Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reprezentacja Polski.

xTajemniczyx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o losowaniu grup kwalifikacyjnych na MŚ?

Prawie same ogórasy .

Rumunia nikogo nie znam ,w EL do ME 2016 są pierwsi ,ale tylko dlatego że trafili do najsłabszej grupy i wygrywają na "farcie" .

Dania może zagrozić jest Fischer, Eriksen, Agger, i oczywiście najlepszy piłkarz świata supersnajper lord Bendtner .

Czarnogóra choć nie ma wielkich gwiazd prócz Joveticia to też nie będzie łatwym przeciwnikiem .

Armenia ciężko powiedzieć chyba nie powinno być problemu ,sam Mchitarjan meczu nie wygra .

Kazachstan myślę ,że będzie outsiderem .

bez gif

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciężkie tereny do granie, ale rywale potencjalnie słabi. Musimy pokonać wszystkich, po prostu.

Opublikowano

4 zwycięstwa i 2 remisy w 6 meczach daje nam 1 miejsce w grupie i dorobek 14 pkt. Drudzy są Niemcy 13pkt. później Szkocja 11pkt.

Lewandowski jak narazie jest najlepszym strzelcem na EURO 16 :D

We wrześniu czeka nas mecz z Niemcami w Berlinie więc będzie ciężko :c ale polacy są wszędzie więc można powiedzieć "gramy u siebie" xD

Jeśli uda nam się go zremisować to Niemcy się wkurwią i zmiażdżą Szkocje w nastepnym meczu która jest obecnie na 3 miejscu w tabeli. My zaś rozegramy mecz z Giblartarem (zakładam pogrom) poprzedni mecz zakończył sie 7:0 dla Polaków. Zostają nam już tylko 2 mecze.. najpierw ze Szkocją na wyjeździe więc będzie ciężko ale stać nas na zwycięstwo nastepnie z Irlandią w Warszawie i jeśli wygramy ten mecz to wyjdziemy z grupy :)

Szczerze mówiąc nie wiem kto będzie naszym przeciwnikiemm w 1/8 ale jeśli dobrze trafimy to dojdziemy do ćwierć lub nawet półfinału :D

Chodziło mi o grupę ME, a nie kwalifikacji :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Jeżeli Polska nie pojedzie na mundial do Rosji, to chyba połowa społeczeństwa straci wiarę w naszą reprezentację. Jedyną mocną drużyną w tej grupie oprócz Polski, to Dania. Łatwi do przejścia na pewno nie będą Czarnogóra z Rumunami. Armenia i Kazachstan -> tu MUSIMY zdobyć 12pkt

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ciężko będzie w meczu z Niemcami

ale jeśli to wygramy to na 90% wyjdziemy z grupy z pierwszego miejsca

to byłby hit w światowym futbolu, Polska byłaby na okładkach wszystkich magazynów sportowych <3

tak silnego składu jak obecnie nie było nawet za czasów Bońka

mamy również młodych z wielkim potencjałem: Linetty, Kownacki, Drągowski, Adamczyk

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak nastroje przed meczem? Jaki wynik obstawiacie?
Coś czuję że Niemcy dzisiaj nie odpuszczą, remis byłby sukcesem. Obstawiam 2:2 / 2:1 dla Niemców.

/ Gruzja właśnie pokonała Szkocję, dzięki czemu nawet jeśli dziś przegramy będziemy na 2 miejscu w tabeli :) 

Opublikowano

Wszyscy wkurwieni :D

Pierwsza połowa IMO bardzo dobra, ale ta strata dwóch bramek w 20 pierwszych minutach... Szkoda gadać.

Szkoda tej 1v1 Lewego, mógł jeszcze przebiec ze dwa metry zanim oddał strzał, ale z drugiej strony Neuer to najlepszy bramkarz świata, popisał się świetną interwencją. 

Jedyne co mnie wkurza w naszej reprezentacji to że od 70 minuty grają jak łamagi, zbyt szybko tracą piłki i praktycznie tylko się bronią. 

Trochę mało było widać Milika moim zdaniem, za to świetna gra Grosickiego. Szczególnie dośrodkowanie zewnętrzną częścią stopy do Lewego i piękna główka. 

Mimo wszystko jestem zadowolony z naszej kadry, w pierwszej połowie graliśmy jak równy z równym z mistrzami świata - szkoda że dla niektórych to nadal jest za mało, co z tego że jeszcze 2 lata temu nasza reprezentacja była kompletnym gównem. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

obroine mamy ok, ale atak tragedia, lewandowski nie dostaje dobrych podan, jesli naprawic ten element bedziemy na wysokim poziomie i mozna rywalizowac z wlochami czy francja

Opublikowano

obroine mamy ok, ale atak tragedia, lewandowski nie dostaje dobrych podan, jesli naprawic ten element bedziemy na wysokim poziomie i mozna rywalizowac z wlochami czy francja

według mnie to właśnie obrone mamy chujową a atak całkiem spoko

zobaczymy jak Pazdan wróci w miejsce Szukały

a na PO to najlepiej Piszczek ale on nie jest w pełnej dyspozycji więc pozostaje opcja z tym beznadziejnym Olkowskim :)

Błaszczykowski powoli dochodzi do siebie więc w miejsce Masłowskiego będzie jak znalazł

Fabiański/Szczęsny

Olkowski - Pazdan - Glik - Rybus

Krychowiak - Linnety 

Błaszczykowski - Grosicki

Milik - Lewandowski 

całkiem spk to wygląda :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś tak samo jak ja jara się jutrzejszym spotkaniem? Wystarczy że Niemcy wygrają z Irlandią a wtedy my zwyciężamy ze Szkocją i awans na Euro mamy zapewniony. Jestem też niezmiernie ciekaw co Lewy pokaże w reprezentacji, wiem że pomoc tutaj<pomoc w klubie ale taki Grosik też potrafi świetnie podawać. No i mam nadzieję że Milik będzie bardziej widoczny niż we wrześniu. Kogo typujecie w naszej bramce? 

