Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza najgłupsza śmierć w Minecraft

gigenos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem kilof Fortune (maksymalny, nie pamiętam liczby) i poszedłem kopać diaxy. Wykopałem cały stak i chciałem wrócić do domu przez nether (netherem idzie się 3 razy krócej). Wybudowałem tam most z kolejką, wsiadłem do wagonika i w czasie jazdy poszedłem do WC i... OCZYWIŚCIE GHAST ZROBIŁ DZIURĘ W MOŚCIE I BYEBYE DIAXY ;/

928011413476457403957.png

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wyszedłem świeżo z kopalni, miałem diamenty, żelazo, złoto i takie inne duperele. Poszedłem po coś do picia i zapomniałem nacisnąć esc. I niestety jak wróciłem było widać tylko Game Over...

Opublikowano

Na początku mojej kariery z miencraftem.

Byłem w kopalni i kopałem surowce akurat znalazłem diaxy więc chciałem wyjść z tej kopalni a po drodze spotkałem creepera i myślałem ,że to jakiś neutralny mob lecz okazało się ,że nie i padłem ;c

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na singlu zacząłem grę i miałem wszystko przy sobie, zacząłem robić kopalnie schodkową(kopie trzy klocki przed sobą za każdym razem obniżając to o 1) teoretycznie trudniej wpaść do jaskini lub lawy myliłem się o.O

Serwer MCHC zacząłem grać na tym serwie i już zdobyłem iron eq i diaxy, zastanawiałem się dlaczego tyle ludzi ginie w lawie... już wiem dlaczego. -.- Chciałem kopać obsydian(na enchant), dla bezpieczeństwa wylałem wodę, ale wkopałem dwie kratki obsydianu w dół i zacząłem kopać będąc w środku w bok i lawa z góry mnie chała zalać, nie dość że ta woda mi nie pomogła to jeszcze kierowała mnie wprost na lawę -.- . Wyszedłem stąd ale ogień dokończył swoje. Dwa dni ciężkiej pracy poszły na marne :unsure:

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Kopiąc w kopalnie odsłoniłem przepaść,pech chciał że nie miałem pochodni więc nie miałem jak oznaczyć tego spadku a w Eq sam cenny drop,no nic kopałem dalej i postanowiłem wrócić i oznaczyć tą przepaść,biegłem za szybko,wpadłem prosto do niego łamiąc swoje kwadratowe kości :D Na domiar złego akurat LagCleaner usunął moje itemki ;p

Opublikowano

Dax eq prot 4 miecz 5 2 i łuk i ded w pistonie :D :D :D

Sorka jeszcze 3 kox :D

Opublikowano

Grałem na servie i miałem zdjęte eq prot 4. Byłem w WC i zapomniałem co chciałem zrobić. Zapomniałem, że nie mam zbroi, więc poszedłem zbierać kaktusy, nie patrząc na życie. Nagle dedam i całe eq się rozwaliło :P

Bo rozwalałem kaktusy skacząc po nich i niszcząc :(

Grałem na servie i miałem zdjęte eq prot 4. Byłem w WC i zapomniałem co chciałem zrobić. Zapomniałem, że nie mam zbroi, więc poszedłem zbierać kaktusy, nie patrząc na życie. Nagle dedam i całe eq się rozwaliło :P

Bo rozwalałem kaktusy skacząc po nich i niszcząc :(

Tylko taki geniusz jak ty chce skakac w prot 4 na kaktusach.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ehh... nabrałem się na trolla kolegi, który wykopał wielką dziurę 2x2 z wodą na dnie. Skoczyłem, a on wysunął na dole pistony, przez co woda zniknęła, a ja padłem:) Prosta i efektowna pułapka.

Opublikowano

Afkowałem zamurowany brukiem z itemami na gildie :O , creeper podszed w kącie i bum :O

Opublikowano

Ja pamiętam jak zaczynałem grać w minecrafta :rolleyes: poszłem zbierać drewno i byłem nieuważny a tu już pływam w lawie i całe drewno się spaliło :(

a77ax to też mój nick z minecrafta

mca.png

Zawsze do postów mi reklamy doklejają.

Opublikowano

Dzisiaj na moim survivalu kopałem opsydian, i nagle usłyszałem odgłos "tssst" ( dźwięk creepera kiedy otrzymuje obrażenia, prawdopodobnie spadł z kilku klocków :/) i bez zastanowienia nacisnąłem klawisz "W" i wskoczyłem do lawy z tym opsydianem xD Trochę mi było szkoda, ale potem zacząłem się z tego śmiać XDDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...