Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy i Pytania związane z Montaną!

Wilczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 544
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Otwórz plik version.cfg z głównego folderu i zmień wszystkie cyferki na o 1 mniejsze, chyba że masz gdzieś 1 to 1 zostaw. Teraz chyba serwer jest wyłączony.

Opublikowano
Nadal mi sie nie wlacza. Wylaczylem zapore, anty wira, cofnalem aktualizacje , zrobilem reinstall przeczyszczalem komputer, I NIC !

Co mam zrobic , bo naprawde mam zajawke :D

Opublikowano

Mam problem taki że zrobiłem reinstall montany i kiedy zmieniłem opcje grafiki ustawiłem rozdzielczość swoją tj.1400x900 i resztę opcji . Podczas 1 gry lekkie ścinki , przed reinstalacją nie miałem żadnych ale wystąpił inny błąd warrock.exe dlatego zrobiłem reinstall , a więc podczas 1 gry lekkie ścinki no i wkońcu wyłączył się warrock bez żadnego błędu tak jak działo mi się przedtem , odpalam od nowa opcje grafiki same mi się przestawiły kolory z 32bit na 16 , low grafika, i dodatkowo nie ma rozdzielczości na której grałem największa po tym jak włączyłem 2 raz wra to bodajże 1200x800 , nie mam pojęcia co się stało , miał ktoś kiedyś taki problem? Proszę o szybką pomoc

@ Dodam tylko że na globalu nigdy nie miałem takich problemów tylko na montanie

Opublikowano

Mam problem taki że zrobiłem reinstall montany i kiedy zmieniłem opcje grafiki ustawiłem rozdzielczość swoją tj.1400x900 i resztę opcji . Podczas 1 gry lekkie ścinki , przed reinstalacją nie miałem żadnych ale wystąpił inny błąd warrock.exe dlatego zrobiłem reinstall , a więc podczas 1 gry lekkie ścinki no i wkońcu wyłączył się warrock bez żadnego błędu tak jak działo mi się przedtem , odpalam od nowa opcje grafiki same mi się przestawiły kolory z 32bit na 16 , low grafika, i dodatkowo nie ma rozdzielczości na której grałem największa po tym jak włączyłem 2 raz wra to bodajże 1200x800 , nie mam pojęcia co się stało , miał ktoś kiedyś taki problem? Proszę o szybką pomoc

@ Dodam tylko że na globalu nigdy nie miałem takich problemów tylko na montanie

Jak ustawisz wszystko na high to zacznie Ci ścinać i wyskoczy błąd tak?

Jakie masz parametry komputera i ustawienia aktualnie?

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wiesz co teraz to na jakiekolwiek ustawie to ścina mi i w końcu wyłącza się , nie wiem dlaczego po tym jak gra się wyłączyła z rozdzielczośći 1400x900 zmieniło się na inną i nie mogę z powrotem ustawić na tą rozdzielczość bo ZNIKŁA z ustawień grafiki w warrocku. I właśnie muszę wrócić do tej rozdzielczości bo grałem na niej 2 ostatnie dni i wszystko płynnie działało.

Wygląda to tak:

Wykonałem reinstall , ustawiłem swoje ustawienia (przy 1 uruchomieniu montany mogę ustawić1400x900,32bit) po chwili gry warrock wyłącza się i gdy uruchomie ponownie to już nie mogę wrócić do 1400x900 bo nie ma jej w ustawieniach a największa to 1200x960

Opublikowano

Wiesz co teraz to na jakiekolwiek ustawie to ścina mi i w końcu wyłącza się , nie wiem dlaczego po tym jak gra się wyłączyła z rozdzielczośći 1400x900 zmieniło się na inną i nie mogę z powrotem ustawić na tą rozdzielczość bo ZNIKŁA z ustawień grafiki w warrocku. I właśnie muszę wrócić do tej rozdzielczości bo grałem na niej 2 ostatnie dni i wszystko płynnie działało.

Zainstaluj sterowniki do karty graficznej oraz DirectX :)

Opublikowano

Jak pisałem ci wcześniej na forum Montany... Sprawdź czy przypadkiem system nie wykorzystuje zintegrowanej karty graficznej zamiast tej rozszerzeń, bo te ustawienia graficzne pasują wręcz idealnie do integry HD - zwłaszcza rozdzielczość... ;)

Opublikowano

Nadal mi sie nie wlacza.  Wylaczylem zapore, anty wira, cofnalem aktualizacje , zrobilem reinstall  przeczyszczalem komputer, I NIC !
Co mam zrobic , bo naprawde mam zajawke :D

Opublikowano

Mam problem , nie moge sie zalogować na server bo mi wyskakuje  "  Connetcion  Failed. Returning to the main screen "  a widze , że ludzie grają hellpp

Opublikowano

Irytujące jest to że po restarcie servera trzeba czekać na ustabilizowanie się maszyny, ciągle czekać i czekać wczoraj to samo prawie cały wieczór czekania i dopiero po 22.00 można było normalnie zagrać, dziś pewnie skończy się tak samo, denerwuje mnie już to i tym samym te ciągle restarty..

Opublikowano

Irytujące jest to że po restarcie servera trzeba czekać na ustabilizowanie się maszyny, ciągle czekać i czekać wczoraj to samo prawie cały wieczór czekania i dopiero po 22.00 można było normalnie zagrać, dziś pewnie skończy się tak samo, denerwuje mnie już to i tym samym te ciągle restarty..

Kiedy zoptymalizują maszynę nie będzie takich problemów. Trzeba poczekać. I tak jest to najlepszy prywatny serwer, więc nie ma co narzekać :) I bez spamu proszę, takie przemyślenia proszę zostawiać dla siebie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...