Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria [Dedyk] [Easy]

Invoria

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O serwerze mam mieszane uczucia w dyskusji określiłem same minusy więc tutaj wypisze to i to.

+ Pomocni użytkownicy jak i team na forum w pytaniach i problemach

+ Stabilny

+ Fajnie wszystko dopasowane jeżeli chodzi o klimat/grafiki/fabułe

+ Mało cheaterów

+ Mili gracze, mało kto umyślnie ksuje, nie ma czego takiego jak odbijanie nam spota z kolegami/gildią.

+ Naprawdę dużo nowych misji (nie wiem czy autorskich), lecz są ok.

- Niezbalansowane klasy postaci

Sura BM po 175lv+ nie robi kompletnie nic, nie mówiąc o eq na 200lv

Na serwerze jest ponad 200 kryta co daje mentalowi za dużą przewagę (~ 95k duchowe, na 175lv, maja przy tym eq 60-70k HP)

Dagger jest przeważająca klasą na serwerze którego nie da sie pokonać innymi klasami oprócz mentala, bije metki i bossy tyle co wp czy body

- Bryłki na allegro za śmieszną cene, wydając trochę grosza mamy wszystko na swój lv bez męczenia się, i nołlajfienia

- Na forum za szybko zamykane są tematy (nie zdarzę zobaczyć odpowiedzi na mój problem a temat jest w koszu z dopiskiem "wyjaśnione")

- Ostatnie poziomy do 220 sa gorszą męczarnią niż na plu (20h lv z pd)

- Zarobek jedynie na ulepach

- Mimo 65% na ulepszenia itemy potrafi spalić po 5/6 razy (nie to nie mój pech, tak jest na tym serwerze, proszę mi nie zarzucać kłamstw ponieważ nie gram sam i wiem)

- Za trudno robi się tutaj eq 175+, lecz każdy ma swój gust, jeżeli chodzi o medium to dla mnie jest bynajmniej to lekko przesadzone (chodzi o ulepszacze)

Reasumując, najlepiej zacząć daggerem ma najlepsze pvp, bije bossy i metki prawie tyle samo co WP -.- , na start odpalcie allegro (zamiast is, uwierzcie lepiej na tym wyjdziecie), i kupujcie od razu perfect eq na swoj lv za bryłki, ulepszanie wychodzi 3x drożej.

Opublikowano

Mam pytanie. Pobrałem teraz clienta i gdy odpalam przez patcher to wyskakuje po chwili jakiś błąd. Ten client jest aktualny czy musze zaktualizować?

Opublikowano

@MrsTysia no racja z tym ulepszaniem to jest troszkę ciężko, dam przykład EQ na 175, gdzie potrzebujemy 15 zakręconych i inne,  a z pięciu wypadów na smoka, dropłem 6x do tego szansa na ulepszenie jest 60%. Czyli wnioski są takie - do ulepszenia mamy 8 itemków = 120 zakręconych gdzie szansa jest 60%, czyli pewnie nie raz spali, także potrzebujemy z 250 na spokojnie. Czyli żeby zrobić EQ na 175 musimy przejść dungeona z 200 razy + kolejne tyle żeby to ulepszyć na +9. No ale jest dobrze, ponieważ można się dobrze zabawić i wojny są dosyć ciekawe, bo nie każdy ma te same EQ. 

xD 

Opublikowano

Mam pytanie. Pobrałem teraz clienta i gdy odpalam przez patcher to wyskakuje po chwili jakiś błąd. Ten client jest aktualny czy musze zaktualizować?

Masz wyżej informacje o patcherze.

sygna1.png

Opublikowano

Naprawicie te ciągłe wywalanie clienta do pulpitu?

Poszukaj tematu w ogłoszeniach na forum.

Dzisiaj bedzie ox?

będzie.

sygna1.png

Opublikowano

Dnia 05.05.2014 o godzinie 23:50 zostanie dodany nowy dungeon na serwer (odbędzie się wtedy przerwa, bedzie nowy temat o tym w przerwach technicznych)

"Cmentarz Dusz"

LFzsxfQ.png

zQNPGvx.png

RXTitnO.png

uYKKT2e.png

Wymagany poziom: 175

Wymagane PT: Nie

Wymagane Yang: Nie

Wymagana przepustka: 2x Legendarny Klucz

yjkthC3.png  

Przepustke można zdobyć z: Diablo, Metiny na mapie 145, Razador 

Opis dungeonu:

- Pokonaj 350 Potworów na mapie

- Pokonaj 3x "Umarły Lew"

- Znajdz i pokonaj Artina Króla Umarłych

Zostanie dodana również nowa zbroja do expa na poziom 175

f7XBxlG.png

Oraz dodany + ulepszania zbroi Niebios, będzie można ją ulepszać od +0 do +9, wasza aktualna zbroja niczym się nie zmieni, jedynie będzie +0.

Ulepszacze potrzebne na ulepszanie zbroi, przerobienie

ZQ6laBJ.pngQdJmnfy.pngB8Uf8NG.png

WbK80OI.png

Będzie można je zdobyć z różnych bossów, nowego dungeonu.

