Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oglądanie anime a wasz wiek i otoczenie.

Jimmson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oryginalne anime? Mechy które były przerabiane już 1000x, czy romanse pokroju toradory, gdzie znamy zakończenie całej serii po pierwszym odcinku. Try harder, porównalem shouneny do komercyjnego kino, a jest to jak najbardziej słuszne, ponieważ są one podobnie popularne w poszczególnych środowiskach. Nawet jeśli spotkam coś z nieszablonową fabułą, po paru odcinkach wykonanie okazuje się okropne, jak już uświadczyłem to parę razy w tym roku.

Czo ty wygadujesz toradora świetny oryginalny romans, tzn są podróbki anime i schematy bo to widać ale są i też takie oryginalne których szukać w filmach nie sposobu bo ich nie ma przykładem jest choćby takie death note, higashi no eden, mirai nikki, bakemonogatari takich anime w filmie nie da rady otworzyć aby miały taki sam klimat i przemawiały w ten sam sposób bo aktor zawsze pozostanie aktorem a efekty specjalne efektami specjalnymi i nic nie zastąpi takiej kreski i soundtracków jakie są stosowane w niektórych anime.

Oczywiście jak już pisałem filmy też mają swoje perełki.

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Znam osoby, które Anime zaczęły oglądać poprzez właśnie filmy.

Mój znajomy [ 31 lat notabene, przekracza Waszą średnią ] zaczął interesować się M&A dzięki "Spirited Away".

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Ale ale, moment moment.

Ja rozumiem że anime są zbudowane na schematach. A filmy to już nie? No tego to akurat więcej jest więc niby łatwiej coś wyróżniającego się znaleźć, ale procentowo to raczej anime&mangi mają przewagę. Najlepiej to porównać movie animcuf z filmami, bo te są właśnie "krótsze i oryginalniejsze" niż taka seria TV - którą można do takiego serialu porównać, czyli często wałkują jedno i to samo ^^

Co do schematów, np. jak zjesz sobie kotleta w niedziele i zostanie to już go sobie w poniedziałek nie odgrzejesz i nie zjesz? Ja tam lubie odgrzewane kotlety, czasem smakują bardzo dobrze, zależy kto przyrządzi i z jakiego przepisu się wzorował, czas leci i tęskni się za kotlecikiem. Oczywiście głupotą jest jedzenie codziennie takiego kotleta, więc trzeba też spróbować np. zupki :D logic

@Edit

lol vasto nie zauważyłem tytułu xD fakt o movie napisał LOL

Opublikowano

16 lat, znam wiele osób co ogląda anime, sam ich zachęciłem do tego, rodzina wie, że oglądam takie "pierdoły" :D

Anime jak anime, każdy ma swoje zabawki i nimi się bawi :3

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Znam osoby, które Anime zaczęły oglądać poprzez właśnie filmy.

Mój znajomy [ 31 lat notabene, przekracza Waszą średnią ] zaczął interesować się M&A dzięki "Spirited Away".

Ale Movie to też anime xDDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ja anime oglądam odkąd mam 6-7lat ^.^ czyli już jakieś 9-8lat... Moi rodzice wiedzą, że oglądam anime i co? Im to nie przeszkadza.. Nawet moi bracia którzy mają 23-24lata( :O) oglądają czasem anime typu SNK czy Chunniybou no Koi ga Shita(jakoś tak, z pamięci pisze). Anime uważam za formę rozrywki i często jak mi się po prostu nudzi to sobie oglądnę jakiś krótki tytuł bo wole walnąć 12-25epków*24min każdy niż jakbym oglądał serial bóg-wie-ile-odcinków*50min w którym praktycznie nic się nie dzieje... Szczerze to moi znajomi jak się mnie pytają co robiłem wczoraj/dzisiaj/XXXXX :ninja:  i powiem, że oglądałem anime to powiedzą najczęściej coś w stylu "A ten znowu anime" "Animcozjeb(nice)"itp.

