Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzisiejsza młodzież

Morrdechaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale z was...

http://biurocentrum.net/images/spinacz%20kat.jpg

@antywarn bo już normalnie dostałem warna za oskara ;_;

Młodzież to młodzież, wszystko dla ludzi ale z umiarem, polega to na tym ze jak jakis debil czy młodziak bez oleju w mózgu upije sie na trupa to może zrobić sobie coś poważnego a już nie daj Bóg komuś. Jak chcą, niech piją, tylko żeby potem tego nie żałowali.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko jest dla ludzi. Co do picia to jest tak, że jeśli chcę to się napiję, jeśli nie to nie. A co do ćpania to nie dziękuję, chujowa faza i tyle. Jestem drugi w klasie, a mimo to palę, jasne że są debile którzy nic innego poza piciem, paleniem i ćpaniem nie widzą, ale nie każdy kto pali w wieku 14/15/16 lat jest idiotą, który wychowywał się w patologicznej rodzinie...

Opublikowano

No i jestes pizda, twoi koledzy to banda pedalow w rurkach.

Kolejna osoba, której wódka wyprała elektrolity z mózgownicy. Tak, jestem pizdą, a moi koledzy chodzą w rurkach ? Lepiej ci ?

Jakim cudem masz prawo, tak o mnie mówić skoro nie wiesz jak wygląda moje życie ? Nie ma to jak, ktoś kto nie ma pojęcia o życiu wypowiada się w tych sprawach o innych

9368_gold.png

Opublikowano

Wszystko jest dla ludzi. Co do picia to jest tak, że jeśli chcę to się napiję, jeśli nie to nie. A co do ćpania to nie dziękuję, chujowa faza i tyle. Jestem drugi w klasie, a mimo to palę, jasne że są debile którzy nic innego poza piciem, paleniem i ćpaniem nie widzą, ale nie każdy kto pali w wieku 14/15/16 lat jest idiotą, który wychowywał się w patologicznej rodzinie...

Nie prawda, bo każdy kto pije, pali, ćpa w tym wieku, pochodzi z patologi w tym sensie, że rodzice się nim nie interesują i mają w dupie to co ich dziecko robi.

Opublikowano

Kolejna osoba, której wódka wyprała elektrolity z mózgownicy. Tak, jestem pizdą, a moi koledzy chodzą w rurkach ? Lepiej ci ?

Jakim cudem masz prawo, tak o mnie mówić skoro nie wiesz jak wygląda moje życie ? Nie ma to jak, ktoś kto nie ma pojęcia o życiu wypowiada się w tych sprawach o innych

Ogarnij, te przecinki, bo, się czytać nie, da. I nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi #moderacja

Siemka :-) . Co sądzicie o dzisiejszych nastolatkach ?. Np, taki gimb 14 lat, i już wódke pije, pali p, irp. Co o tym sądzicie?. Według mnie robią to dla szpanu, by sie popisać i być tym niby 'lepszym', a tak serio to sie niszczą. A co Wy o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji :-)

Ps. Było to sorry, ale szukałem i nie znalazłem.

Nie da się tego jednakowo określić, jeden robi to z głupoty, a drugi z presji otoczenia. Mnie tam nigdy do niczego nie ciągnęło, ale to dlatego, że:

- nie jestem debilem i potrafię sam myśleć

- mam dobrych ziomków, którzy ode mnie nie wymagają takich rzeczy.

Nie prawda, bo każdy kto pije, pali, ćpa w tym wieku, pochodzi z patologi w tym sensie, że rodzice się nim nie interesują i mają w dupie to co ich dziecko robi.

Gówno prawda, po prostu za dużo kwejkowych obrazków typu

cigarette-fashion-girl-jack-daniels-shor

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Będę stawiał przecinki jak mi się podoba, bo leję na to co mówią inni.

Co do twojej wypowiedzi, to prawdą jest to, że takich ludzi co piją, ćpają i palą uważa się za patologię. Przeważnie z takich osób wyrastają odłamki społeczeństwa, które kończą na odwykach, albo w więzieniu, bo brak kasy może posunąć ich nawet do desperackich działań.

Po prostu czym prędzej się zacznie z tym walczyć, tym lepiej dla danej osoby oraz dla otoczenia.

9368_gold.png

Opublikowano

Będę stawiał przecinki jak mi się podoba, bo leję na to co mówią inni.

Co do twojej wypowiedzi, to pardwą jest to, że takich ludzi co piją, ćpają i palą uważa się za patologię. Przeważnie z takich osób wyrastają odłamki społeczeństwa, które kończą na odwykach, albo w więzieniu, bo brak kasy może posunąć ich nawet do desperackich działań.

Po prostu czym prędzej się zacznie z tym walczyć, tym lepiej dla danej osoby oraz dla otoczenia.

JESTEŚ MODERATOREM i masz obowiązek pisać poprawnie, bo nikt nie będzie brał kogoś postawionego "wyżej" na poważnie jeżeli nie umie pisać.

GARDZĘ WAMI CHUJOWI MODERATORZY.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

JESTEŚ MODERATOREM i masz obowiązek pisać poprawnie, bo nikt nie będzie brał kogoś postawionego "wyżej" na poważnie jeżeli nie umie pisać.

GARDZĘ WAMI CHUJOWI MODERATORZY.

74 osoba na liście zablokowanych. Nie mam żadnego obowiązku kolego pisać poprawnie, tylko mam takie prawo. Jako moderator niczym nie różnie się od normalnego usera. Tak to wygląda w moich oczach. To, że mam rangę nie czyni mnie lepszym od innych. Ok, z tym panem zakończyłem rozmowę. Bo jestem moderatorem, a zaraz będę się jeszcze "kłócił". Jaki ja daję przykład.

