Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie pozaziemskie oraz inne zagadki

xAstronom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

54276786462567549560.png

Spis treści :

★ 1. Czy życie pozaziemskie może istnieć?

★ 2. Czy ludzkość nawiązała kontakt z istotami pozaziemskimi?

★ 3. Fenomen latających dysków czym jest UFO?

★ 4. Porwania przez UFO prawda czy fikcja?

★ 5. Katastrofa w Roswell 1947r.

★ 6. Księżyc co z nim nie tak?

★ 7. Misje Apollo, tajne misje.

★ 8. Obce istoty w przeszłości.

Czy życie pozaziemskie może istnieć? 

Z logicznego punktu widzenia - Tak! ✔

Z naukowego punktu widzenia - Nie koniecznie! X

W tym miejscu pozwolę sobie zamieścić pewien cytat.

"Twierdzenie iż jesteśmy jedynymi inteligentnymi istotami w kosmosie to szczyt egoizmu."

Znajdujemy się we wszechświecie w przestrzeni którą wypełnia nieskończona ilość galaktyk. 

Każda z tych galaktyk ma swoje gwiazdy, a co eta gwiazda swój układ planetarny.

Jak wiemy życie na Ziemi pochodzi z kosmosu a dokładniej z bakterii, które dostały się na ziemię przy bombardowaniu komet, asteroid. Księżyc tak samo był tarczą strzelniczą... to co wydaje nam się nie możliwe czyli życie bez wody, powietrza nie oznacza, że nie zdołało rozwinąć się życie w innych warunkach. Organizmy mogły się przystosować do do różnych warunków. 

Skoro na Ziemi powstało życie, to dlaczego centyliony innych planet ma być bez życia?

Wszechświat jest ogromny. Spójrzmy chociażby na zdjęcie wykonane z Teleskopu Hubble'a.

Teleskop wpatrzony był w zwyczajny, mały fragment a oto efekt.

• Odpowiedzi 381
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przeczytałem troszkę pobieżnie, przepraszam. Ale na początek chciałbym napisać kilka rzeczy :)

Po pierwsze nigdy nie dowiesz się co jest w środku takich ośrodków jak S51. Jak napisałeś, dostaniesz kulkę w łeb, lub grzywnę. Jeśli nawet byś się tam dostał to później by Cię znaleźli i tyle by Cię widziano. Inna sprawa to nie tajemnica,że opracowują tam nowe technologie. GPS-y wojsko miało zanim ludzie wiedzieli co to jest. Używali tego na co dzień, to samo tyczy się wszystkiego, co aktualnie mamy dostepne w sklepach :)

Opublikowano

Przeczytałem troszkę pobieżnie, przepraszam. Ale na początek chciałbym napisać kilka rzeczy :)

Po pierwsze nigdy nie dowiesz się co jest w środku takich ośrodków jak S51. Jak napisałeś, dostaniesz kulkę w łeb, lub grzywnę. Jeśli nawet byś się tam dostał to później by Cię znaleźli i tyle by Cię widziano. Inna sprawa to nie tajemnica,że opracowują tam nowe technologie. GPS-y wojsko miało zanim ludzie wiedzieli co to jest. Używali tego na co dzień, to samo tyczy się wszystkiego, co aktualnie mamy dostepne w sklepach :)

Nic się nie stało, Dziękuje za odpowiedź. A według Ciebie możliwe jest iż przeprowadzone są tam badania nad statkami kosmicznymi itd.. ?

Opublikowano

Na 100% żyją pozaziemskie istoty bo to chyba by było dziwne jedna planeta tzw. "Ziemia" jest zamieszkała a na innych planetach w 100 miliardach galaktyk nie ? Napewno w Strefie jest cos ale dlaczego nic chcą nic mówić ?

Opublikowano

Na 100% żyją pozaziemskie istoty bo to chyba by było dziwne jedna planeta tzw. "Ziemia" jest zamieszkała a na innych planetach w 100 miliardach galaktyk nie ? Napewno w Strefie jest cos ale dlaczego nic chcą nic mówić ?

