Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzisiejsza młodzież

Morrdechaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rodzice mnie wychowali tak, bym robił w życiu tylko to, co potrzebne, nie sięgał po różne gówna, tak by potem nic z tego nie wynikło.

Ale nie obwiniajmy nigdy rodziców o to, że jakiś nastolatek pije i pali. Oczywiście poniekąd to jest ich wina, ale większa imo jest równieśników/starszych kolegów.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jakbyście chcieli porównać dzisiejszą młodzież a tą z dawnych lat, to musielibyście napisać encyklopedie.

każdy jest inny i ma inne poglądy na świat i bez obrażania tutaj siebie nawzajem nie dużo zdziałamy. wszystko ma swoje plusy i minusy. jedni czerpią korzyści dzisiaj, a drudzy później. Niektórzy są zacofani, a drudzy nie.

Opublikowano

oj tak, w ogole to nie ma sie co przejmowac dzieciakami i nastolatkami, sam jeszcze nie jestem nawet pelnoletni ale wiem ze bywalem trudny, kazdy przez to przejdzie i po krzyku

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No u mnie w gimnazjum jest dużo osób, które np. palą, aby spodobać się innym - popisać się przed kumplami. Mają dziewczyny na siłę, udają jakąś śmieszną miłość, a potem ta dziewczyna może na serio cierpieć...

// Jest to dyskusja, proszę nie warnować/reportować.

Opublikowano

Tak, tylko dla szpanu to wszystko robią, bo są niedowartościowanymi nolife'ami w osranych gaciach przed komputerem.

lolol

Opublikowano

Boże... chyba jestem unikatowy.

Nigdy nie piłem, nie paliłem, nie brałem narkotyków, nie bawiłem się w słoneczka i inne temu podobne "zabawy", nie podnosiłem głosu na starszych, nie uciekałem z domu, zawsze zwracam się kulturalnie. I co więcej, mam zamiar tak postępować do końca życia.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Masakra :D

Chodzę do 1liceum i chłopacy z mojej klasy i dziewczyny chwalą się, że w sobotę melo itd.

Dzisiaj jeden pokazał nawet bilet do klubu, masakra, że dzieciuchy 15/16 lat wpuszczają do klubów i to nie byle jakich

klub w Ostrowie.

Opublikowano

To wszystko to jakaś komedia... Nie wyobrażam sobie jak ten kraj będzie wyglądał za 10 lat...

Opublikowano

To wszystko to jakaś komedia... Nie wyobrażam sobie jak ten kraj będzie wyglądał za 10 lat...

Będzie wyglądać jak dziś, tylko tyle że my będziemy 10 lat starsi.

Opublikowano
Ostrów Wlkp. tu tylko balują małolaty :<

Ten klub nazywa się "Magnes Club" wpiszcie na fb, co druga osoba to albo 1liceum albo 3 gim :)

Opublikowano

wudka nie taka zla, a na kompie czeba grac jea rapsy gimba hehe
Nie prawda, bo każdy 14 latek uczy się i stara się być dobrym obywatelem naszego kraju, wy to chyba macie patologie na dzielnicy ;___;

Opublikowano

Człowiek chce spróbować wszystkiego, a to jest taki wiek kiedy jeszcze nie myśli do końca racjonalnie i chce się wyszaleć. Po za tym taki szpan na to mają przy towarzystwie.

NIE MA

Opublikowano

Ja co 2 dni sie upijam i zjarany jak Arap aka Kebap do szkoly chodze.

Sloneczko z dziewicami co 2 dni w toalecie,a potem palcowka i polykanie kalu.

Polecam.

Pis yol 1200

Tutaj dorzucam fortke z moim ziomeczkiem z Krynicy (krynica moja dzielnica ! pozdro KULA I omen ! niedlugo dissa nagram !)
gangsta+kids.png

Opublikowano

Ja być gimbus (1rok) i widze że już w 1klasie palą a już w 3 to normalka.

PS.Ja nie pije,pale bo strata hajsu (15zł za paczke papierosów o.O)

Bywalec
Opublikowano

Wszystko zależy od towarzystwa w jakim się obracacie, do jakiej szkoły chodzicie.

