Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie wgrać Moda na Ravie + Bot na Hematy

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym poradniku krok po kroku postaram wam się pomóc i pokazać jak poprawnie zaprogramować serwer Ravia.eu na Kamer modzie + jak ustawić bota na hematy.**

**- Ten poradnik jest dla zielonych, tych którzy mimu wielu tematów nie są dalej w stanie tego ogarnąć. A wiem że jest dużo takich osób a ze względu na dużą ilość czasu wolnego postanowiłem napisać ten poradnik właśnie dla tych osób.

No dobrze.. Zaczynajmy !!

1. Przede wszystkim musimy zacząć od tego by ściągnąć Polskiego Metina. (wersja ważna nie jest)

http://www.metin2.pl/main/download

2. Ściągamy Kamer moda z oficjalnej strony :

http://www.metin2mod.tk/ml2010sf.html

3. Wgrywamy Kamer moda do folderu z pobranym metinem.

ap2t39.jpg

4. Ściągamy serwerinfo.py i wrzucamy go do głównego folderu z naszym modem (dzięki temu będziemy mogli wejść na ravię , bez tego pliku będziemy mieć trzy kropki przy CH)

http://www.speedyshare.com/vfYJy/serverinfo.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/8ecf7f835b9b71818d4e764e7259db935893d5c35baf5bb5f2cff5710d649640/analysis/1371670366/

5. Następnie jeśli chcemy się "zabezpieczyć" przez natrętnymi graczami jak i Administracją wchodzimy w główny folder z modem po czym otwieramy plik mod_config (najlepiej przez notatnik/WordPad)

4kqzyt.jpg

6. Gdy już wejdziemy w mod_config poprzez notatnik to : uwaga KASUJEMY CAŁĄ 6 LINIJKĘ tekstu po czym wklejamy następującą treść: (spacje są ważne dlatego je wklejamy również)

WhisperLevel=(Lv%s) [%s] :

Gdy zapiszemy zmiany to w grze (nawet na kamer modzie) podczas gdy ktoś do nas napisze a my mu odpiszemy normalnie będziemy mieli godzinę, lvl itd tak jak byśmy pisali na cliencie . SS potwierdzający:

3714yv.jpg7eeyu5.jpgmj5mk8.jpg

Jak widzicie na modzie wygląda to całkiem inaczej, lecz w ostatecznym rezultacie na cliencie wszystko dobrze wygląda.

7. No to czas na bocenie. Skoro mamy już kamer moda, mamy również ogarnięty czas i lvl na szepcie można zabrać się do zarabiana na hematach. W najbliższych punktach szczegółowo wam pokaże co i jak musicie zmienić by sobie zarabiać.

8. Zacznijmy od ustawień które powinniśmy mieć żeby bot nam dropił. Wchodząc do gry na modzie w prawnym dolnym rogu mamy taką oto ikonkę :

zdf23p.jpg

Klikamy na nią LPM i wyświetli nam się okno ustawień. Tam wszystko zróbcie jak na tym ss'sie:

5tyydb.jpg

+ Na tym pasku musimy ustawić to tak:

vt9t55.jpg

Dzięki powyższym ustawieniom nasz bot będzie sam lurał, bił , biegał za potworami , auto potował , oddawał expa na gildie jak i automatycznie podnosił przedmioty. Proszę jedynie zwrócić uwagę na Mobber dystans. Ważne jest to by mieć ustawione 5/5000. Co prawda można ustawić nawet na 9999 ale wtedy będzie nam wyrzucać clienta co 30 minut a po drugie jak mamy ustawione 5000 to luruje nam spota identycznie jak na 9999.

9. Jak wiadomo podczas botowania będzie leciało dużo śmieci, zbrojki bronie itd. Jest to tak zwany syf który tylko nam laguje grę + czasem bot może ominąć hemata przez to że na ziemi leży za dużo hematów. Jak się tego pozbyć?

Ściągamy dwa pliki (są w paczce):

http://www.speedyshare.com/MSBBA/Item-Ravia.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/7fb9bb2bb919b1e3f175e22f1ae38cccb9919736c9a6750871e5b7370ab4ca1c/analysis/1371669754/

Po czym wchodzimy do naszego folderu z metinem , następnie wchodzimy w folder "mod" i wrzucamy

tam te dwa pliki (podmieniamy)

ihnj8e.jpg

Gdy zalogujemy się do gry nie będziemy widzieć nic prócz :

- Potek

- Pelerynek

- Hematów (pod postacią szkat blasku)

Reszta przedmiotów w tym eq naszego dropka nie jest widoczne więc wszelkie zmiany eq , zakładanie rękawiczek trzeba robić na cliencie.

Dzięki temu pozbywamy sie syfu i widzimy tylko rzeczy wypisane powyżej.

