Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer na plikach Aline2.

Rain™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Klient nie jest jego.

Jaki byl bug przy logowaniu?

Pisalem z Toba na gg.

Nikt poza mna nie mogl wejsc na server, gadalem z paroma client masterami i sami nie potrafili tego ogarnac ;o

1386175744-U112610.png
Opublikowano

@UP bo nie masz dawać swoich rootów tylko zmienić ip w tych co już są w tym cliencie..

To dużo zmienia zaraz zmienię i dam edita :)

@Edit Nadal to samo zmieniłem ip i nadal to samo.

Opublikowano

ściągasz , wypakowujesz i musisz mieć dwa czerwone i jeden niebieski kwadrat i niebieskim uruchamiasz i masz gotową maszynę.

Opublikowano

Witam . Mam bardzio wielką nieprzyjemność sie was spytać dlaczego mam 2 błędy i to duże błędy Pierwszy błąd polega na tym że gdy zarejestruje sie w navicat konto zrobie nowe to loguje sie z tym loginem i hasłem na serwer no i loguje sie i patrze a tu czyjeś konto za 1 razem bylo [sA]Weles a pozniej robiłem drugie trzecie czwarte konta itd to inne nicki graczów byli i na tym pierwszy błąd polega mam nadzieje ze ktoś pomoże bo zalezy mi drugi błąd polega na tym ze nie moge dać sobie GM a robie to tak wchodze co GMLIST daje moje ip koncowka normalna pozniej GMHOST daje moj login nick postaci ( postać mam już zalożona) czyli w moim przypadku to [GM]Consear daje pozniej moje ip z hamachi i na samym koncu IMPERATOR czy jakoś tak daje zapis robie restart serwera reboot wchodze na konto moje i nie mam GM bym bardzo prosił na odpowiedzenie na te pytania bo Rain nie chce mi powiedzieć oco chodzi dzieki z góry :)

Opublikowano

Mi ten tut nie pomógł nie wiem jak postawić serwer :/

Jak robisz tuta to postaraj się wszystko wyjaśnić.

Jak wgrać maszynę ?

Jak zainstalować maszynę?

Jak zmienić rooty?

Dasz linki wszystkie? min virtualbox

Czy potrzebny jest navicat?

Opublikowano

Mi ten tut nie pomógł nie wiem jak postawić serwer :/ Jak robisz tuta to postaraj się wszystko wyjaśnić. Jak wgrać maszynę ? Jak zainstalować maszynę? Jak zmienić rooty? Dasz linki wszystkie? min virtualbox Czy potrzebny jest navicat?

po 1. Maszyna jest gotowa. nie potrzeba jej instalować ani wgrywać , ściagasz uruchamiasz i masz... , po 2. root'y pierw musisz wypakować np.FileArchiverem , VirtualBox tak jak pisał wcześnie używał wersji 3.2.8 , navicat jest potrzebny żebyś zrobił sobie konto , dodał GM'a na konto itp.

ściagasz clienta , maszynę gotową i masz.

Opublikowano

po 1. Maszyna jest gotowa. nie potrzeba jej instalować ani wgrywać , ściagasz uruchamiasz i masz... , po 2. root'y pierw musisz wypakować np.FileArchiverem , VirtualBox tak jak pisał wcześnie używał wersji 3.2.8 , navicat jest potrzebny żebyś zrobił sobie konto , dodał GM'a na konto itp.

ściagasz clienta , maszynę gotową i masz.

GM nie idzie dać bo wyżej napisałem dlaczego :)

Opublikowano

GM nie idzie dać bo wyżej napisałem dlaczego :)

najwyrazniej robisz coś zle.

Czyli rooty niemożna edytować?

wypakowujesz root'y np. FileArchiverem i w wypakowanych root'ach szukasz serverinfo i tam zmieniasz ip na swoje np. z hamachi z koncowka 100 dla siebie z normalna dla graczy.

Opublikowano

wie ktoś jak to zrobić żeby uruchamiało się przez ten niebieski kwadracik a nie przez VB bo niechcący zmieniłem i jak włączam to włącza mi mojego VB a nie gotową maszynę....

nawet pobierałem drugi raz ale to sie zapisało i tak samo się otwiera..

t45l.png

Opublikowano

najwyrazniej robisz coś zle.

wypakowujesz root'y np. FileArchiverem i w wypakowanych root'ach szukasz serverinfo i tam zmieniasz ip na swoje np. z hamachi z koncowka 100 dla siebie z normalna dla graczy.

ta źle prosze cie człowieku ... własnie ze wszystko normalnie jak sie rejestruje w navicat mam jakies rożne postacie i jak ciagle jest staram sie w zakładne player>player delete usunąc ich ale jak usuwam odswieze to sie znowu pojawiaja

Opublikowano

ta źle prosze cie człowieku ... własnie ze wszystko normalnie jak sie rejestruje w navicat mam jakies rożne postacie i jak ciagle jest staram sie w zakładne player>player delete usunąc ich ale jak usuwam odswieze to sie znowu pojawiaja

aaa już wiem o co ci chodzi masz postacie bez lvl'ów i bez nicków tak?

Opublikowano

Wpisalem pasy i wywalilo z clienta

1214 21:03:04949 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 0

1214 21:03:04949 :: Failed to decompress : uipopup.py
1214 21:03:04957 ::
networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:135) __pack_import
system.py(line:115) _process_result
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:16) ?
uiMessenger.py(line:11) ?
system.py(line:69) __init__
networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'
1214 21:03:04957 :: ============================================================================================================
1214 21:03:04957 :: Abort!!!!

syserr z clienta
1386175744-U112610.png
Opublikowano

Wpisalem pasy i wywalilo z clienta

1214 21:03:04949 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 0

1214 21:03:04949 :: Failed to decompress : uipopup.py
1214 21:03:04957 ::
networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhase
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:16) ?
uiMessenger.py(line:11) ?
system.py(line:69) __init__
networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'
1214 21:03:04957 :: ============================================================================================================
1214 21:03:04957 :: Abort!!!!

syserr z clienta

ktoś już tak miał zobacz troche wstecz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...