Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][HARD] Resthea.eu - 6 królestw, wszystkie nowe mapy*

Qentinios

Kiedy start?  

514 użytkowników zagłosowało

1. 1. START w sobot? 4!

• 31/12/13 (wtorek) - ankieta zako?czona, start w sobot?
      243
    • 4/1/14 (sobota) - ankieta zako?czona, start w sobot?
      228
    • 5/1/14 (niedziela) - ankieta zako?czona, start w sobot?
      43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedno pytanko, jest jakaś skonkretyzowana linia fabularna jeśli chodzi o questy? ile jest questów?

57199140501148694665.png

• Odpowiedzi 720
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie oszukujmy się, 7 królestw ? to nie ma nawet szans wypalić, chyba że chcecie mieć po 20-30 osób w każdym, bez sensu, powodzenia

Opublikowano

nie oszukujmy się, 7 królestw ? to nie ma nawet szans wypalić, chyba że chcecie mieć po 20-30 osób w każdym, bez sensu, powodzenia

A kto ci powiedział, że królestwa będą wybierane równomiernie? Po za tym nie 7 a 6 królestw co przy twoich obliczeniach 30 na mape daje 180 ludzi. Myślę jednak, że jeśli wszystko wypali co jest zawarte w presce a widać, że o nią się postarali to ta liczba będzie dużo większa niż 180.

Co do serwera zajrze z ciekawości bo zapowiada się na prawdę interesująco :)

zmija.jpg

Opublikowano

Fajnie się zapowiada, wbiję na pewno, teraz pytania:

Co z brońmi 75, przeczytałem całą prezentację i nie zauważyłem wzmianki o nich.

Jeżeli chodzi o dopalacze typu dłonie kryta, ataki boga smoków itd. będą one dostępne na serwerze?

Co z zielonymi/fioletowymi potkami? Moglibyście np średnie zielone włożyć do handlarza lub dodać jakieś szkatułki do dropu z tymi wszystkimi dopalaczami.

Na bronie 30lvl jest jakiś inny sposób prócz bestów i innych potworów typu ezoty?
Co z niektórymi itemami typu czyszczenie slotów po KD albo przepustki do v2? Jeżeli będą w IS to ludziom na pewno się to nie spodoba.

Z czego dropią materiały potrzebne na wytworzenie pelerynek?

Zmianki/dodania dropią tylko z metinów i są w IS?

Kamienie duchowe jak na większości serwerów w tym global? (drop z metinów, 10 do P itd)

Na kamole działają zwoje egzo czy jest limit czasowy na przeczytanie?

Btw. Mam nadzieję, że dobrze odbugowaliście tą mapkę "4 wiatry", grałem na kilku serwerach z nią i na każdym na części ognistej były masakryczne lagi.

Opublikowano

jedno pytanko, jest jakaś skonkretyzowana linia fabularna jeśli chodzi o questy? ile jest questów?

Co 5lvl

Fajnie się zapowiada, wbiję na pewno, teraz pytania:

Co z brońmi 75, przeczytałem całą prezentację i nie zauważyłem wzmianki o nich. Bossy, zwiększona szansa i szkaty.

Jeżeli chodzi o dopalacze typu dłonie kryta, ataki boga smoków itd. będą one dostępne na serwerze? Myślę że ich nie będzie - ale zastanowimy się jeszcze nad tym.

Co z zielonymi/fioletowymi potkami? Moglibyście np średnie zielone włożyć do handlarza lub dodać jakieś szkatułki do dropu z tymi wszystkimi dopalaczami. Potwory/metiny/w skrzyniach ucznia/bossy

Na bronie 30lvl jest jakiś inny sposób prócz bestów i innych potworów typu ezoty? Jest zwiększona szansa na drop broni na 30poziom.

Co z niektórymi itemami typu czyszczenie slotów po KD albo przepustki do v2? Jeżeli będą w IS to ludziom na pewno się to nie spodoba. Czyszczenie z Prehistorycznej Skrzyni którą znajdziesz w metinie, Przepustka drop ze zwykłych pająków w v1/IS

Z czego dropią materiały potrzebne na wytworzenie pelerynek? Z wszystkich mobów, spora szansa

Zmianki/dodania dropią tylko z metinów i są w IS? 1-4 Bossy/Metiny/IS, 5 bon z IS/bossów/misji

Kamienie duchowe jak na większości serwerów w tym global? (drop z metinów, 10 do P itd) z kamieniami duchowymi jest tak samo tak jak na globalu

Na kamole działają zwoje egzo czy jest limit czasowy na przeczytanie?

Btw. Mam nadzieję, że dobrze odbugowaliście tą mapkę "4 wiatry", grałem na kilku serwerach z nią i na każdym na części ognistej były masakryczne lagi.

