Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzisiejsza młodzież

Morrdechaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zwykle wszystko jest dla szpanu, ale i tak im tego nie przetłumaczysz, bo oni wiedzą lepiej. Według mnie jeśli koledzy nie akceptują Cię takiego jakim jesteś, to lepiej znaleźć sobie innych kolegów. Ja jeśli nie chcę pić alkoholu z kolegami, po prostu kupuję colę i jest dobrze, nikt się z tego powodu nie śmieje, że nie piję alkoholu, jednak nie wszędzie tak jest, większość pije tylko dlatego, żeby móc później pochwalić się ile to on nie wypił na ognisku czy na imprezie. Czy już nie ma innego sposobu na zaimponowanie rówieśnikom? Choćby nawet w sporcie, swoimi umiejętnościami, ale nie, przecież do tego potrzeba pracy i wysiłku, a wystarczy parę kieliszków wódki i też można zainponować znajomym, tylko jest jedna różnica, że tacy koledzy prędzej wyprowadzą Cie w pole niż pomogą coś osiągnąć :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Racja, palenie/picie itp w tym wieku jest tylko dla szpanu i żeby pokazać "jakim się jest fajnym", a tak na serio to niszczą siebie,innych i są bez przyszłości.

Opublikowano

Ja znam takiego gościa, 12 lat, co to szpanuje, ile to wypił, jak się najebał, itp.

Raz taka rozmowa między nami (J - ja, O - on).
O: Stary, jaka impreza na sylwestra była, [...(coś tam bredzi)]

J: Ta? Co się jeszcze działo?

O: *opowiada pół godziny co tam się nie działo, że koleżanka mu cycki pokazała (cycki 12 latki, jest moc XDDDD)*

J: Pewnie się najebałeś, co nie?
O: No stary, pytasz się chorego czy leki bierze, jasne że tak!

J: To czemu wszystko pamiętasz?

O: *zgaszony, nie wie jak wybrnąć* Znaczy się, ja się tak nie najebałem że wiesz, że nic nie pamiętam, tylko tak, wiesz...

Najlepsze jest to, że akurat kumple stali przy nas. Potem wszyscy w śmiech.

I jeszcze standardowo, jak po nim pojedziesz to "-zajebać ci?*

Śmieszą mnie takie kozaki, raz widziałem jak zakrwawiony do domu spierdalał bo oberwał od kogoś.

Game Over

Opublikowano

Ja tam mam 14 lat i nie piję, nie pale i te inne gówna których tu nie wymieniłem. W przeciwieństwie do innych umiem myśleć, więc to jest logiczne, że papieros szkodzi, piwo szkodzi, wódka szkodzi. Jeden taki z klasy to przyłapali go na paleniu z innymi, starszymi jego kolegami i co? Nadal pewnie pali. W szkole sobie nie radzi, miał 8 zagrożeń i jakimś cudem wyszedł na koniec z dwoma poprawkami i jedną zaliczył, drugą nie. W sumie dziwie się, że nauczyciele dali mu szanse.. Nic nie robił cały rok..

Albo widziałem jak jakiś z 4 klasy podstawówki palił za sklepem z jakimś gimbazjalistą. Kompletnie tego nie rozumiem i kurde - a niech się trują. Chociaż ten z 4 klasy musiał wpaść w złe towarzystwo i nie rozumie pewnie. A później po ulicach chodzą żule i pijacy które osiedle rozpierdzielają. Mi nawet taki nachlany piwskiem szybe w oknie rozbił a czym? No oczywiście.. Butelką po piwie..

Piwo i wódka nie szkodzą w umiarze. Zaczynają szkodzić gdy zaczynami pić nadmiernie.

Opublikowano

Mam 16 lat. Pić nie chce jak i palić, no bo po co? Nie odczuwam takiej potrzeby, ale jak słyszę jak kolega pyta się właśnie czy gdzieś jak byłem z kolegami to czy był alkohol, to sie na niego krzywo patrze. Równie dobrze mogę bawić się z innymi bez żadnych używek ani alkoholu.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

Ja mam 14 lat i żadnego piwa, papierosów itd. nie używam... Wszyscy w klasie palą, piją (oprócz 8 osób, a mamy 30, albo 28 (zależy czy poprawki zaliczyli) osób w klasie).

100 postów ^^.

Tenczowa sygnatura

Opublikowano

Nie wiem co was tak to boli. Palę paczkę dziennie, od czasu do czasu popije i truje tym siebie, a nie innych więc butthurt off pls.

Nie wiem co was tak to boli. Palę paczkę dziennie, od czasu do czasu popije i truje tym siebie, a nie innych więc butthurt off pls.

a słyszałeś o czymś takim jak palenie bierne?

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Nie obchodzą mnie już młodsze pokolenia... Chcą niech szpanują, byle z daleka ode mnie bo nie robi na mnie wrażenia... Kto ile wypił piwska i rzygał...

Opublikowano

No dobra, ale komu przeszkadza, że wyjdę sobie na balkon zapalić papierosa? Czy ktoś mi stoi na balkonie, żeby mu to przeszkadzało?

Przeszkadzasz innym, przez to, że smierdzisz fajami, a czasem i pewnie jakiś dymek wleci do pokoju.

Opublikowano

No dobra, ale komu przeszkadza, że wyjdę sobie na balkon zapalić papierosa? Czy ktoś mi stoi na balkonie, żeby mu to przeszkadzało?