10. Oczywiście jest to wersja jedna z najbardziej bezpiecznych gdyż nie posiada WH , mh itd. Wszystko z perspektywy Clienta wygląda normalnie po za mega wielkim lurem potworów. Tak to na szepcie itd wszystko jest okej. Jednakże radzę wam siedzieć przy komputerze bądź mieć ciągle oko na boty gdyż GM'owie nie śpią co można zauważyć po wejściu w ban liste:

http://ravia.eu/?page=zbanowani

Wiem że najlepiej było by iść z kolegami na dwór a boty by same biegały lecz na serwerze gra dużo tzw "Konfidentów" czyli graczy którzy podchodzą piszą cześć co tam itd po czym robią ss'y , nagrywają filmy zgłaszaja do supportu a na drugi dzień konta zbanowane. Jeśli chodzi o mnie sam do dnia dzisiejszego sie w takie bocenie bawie (oczywiście jestem przy kompie lecz oglądam telewizje) i jeśli chodzi o mnie to ja zarabiam tak:

hgsvyb.jpg

Oczywiście każdy może sobie odpalić więcej botów, zalezy kto ma jakiego kompa :).

Okej to by było na tyle w tym poradniku :). Jest to mój pierwszy poradnik na MPC więc proszę o wyrozumiałość. Sprawdzałem dwa razy i wydaje mi się że nic ważnego nie ominąłem jak i szczegółowo pokazałem/opisałem co trzeba zrobić by wszystko działało . Nie jest to żadna kopia innego poradnika, wszystkie ss'y/treść tematu są moje. Pliki zdobywałem na własny interes a teraz je po prostu udostępniam. Co prawda widziałem parę pojedynczych poradników jak to zrobić ale to były porady dość mało rozbudowane jak i zdrobnione (bez obrazy dla autorów) a ja napisałem to szczegółowo tak żeby każdy mógł to ogarnąć. Nie napisałem tego dla lajków lecz dla pomocy, piszcie komentarze jak oceniacie mój pierwszy poradnik jak i dajcie znać czy o czymś czasem nie zapomniałem to poprawię.

Pozdrawiam i miłego bocenia =).

bez gif

• Odpowiedzi 274
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo przejrzysty i czytelny poradnik. Ja zrozumiałem treść tuta bez problemu, mimo iż jestem dosyć początkujący w sprawach prywatnych serwerów mt2. Przydatna rzecz, imo dobry tut.

Opublikowano

O wszystkich zmianach, nowościach jak i aktualizacjach na bieżąco będziecie się dowiadywać w tym temacie .

Temat będzie aktualizowany żeby każdy mógł grać na ravii na modzie bez problemu

Pozdrawiam.

bez gif

Opublikowano

Dlaczego nie mozna zrobic gildi [/cguild] ??

Ok mała pomyłka :P Kasy nie mialem na koncie i nie dalo się.

Wszystko ok.

Opublikowano

Może ktoś zarzucić mi cały folder z plikami gdzie cały ten tutek jest zrobiony? Bo teraz metin2.pl pobiera z gameforgelive itd. i nie ma tam żadnych plików jakoś. Prosiłbym autora albo kogoś o zapodanie linku. Daje lajki :)

Opublikowano

Bardzo dobry tutorial dla nowych i zielonych graczy camer moda ;)

Sam z niego korzystam i odpalam 10 kont ;) Bardzo szybko się zarabia :)

w 1 dzien mozna uzbierac na całe eq ;)

Aha, mam jeszcze jedno pytanko !

Gdy mam 16 GB RAM to ile tak max kont otworzyć na metku ? chodzi o to żebym nie przekroczył limitu i mi się coś zepsuło w kompie . Jeżeli chodzi o GPU to mam GTx 660 tak jak by się przydało .

Opublikowano

Bardzo dobry tutorial dla nowych i zielonych graczy camer moda ;)

Sam z niego korzystam i odpalam 10 kont ;) Bardzo szybko się zarabia :)

w 1 dzien mozna uzbierac na całe eq ;)

Aha, mam jeszcze jedno pytanko !

Gdy mam 16 GB RAM to ile tak max kont otworzyć na metku ? chodzi o to żebym nie przekroczył limitu i mi się coś zepsuło w kompie . Jeżeli chodzi o GPU to mam GTx 660 tak jak by się przydało .

16 gb? Wydaje mi się że w granicach 10/12 kont powinno styknąć. + dodam że więcej nie ma sensu odpalać bo w te upały komputer potrafi nam ładnego figla spłatać :D. Dlatego polecam 10/12 kont max a na tych kontach zarobisz mase hajsu :).

Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa.

bez gif

Opublikowano

16 gb? Wydaje mi się że w granicach 10/12 kont powinno styknąć. + dodam że więcej nie ma sensu odpalać bo w te upały komputer potrafi nam ładnego figla spłatać :D. Dlatego polecam 10/12 kont max a na tych kontach zarobisz mase hajsu :).

Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa.

Ok wielkie dzięki stary.

Opublikowano

Jak myślicie, ile metinów uciągnie na 2gb ram, Procek 2x. 3.0, Karta Graficzna GeForcee 9800 gt 512 mb.?

