Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadome Sny!

sebos2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja zawsze w snie mialem ograniczone ruchy np. jak chcialem przed czymś uciekac to nogi mi dretwialy i lezalem bez ruchu a jak juz cos co mnie gonilo mnie dopadlo i brakowalo pół sekundy zeby we mnie uderzylo to pomyslalem szybko '' ze jak juz uderzy to bedzie koniec i sie obudze i tylko czekalem na ten moment'' no ale zobaczymy za 2-3-4h pewnie sie poloze spac xD to to wypróbuje

też miewam to samo

Wlasnie.
Najgorsze ejst dretwienie nog 
Poprostu jak uciekasznie mozesz ich ruszyc. Boisz sie i sa ciezkie.
A jak zasypiacie nie macie czasem takiego naglego uczucia ze do czego wpadacie(np.dolka)

ja mam to uczucie :P

wchodze po schodach , trafiłem na dziure miedzy stopniami i traaaach budze sie

Kiedys juz bawilem sie w to, ale zrezygnowalem po pewnym incydencie...

No, ale polecam 

jakim :>

Hmm... nie przeczytałem tego całego ale chyba on nie napisał o skutkach ubocznych :/ Z rok temu czytałem o tym i miałem spróbować tylko sposobem takim, że kładę się i powtarzam w myślach - "Teraz zasnę i będę mieć świadomy sen". Człowiek może sobie wszystko wmówić nawet, że umiera. Jednak w ostatniej chwili pomyślałem: "Kurwa, a skutki uboczne?!". Są bardzo nie miłe. Gdy się obudzisz widzisz wszystko normalnie, świadomie lecz odczuwasz różne nieprzyjemne rzeczy ze snu np. widzisz jak zjawa idzie na ciebię lub istota pozaziemska i chce cię rozkroić (to akurat było ze skutków ubocznych jakiegoś pana z ameryki [był mały wywiad z osobami które tego doświadczyły]), jakieś drapanie w drzwi. Ciężko to "wyłączyć" (nie wiem jak to nazwać), ponieważ jesteś sparaliżowany i nie możesz się ruszyć. Podobno musi Cię ktoś poruszyć jednak ty nie będziesz nawet wiedział kto, ponieważ może iść twoja żona a ty będziesz widział jakąś straszną zjawę. Musisz się ruszyć żeby się obudzić jest to trudne. Najlepiej jest się skupić na 1 rzeczy np. palcu u nogi i nim poruszyć. Ja wolałem się w to nie bawić jednak tym co się udało to gratulację :)

Może zna ktos wiecej skutków ubocznych?

Wbiegaj w te drzwi ;o

HaH ty to masz te teksty :D

wyp******** by sie chłopak :D

Ta ja przez nie przełaże jak duch...

taa plackiem być...

To jest zajebiste i naprawde dziala !!!

nigdy tej tresci nie czytalem ale bylem tym strasznie zainteresowany takim snem z uswiadomieniem ze jestem w nim i robie co chce

Zaczelo sie tym ze-

poszedlem spac i ze bylem maly mialem koszmary jeden i ten sam wkurwialem sie bardzo bo wiedzialem co sie stanie ale coz, polegal on na tym ze

wstawalem w nocy szedlem na dol po schodach do lazienki i przed drzwiami nie bylo swiatla bylo ciemno jak w dupie wyskaiwala jakas babajaga xD nie widzialem jej cos mi robila i po 2 sek sie budziłem to bylo okropne bo mialem to praiwe co noc i nie panowalem nad tym!!!

wiec wkurwilwm sie i postanowilem cos z tym zrobic moze to brzmiec smiesznie ale dobra w snie zeszlem na dol ze swiadomoscia i zaczolem ta babajage napierdlac piesciami i mowilem "wydupiaj suko" machalaem rekami i ja pralem z calej pety

moze to byc dziwne ale po tej operacji ani razu mi sie ten koszmar nie przysnil ani zaden inny zaden !! a minelo ladnych pare lat

Teraz gdy juz panuje nad snem dosyc

moj problem jest maly tak sie tym ekscytuje ze sie budze xD

od przeczytania tego staram sie wlasnie nie budzic najczesniec co teraz robie to rozpierdalam sklepy i je okradam do 0 xD jem co chce niewiem jak to napisac czy cos czuje ale jest jakas namiastka ze cos czuje

minusy sa takie ---

Slyszysz jak stary wchodzi w najlepszym momecie do pokoju Cie obudzic i powiedzec "imie" DO SZKOLY WSTAWAJ !!!

