Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reprezentacja Polski.

xTajemniczyx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Towarzyski ze Szwajcarią jutro. A eliminacje dopiero na wiosnę - 29 Marca z Irlandią.

No to długo sobie poczekamy, oby im forma do tego czasu nie spadła ;D

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No to długo sobie poczekamy, oby im forma do tego czasu nie spadła ;D

Będzie max 2 tygodnie przerwy(świąteczna), a tak to każdy jeszcze dokańcza ligę, później treningi w klubach, no i zgrupowanie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W tym roku jak opaskę kapitana przejął Lewandowski zaczęli grać (no w końcu!). Na to świadczy świetne podanie piłki do Mili w meczu wygranym przez Polske 2:0 z niemcami. Lewandowski świetnie się zasłonił. A potem miód malina podanie i strzał.

Chłopacy też dostali kopa w dupe za sprawą wymagającego trenera Nawałki i myślę że także wybranie formacji 4-4-2 było dobre. 2 napastników Milik i Lewy , Lewy bardziej z tyłu szukający gry a Milik , lis pola karnego. Nie zapominajmy o świetnych rajdach Grosika , w klubie idzie mu. Krychowiak najczęściej faulujący pomocnik w La liga , świetny stoper jak by był troszke szybszy było by okej. Jędrzejczyk sezon życia , glik świetnie. Polsce potrzeba dobrych zawodników. Legia najlepszy zespół polskiej ligi wzmacnia się ,świetnie gra. (Jestem za lechem... :) ). 

Sezon Polski w piłce : 9+/10. :)

Opublikowano

Nie potrafią grać. Nie jeden polski klub grałby lepiej za mniejsze pieniądze.

Masz rację. Nie mają zgrania. NP Za kadencji Adama Nawałki w Górniku Zabrze. W tamtym sezonie mieli kozackie zgranie, według mnie o wiele więcej by osiągnęli, gdyby zagrali kilka meczy za reprezentację polski.

//

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu mamy reprezentację, która może coś ugrać. Jak dla mnie opaska dla Grześka!

Opublikowano

W końcu mamy reprezentację, która może coś ugrać. Jak dla mnie opaska dla Grześka!

Nie ma co się napalać po paru dobrych meczach. Zobaczymy w marcu czy stać ich na awans. Opaska dla Jakuba :)

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Opaska za? Kapitanem był i będzie Jakub, tak mówił Nawałka.

A reprezentacji jeszcze nie mamy bo są luki, które wyjdą nam wiosną i przegramy jakieś ważne spotkanie.

Opublikowano

Niech Lewandowski pozostanie kapitanem.

Większość sytuacji, po których strzelamy bramki wypracowuje właśnie on, mimo, że jest napastnikiem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

A reprezentacji jeszcze nie mamy bo są luki, które wyjdą nam wiosną i przegramy jakieś ważne spotkanie.

Haha.. dojebałeś jak Polska Niemcom :D

Nawałka nic takiego nie mówił że opaska wraca do Kuby, no chyba że na "Pudelku" xD

Prawdopodobnie, niemal na 100% role kapitana reprezentacji będzie odgrywał Robert Lewy :)

i dobrze bo Jakub ma już swoje lata i pewnie za rok, dwa ktoś go zastąpi na PP

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Nawałka mówił, że opaska zostanie u lewego mimo powrotu kuby do reprezentacji po kontuzji, pamietam nawet jak dzis jak o tym czytalem 

+wiki - 9 grudnia 2014 selekcjoner reprezentacji Polski – Adam Nawałka – rozstrzygnął, kto będzie kapitanem kadry po powrocie do gry Jakuba Błaszczykowskiego. Mimo że skrzydłowy Borussii Dortmund jest najbardziej doświadczonym reprezentantem, to opaskę zachowa Robert Lewandowski.

Opublikowano

Haha.. dojebałeś jak Polska Niemcom :D

Nawałka nic takiego nie mówił że opaska wraca do Kuby, no chyba że na "Pudelku" xD

Prawdopodobnie, niemal na 100% role kapitana reprezentacji będzie odgrywał Robert Lewy :)

i dobrze bo Jakub ma już swoje lata i pewnie za rok, dwa ktoś go zastąpi na PP

Nie wiem co Ty tam szukasz na pudelku, ale najwidoczniej tam często siedzisz.

Kuba ma 29 lat, więc na najwyższym poziomie gdy nie złapie kolejnych kontuzji pogra 4-5 lat minimum.

Nawałka mówił, że opaska zostanie u lewego mimo powrotu kuby do reprezentacji po kontuzji, pamietam nawet jak dzis jak o tym czytalem 

+wiki - 9 grudnia 2014 selekcjoner reprezentacji Polski – Adam Nawałka – rozstrzygnął, kto będzie kapitanem kadry po powrocie do gry Jakuba Błaszczykowskiego. Mimo że skrzydłowy Borussii Dortmund jest najbardziej doświadczonym reprezentantem, to opaskę zachowa Robert Lewandowski.

No to moja, pomyłka. Dzięki, za sprostowanie.

Opublikowano

Spokojnie, najpierw to trzeba zobaczyć jak Kuba gra po kontuzji. Mimo wszystko, trochę długą miał przerwę.

A co do kapitana - Grzesiek mi najbardziej do tego pasuje, ma serce, zostawia płuca na boisku jak oglądam grę Sevilli... Tylko moje zdanie, ktoś może się z nim zgodzić lub nie.

Opublikowano

Niby Grzesiek ma się przenosić na wyspy (twitter), ale trzeba pamiętać, że w Hiszpanii jest prima aprilis, więc najprawdopodobniej to tylko żart. ;)

Opublikowano

Jak dla mnie opaske kapitana powinien miec Jakuba :-)

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Niby Grzesiek ma się przenosić na wyspy (twitter), ale trzeba pamiętać, że w Hiszpanii jest prima aprilis, więc najprawdopodobniej to tylko żart. ;)

Coś za szybko na zmianę klubu.

Raczej żart.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

W marcu czeka nas trudny mecz z Irlandia, ciekawe jak będzie wyglądała współpraca między Robertem a Jakubem. :)

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...