Ja na swoim drugorzędowym kompie 1gb ramu i bardzo słaba karta graficzna uciągam 4 metki. Więc podejrzewam że ty tak z 6/8 postawisz.

bez gif

Opublikowano

@Alternatyw

Wielkie dzięki za odpowiedź. W ciągu godziny na tych 4 metkach około ilu hematów ci dropi? ;p

Aktualnie teraz dropiłem na dwóch kontach bo szczerze powiedziawszy więcej mi się odpalić nie chciało (na rękawiczach 2h) i z tych dwóch kont które dropiły na big spocie w m1 jinno w niecałe 2 godziny uzbierałem 380 hematów. =)

Masz problem z ksujami na spocie?! Przeczytaj to !

Nie od dzisiaj wiemy że dużo zdeterminowanych osób jest w stanie nam ksuć na hematach nawet gdy to my byliśmy pierwsi na spocie. Jeśli jesteśmy twardymi graczami to wiadomo nie zejdziemy ze spota ale również wiadomo że drop będzie słabszy bo ktoś nam ksuje.

Na większości spotów w m1 na hematach panuje Lykos/Bera. Najlepsze Bossy z m1. Ponad 75% botów nie zaopatruje się w dobre eq dla dropka a to jest + dla nas. Ja osobiście polecam wam ulepszyć całe eq do +6 i na dodatek wymixować eq, dodać hp w zbrojce , butach i naszyjniku + jakieś bony do miecza . Po co? Otóż tu macie ss co ja robię gdy ktoś mi wbija na spota a wiem że obok jest Lykos. Po prostu przyciągam go na spota, logam po czym Lykos nie daje dropić ksujowi gdyż nie ma on eq i wtedy ucieka ze spota. Możemy wtedy pozbyć się lykosa lecz jak go trzymam zawsze przy sobie na wszelki wypadek niechcianego ksuja. Jeśli jednak mimo tego nasz uporczywy ksuj nie schodzi ze spota to najlepiej bota dalej mamy odpalonego lecz wchodzimy na cliencie na główną postać i odpłacamy się pięknym za nadobne . Po prostu ksujemy ksujowi =). Uwierzcie że większość graczy ravii nie przekracza wieku 14/15 lat a co za tym idzie za bardzo nie chce im się walczyć na spotach dlatego uciekają. Równie dobrze takim sposobem można komuś łatwo spota przejąć :D.

Mam nadzieję że troszkę wam pomogłem jeśli chodzi o walkę o spoty =)

Tutaj taki ss weryfikujący jak to wygląda :

x4cc06.jpg

Jak widać Lykos mnie bije a ja dalej stoję, ponad 8k hp + 150 deffa daje nam to że lykos/bera nic nam nie zrobi =)

Pozdrawiam.

bez gif

Opublikowano

Aktualnie teraz dropiłem na dwóch kontach bo szczerze powiedziawszy więcej mi się odpalić nie chciało (na rękawiczach 2h) i z tych dwóch kont które dropiły na big spocie w m1 jinno w niecałe 2 godziny uzbierałem 380 hematów. =)

Mam pytanie jak zakładać rękawice?

Opublikowano

O tym też wspomniałem w poradniku :

Reszta przedmiotów w tym eq naszego dropka nie jest widoczne więc wszelkie zmiany eq , zakładanie rękawiczek trzeba robić na cliencie.

bez gif

Opublikowano

Wejdź na clienta .... załóż i potem na camera :)

Odpaliłem 9 kont i pojechałem do sklepu xD potem wracam a tu jeb na każdym koncie banik :D

Opublikowano

Wejdź na clienta .... załóż i potem na camera :)

Odpaliłem 9 kont i pojechałem do sklepu xD potem wracam a tu jeb na każdym koncie banik :D

No jest to ryzyko dlatego ja zawsze siedze przy kompie i patrzę co się dzieje, jest to nudne i monotonne aczkolwiek warto siedzieć i paczać co sie dzieje. A mam pytanie, bana dostałeś na IP czy po prostu na konta? I kto ci tego bana dał?

bez gif

Opublikowano

No jest to ryzyko dlatego ja zawsze siedze przy kompie i patrzę co się dzieje, jest to nudne i monotonne aczkolwiek warto siedzieć i paczać co sie dzieje. A mam pytanie, bana dostałeś na IP czy po prostu na konta? I kto ci tego bana dał?

Na konta tylko :)

-- Lista statusów Kont

Status konta: "patryk2015".

Aktualny poziom ostrzeżeń: 100%

Nick: LaZuziaOstra (na te konto dostalem bana ...)

Data: 2013-06-22 12:53:44

Okres blokady: 0h

Przez: B3nq

Rodzaj: Nielegalne Oprogram.

Poziom: +100%

Notatka: powiazanie z maxmad111 (a to jest drugi bot WTF ????)

Jest możliwe ze GM se sprawdził gildie i od razu wszystkie konta zbanował ? Ponieważ wszystkie boty moje znajdowały się w jednej gildi :3

Aha wszystko jasne GM B3nq Chodził i sprawdzał wszystkich :D Kolega mi pisał ze się go też pytał .

LOL ..... Zbanował mi tez moje główne konto ... na którym nie miałem botów ani nic ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...