launcher/profiles/(tutaj wybierasz dany profil, w tym przypadku bedzie to wybrany przez Ciebie szablon)/.minecraft/mods

Do folderu mods przerzucasz mody, ktore chcesz. Oczywiscie mozesz tez zainstalowac np. MPPacka i usunac lub dodac do niego mody wlasnie z folderu mods.

Opublikowano

mam problem, byłem na 3 tygodnie na wyjeżdzie wracam wczoraj z wyjazdu patrze a tu minecraft pisze że wymaga frameworka A JA GO MAM ZAINSTALOWANEGO właczam launcher nie ma paczek do wyboru nie ma strony głównej nic kompletnie nie ma jak wchodze w pliki launchera [opcje, jedyne co działa] to mam wszystko co było przedtem więc sie nic nie usuneło prosze pomóżcie chce se wreszcie w mincraft zagrać :c

EDIT : gry jakie mam to terraria space engineers robocraft age of empires NCG demo KSP demo brick force i rigs of rods i unturned mam także TerrariaInvEdit do zmiany nicku w terrari

EDIT 2 : See the end of this message for details on invoking 

just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.Net.WebException: The remote server returned an error: (404) Not Found.
   at System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)
   at System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)
   at CrystalLauncher.Form1.Form1_Load(Object sender, EventArgs e)
   at System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
   at System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
   at System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Form.WmShowWindow(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.0.30319.18444 built by: FX451RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
CrystalLauncher
    Assembly Version: 4.2.1.0
    Win32 Version: 4.2.1.0
    CodeBase: file:///C:/Users/User/AppData/Roaming/Crystal-Launcher/CrystalLauncher64.exe
Microsoft.VisualBasic
    Assembly Version: 10.0.0.0
    Win32 Version: 11.0.50938.18408 built by: FX451RTMGREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/v4.0_10.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
System.Windows.Forms
    Win32 Version: 4.0.30319.18408 built by: FX451RTMGREL
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System
    Win32 Version: 4.0.30319.34238 built by: FX452RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
System.Drawing
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
Accessibility
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
System.Runtime.Remoting
    Win32 Version: 4.0.30319.34108 built by: FX45W81RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
System.Configuration
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
System.Xml
    Win32 Version: 4.0.30319.34234 built by: FX452RTMGDR
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
System.Core
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

tak mi napisało gdy wyświetla sie bład
Opublikowano

@leszczu8023

Nie moge pobrac update'u, moi koledzy maja tak samo. Wyswietla sie wielka lista zmian (na caly ekran), klikam enter (bo nie miesci mi sie na ekranie 'Tak') i launcher sie wlacza i wyskakuje "Wystapil blad! Sprobuj jeszcze raz!" i tak za kazdym razem. Jakis fix?

Opublikowano

To nie był update... Launcher przez to, że główny serwer zdechł źle zinterpretował zawartość i uznał to za update. Na dniach postawiony będzie nowy serwer (tym razem VPS - nie hosting ;p) więc będzie o wiele lepsza jakość :)

Opublikowano

Z powodu małych problemów technicznych launcher będzie miał aktualizację do nowej wersji nieco później (w tym tygodniu myślę że już raczej nowa wersja będzie dostępna). Dodatkowo informuje, że Crystal Launcher rozpoczął współpracę z projektem serwera SetCraft (teraz odpowiadam za dwa spore projekty), dzięki czemu np. mogłem sobie pozwolić na zakup VPSa :D. Mogliście też zauważyć, że od wczoraj wieczoru strona Crystal Launchera i główny jego serwer zaczęły znowu działać. Why? Otóż szperając w moim komputerze znalazłem archiwum tgz z kopią zapasową serwera (trochę późno, ale lepiej niż wcale ;) ). Myślę też nad wywaleniem z launchera paru rzadko używanych funkcji m.in. server launcher (będzie działać tylko w odrębie okna launchera), usunięcie "Paczki użytkownika" - czemu?

