Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

☆ Lixium IndustrialTech- POWRÓT! Start. 25.10 godz18.00

MaxiTris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to przynajmniej już wiem czemu minecraft wyłączał mi się w połowie ładowania. na każdym serwerze wywalam NEI i wrzucam CG :)

możesz odpowiedzieć na moje pytanie? kiedy będzie launcher i czy dałoby radę dodać optifine i CG do paczki.

i czemu nie mogę wejść na serwer :f minecraft dość długo się odpala (10min około) ale działa. próbuje wejść na serwer, pisze mi logowanie i minecraft się zawiesza na tle (na dircie) :c

• Odpowiedzi 755
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Za chwilę stworzę wersję z CG i Optifine.

Ten błąd występuje przy niektórych sterownikach graficznych. Szukam rozwiązania problemu.

NEI samo w sobie usunięte teoretycznie nie powinno nic popsuć, jednak nie sprawdzałem tego. W każdym razie nie wolno ruszać modów CodeChicken Lib i Core, a także ForgeMultipart (również od ChickenBones'a).

Zaraz sprawdzę jak dodać CG.

Opublikowano

a co zrobić jeśli przy wejściu na serwer jest po prostu ścinka mc? ktoś na ts'ie mówił że kilka osób (w tym vivx) ma tak samo, i że jest to wina jakiś lamp na spawnie bo jest ich bardzo dużo :s

Opublikowano

Zalecam w takich przypadkach ustawić Graphics na Fast, w większości przypadków pomaga.

Jeżeli wtedy crashuje się gra i otrzymamy błąd typu access violation i wypisany jest sterownik atioglxx.dll to na chwilę aktualną nie mamy na to poprawki, ale pracuję nad tym.

Opublikowano

no to nie wiem :/ zawsze mam ustawienia na low itd. grafika fast i nadal nie mogę wejść. poczekam jeszcze i zobaczę czy uda ci się dodać cg i of do paczki. może wtedy jakimś cudem mi to zadziała ;/

Opublikowano

Istnieje jakiś launcher no-premium przy którym paczka będzie działać ? Sprawdzałem już na czterech i nadal nic -.-

Magic launcher. jeśli ci nie działa to wbij na pts3.pl ostatni kanał Lixium. coś wykombinujemy :)

Opublikowano

Wszystkich posiadaczy kart AMD/ATI proszę, aby spróbowali uruchomić grę bez parametru -Djava2d.opengl=true lub ustawienie tej wartości na false

@Azi23PL: Podaj specyfikacje sprzętu i jakie parametry podałeś w launcherze

Uczeń
Opublikowano

Gdy kopiuje link z paczką wyskakuje mi error:

Error (509)

This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!

Czy mógłbym dostać inny link?

Opublikowano

powiem ci że przez tą linijkę co podałeś jest trochę (można powiedzieć o wiele) lepiej. wbiłem na serwer, zalogowałem ale po napisaniu że mam 2 fps'y wywaliło mi mc. utworzył się jakiś hs_err_pid536.log. minecraftowi przydzielam 768mb ramu.

log z tego hs coś tam http://wklej.to/ewoy9

Opublikowano

Dopiero po wyjściu poza spawn zacząłem grać w miare normalnie... Uruchomiłem MC i wszedłem na serwer przy uzyciu podanej linijki (-XX:MaxPermSize=256M -Djava2d.opengl=false) i jakoś daję radę...

Gra chodzi płynnie, ale mam tak że w pewnym momencie ścinka na 2 sekundy. Idę kawałek- ścina. Nie zawsze, ale często tak się zdarza i bywa to irytujące.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Dostałem właśnie informacje od kilku osób, że zaktualizowanie Javy do najnowszej wersji naprawia problem. Oczywiście mówię o Javie 7.

Oczywiście należy dopasować Javę do architektury systemu, tj. jeśli system jest 64 bit to Java też powinna być 64 bit

@Update:

Udostępniam paczkę z CraftGuide i Optifine Standard:

https://doc-04-2k-docs.googleusercontent.com/docs/securesc/ha0ro937gcuc7l7deffksulhg5h7mbp1/oiih0uek7rlgnqgl6vqh4f4diuhbluvd/1382738400000/08067217474661299091/*/0B3qQA0Z4BmpSNlFVU1VfOVF1ZlE?h=16653014193614665626&e=download

Skan:

http://imgur.com/y1QmaLw
Opublikowano

Sytuacja się nie poprawiła... No cóż, 3 miesiące czekania, aby się przekonać, że u Mnie to nie zadziała... :c

Życzę miłej gry tym, którzy mają okazję zagrać. : l

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...