Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oglądanie anime a wasz wiek i otoczenie.

Jimmson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja online oglądam w full hd z angielskimi napisami i nie widzę różnicy w siedzeniu i ściąganiu tego, jeszcze jak mam przed sobą dajmy serie 70 epów to musiałbym jebnąć żeby to ściągać wszystko, po co mi to jak mam tą samą jakoś online a napisy czy eng czy pl to bez różnicy dla mnie, jeszcze na moim sprzęcie to wgl sensu brak żeby cokolwiek ściągać.

procek i7 i 8gb ram hue hue

8gb ramu do i7, żeś pocisnął (też bym chciał i7 xD)

Tak jak arko napisał, plik ściągnięty = lepsza jakość. Oczywiście wszystko zależy od rozdziałki sprzętu (uj wie na czym wy oglądacie te animy, ja na ten przykład w 720p wolę nie oglądać bo dostaję pikselozy).

Btw, zawsze wszystko (czyli lepsze tytuły, podrzędne oglądam online) wolę mieć pod ręką w końcu mój internet dupy nie urywa (10mb), więc jakbym miał otwierać oglądać coś w necie i to na tych limitowanych serwerach to prędzej bym w pizdu to walnął.

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Royal2, w 12 Lut 2014 - 19:10, powiedział:

Minus anime online to reklamy. Jakość moim zdaniem nie jest minusem, bo mnie 720p zadowala, a pobierać mi się po prostu nie chcę/ nie wiem gdzie moge coś pobrać z pl napisami.

720p online ma się nijak do 720p z BD lub nawet TV.

RADTOR, w 12 Lut 2014 - 20:53, powiedział:

Ale problemy. Wchodzisz na pierwszą stronę z anime jaką znajdujesz i oglądasz online. Po co to pobierać?

Jak cenisz jakość obrazu i dźwięku i komfort oglądania w osobnym odtwarzaczu (a nie za pomocą przeglądarki) to jedynie ściąganie ci pozostaje.

Jednak najlepsza jakość jest dopiero w wersjach BD, a one wychodzą po około pół roku od zakończenia emisji danej serii w japońskiej TV.

arko, w 12 Lut 2014 - 21:37, powiedział:

Lepsza jakość, lepsze napisy, dzięki angielskim napisom poznałem wiele nowych słówek, pobierając bd'ki nie ma problemu z cenzurą.

Znalazłbym jeszcze wiele innych powodów, ale niezbyt mi się chce.

Są dostępne polskie napisy do większości anime. Online mają te same napisy bo zabierają je z animesub info.

Jest tak jak napisałeś to znaczy wyższa jakość, a w wersjach BD wprost doskonała i brak cenzury (w dodatku nie ma napisów lecących w trakcie odcinka i są często zmiany wizualne w stosunku do TV). Chociażby w takim Nisemonogatari są ogromne różnice jak porównasz wersję BD i TV. Zresztą w Monogatari i wielu innych anime również.

Powiedziałbym nawet, że większość serii TV jest ocenzurowana i ma braki wizualne w porównaniu do BD. Szczególnie podczas szybszej animacji rzuca się w oczy kompresja obrazu, a przy BD wszelkie te wady znikają. Poza tym nawet jeśli nawet nie kompresja to w TV są gorsze kolory i bardziej blady obraz. Po prostu w wersjach BD nie ma nic co mogłoby przeszkadzać w oglądaniu anime.

-Vasto-, w 12 Lut 2014 - 21:47, powiedział:

To ja online oglądam w full hd z angielskimi napisami i nie widzę różnicy w siedzeniu i ściąganiu tego, jeszcze jak mam przed sobą dajmy serie 70 epów to musiałbym jebnąć żeby to ściągać wszystko, po co mi to jak mam tą samą jakoś online a napisy czy eng czy pl to bez różnicy dla mnie, jeszcze na moim sprzęcie to wgl sensu brak żeby cokolwiek ściągać.

procek i7 i 8gb ram hue hue

Z tasiemcami to faktycznie byłby problem, ale do normalnych anime (takich max 26 odcinków) to lepiej ściągać (jak ktoś lubi jakość).

Jednak jak pisałem na początku online HD czy FULL HD to znacznie niższa jakość niż HD i FULL HD, które sam ściągniesz.

TheMadMan9512, w 12 Lut 2014 - 21:54, powiedział:

ja na ten przykład w 720p wolę nie oglądać bo dostaję pikselozy).

Jeśli chodzi o wersje BD 720p to obraz jest idealny. Jedynie minimalne mniej ostry niż BD 1080p.

Opublikowano

720p online ma się nijak do 720p z BD lub nawet TV.

Jak cenisz jakość obrazu i dźwięku i komfort oglądania w osobnym odtwarzaczu (a nie za pomocą przeglądarki) to jedynie ściąganie ci pozostaje.

Jednak najlepsza jakość jest dopiero w wersjach BD, a one wychodzą po około pół roku od zakończenia emisji danej serii w japońskiej TV.

Są dostępne polskie napisy do większości anime. Online mają te same napisy bo zabierają je z animesub info.

Jest tak jak napisałeś to znaczy wyższa jakość, a w wersjach BD wprost doskonała i brak cenzury (w dodatku nie ma napisów lecących w trakcie odcinka i są często zmiany wizualne w stosunku do TV). Chociażby w takim Nisemonogatari są ogromne różnice jak porównasz wersję BD i TV. Zresztą w Monogatari i wielu innych anime również.

Powiedziałbym nawet, że większość serii TV jest ocenzurowana i ma braki wizualne w porównaniu do BD. Szczególnie podczas szybszej animacji rzuca się w oczy kompresja obrazu, a przy BD wszelkie te wady znikają. Poza tym nawet jeśli nawet nie kompresja to w TV są gorsze kolory i bardziej blady obraz. Po prostu w wersjach BD nie ma nic co mogłoby przeszkadzać w oglądaniu anime.

Z tasiemcami to faktycznie byłby problem, ale do normalnych anime (takich max 26 odcinków) to lepiej ściągać (jak ktoś lubi jakość).

Jednak jak pisałem na początku online HD czy FULL HD to znacznie niższa jakość niż HD i FULL HD, które sam ściągniesz.

Jeśli chodzi o wersje BD 720p to obraz jest idealny. Jedynie minimalne mniej ostry niż BD 1080p.

Mimo wszystko łatwiej mi oglądać anime na przeglądarce. Jakość mam gdzieś i tak oglądam na małym oknie. 

1373637009-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...