Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

S2 NerviL.PL [Dedyk] [Medium]

MrZodi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Świąteczny adres e-mail zostaje udostępniony.

Każda osoba może wysłać prośbe o odbanowanie.

W treści ma znajdować się login zabokowanego oraz, czy jest to s1/s2.

Pozdrawiamy smile.png

ntwx.png

Zapowiada się najlepszy event w dziejach NerviL-a ! Wybierz NerviL-a na Grudzień !

Zapraszamy : NerviL S1/2

Opublikowano

Jedyne co moge powiedzieć, nie polecam :) Mam nadzieje że serwer nie stanie na nogi po tym co dziś się wydarzyło.

Teraz napiszę troszkę prawdy na ten temat.

Pracowałem dla LiteGame.pl około 10miesięcy, mniejsza, jest to prawie rok a zarobiłem na tym nie całe 100zł. Z jednego serwera (Nervil S1) co miesiąc do KizioRCK schodziło około 8tyś. złotych. 300zł dawał Zodiemu który wypłacał mi z tego 50zł. Odliczał bodajże 23% podatku (1840zł) na płatności. Resztę czyli około 6500zł zatrzymywał dla siebie i swojego technika z dupy który gówno robił Shada. Dzielili się tym tak że Shad dostawał około 1500zł. Cała reszta dla niego. Oczywiście to S1. Patrząc na serwer ExperionMt2 który ruszył w czerwcu i tylko na nim zarobił około 25tysięcy złotych (grywalność była duża do póki harion nie wyjebał się na serwer), no bo za 2dni jest pół roku serwera Experion. Harion z niego brał 10% (400-700zł) co miesiąc,23% podatku i reszta szła do Kiziora. Następnie był serwer Neurox2, na nim prawie nie zarobił więc został on wyjebany z serwerowni LiteGame.pl. Później Nervil S2. Na starcie tego serwera ściągnął około 2-3 tysięcy zł. Podejrzewam że do teraz zarobił z niego około 15tysięcy, ale chciwość tego pana jest tak wielka (powód mojego odejścia) że postanowił z Harionem i Zodim zrobić serwer na lewo i kase z niego sobie zgarnąć, oczywiście tak żeby QueTTi który zapierdalał z Forum, Serwerami (s1 & s2) oraz TeamSpeak3 i stroną główną LiteGame.pl nic nie wiedział. Więc jedyne co moge powiedzieć na ten temat? Nie polecam serwera ShivaMt2 bo pomimo naprawdę zajebistych techników (Zodi & Harion) nie postoi on długo bo ostatnio ze słów Kiziora wyniknąłem że Nervil s1 stoi tylko ze względu na Zodiego z tego względu że gra tam mało graczy i teraz dostaje on mało kasy, więc trzeba zwolnić miejsce na maszynie które zajmuje s1 i postawić następny serwerek żeby kasa się zgadzała :)
Wrazie jakich kolwiek pytań zapraszam do pisania ! Odświeżmy prezke i zareklamujmy serwer haha.

Wszystkich graczy serwerów bardzo przepraszam ale nie będę dawał się traktować jak śmiecia. Więc z fartem chłopaki ;)

Lovisa, mimo tego że obiecałem że tego nie zrobie, przepraszam Ciebie bo wiem ile włożyłaś w to pracy. Pozdrawiam ;)

X5Yx3ZJ.png

Opublikowano

Jedyne co moge powiedzieć, nie polecam :) Mam nadzieje że serwer nie stanie na nogi po tym co dziś się wydarzyło.

Teraz napiszę troszkę prawdy na ten temat.

Pracowałem dla LiteGame.pl około 10miesięcy, mniejsza, jest to prawie rok a zarobiłem na tym nie całe 100zł. Z jednego serwera (Nervil S1) co miesiąc do KizioRCK schodziło około 8tyś. złotych. 300zł dawał Zodiemu który wypłacał mi z tego 50zł. Odliczał bodajże 23% podatku (1840zł) na płatności. Resztę czyli około 6500zł zatrzymywał dla siebie i swojego technika z dupy który gówno robił Shada. Dzielili się tym tak że Shad dostawał około 1500zł. Cała reszta dla niego. Oczywiście to S1. Patrząc na serwer ExperionMt2 który ruszył w czerwcu i tylko na nim zarobił około 25tysięcy złotych (grywalność była duża do póki harion nie wyjebał się na serwer), no bo za 2dni jest pół roku serwera Experion. Harion z niego brał 10% (400-700zł) co miesiąc,23% podatku i reszta szła do Kiziora. Następnie był serwer Neurox2, na nim prawie nie zarobił więc został on wyjebany z serwerowni LiteGame.pl. Później Nervil S2. Na starcie tego serwera ściągnął około 2-3 tysięcy zł. Podejrzewam że do teraz zarobił z niego około 15tysięcy, ale chciwość tego pana jest tak wielka (powód mojego odejścia) że postanowił z Harionem i Zodim zrobić serwer na lewo i kase z niego sobie zgarnąć, oczywiście tak żeby QueTTi który zapierdalał z Forum, Serwerami (s1 & s2) oraz TeamSpeak3 i stroną główną LiteGame.pl nic nie wiedział. Więc jedyne co moge powiedzieć na ten temat? Nie polecam serwera ShivaMt2 bo pomimo naprawdę zajebistych techników (Zodi & Harion) nie postoi on długo bo ostatnio ze słów Kiziora wyniknąłem że Nervil s1 stoi tylko ze względu na Zodiego z tego względu że gra tam mało graczy i teraz dostaje on mało kasy, więc trzeba zwolnić miejsce na maszynie które zajmuje s1 i postawić następny serwerek żeby kasa się zgadzała :)

Wrazie jakich kolwiek pytań zapraszam do pisania ! Odświeżmy prezke i zareklamujmy serwer haha.