U mnie jest tylko jeden taki, na 25+osób i to wszystko.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ostatnio gadałem na jakimś czacie z takową przedstawicielką dzisiejszej gimbazy, sam byłem ciekaw jak tam sytuacja u młodzieży się miewa. Pytam więc czy blauje ostro, alkohol, fajki, zabawy w słoneczko? Ona mówi, że zdarza jej się zapalić i wypić od czasu do czasu, ale się nie puszcza i na końcu podsumowuje "że chyba nie jest tak źle" Miała bodajże 13 lat.. więc wnioski zostawiam wam

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Mnie jakoś to nie interesuje, jak byłem w gim to może z 3 osoby paliły z 3 klasy. Teraz w liceum to różnie, moim zdaniem zależy to głównie od wychowania w domu i relacji jakie utrzymujemy z rodzicami. Ja nie palę, ostatni raz piłem 3 tygodnie temu w weekend jak wyszedłem z kumplami a tak to nawet jakiejś ochoty nie mam na piwo, najwyżej w piątek albo sobote 1 piwo wieczorkiem przy kompie to max.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie jakoś to nie interesuje, jak byłem w gim to może z 3 osoby paliły z 3 klasy. Teraz w liceum to różnie, moim zdaniem zależy to głównie od wychowania w domu i relacji jakie utrzymujemy z rodzicami. Ja nie palę, ostatni raz piłem 3 tygodnie temu w weekend jak wyszedłem z kumplami a tak to nawet jakiejś ochoty nie mam na piwo, najwyżej w piątek albo sobote 1 piwo wieczorkiem przy kompie to max.

Nie każdy myśli tak logicznie, jak Ty. Poza tym nie mówmy o wychowaniu w domu, bo wiele osób z dobrych domów popadło w totalne dno. Raczej zależy wszystko od środowiska, w którym się obraca, a to już są indywidualne wybory ludzi.

Opublikowano

Boże... chyba jestem unikatowy.

Nigdy nie piłem, nie paliłem, nie brałem narkotyków, nie bawiłem się w słoneczka i inne temu podobne "zabawy", nie podnosiłem głosu na starszych, nie uciekałem z domu, zawsze zwracam się kulturalnie. I co więcej, mam zamiar tak postępować do końca życia.

Tak ja,tylko ja bywam czasami chamem :P, teraz jestem w szkole gdzie prawie każdy pali i są sytuacje kiedy idę sobie jak gdyby nigdy nic,a tu ktoś do mnie "masz szluga?",a jak powiem że nie bo nie pale to słyszę "jak to?......ok spoko nara" takie życie cóż poradzić?

Opublikowano

Dziwny jest ten świat.

Mnie nie obchodzą inni. Jestem w swoim kręgu przyjaciół interesujących się tym samym co ja. Nie pałą, nie piją, nie biorą (i tylko ja nie przeklinam).

0tp3.jpg

Opublikowano

po 1 mam 14 lat po 2 nigdy nic nie brałem,szpanowałem,paliłem itp itd 3.raz do roku pije coś co ma około 30% alkoholu zdarza się że 4-5 ale w dużych odstępach czasu(miesięcy)

W klasie mam palaczy i rzeczywiście kozaczą a jak przyjdzie co do czego to gacie pełne...Zgadzam się tez z tym że to presja to wywołuje .. Ludzie dają nacisk na to ile kto wypił..o ćpaniu i zabawie w słoneczko się newypowiem

...

Opublikowano

większość co tutaj zaprzeczała to pewnie i tak gimby, sam nim jestem, i nikogo to nie powinno obchodzić co kto robi, tak?

1391996830-U1049271.jpg

strach się bać

Opublikowano

większość co tutaj zaprzeczała to pewnie i tak gimby, sam nim jestem, i nikogo to nie powinno obchodzić co kto robi, tak?

Gimb to stan umysłu, a nie wiek, więc jak jesteś gimbem to Ci współczuję.

Oczywiście, że nikogo nie powinno obchodzić, ale to jest forum i tutaj prowadzi się dyskusje. Smutne jest to, że nasze społeczeństwo tak totalnie się demoralizuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...