(po snie sex xD jest plama xDDD)

Budzik CIe za chuja nie obudzi !! w moim przypadku ustawiam sobie ulubiona muze potem slysze ja w takim snie i sobie tancze i sie bawie xD

w tem sposób niepotrafie wstac na zaplanowana godzine

Pozdro Bakura.

mnie też budzik nigdy nie budzi

Widzę, że nie jestem sam. Dość często mi się zdarza, że leżę sobie w łóżku przed snem i nagle WZIUUUU, łóżko się przesuwa tak, że jest prostopadłe z podłogą, a ja spadam(i to naprawdę z potężną szybkością. I wtedy nagle refleksja, że to mi się zdawało. Szczerze mówiąc takie rzeczy dzieją się chyba tylko jak leżysz na wznak.

na znak czy nie ja też czesto "spadam" i sie budze , ale zwykle na łóżku a nie obok

Ja kiedyś miałem coś takiego, jak chodziłem jeszcze do klasy chyba 1 podstawówki (dawno dawno):

Śnił mi się sen, że wchodzę na stół (to było u mnie w domu) siadam po turecku i zaczynam się unosić.

Następnego dna to samo, tylko, że tym razem miałem już nad sobą kontrolę, ale widziałem siebie tak jakby z widoku 3-ciej osoby w GTA (tak samo jak za pierwszym razem).

Za jakiś czas znów to powtórzyłem, ale gdy próbowałem "wejść w widok 1-wszej osoby" budziłem się.

To przyszło samo bez treningów.

Po kilku latach miałem dwa dziwne sny"

1. Maryja podaje mi rękę, a ja się budzę - osobliwe :P

2. Spadam z zajebiście wysokiego budynku, w trakcie lotu się budzę i patrzę, że nie jestem na łóżku tylko na podłodze - czyżby istniał jakiś związek pomiędzy tym co się z nami dzieje w realu, a w śnie?

Te 2 sny nie były świadome.

Spróbuję dzisiaj jak nie zapomnę ^^

Tak czytałem gdzies o tym szeroki artykół - RL ma związek ze snem

np. tata muze w kompie zapuścił a ja spałem i mi sie wydawało że ktoś gra obok

o poczytałem troche o tym ... nie polecam wam sie w to bawić powoduje to chęc do narkotyków u osob młodych mozna poważnie sie rozpierdolic schizofrenia itp nie polecam... dodatkowo to szatanisticzny rytuał nie probojcie wchodzic w snie do nieba czy innych rzeczy tego typu ;f czytałem na forum kościoła troche i wiem ;d

hah kosciół i te jego psycho zasady

Na początku jest fajnie, ale później jebie Ci się psychika, i powoli nie odróżniasz snów od rzeczywistości (rzadkie przypadki), poza tym, jeśli jesteś Chrześcijaninem, to nie powinnieneś tego robić, ponieważ jest(są) to zwyczaje satanistyczne. Po choy komuś kontrolować sen? A to, że ludzie nie pamiętają snów, to tylko świadczy o tym, że ich organizm nie ma problemów ze snem. Zdrowy człowiek na ciele i umyśle nie bawi się w takie 'kontrolowanie snów'.

Zdrowy człowiek powinien pamiętać sny

i każdy człowiek powinien spac - czy chrześcijan czy muzłumanin czy żyd czy buddysta czy waisznawa czy nawet SATANISTA

nie chce was straszyć ale to jest jak narkotyki:)) 99% ludzi po tym brało to jest tak relaistyczne adrenalina i użależnienie od niej :)a ci co pierdolą o tych testach to sie czytać nauczycie =.= poczytajcie troche inne zrodla Np Forum kościoła )dodatkowo kiedys byl o tym program na koniec zabawy z snami uczestnik dostał schiza więc dziękuje:)

Kościół i te jego zasady Phi

Kurde codziennie pamietam swój sen tylko ciężka mi zapanować nad nim .. (czasami sie udaje ale żadko) nie zostaje mi nic innego jak cwiczenie.;P

taa to samo mam

A TERAZ SŁÓWKO DO SATANISTYCZNYCH OBRZĄDKÓW SENNYCH

więc tak, oni nie zapadają w sen tylko w TRANS (czyt. 1 post)

w transie to tak ale wiele ludzi nie odróżnia transu od snu , sataniści wchodzą w trans w złych celach, ale indianie w trans zapadają np. w rytm muzyki (śpiewają cały dzin i noc bez przerwy i nie zauwarzają tego)

to sie całkowicie rożni

P.S. do tego czegoś miałem dodać cos baaardzo ważnego ale po drodze wyleciało mi to z głowy

" WTF?? co mam zrobić?Użyto większej ilość cytatów niż jest to dozwolone "

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up:

Mam to samo z tymi nogami... Trochę wkurzająca sprawa.