Wszystkich graczy serwerów bardzo przepraszam ale nie będę dawał się traktować jak śmiecia. Więc z fartem chłopaki ;)

Lovisa, mimo tego że obiecałem że tego nie zrobie, przepraszam Ciebie bo wiem ile włożyłaś w to pracy. Pozdrawiam ;)

Gumis(QueTT) ostatnio chwaliles sie, ze przed Toba nie da sie obronic a więc jednak sie da skoro nervil stoi co? :>

Skoro masz na nich... ekhm.

zhda.png

Opublikowano

Kopia wgrana, syf pobanowany można grać :) Raty + 50% w II fazie świąt.

zrob drop bombek na mapach 105/112 bo lipa .. Niech bedzie dla All event. :X

QueTTi cwelu podawales sie w grze jako Konkretny ktory byl na Skilla od Macicy :) Postac gma lezala na Skilla .. BoMiSIeNudzi cala gildia wiedfziala ze to postac GM'a i sie ciesze ze ten frajer wylecial z Teamu :)

image.png

Opublikowano

Tak żeby nie było, grafika od Bardasa po włączeniu forum ma zostać usunięta.

1387650082-U959313.png

X5Yx3ZJ.png

Opublikowano

Niestety nadciągnął koniec serwera :)

popieram :) teraz juz sie nie da nic zrobic pelno bledow wymienie najwazniejsze :D

brak dropu prezentow i babek na mapkach 105 lvl +

brak zainteresowania ze strony teamu na zglaszanie bledow bugow

brak pieca minotaura na dungu 135 lvl (nie respi sie)

nie da sie zrobic eq (nie dropia nigdzie liscie elatrosa)

na unicornie jest stanowczo za malo kwiatkow (na bron potrzeba po 50 szt kwiatkow lecz jest chyba po 6 na ch z czego zbierze max 3)

dung 125 lvl zbugowany

dung 130 zabiera przepustke ale nie przenosi

mapa z bosami 75 straszna lipa najlepszy drop z czerwonego smoka z ktorego i tak nic wartosciowego nie leci

bosy sa strasznie silne i za duzo ulepkow potrzeba (bez is nie da sie praktycznie samemu ubic lincza)

bm = postac nie do zdarcia bije po 20k + przy full abs gdy my walniemy w niego 7-9 k max

korupcja w teamie (wiem ze tej osoby juz nie ma ale jego koledzy maja a raczej mieli eq z is bo sobie rozdawal sm)

% na ulepszenie jest pokazany ale napewno nie ma tyle % a jest mniej

za drogo w sklepach (na niskich lvl nei da sie praktycznie zarobic i kasy ledwo styka )

brak eventow w niektore weekendy nie bylo rat (moze to nie istotne ale zawsze bylo :D )

strasznie mala szansa na wylowienie amura ...

bany na ts praktycznie za nic

olewka wsrod gm - piszesz do niego a ten ma to gdzies i lazi sobie przykladowo po m1

cofa gdy sie jedzie na tygrysie (pieczeci)

z tego co widzialem a gralem od poczatku to odbyly sie tylko 4 rozne eventy ox zuo ten wspanialy event swiateczny (ktory okazal sie niewypalem) i raty( jesli to mozna nazwac eventem )

jest jeszcze wiele ale naprawde wiele bledow/bugow aby je wszystkie wypisac musial bym nad tym dluzej posiedziec :P

brak graczy spowodowany w/w bledami

ogolnie widac akt desperacji zodiego np w m1 :D dal pelno choinek

dobra ja koncze ta litanie :P bo juz mi sie nie chce pisac ale jedno wiem serwer pada i juz dlugo nie pociagnie :)

nie polecam gry aktualnie poniewaz nie ma ona sensu przy ~100 graczy online a polowa z tego siedzi gdzies i sie nudzi :P

serwer bez bugow byl by idealny no ale jak wiadomo nie ma rzeczy idealnych dziekuje za uwage i pozdrawiam :)

ps przepraszam za bledy ortograficzne (jesli takie sa) i skladniowe aczkolwiek staralem sie ich unikac jak sie tylko dalo :P

Opublikowano

No niestety fakt, faktem liczba graczy spadła.

Co prawda nie drastycznie ale te ~100 graczy mniej na liczniku można odczuć.

Krótko o serwerze na chwile obecna, a sytuacja jakiś czas temu jak zaczynałem była dobra i nagle stał się taki obrót o 180 stopni.