Chociaż jakoś naśmiewać się nie naśmiewają ^.-(spróbowaliby :D )

@@

Według mnie nie ma jakiegoś limitu wieku w jakim się anime ogląda typu 17-25itp. Jest tona serii które mogą pasować albo takim dzieciuchom jak ja gdy zaczynałem oglądać(wbijam.pl rulez! bleach forever<3), albo też osobą już starszym koło 20-30lat albo i więcej ^.-

Ogólnie ludzie nie są według mnie zbyt przyjaźnie nastawieni do osób które oglądają anime i uważają ich za odmieńców(kto zrozumiał??^.-)... Sam się spotkałem dużo razy, na różnych forach jak ludzie którzy pytali się o coś a mieli coś z anime w profilu sygne, avatar czy coś to inni, pisali komenty typu "Nikt ci nie pomoże śmieciu bo oglądasz te zasrane japońskie bajeczki"(są dużo gorsze teksty też...)

graphic.png

Opublikowano

Ja anime oglądam odkąd mam 6-7lat ^.^ czyli już jakieś 9-8lat... Moi rodzice wiedzą, że oglądam anime i co? Im to nie przeszkadza.. Nawet moi bracia którzy mają 23-24lata( :O) oglądają czasem anime typu SNK czy Chunniybou no Koi ga Shita(jakoś tak, z pamięci pisze). Anime uważam za formę rozrywki i często jak mi się po prostu nudzi to sobie oglądnę jakiś krótki tytuł bo wole walnąć 12-25epków*24min każdy niż jakbym oglądał serial bóg-wie-ile-odcinków*50min w którym praktycznie nic się nie dzieje... Szczerze to moi znajomi jak się mnie pytają co robiłem wczoraj/dzisiaj/XXXXX :ninja:  i powiem, że oglądałem anime to powiedzą najczęściej coś w stylu "A ten znowu anime" "Animcozjeb(nice)"itp.

Chociaż jakoś naśmiewać się nie naśmiewają ^.-(spróbowaliby :D )

@@

Według mnie nie ma jakiegoś limitu wieku w jakim się anime ogląda typu 17-25itp. Jest tona serii które mogą pasować albo takim dzieciuchom jak ja gdy zaczynałem oglądać(wbijam.pl rulez! bleach forever<3), albo też osobą już starszym koło 20-30lat albo i więcej ^.-

Ogólnie ludzie nie są według mnie zbyt przyjaźnie nastawieni do osób które oglądają anime i uważają ich za odmieńców(kto zrozumiał??^.-)... Sam się spotkałem dużo razy, na różnych forach jak ludzie którzy pytali się o coś a mieli coś z anime w profilu sygne, avatar czy coś to inni, pisali komenty typu "Nikt ci nie pomoże śmieciu bo oglądasz te zasrane japońskie bajeczki"(są dużo gorsze teksty też...)

Zakładam, że większość z nas zetknęła się z Anime w wieku 8-9 lat, DB, Pokemony, Naruto itp.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Zakładam, że większość z nas zetknęła się z Anime w wieku 8-9 lat, DB, Pokemony, Naruto itp.

Wtedy nikt nie wiedział, że to Anime :D

; )

Opublikowano

Sam się spotkałem dużo razy, na różnych forach jak ludzie którzy pytali się o coś a mieli coś z anime w profilu sygne, avatar czy coś to inni, pisali komenty typu "Nikt ci nie pomoże śmieciu bo oglądasz te zasrane japońskie bajeczki"(są dużo gorsze teksty też...)

Jeśli ktoś tak napisał to musiał być naprawdę tępym trollem i przygłupem.

Nawet na onecie (sławne Zapytaj.onet.pl), wiele osób pytało się o anime i nikt ich nie obrażał, a w dodatku prawie zawsze otrzymali sensowną odpowiedź.

Opublikowano

Akurat Cię zaskoczę i Ci powiem, tak, wiedziałem, że to Anime ^.-

Co za bzdury. Na pewno nie miało to żadnego związku z tym, że ktoś lubi anime. A jeśli ktoś tak napisał to musiał być po prostu tępym trollem.

Nawet na onecie (sławne Zapytaj.onet.pl), wiele osób pytało się o anime i nikt ich nie obrażał, a w dodatku prawie zawsze otrzymali sensowną odpowiedź.

Dla Ciebie bzdury, dla mnie niekoniecznie ^.- 

graphic.png

Opublikowano

Gdy byłem młodszy to pokemony ale nie było to oglądanie regularne, potem był shaman king i też nieregularnie.. potem jakoś o tym zapomniałem.

I teraz będąc w 3 klasie liceum wróciłem do anime :P Shaman kinga obejżałem całego i aktualnie szukam jakiegoś innego anime, pokemony oglądałem jakieś pierwsze 40 odcinków i kinomaniaka zamkneli więc zrezygnowałem..

A i jeszcze Death Note :P 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Zero^^, w 12 Lut 2014 - 15:41, powiedział:

Ano właśnie. :) Pamiętam jak kiedyś oglądałem Sailor Moon na Polsacie. Bardzo mi się spodobało, ale nigdy nie nazywałem tego anime.

Po prostu zauważyłem, że jest znacznie lepsze, ciekawsze i przyjemniejsze w oglądaniu niż inne kreskówki emitowane w telewizji.