Tak przeszkadzasz, bo np. przez okno, przy wyjściu z balkonu przynosisz ten smród. Wiem bo mój tata od czasu do czasu pali, więc..

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

U mnie koledzy 6/1 gim piją palą narkotyki heroina w zyly ale ja potrafie odmowic mam troche oleju -,-

Opublikowano

Bardzo dobrze, niech się bawią.

Sam wstrzykuję marihuanę xDD

Tak na serio, ludzie są otoczeni taką kulturą którą przekazuje internet, telewizja (sami ją tworzycie), że nie ma co się dziwić.

Oglądajcie więcej "Rozmowy w toku" i inne pierdoły niewarte uwagi :))

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Kazdy ma swoje zycie i to on kiedys poniesie za to konsekwencje. Tylko przykro patrzec jak tacy mlodzi ludzie juz sie staczaja. Mam 17 lat kilkanascie razy w zyciu zapalilem, zajaralem, wypilem ale uswiadomilem sobie, ze tak naprawde to jest mi do niczego nie potrzebne. Co z tego mam? Odlot? Chwilowa przyjemnosc? Wole przeznaczyc kase na ciuchy czy tam buty, kupic sobie jakies fajne perfumy, a nie smierdziec tymi fajkami jak to niektorzy. Niestety nic na to nie poradzimy, a co gorsze takich dzieciakow jest coraz wiecej i z roku na rok nadal bedzie ich przybywac. Dla mnie gimnazjum to taka proba silnej woli Ci co przegrali pija, pala a nawet cpaja ale sa tez tacy jak np: ja, nie dalem sobie wcisnac tego gowna, nie uleglem tym pokusom. Czasami jednak presja jest tak silna, ze dzieciaki ulegaja bo nie chca czuc sie gorsi. Co to oni nie zapala? Nie wypija? I tak to sie zaczyna, a potem na lekcjach patrzy sie tylko na ten zegarek i czeka na przerwe po czym wybiega sie z klasy, zeby tylko zapalic bo nie moga wyrzymac... serio to przykre, ze tak sie dzieje. Szczerze mowiac za palenie ponizej 18 roku powinny byc takie kary, zeby takiemu Pawlowi czy takiej Kasi do 30 roku zycia nie zachcialo sie zapalic, ale niestety tak nie bedzie i jesli zostawimy to tak jak jest to bedzie coraz gorzej.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Siemka :-) . Co sądzicie o dzisiejszych nastolatkach ?. Np, taki gimb 14 lat, i już wódke pije, pali p, irp. Co o tym sądzicie?. Według mnie robią to dla szpanu, by sie popisać i być tym niby 'lepszym', a tak serio to sie niszczą. A co Wy o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji :-)

Ps. Było to sorry, ale szukałem i nie znalazłem.

Co o tym mysle ? Lubi się zabawić i tyle :D

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Opublikowano

szczerze jebie mnie to nieraz namawiali mnie na fajki alkohol ale odmówiłem bo nie chcę być nikim a dodatku trenuje na siłowni więc nie mogę .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Co sądzę? Jak dla mnie mogą się zapić/zaćpać na śmierć, to ich życie. Skoro są na tyle ''dorośli'' żeby sięgać po trawe/wóde itp, to powinni być na tyle dorośli żeby wiedzieć jakie są tego konsekwencje. Niestety, zdaża się, że to się w przykry sposób kończy.

1378222534-U1001550.jpg

It hurts so good.

Opublikowano

KURWA JEBANE MOHERY ZROZUMCIE, ŻE TRAWKA NIE JEST SZKODLIWA JAK WÓDKA CZY SZLUGI.

@antywarn Jak ktoś sobie pije piwo wódke pali itd i chuj co wam do tego szkodzi tylko sobie nie wam, mam 15 lat i jakoś dziś zrobiliśmy ognisko napiłem się piwa setke arbuzowej i potem wróciłem po 5 godz normalnie do domu, mieszkam na wsi więc mamy swoje miejsca na takie sprawy i nie pijemy dzień w dzień tylko jak jest okazja na przykład dziś "ZATAPIALIŚMY SMUTKI W ALKO XD" na koniec wakacji.

Opublikowano

Koks, dziwki, dużo wina - to nie dla mnie, gram w Metina.

Tylko i wyłącznie dla szpanu biorą, piją i palą. Chcą być fajni. Równie dobrze można bawić się bez tego wszystkiego. Oferowano mi szlugi i inne gówna, zawsze odmawiam.

Opublikowano

@UP

Palenie Ganji ma jakieś konsekwencje? I w jaki przykry sposób to się może zakończyć?

Obniżenie IQ, psychopatologia, agresja, zwiększone ryzyko zachorowalności na schizofrenię.

Bądź (zapierniczanie za tęczowymi kucykami).

Chcesz więcej, wpisz w google.

Ja bynajmniej tego dziadostwa nie tknę.

@edit w temacie nie chodzi głównie o maryśkę.

1378222534-U1001550.jpg

It hurts so good.

Opublikowano

Paczka dziennie przez 365 dni. Policz ile pieniędzy tracisz na gówno do niczego potrzebne. Wolałbym już tą kasę wrzucić na tacę, niż wydać na śmierdziele.

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...