Wydaje mi się , żeby nie wywoływać Paniki wśród ludzi jeżeli UFO istnieję, i strefa 51 ma bezpośredni z nimi kontakt. ;)

Opublikowano

Ja to wierze, inne formy życia istnieją na innych planetach. Chyba nie są puste ? ;3 ale w tych czasach forma ludzka nie jest w stanie ich nagrać. Nie chcą nic mówić, bo może ale to według mnie ma się coś stać ale, żeby nie wywołać paniki chcą milczeć, i w ostatniej sytuacji powiedzieć, źeby się pożegnać czy coś tam

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja to wierze, inne formy życia istnieją na innych planetach. Chyba nie są puste ? ;3 ale w tych czasach forma ludzka nie jest w stanie ich nagrać. Nie chcą nic mówić, bo może ale to według mnie ma się coś stać ale, żeby nie wywołać paniki chcą milczeć, i w ostatniej sytuacji powiedzieć, źeby się pożegnać czy coś tam

Możliwe ale nie wydaje mi się, aby obce formy życia chciały nas zgładzić zobacz ten 10 minutowy film ja również jestem zdania iż UFO istnieje i dawały nam znaki. ;)

Opublikowano

Obejrzałam, ciekawe, lecz myślę, że to fake. Skoro nasa ukrywa coś, to poco miało by publikować takie coś ?

edit:

i skoro ufo istnieje, to ktoś je musi pilotować ? :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Obejrzałam, ciekawe, lecz myślę, że to fake. Skoro nasa ukrywa coś, to poco miało by publikować takie coś ?

edit:

i skoro ufo istnieje, to ktoś je musi pilotować ? :D

Te filmy są wykradzione. ;) Zobacz wywiad z 1989r. Były pracownik NASA strefy 51 opowiada o wydarzeniach, które miały tam miejsce po czym kilkukrotnie staje się ofiarą ostrzału .

Opublikowano

Jeszcze takie sprostowanie co do UFO :) UFO to po prostu niezidentyfikowany obiekt latający. Wiem,ze utarło się UFO=kosmici, pozaziemskie istoty,ale nie mylmy tych pojęć. Patrząc na historię to wszystkie te zdjęcia, te dziwne obiekty to mogą być tylko wkręty ludzi. Wiesz, III Rzesza miała dziwne pomysły,a USA po wojnie zajebało im wszystkie projekty. Wszystko co ma USA, to zawdzięczają to Hitlerowi i wszystkim naukowcom III Rzeszy, poczytaj o niemieckich projektach z lat 1939-1945 i porównaj z niektórymi zdjęciami. Nie twierdzę,że w S51 nie prowadzą badań nad jakimiś obcymi istotami, być może. Nie chciałbym snuć tu teorii spiskowych. Jak poprzednicy nie wierzę,że jesteśmy jedynymi istotami w pełni świadomymi w całym kosmosie. Ile wie NASA? Przekonamy się z czasem. Jak nie my to następne pokolenia.

Opublikowano

Nigdy się tego nie dowiemy co naprawdę jest w strefie 51 bo media będą ukrywać prawdę ,aby ludzie nie mogli jej poznać.

Dokładnie, ale może dożyjemy jakiegoś spotkania z UFO. :)

Opublikowano

Jedno zawsze mnie dziwiło jeśli chodzi o te wszystkie nagrania i zdjęcia UFO. Mianowicie, bez problemu nagrywamy filmy w 720p a nawet w 1080p, a wszystkie "uwiecznione UFO" są jakości kotleta z mikrofali. Wytłumaczy to ktoś?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ja wieże, że nie jesteśmy sami w kosmosie i nawet w chuj dalej. Ale z tymi filmikami to łatwy taki video montaż zrobić i foto. Chociaż może jebana nasa kiedyś coś ujawni. Nie wiemy, wiedzą oni i rząd z USA. Najlepiej pracować w NASA i się wszystko dowie później zaryzykować śmiercią, ale ludzie będą wiedzieć co się dzieje ;3

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jedno zawsze mnie dziwiło jeśli chodzi o te wszystkie nagrania i zdjęcia UFO. Mianowicie, bez problemu nagrywamy filmy w 720p a nawet w 1080p, a wszystkie "uwiecznione UFO" są jakości kotleta z mikrofali. Wytłumaczy to ktoś?

Zobacz, że te filmy są z misji np. apollo 11 - Rok 1969 r , maksymalnie filmy zostały robione do 1975r. Dlatego . ;)

Opublikowano

Chwila. NASA chce nam udowodnić, że istnieje życie pozaziemskie, a ukrywa obcych w tej Strefie 51? Zastanówcie się nad tym co mówicie -.-'

@daniel741

"Potrafił patrzeć w przeszłość i przyszłość" (coś w tym stylu powiedział), a rozbił się, bardzo ciekawe ^^ i do tego po angielsku do nich nawijał ^^

Opublikowano

Nie wierze w UFO, bo po pierwsze, nie znalazłem i nikt mi jeszcze nie przedstawił niepodważalnych i naukowych dowodów na ich istnienie.Po drugie uważam, że to wymysł rządu USA, żeby odciągać ludzi od problemów i zając im czymś i tak już głupie łby.Co ciekawe domniemani kosmici pojawiają się albo w Ameryce albo w Rosji.Przypadek? W innych miejsach też, ale opiera się to na tym, że "o ktoś widział, ktoś też, jakieś światełko na niebie", co się w krzakach poruszał" itd.I z góry mówię.NIe przywołujcie przykładu budowy piramid czy innych rzeczy ze starożytnosći, bo to dowody dawno obalone.