Opublikowano

Czy ktoś tak samo jak ja jara się jutrzejszym spotkaniem? Wystarczy że Niemcy wygrają z Irlandią a wtedy my zwyciężamy ze Szkocją i awans na Euro mamy zapewniony. Jestem też niezmiernie ciekaw co Lewy pokaże w reprezentacji, wiem że pomoc tutaj<pomoc w klubie ale taki Grosik też potrafi świetnie podawać. No i mam nadzieję że Milik będzie bardziej widoczny niż we wrześniu. Kogo typujecie w naszej bramce? 

Gdyby nie liczne wpadki Szczęsnego w klubie to bym stawiał na niego, a tak to na 90% Fabiański.

Opublikowano

­

Strzelać Grosicki też potrafi strzelać:

Milik wystarczy, żeby współpracował z Lewandowskim tak jak to było w poprzednich spotkaniach z mocniejszymi rywalami.

Jak dla mnie Fabiański. Teraz trochę słabiej, ale w kadrze ma miejsce.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Oby Lewy zagrał chodź 50% tego co ostatnio w Bayernie a będzie dobrze. Ale coś mi się wydaje, że 2 mecze w reprze ze słabą grą, które zaważą na naszym awansie i skończy się hype, ale obym się mylił.

Opublikowano

­Teraz jest w formie.

Obyśmy to tylko wykorzystali.

W końcu Nawałka wpadł, żeby Grosicki był na LP, a Błaszczykowski PP. Jak dla mnie to dobre ustawienie.

Opublikowano

Obawiam się tylko tej szkockiej agresji, żeby znowu jakiś pajac nie zajebał naszemu w piszczel a sędzia tego nie widział.

Opublikowano

mam nadzieję że Niemcy zremisują/przegrają z Gruzją

a my wygramy z Irlandią

wtedy wyjdziemy z grupy z 1st miejsca i trafimy na teoretycznie słabszego rywala w 1/8 :)

Lewy prawdopodobnie zostanie królem strzelców eliminacji.. chyba że Muller strzeli 4 bramki Gruzji :D

Opublikowano

mam nadzieję że Niemcy zremisują/przegrają z Gruzją

a my wygramy z Irlandią

wtedy wyjdziemy z grupy z 1st miejsca i trafimy na teoretycznie słabszego rywala w 1/8 :)

Lewy prawdopodobnie zostanie królem strzelców eliminacji.. chyba że Muller strzeli 4 bramki Gruzji :D

Przecież to są człowieku kwalifikacje dopiero.

805491408806070489277.png

Opublikowano

­

Nie jestem na bieżąco z tabelą, więc napiszcie mi czy awansujemy jak przegramy z Irlandią? 

Zajmiemy trzecie miejsce, co da nam grę w barażach o awans.

Ewentualnie jak zajmiemy 3 miejsce, a osiągniemy najlepszy wynik ze wszystkich drużyn z trzecich miejsc grup eliminacyjnych, to awansujemy bezpośrednio.

Opublikowano

https://www.laczynaspilka.pl/reprezentacja/reprezentacja-a/zabraklo-czasu-milik-rybus-i-jodlowiec-nie-zagraja-z-irlandia1

Teraz to serio zaczynam się obawiać tego spotkania z Irlandią, widać było jak nasza ofensywa kuleje bez Milika w meczu ze Szkocją, a tutaj ma on nie wystąpić w ogóle. 

Dobrze że nawet 0:0/1:1 da nam awans, jednak nie możemy grać na remis. Modlę się żeby Grosicki był w lepszej formie niż w czwartek, inaczej wyczuwam bardzo ciężką przeprawę...

Opublikowano

https://www.laczynaspilka.pl/reprezentacja/reprezentacja-a/zabraklo-czasu-milik-rybus-i-jodlowiec-nie-zagraja-z-irlandia1

Teraz to serio zaczynam się obawiać tego spotkania z Irlandią, widać było jak nasza ofensywa kuleje bez Milika w meczu ze Szkocją, a tutaj ma on nie wystąpić w ogóle. 

Dobrze że nawet 0:0/1:1 da nam awans, jednak nie możemy grać na remis. Modlę się żeby Grosicki był w lepszej formie niż w czwartek, inaczej wyczuwam bardzo ciężką przeprawę...

Tak. Grosicki nic nie grał. Jeszcze te ostatnie dośrodkowanie, ale na farcie bramka.

Nawet jak zbiegał ze skrzydła to nie wchodził do środka tylko wrzucał na pole karne, gdzie nikogo nie było.

Rybus -> Wawrzyniak/Olkowski

Milik -> Sobiech

Jodłowiec i tak nic nie gra, także żadna strata jak dla mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...