Zmienialiście coś w łowieniu ryb ( wieksza szansa na zlowienie/drop malzy perel? szybsze nabijanie pkt. wędki )

Nie, jest standardowo

sygnatura2.png

Opublikowano

No to tak serwer który był przygotowywany 2lata?
myślałem, że jednak to będzie coś lepszego, lecz się zawiodłem

PS. nie wydaje wam się, że za dużo królestw? żeby w tych królestwach było dużo ludzi to musiałoby grać 3k+ typa w co wątpie, abyście osiągneli w tej chwili tylko serwer Isamu jest w stanie tyle osiągnąć

Życzę powodzenia z serwerem i oby gracze się nie zawiedli bo naprawdę będzie śmiesznie, gdy na serwerze przygotowywanym przez 2 lata będą jakieś proste bugi/błędy

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie pomyśleliście o jakimś dropie szkatułek podczas expa? Chodzi mi o mały %, że jak wyleci to jest "łał, szkatułka". Na pewno by to urozmaiciło grę, a zwłaszcza monotonne expienie.

Opublikowano

[HA]Arczi mam do Ciebie pytanko :P

Jakie miałeś wcześniej serwery ? bo pamiętam, że chyba 2 lata temu miałeś jakiś i był bardzo ciekawy, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy :D

Co do serwera to naprawdę widać w tym wszystkim dużo pracy. Zapewne tworząc taki projekt ekipa administratorów musi być przygotowana na wszystko.

Nie ma co oceniać czy coś tam wypali czy nie np. z królestwami. Jedyne co wiem to, że przyciągnie bardzo dużą ilość fanów metina.

Projekt ten jest naprawdę godny uwagi.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Najdłuższa prezentacja jaką przeglądałem ever xD

Serwer perfekcyjny, przemyślany i rozbudowany. Gratuluję administracji ;-)

Sam aż z wrażenia chyba wbiję do Was ;>

Ale aż 6 królestw? Będzie strasznie porozrzucane graczami.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Zapowiedź 10/10 no po prostu zajebista :D Zagram na pewno ale z tymi 6 królestwami to troche lekka przesada :) Zostawili byście Chunjo,Jinno i jedno z nowych i by było super.

Opublikowano

6 królestw z czego 3 lub 4 beda puste..

zeby zalodnic 6 krolestw potrzeba 4k graczy a watpie zeby tyle było :)

serwer ogolnie fajny ale niektore zbroje w eq wygladaja nieciekawie

Skad wziąć PD ?

Winchester - Game Master / Grafik --- ten ziomek gra na PLu serwer Diumar ??

Szukasz dobrego serwera MEDIUM ?

[ ZOBACZ ]

Link do prezentacji

http://www.mpcforum.pl/topic/1104825-illusionmt2dedyknowy-medium/

Opublikowano

6 królestw z czego 3 lub 4 beda puste..

zeby zalodnic 6 krolestw potrzeba 4k graczy a watpie zeby tyle było :)

serwer ogolnie fajny ale niektore zbroje w eq wygladaja nieciekawie

Skad wziąć PD ?

Winchester - Game Master / Grafik --- ten ziomek gra na PLu serwer Diumar ??

Po to wprowadziliśmy System Równowagi, o którym zapewne nie doczytałeś, żeby tak nie było.

PD z metinów, szkatułek, IS, bossów.

sygnatura2.png

Opublikowano

zawsze tak jest ktoś nie przeczyta zapowiedzi i potem 100 pytan do...

@zastanówcie sie nad dropem jakiś skrzynek z mobkow. wiem ze bedzie dużo metinow, no ale dodania zmianki by sie tez przydały na małych lvl

Opublikowano

zawsze tak jest ktoś nie przeczyta zapowiedzi i potem 100 pytan do...

@zastanówcie sie nad dropem jakiś skrzynek z mobkow. wiem ze bedzie dużo metinow, no ale dodania zmianki by sie tez przydały na małych lvl

Dodania i zmianki dropią z każdego metina, z każdego metina wypadają też prehistoryczne skrzynie oraz marmury błogosławieństw(metiny +40 poziom)

Dupy za przeproszeniem to nie urywa ;/

Spodziewalem sie czegos lepszego na dodatek hard;/

@ Gdzie dropia bronie 75?

Szkaty, Metiny, Bossy

Opublikowano

Czekam na ten serwer od stycznia 2013 roku. Przez cały rok czesto wchodziłem na ich forum i szukałem jakiś info odnoście startu serwera.

Polecam, zapraszam. Kazimiera Suka

sygnature.png

Opublikowano

Dużo nowości - dużo bugów, tak tak wszystko przetestowane i sprawdzone- jak na każdym privie którym są bugi. Druga sprawa to ilość graczy której nie będzie do zaldnienia tylu królestw chyba żeby padłą ravia,concordia i jakiś jeden serv który ma dużo graczy.

Jednak na start wbiję oczywiście z ciekawości i jeśli nie bedzie tych 2 problemów na pewno zagram!

imetin_logo.png

Opublikowano

Dużo nowości - dużo bugów, tak tak wszystko przetestowane i sprawdzone- jak na każdym privie którym są bugi. Druga sprawa to ilość graczy której nie będzie do zaldnienia tylu królestw chyba żeby padłą ravia,concordia i jakiś jeden serv który ma dużo graczy.

Jednak na start wbiję oczywiście z ciekawości i jeśli nie bedzie tych 2 problemów na pewno zagram!

Server był testowany przez testerów od długich miesięcy, była alpha testy, beta testy, byłem na alphie wyłapaliśmy sporo bugów na beta testów nic nie znaleźliśmy ;)

Prezentacja świetna, trochę długa info jest, teraz czekam na ts. ;)

1386958799-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...