Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

☆ Lixium IndustrialTech- POWRÓT! Start. 25.10 godz18.00

MaxiTris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up trzeba czytać regulamin po 1 nie można zabijać graczy to jest serwer techniczny a jak ktoś nie ma cuba to nie znaczy że można go okradać

Od czego są te cuby?

• Odpowiedzi 755
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wylewanie lawy pod graczy jest zakazane.

Zabijanie graczy poza strefami PvP także.

Gracz miał cuboida, a ty wykorzystałeś dziurę w zabezpieczeniach na cuboidzie, który nie wychwycił interakcji ze skrzynką.

Zostało to już naprawione.

Opublikowano

Przygotowuje coremoda, który wyłączy jedną z bardziej obciążających funkcji MC - sprawdzanie oświetlenia w każdym widocznym chunku co tick :)

Powinno znacznie zredukować lagi.

Opublikowano

@2UP: Właśnie siedzę i piszę launcher. Aktualizator już pobiera pliki ale zostało jeszcze porównywanie plików, oflagowanie ich i podmiana. Później dodam jeszcze query do serwera. Logować będzie się można za pomocą premium i non-premium.

@UP: Zapewne parametr -XX:MaxPermSize=128M został pominięty. Dodaj go do argumentów Javy (JVM)

Opublikowano

Mam problem dokładnie z ID :

IDConflicts #Blocks
765: arsmagica2:essencenexus from arsmagica2 - electricEngine from TransducersIC2
Suggested Ranges: 2791-3189 (399 IDs), 3356-3699 (344 IDs), 3790-3999 (210 IDs)

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Opublikowano

Siemka mam taki problem

YOU DON'T HAVE FML INSTALLED, YOU CANNOT CONNECT TO THIS SERVER

I nie mam bladego pojęcia co zrobić xD nie mam pojęcia co to jest FML

16k7y4p.png

Opublikowano

FML = Forge Mod Loader

Widocznie nie uruchomiłeś wersji z Forge (którą dostarczyliśmy w paczce).

W edycji profilu poszukaj wersji z Forge w nazwie

Opublikowano

w tym problem że paczka jest niekompletna nie znam się na tym jestem szarym człowiekiem i nie potrafię tego skonfigurować do mnie trzeba jak do chłopa wyjaśniając mu konstrukcję cepa co gdzie jak i kiedy...

16k7y4p.png

Opublikowano

A mój problem z ID w czym polega ?

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Opublikowano

Powie mi ktoś jak to krok po kroku zainstalować ? Bo widzę żę nie ma lunchera i nie wiem jak to zrobić ;;/

Opublikowano

2@Up tam gdzie masz zainstalowanego minecrafta .Wrzucasz do glownego folderu nasza paczke i odpalasz .
Co serwera bedzie on jak adam wroci.

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, że launcher już miał być gotowy, ale chyba nie ma sensu oddawać czegoś, co jest niedokonczone i później to łatać.

Dlatego ostatecznie launcher opublikuję do środy najpóźniej.

Zostały głównie same poprawki kosmetyczne i optymalizacyjne, co nie zajmie zbyt dużo czasu.

Nie powinno być problemu z uruchomieniem launchera na systemach Windows (może nie działać poprawnie na Win 8). Przygotuje także wersję na systemy Linux i Mac OS X.

Dla ciekawskich dodam, że wykorzystuję tą samą technologię co np. GG czy TS3 ;)

Opublikowano

Jak prace nad launcherem ?

cooltext1062421582.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...