- Błędy mniejsze i większe, które nie są naprawiane.

- Banda debili jako administracja TS3, nawet nie polecam tam wchodzić.

- Rozdawanie SM przez członków team'u. Ja wiem, że zaraz zaczną się wypierać... Prawie każdy gracz wie, że tak było. Ja nie grałem długo, a to zauważyłem.

- Moim zdaniem poważny bug z bombkami podczas eventu, reakcja team'u była tak "szybka", że naprawili go po 12h nie usuwając zdobyczy z niego. Każdy się na nim sporo dorobił, sklepów było cholernie dużo z ulepszaczami, a nie wspominam o ilości szalików 15% na luda i kolczyków 45% expa jakie ludzie mają w magazynach.

- Topka sprzedaje konta / wymienia je.

- Słaba reklama serwera, jeżeli chodzi o reklamę to jest na prawdę tragicznie.

- Nie naprawiają bugów od jakiegoś czasu.

- Słaby kontakt z administracja. Masakra jakaś, ja żeby zgłosić buga świątecznego musiałem czekać 12h i pisać to samo każdemu administratorowi na PW. Nie ma tam żadnego supportu, zresztą wątpię że tam komuś by się go chciało czytać. O "pogadaniu" z GM w grze na szybko coś zgłosić albo się zapytać to możecie pomarzyć.

Tylu GM'ów, a żaden nie ma czasu. Rodzi się pytanie po co oni tam są jak nie mają czasu?

Nie będę kontynuował dalej wywodów.

To nie jest hejt.

Po prostu atmosfera na serwerze jest tragiczna.

Administracja taką stworzyła i nic z nią nie próbują robić (na razie).

Ale mówię wam na prawdę, wchodząc na serwer mam wrażenie, że wchodzę na cmentarz, za to stojąc w m1 mam wrażenie, że jestem na stypie albo jakimś pogrzebie.

Gracze czują się olewani, są coraz bardziej negatywnie nastawieni do grania i każdy z każdym się kłóci.

Na ten moment niestety nie mogę serwera polecić.

Mimo, że sam na nim gram.

Mam nadzieje, że w kolejnym poście będę mógł go znowu polecić.

Niech serwer wraca szybko do dobrej kondycji, najlepiej tak szybko jak do tej złej.

Filmik wam gratis podrzucę z moim narzekaniem...

https://www.youtube.com/watch?v=uQogT1_6940#t=0

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Nie mam zamiaru odpisywać na każdy z waszych punktów, jednak niektórzy z was chyba nie wiedzą że są święta i większość administracji woli je spędzić z rodziną niż przy serverze. Doczytałem się także że nie robimy eventów :D bez komentarza.

"ogolnie widac akt desperacji zodiego np w m1 :D dal pelno choinek "

Czy coś w tym złego ? Są święta i choinka raczej nie musi być aktem desperacji, czy w domu też jak ubierasz choinke to akt desperacji ? :D

Server kręcimy już praktycznie 10 miesięcy i tak już kiedyś się wypowiadałem w dzisiejszych czasach jest dużo sezonowych graczy, których zobaczycie tylko na starcie servera. Obserwujemy także inne server gdzie jest identyczna sytuacja.

Próbujemy wszystkiego żeby to zmienić bo NerviL jest jedenym server w polsce, który w ciągu roku miał 3 mega update.

NerviL nie jest złym serverem, tylko to nie jest server na chwile bo gracze którzy już coś na nim osiągneli przekonali się że nie stracą czasu który włożyli w swoją postać.

Także pozostaje tylko grać, grać i grać.

Wesołych :)

ntwx.png

Zapowiada się najlepszy event w dziejach NerviL-a ! Wybierz NerviL-a na Grudzień !

Zapraszamy : NerviL S1/2

Opublikowano

Ile online

Średnio 200 graczy.

Niedawno temu było 300 graczy.

Trochę spadło przez niezbyt przyjemną sytuacje.

Taka stypa i mróz na serwerze jest :/

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Średnio 200 graczy.

Niedawno temu było 300 graczy.

Trochę spadło przez niezbyt przyjemną sytuacje.

Taka stypa i mróz na serwerze jest :/

Z podkreconym licznikiem, a tak może jest z 100 online. Gram na nostidli i jest tam teraz około 400-500 graczy online, a jak gralem na nervilu i bylo na starcie podobna ilość graczy to nie bylo tylu graczy co na nostidli. Na 100% podkręcony licznik, a po wbiciu max lvl nie ma co robić chyba, że latać na jaszczura.

Opublikowano

MrZodi rozbawila mnie twoja odpowiedz :) nic praktycznie nie robisz na serwie :) i te bledy nie byly zglaszane teraz a byly one zglaszane wczeszniej
ludzie probowali zglaszac bledy lecz przez perma na ts nie mogli tego zrobic perma na forum rowniez wiec jak mieli zglaszac skoro was nigdy nie ma ?
ogolnie zakoncze dyskusje na ten temat bo szkoda mi juz slow :)
serwer padl i juz nie powstanie !!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...