W dungeonie będziecie mogli otrzymać nowy pas na poziom 160

"Pas Dusz"

Pas_Dusz.png

Dodatkowo zostanie zablokowana możliwość otwierania skepu na OX.

Wkrótce rownież zostanie dodany dungeon na 215 poziom i inne zmiany.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dnia 05.05.2014 o godzinie 23:50 zostanie dodany nowy dungeon na serwer (odbędzie się wtedy przerwa, bedzie nowy temat o tym w przerwach technicznych)

"Cmentarz Dusz"

LFzsxfQ.png

zQNPGvx.png

RXTitnO.png

uYKKT2e.png

Wymagany poziom: 175

Wymagane PT: Nie

Wymagane Yang: Nie

Wymagana przepustka: 2x Legendarny Klucz

yjkthC3.png  

Przepustke można zdobyć z: Diablo, Metiny na mapie 145, Razador 

Opis dungeonu:

- Pokonaj 350 Potworów na mapie

- Pokonaj 3x "Umarły Lew"

- Znajdz i pokonaj Artina Króla Umarłych

Zostanie dodana również nowa zbroja do expa na poziom 175

f7XBxlG.png

Oraz dodany + ulepszania zbroi Niebios, będzie można ją ulepszać od +0 do +9, wasza aktualna zbroja niczym się nie zmieni, jedynie będzie +0.

Ulepszacze potrzebne na ulepszanie zbroi, przerobienie

ZQ6laBJ.pngQdJmnfy.pngB8Uf8NG.png

WbK80OI.png

Będzie można je zdobyć z różnych bossów, nowego dungeonu.

W dungeonie będziecie mogli otrzymać nowy pas na poziom 160

"Pas Dusz"

Pas_Dusz.png

Dodatkowo zostanie zablokowana możliwość otwierania skepu na OX.

Wkrótce rownież zostanie dodany dungeon na 215 poziom i inne zmiany.

No i Elegancko, będzie w końcu jakaś większa zabawa ;) 

Zapraszam na serwer. 

xD 

Opublikowano

Co jest z tymi crashami!!!?

Jakimi crashami ? Wejdź na forum pobierz łatki i nie będziesz miał problemów. Jeśli dobrze pamietam to w dziale Nowości i Ogłoszenia i tam będzie coś na ten temat.

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Dzis podczas przerwy o 1:00 oprócz nowego dungeonu i paru zmian zostanie dodane 7 nowych misji typu biolog, będzie się je wykonywać u nowego NPC który pojawi się w dolinie "Bestialski Kolekcjoner"
Będzie on wam dawał misje podobne do biologa jednak troche będą się równić, misje będą dawały wam wbudowane bonusy podobnie jak biolog - misje wyglądają następująco:

75 poziom postaci - Skrzynie Umarłego Rozpruwacza
Czas oddawania: co 30 minut
Wymagany przedmiot: 15x Skrzynia Umarłego Rozpruwcza

95 poziom postaci - Skrzynie Nieb. Śmierci
Czas oddawania: co 1h
Wymagany przedmiot: 15x Skrzynia Nieb. Śmierci

130 poziom postaci - Skrzynie Rycerza Cienia
Wymagany przedmiot: 20x Skrzynia Rycerza Cienia

150 poziom postaci - Skrzynie Czerwonego Smoka
Czas oddawania: co 2h
Wymagany przedmiot: 20x Skrzynia Czerwonego Smoka

170 poziom postaci - Skrzynie Diablo
Czas oddawania: co 3h
Wymagany przedmiot: 25x Skrzynia Diablo

190 poziom postaci - Klejnoty Artina
Czas oddawania: co 4h
Wymagany przedmiot: 30x Klejnot Artina

210 poziom postaci - Skrzynie Avalanny (Zapadlina nie wieża)
Czas oddawania: co 5h
Wymagany przedmiot: 35x Skrzynia Avalanny

Bonusy na razie zostaną tajemica, misje bedzie można wykonywać bez potrzeby ukońcenia biologa.

sygna1.png

Opublikowano

Dzis podczas przerwy o 1:00 oprócz nowego dungeonu i paru zmian zostanie dodane 7 nowych misji typu biolog, będzie się je wykonywać u nowego NPC który pojawi się w dolinie "Bestialski Kolekcjoner"

Będzie on wam dawał misje podobne do biologa jednak troche będą się równić, misje będą dawały wam wbudowane bonusy podobnie jak biolog - misje wyglądają następująco:

75 poziom postaci - Skrzynie Umarłego Rozpruwacza

Czas oddawania: co 30 minut

Wymagany przedmiot: 15x Skrzynia Umarłego Rozpruwcza

95 poziom postaci - Skrzynie Nieb. Śmierci

Wymagany przedmiot: 15x Skrzynia Nieb. Śmierci

130 poziom postaci - Skrzynie Rycerza Cienia

Wymagany przedmiot: 20x Skrzynia Rycerza Cienia

150 poziom postaci - Skrzynie Czerwonego Smoka

Czas oddawania: co 2h

Wymagany przedmiot: 20x Skrzynia Czerwonego Smoka

170 poziom postaci - Skrzynie Diablo

Czas oddawania: co 3h

Wymagany przedmiot: 25x Skrzynia Diablo

190 poziom postaci - Klejnoty Artina

Czas oddawania: co 4h

Wymagany przedmiot: 30x Klejnot Artina

210 poziom postaci - Skrzynie Avalanny (Zapadlina nie wieża)

Czas oddawania: co 5h

Wymagany przedmiot: 35x Skrzynia Avalanny

Bonusy na razie zostaną tajemica, misje bedzie można wykonywać bez potrzeby ukońcenia biologa.