1. Bo mimo istnienia poradnika i API nikt jeszcze nie podesłał mi prawidłowo działającej paczki modów i ostatecznie musiałem ją poprawiać.

2. Nowa wersja API jest bardziej rozbudowana i jest trudniejsza do ogarnięcia :)

Nowa wersja launchera to połączenie oryginalnego launchera Minecraft (pod względem API oczywiście :P) z aktualnym API Crystal Launchera. Oczywiście zmiana API oznacza to, że stare wersje paczek modów nie będą współpracować z nową wersją launchera, ale nie będą one usuwane! Wszystkie paczki ze starej wersji zostaną nienaruszone (można sobie np. skopiować save xD).

Zdradzę jedno: Crystal Launcher będzie bardziej dopracowany niż kiedykolwiek! Udało mi się wyeliminować masę zbędnego kodu, launcher już tak nie freezuje. Dodatkowo zrezygnuje z wielojęzyczności (trudno mi obsługiwać samemu dwie wersje językowe). Zastanawiam się też, czy nie zrobić Crystal Launchera wyłącznie w języku angielskim.... ale to już sami oceńcie czy tak chcecie ;)

Pozdrawiam

Crystal Launcher Team

Opublikowano

Z powodu małych problemów technicznych launcher będzie miał aktualizację do nowej wersji nieco później (w tym tygodniu myślę że już raczej nowa wersja będzie dostępna). Dodatkowo informuje, że Crystal Launcher rozpoczął współpracę z projektem serwera SetCraft (teraz odpowiadam za dwa spore projekty), dzięki czemu np. mogłem sobie pozwolić na zakup VPSa :D. Mogliście też zauważyć, że od wczoraj wieczoru strona Crystal Launchera i główny jego serwer zaczęły znowu działać. Why? Otóż szperając w moim komputerze znalazłem archiwum tgz z kopią zapasową serwera (trochę późno, ale lepiej niż wcale ;) ). Myślę też nad wywaleniem z launchera paru rzadko używanych funkcji m.in. server launcher (będzie działać tylko w odrębie okna launchera), usunięcie "Paczki użytkownika" - czemu?

1. Bo mimo istnienia poradnika i API nikt jeszcze nie podesłał mi prawidłowo działającej paczki modów i ostatecznie musiałem ją poprawiać.

2. Nowa wersja API jest bardziej rozbudowana i jest trudniejsza do ogarnięcia :)

Nowa wersja launchera to połączenie oryginalnego launchera Minecraft (pod względem API oczywiście :P) z aktualnym API Crystal Launchera. Oczywiście zmiana API oznacza to, że stare wersje paczek modów nie będą współpracować z nową wersją launchera, ale nie będą one usuwane! Wszystkie paczki ze starej wersji zostaną nienaruszone (można sobie np. skopiować save xD).

Zdradzę jedno: Crystal Launcher będzie bardziej dopracowany niż kiedykolwiek! Udało mi się wyeliminować masę zbędnego kodu, launcher już tak nie freezuje. Dodatkowo zrezygnuje z wielojęzyczności (trudno mi obsługiwać samemu dwie wersje językowe). Zastanawiam się też, czy nie zrobić Crystal Launchera wyłącznie w języku angielskim.... ale to już sami oceńcie czy tak chcecie ;)

Pozdrawiam

Crystal Launcher Team

Kup domene .io a bd zajebiscie xD
Opublikowano

@MarekPL1 Launcher musi stworzyć drugi proces Java, bo to jest wymagane do działania systemu skinów ;)

Szkoda, bo by się przydało takie cuś, no niestety takie życie.

Teraz pobieram i śmigam grać ! ;)

Opublikowano

Mam problem bo przy większości paczek wyskakuje mi błąd "Launcher wykrył błąd! Zalecam zmniejszenie lub zwiększenie ilości ram / wartości PermGen." Próbowałem już z tym kombinować i zmieniać te ilości ale nic się nie da zrobić.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...