@topic:

Póki co dam sobie spokój z tym za mało czasu mam, żeby to wszystko spisywać itd. Spróbuję w wakacje jak ktoś już tu napisał ;p

Opublikowano

Ja dzisiaj miałem dobrą bekę.. ;d

Śniło mi się, że mieszkam w internacie i siedzę na łóżku piętrowym.

Postanowiłem rzucać deskorolką w plazmę 42cale xD I bardzo chciałem trafić, ale ciągle deskorolka trafiała w ścianę. Przy 4 rzucie się wziąłem w garść i trafiłem ;p

Plazma miała wgnieciony ekran i byłem z tego dumny, lecz kumple zaczęli na mnie drzeć ryja, że wszystko im psuje...

Powiedziałem sobie, że mam to w dupie i nikt nie będzie się na mnie darł i wychodzę z tego snu. Nagle otworzyłem oczy i się obudziłem :)

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Nie dawno miałem coś takiego, że usnąłem normalnie i śniło mi się, ze gram w GTA IV na PlayStation 2. Wcześniej zainstalowałem sobie na komputerze GTA IV, to pewnie dlatego. No, i gram sobie w GTA na tym PS2, mogłem zrobić co chciałem - pomyślałem, że chce mieć bomby - dostałem je, chciałem przywołać policjantów - przywołałem ich. To nie było tak, że "byłem" w tej grze, jak się odwróciłem to widziałem mojego tatę jak jest przy komputerze i mojego brata na fotelu, a mój tata coś do mnie mówił (nie wiem, co). Heh, byłem pewny, że to nie jest sen. Ostatnio mam właśnie takie bardzo wiarygodne sny, kiedyś byłem w nich tylko obserwatorem (np. oglądałem Sims'y w 2D(lol!)). Bardzo rzadko udaje mi się zrobić tak, żeby stało się to, co chcę.

Wypróbuję ten świadomy sen, ale metodą autosugestii.

Autosugestia

Najprostsza metoda, często używana w grupie kontrolnej w celu porównania skuteczności innych metod. Polega na pójściu do łóżka z intencją przeżycia świadomego snu.

wikipedia

24g95xl.png

by

Baksiu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja dzisiaj miałem dobrą bekę.. ;d

Śniło mi się, że mieszkam w internacie i siedzę na łóżku piętrowym.

Postanowiłem rzucać deskorolką w plazmę 42cale xD I bardzo chciałem trafić, ale ciągle deskorolka trafiała w ścianę. Przy 4 rzucie się wziąłem w garść i trafiłem ;p

Plazma miała wgnieciony ekran i byłem z tego dumny, lecz kumple zaczęli na mnie drzeć ryja, że wszystko im psuje...

Powiedziałem sobie, że mam to w dupie i nikt nie będzie się na mnie darł i wychodzę z tego snu. Nagle otworzyłem oczy i się obudziłem :)

Ile cwiczyłeś ?

Ja też miałe dwa takie sny , które miałem świadomosc

pierwszy to byl taki że jak bym grał w CombatArms ale tej gry nigdy nie grałem i coś mi się przyśniło że jestem w pomieszczeniu zombie fireteam i zaczełem uciekac i nagle ułamek sekundy i miałem kontrole nad sobą ale nie wiem co się stało bo się obudziałem !!

drugi to że byłem obok mojego domu z mamą i nagle wyszła duży dinozaur i zaczą nas gonic i nagle odzyskałem kontrole i powiedziałem że go ziszczę i go zniszczyłem :) Chodz tego nie czytałem i nie wiedziałem że to można powtórzyc !!

Jest jeszcze 1 sen , który miałem ale nie wiem czy miałem nad nim kontrole :D W moim głównym pokoju tam gdzie jest plazma 42cali ;) zrobiła się wielka dziura na środku pokoju byłem ja brat i kolega i z tej dziury wyszedł wielki robak podobny do dżdżownicy ogromny ja z bratem uciekliśmy do łazienki a kolega nie zdązyłem i ten potwór go zjadł i w tym śnie ruszała się wanna ( nie wiem czemu ) ja z bratem przewruciliśmy tą wanne i weszliśmy pod nią i potwór walił w tą wanne ile się dało i robiły się wielkie wgniecenia ! potwór dał spokój i szybko wybiegliśmy przez okno bo drzwi były zamknięte i tak rece mi się trzęsły że nie mogłem ich otworzyc wiec wybieglośmy przez okno i biegliśmy tak szybko do naszej mamy (bo pracowała w sklepie) byliśmy w połowie drogi i się obudziałem :) ten to najbardziej pamiętam ze wszystkich !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...