Fajnie, że daliście te misje, ponieważ osoby które tu zaczynają będą mogły ładnie zarobić na bossach. Dam przykład wczoraj szkata ripera chodziła 40kk, a dziś już po 100 i kupują ;) Poza tym, widzę że będzie trzeba troszkę nad tym posiedzieć by zrobić all. 

Polecam i zapraszam ;) 

xD 

Opublikowano

Przypominam o rozpisce eventów obowiązujęcej na serwerze

W każdą niedzielę o godzinie 20:00 będą odbywały się dwie rundy konkursu OX.
W każdą sobotę na okres 24 godzin, zostaną włączone raty.
W 15 dzień miesiąca będzie odbywać się inwazja bossów.
W ostatni piątek każdego miesiąca o godzinie 19:00 będzie odbywało się ZUO.
W ostatni dzień każdego miesiąca będzie odbywał się "Event Niespodzianka".

sygna1.png

Opublikowano

@GordOniX

Nie zaczynaj znowu tego namiętnego spamowania  -.-

Z Dreikona, gdzie co trzeci post w prezce był twój (już wiemy dlaczego) przeniosłeś się tu ...

Wystarczyło, że cofnąłem się o dwie strony i już sześć postów. Rozumiem, że to forum i każdy 

może podzielić się swoją opinią, no ale bez przesady.  Raz starczy, jak ich pochwaliłeś :rolleyes:

No chyba, że płacą Ci za to, albo jakąś posadkę dzięki temu otrzymałeś <3

Co do serwera, Polecam bo jest stabilny i dużo graczy, lecz sam wybieram projekt Quarela, który startuje w Piątek !

Opublikowano

@GordOniX

Z Dreikona, gdzie co trzeci post w prezce był twój (już wiemy dlaczego) przeniosłeś się tu ...

Wystarczyło, że cofnąłem się o dwie strony i już sześć postów. Rozumiem, że to forum i każdy 

może podzielić się swoją opinią, no ale bez przesady.  Raz starczy, jak ich pochwaliłeś :rolleyes:

Co do serwera, Polecam bo jest stabilny i dużo graczy, lecz sam wybieram projekt Quarela, który startuje w Piątek !

Jeżeli uważasz, że spamie, masz specjalny przycisk "Zgłoś" i niech administracja tego Forum to rozpatrzy i jeżeli będzie uważała, że popełniłem błąd to mnie po prostu ukaże dając warna lub nawet banując, także daruj sobie. A jeżeli masz problem do mojej osoby zapraszam na pw lub ts.

Co do serwera serdecznie zapraszam ;)  

xD 

Opublikowano

@GordOniX

Zrozum, nie każdy ma życie realne. U niektórych ogranicza się ono do spamowania w prezentacji danego serwera o tym samym. Btw. - też ludzi zapraszałem na TS-a i gadałem, że boja się odezwać, a takie kozaki niby - ale to jak byłem grubym nerdzikiem, który mógł co najwyżej kaczki puszczać nad wisłą :D

io7e.jpg

Opublikowano

Zrozum, nie każdy ma życie realne. U niektórych ogranicza się ono do spamowania w prezentacji danego serwera o tym samym. Btw. - też ludzi zapraszałem na TS-a i gadałem, że boja się odezwać, a takie kozaki niby - ale to jak byłem grubym nerdzikiem, który mógł co najwyżej kaczki puszczać nad wisłą :D

Słuchaj odpuść już sobie, bo twoje posty są wręcz żałosne. Znasz może takie przysłowie "Nie oceniaj książki po nakładcę" ? jeżeli tak to jakim prawem, piszesz że nie mam realnego życia ? Nawet mnie nie znasz, a to że polecę serwer tysiąc czy nawet milion razy, to już jest moja sprawa i tak jak mówię, mam do tego prawo a jeżeli uważasz że popełniłem błąd zgłoś to, a nie baw się teraz w moderatora i filozofa. I tak na przyszłość, jeżeli masz do mnie jakiś problem, napisz to na pw a nie robisz niepotrzebny spam w tym temacie. 

No i tyle na temat, serio to już nie ma sensu, masz problem napisz mi to na pw. 

///

@Array a ten dungeon na 215 kiedy wyjdzie ? i ile osób w pt będzie trzeba mieć by wejść na niego ? ;) 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...