Opublikowano

pokemony oglądałem jakieś pierwsze 40 odcinków i kinomaniaka zamkneli więc zrezygnowałem..

Serio? Poszukaj sobie jakiegoś dobrego animca z gatunku który lubisz na jakiejś stronie z anime a nie na jakiś kinomaniakach bo się tylko zrazisz :P

Opublikowano

Gdy byłem młodszy to pokemony ale nie było to oglądanie regularne, potem był shaman king i też nieregularnie.. potem jakoś o tym zapomniałem.

I teraz będąc w 3 klasie liceum wróciłem do anime :P Shaman kinga obejżałem całego i aktualnie szukam jakiegoś innego anime, pokemony oglądałem jakieś pierwsze 40 odcinków i kinomaniaka zamkneli więc zrezygnowałem..

A i jeszcze Death Note :P

No to są lepsze strony do oglądania anime, osobiście polecam animezone, ma wszystko czego chcę, fajny, czytelny wygląd.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

No to są lepsze strony do oglądania anime, osobiście polecam animezone, ma wszystko czego chcę, fajny, czytelny wygląd.

Najlepsze jak dla mnie jest mpc hc i anime wysokiej jakości (szczególnie wersje BD). Nie żadne online.

Opublikowano

Nyaa i BD 720/1080p, ale raczej 720, bo i tak oglądam na laptopie.

Niektórych produkcji nie mam w hd, bo zwyczajnie są za stare.

Jak widzę jakieś brzydkie online'y, które każą mi wyłączyć adblocka, to odechciewa mi się oglądać

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nyaa i BD 720/1080p, ale raczej 720, bo i tak oglądam na laptopie.

Niektórych produkcji nie mam w hd, bo zwyczajnie są za stare.

Jak widzę jakieś brzydkie online'y, które każą mi wyłączyć adblocka, to odechciewa mi się oglądać

Minus anime online to reklamy. Jakość moim zdaniem nie jest minusem, bo mnie 720p zadowala, a pobierać mi się po prostu nie chcę/ nie wiem gdzie moge coś pobrać z pl napisami. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Minus anime online to reklamy. Jakość moim zdaniem nie jest minusem, bo mnie 720p zadowala, a pobierać mi się po prostu nie chcę/ nie wiem gdzie moge coś pobrać z pl napisami. 

Tutaj masz poradnik Asparte wyjaśniający skąd pobierać odcinki / napisy:

http://www.mpcforum.pl/topic/745555-tut-elementarz-otaku-czyli-pierwsze-kroki-w-ogladaniu-anime/

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Trochę za dużo przy tym roboty, wolę już sobie wpisać tytuł anime i online obejrzęc. Ale dzięki :)

XCF4YSj.png

Żeby pobierać trzeba mieć gdzie to składować.

To tylko to co obecnie oglądam, reszta na dysku zewnętrznym xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ale problemy. Wchodzisz na pierwszą stronę z anime jaką znajdujesz i oglądasz online. Po co to pobierać?

Też polecam animezone. Reklamy aż tak nie przeszkadzają.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ale problemy. Wchodzisz na pierwszą stronę z anime jaką znajdujesz i oglądasz online. Po co to pobierać?

Też polecam animezone. Reklamy aż tak nie przeszkadzają.

Lepsza jakość, lepsze napisy, dzięki angielskim napisom poznałem wiele nowych słówek, pobierając bd'ki nie ma problemu z cenzurą.

Znalazłbym jeszcze wiele innych powodów, ale niezbyt mi się chce.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Lepsza jakość, lepsze napisy, dzięki angielskim napisom poznałem wiele nowych słówek, pobierając bd'ki nie ma problemu z cenzurą.

Znalazłbym jeszcze wiele innych powodów, ale niezbyt mi się chce.

To ja online oglądam w full hd z angielskimi napisami i nie widzę różnicy w siedzeniu i ściąganiu tego, jeszcze jak mam przed sobą dajmy serie 70 epów to musiałbym jebnąć żeby to ściągać wszystko, po co mi to jak mam tą samą jakoś online a napisy czy eng czy pl to bez różnicy dla mnie, jeszcze na moim sprzęcie to wgl sensu brak żeby cokolwiek ściągać.

procek i7 i 8gb ram hue hue

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ja też wole online z tego powodu ze prawie wszystkie dyski prawie zajęte. Zajebie sobie adbloka (jeszcze się nie spotkałem z tym żeby kazali mi go wyłączyć) i 720 na odtwarzaczu to jakość jest na prawdę zadowalająca :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...