Opublikowano

Nie wierze w UFO, bo po pierwsze, nie znalazłem i nikt mi jeszcze nie przedstawił niepodważalnych i naukowych dowodów na ich istnienie.Po drugie uważam, że to wymysł rządu USA, żeby odciągać ludzi od problemów i zając im czymś i tak już głupie łby.Co ciekawe domniemani kosmici pojawiają się albo w Ameryce albo w Rosji.Przypadek? W innych miejsach też, ale opiera się to na tym, że "o ktoś widział, ktoś też, jakieś światełko na niebie", co się w krzakach poruszał" itd.I z góry mówię.NIe przywołujcie przykładu budowy piramid czy innych rzeczy ze starożytnosći, bo to dowody dawno obalone.

Heh ... Oczywiście, że " COŚ " Istniej no bo nasza 1 planeta na MILIARDY innych jest tylko zamieszkiwana nie chcę mi się wierzyć . ;)

Opublikowano

pytanie czy istnieje życie poza ziemią jest jak pytanie czy 2 jest większe niż 1 . Jest tam coś lecz na pewno nie latające talerze czy zielone stworki z czarnymi oczami i dużymi mózgami . Większość ( o ile nie wszystkie ) nagrań z tego filmiku o tym co ukrywa nasa to fake. jest to przerobione lub zwykłe rzeczy typu kamień czy inna planeta lub meteor . Co do strefy 51 to pewnie długo się nie dowiemy co tam jest. Pentagon to chora rzecz o której słyszymy coraz więcej absurdalnych rzeczy więc test nad jakimiś formami (nie zielonymi stworkami) jest prawdopodobna. Szczególnie dziwny jest ten pas startowy. Wiemy że tam są testowane samoloty lecz 9km pasu nie jest normalne kiedy samolotom z prędkością dźwięku wystarczy nawet nie 1km

Opublikowano

Założyłeś na tym forum konto tylko po to żeby o tym dyskutować?

@top

Jak wiemy wejście na strefę 51 grozi odstrzałem bądź grzywną w wysokości 6000 $ .

hehe, ciekawe co by zrobili gdybym ja tam wszedł, ciekawe kto pierwszy byłby odstrzelony xD

@top2

Imo może istnieć obcy, na innej galaktyce, planecie gdzie atmosfera jest inna przez co inaczej wyglądają i rozwijają się tam normalnie tak jak na ziemi i możliwe też że oni też prowadzą badania na planetach takich jak Mars a potem USA twierdzi że tam żyją ufo :D W 51 albo jest to robione naprawdę albo to jest zwykła manipulacja.

@edit

Gdybyś pomyślał o strzeleniu już byś leżał w piachu z dziurą w czaszce. Jest to najbardziej strzeżony teren na świecie, i przez tyle lat jeszcze nikomu nie udało się dostać do środka strefy, zobaczyć coś i uciec.

Z jednej strony to był żart i nie pisałem poważnie a z drugiej, nie ma rzeczy niemożliwych dla mnie :P

Opublikowano

Tak, tylko po co mieli by ukrywać UFO przed światem skoro prędzej czy później i tak wszystko wyjdzie na jaw. Myślę, że nie chodzi o splendor. To ameryka - oni i tak jakąś (jeśli nie całą) część zasług przypisaliby sobie. Myślę że tego dowiedzą sie nasze wnuki jeśli nie jeszcze późniejsze pokolenia.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Założyłeś na tym forum konto tylko po to żeby o tym dyskutować?

@top

hehe, ciekawe co by zrobili gdybym ja tam wszedł, ciekawe kto pierwszy byłby odstrzelony xD

@top2

Imo może istnieć obcy, na innej galaktyce, planecie gdzie atmosfera jest inna przez co inaczej wyglądają i rozwijają się tam normalnie tak jak na ziemi i możliwe też że oni też prowadzą badania na planetach takich jak Mars a potem USA twierdzi że tam żyją ufo :D W 51 albo jest to robione naprawdę albo to jest zwykła manipulacja.

Gdybyś pomyślał o strzeleniu już byś leżał w piachu z dziurą w czaszce. Jest to najbardziej strzeżony teren na świecie, i przez tyle lat jeszcze nikomu nie udało się dostać do środka strefy, zobaczyć coś i uciec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...