9368_gold.png

Opublikowano

Omek ma tu racje, ale nie odnoszę się odnośnie pisowni... A odnośnie używek...

Fakt że wszystko jest dla ludzi, ale jak widzę ludzi młodszych ode mnie, co wyprawiają... To strzelam facepalma... Kiedyś jakaś grupa młodych ludzi pod wpływem alkoholu, rzuciła coś na blok gdzie mieszkam, i pozostała do dziś plama jakby się paliło czy coś... Nie jestem pewny do końca...

Innym razem, robią sobie ogniska z miejscowymi menelami na terenie zabudowanym... Jeśli myślicie że to zostawiam bez echa, to jesteście w błędzie... Nie można robić sobie ognisk na terenie zabudowanym, bo niech będzie silny wiatr i co wtedy?

Opublikowano

Taki gim mający 14 lat, robi wszystko zeby być zaakceptowanym. Gimnazjum to czas w którym ludzie mogą człowiekowi zamienić zycie w gówno tylko dlatego ze ma długie włosy, albo słucha ostrej muzyki, albo wręcz odwrotnie, jak jest więcej ludzi którzy słuchają ostrzejszej muzyki, to człowiek który słucha popu ma przejebane, dlatego człowiek robi wszystko zeby się dopasować do reszty. Skoro reszta pije to on tez bedzie pił skoro reszta pali, to on tez bedzie palił, skoro koleżanka zrobiła loda z połykiem to ona też zrobi loda z połykiem, bo tak ludzie robią i to jest modne. To jest tok myślenia dzisiejszej młodziezy. Podążam za tłumem, dopasuję się, ponieważ chcę być akceptowany i rozumiany, bo nie chcę być sam i chcę mieć kolegów. A kolegów nie będę miał dopóki nie zrobie czegoś szalonego, czegoś super, a więc zapalę papierosa, jestem taki super. I mam kolegów.

Druga strona tego wszystkiego to oczywiste podejscie, całe zycie przed mną, spróbuję tego, zobaczymy jak to bedzie. To jest okej w porządku, przecież ciekawosc to nic złego, w życiu trzeba wszystkiego spróbowac. Tylko problem jest taki, ze większość ludzi nie potrafi przestac. Są słabi, zapalą raz, a potem nie widzą niczego innego i tylko palą i palą i palą.

Trzecia strona, to oczywiste: "Ale przecież masz 14 lat, wódka papierosy to szkodliwe rzeczy, nie powinieneś tego próbować. Tego się już wolę nie czepiać, bo kto wie, nie znam każdego gimba, każdego pijącego, palącego cżłowieka. Kto wie, może ma powód. Większosc ludzi patrzy na to pod tym wzgledem ze jest 14 latek z fajką i już jest głupi. Ale nie dostrzega czegoś takiego ze ta osoba może po prostu nie wiedzieć ze to jest złe, może ma w domu rodziców ktorzy palą piją i wpajają mu takie a nie inne zasady, w tym jedna która odnosi sie do tego calego problemu a mianowicie "Palenie nie jest złe, pal synku pal".

Już koncząc to pierdolenie, dla mnie gimbus z fajką czy tam gimbus który pije, ma po prostu.. oczywisty PROBLEM.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

To co się dzieje z młodzieżą jest nienormalne. Mieszkam niedaleko gimnazjum i widzę jak grupa 15 latków co tydzień "zalicza zgona", co dziennie po szkole młodzież wychodzi, jeszcze dobrze nie opuści terenu szkoły i już fajka się pali. Myślą, że są fajni? Do wszystkich forumowiczów - Nie pijcie, nie palcie, nie ćpajcie - bądźcie chociaż do "osiemnastki" Straight Edge :D

I jeszcze podsyłam tekst jednej piosneki z czasów, kiedy jeszcze takich problemów nie było, a już wiedzieli co się święci:

"Młodzież się szmaci, wódka i trawa,
Legalne ćpanie, poświęcenia kontra sprawa,
Nie ma świętości, ona jest święta,
Odda Ojczyznę, zabije za skręta."

"Coraz więcej młodzieży bierze się za ten syf
i stają się chwastami twierdząc, że to jest Git."

Opublikowano

Najlepsze są komentarze gimbusów albo czegoś gimbuso podobnego w tym wątku którzy piszą że ich rodzice tak robili to oni też mogą. Sprawa wygląda tak że jeśli próbowali i teraz wam na to nie pozwalają to mają powody.

Opublikowano

wszystko zalezy od rodzicow, jak sie wychowa dzieciaka to nie bedzie biegal po krzakach z flaszkami, ale rzeczywiscie to zalosne jak taki smarkacz z fajkiem w zebach chowa sie przed rodzicami, to jawny znak ze do tego nie dorosl

Opublikowano

Ich problem , zdechną w wieku 25 lat . Później będą tego żałować , ja palić nie zamierzam . Picie jest w Polsce popularne i Polak , który nigdy nie wypił kieliszka wódki to nie Polak .

giphy.gif ­

Opublikowano

@Up
Wspaniałe podejście, to jest między innymi powód dla którego tak się gimbusiarnia zachowuje.

@Top

Sporo osób piszę że to nie ich sprawa i tak dalej tylko że taki się zachowując gimbuski psują opinie o wszystkich polakach.

Opublikowano

Jestem przerażona niektórymi nastolatkami, wiem, że sama w gimbazie nie byłam rewelacyjna, ale to co się dzieje w tej chwili momentami to przegięcie. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...