Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik techniki szpiegowania i kierowania frakcją

hophop8

Dalsza część  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym si? obecnie bardziej skupi??

• Na rozwijaniu tematyki szpiegowania
      10
    • Na rozwijaniu tematyki kierowania frakcj?
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Dobrym pomysłem też jest automatyczne segregowanie itemów, jeśli nie ma od tego osoby specjalnej.

Nie zajmuje zbyt dużo miejsca :P

TuByłaSygnatura.png

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Dobrym pomysłem też jest automatyczne segregowanie itemów, jeśli nie ma od tego osoby specjalnej.

Nie zajmuje zbyt dużo miejsca :P

A mógłbyś podać jakieś video lub coś w tym stylu z tym mechanizmem?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Mechanizmu chyba nie ma tutorialu w polskiej wersji.

Ale postaram się stworzyć poradnik do tego w najbliższym tygodniu. To nie jest trudno tylko czasochłonne ;p

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Poprawiłem masę błędów interpunkcyjnych itd.

Było ich tak dużo że dziwota że nikt nie zauważył...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wraz ze zmianą nazwy mam do Was pytanie, na czym mam się teraz bardziej skupić, na rozwijaniu tematyki szpiegowania czy kierowania frakcji?

Odpowiadajcie w temacie i na ankiecie.

Dodałem odpowiedz na następne pytanie w Marezisz odpowiada

(Zadane tam pytania są w całości skopiowane, dlatego mogą się tam znaleźć błędy ortograficzne.)

Spoilery się zepsuły, postaram się naprawić.

Opublikowano

niektóre mechanizmy które zostały umieszczone w poradniku sa bez sensu ... np przeogromny magazyn bezsensowne pułapki..

a moje biedne 3 mechanizmy ktore umieściłem gdzieś na początku tematu w poście nie zostaly uwzględnione, czuje sie olany :/

Opublikowano

niektóre mechanizmy które zostały umieszczone w poradniku sa bez sensu ... np przeogromny magazyn bezsensowne pułapki..

a moje biedne 3 mechanizmy ktore umieściłem gdzieś na początku tematu w poście nie zostaly uwzględnione, czuje sie olany :/

Twój link z mechanizmami został skasowany :ninja:

Opublikowano

Epicki poradnik, lecz nadal wolę sam prowadzić gildię. Czuję się bezpieczny ale ma to swoje - (długo się pracuje na wszystko)

Opublikowano

Chuja wiesz, twoja taktyka i cała wiedza już na skkfa hc by Ci nic nie dała twoja gildia by poległa raz dwa.

giphy.gif

Opublikowano

Chuja wiesz, twoja taktyka i cała wiedza już na skkfa hc by Ci nic nie dała twoja gildia by poległa raz dwa.

Możesz wytłumaczyć dlaczego?

Opublikowano

Temat genialny, zawsze kierowałem swoją frakcje inaczej lecz tym razem chcę spróbować tak jak Ty.

Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik dzięki niemu lepiej mi się gra na Serwerach typy Survival-Frakcje.

Hahahahaha...  Lubie W Dupe <3

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie się czyta :) Gdyby tak było jak piszesz, to by się cudownie grało. No ale nie jest tak dobrze, bo w końcu nie zawsze wszyscy są online.. Factions to najlepszy typ serwera ;)

A i dodam, żeby jeśli się buduje nad ziemią, to budowla nie powinna mieć szczelin (lub okien z szyb), ponieważ można wtedy wejść perłą endermana. Również żeby nie była za niska ;) I trzeba przewidzieć mikstury, ponieważ wysoki skok też robi swoje ;) Tyczy się to również drzwi. Polecam też budować zamek czy co tam chcecie na ćrodku claimu poza zasięgiem armatek TNT.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Widać, że jesteś weteranem jeżeli chodzi o kierowanie frakcją. To miło z twojej strony, że dzielisz się swoją wiedzą z innymi. Poradnik jest przyjemny dla oka jak najbardziej plus.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
9. Nigdy, ale to nigdy nie zakładać baz pod ziemią lub na płaskim podłożu.

Nie wiem do jakiego serwera jest to kierowane, ale jeśli chodzi o hardcory, to budowanie zamku na powierzchni z płaskim podłożem jest warunkiem który trzeba spełnić, a wszystkie rzeczy chować pod ziemią.

Zamek do obrony.

Baza pod ziemią do chowania.

Zamek na płaskiej powierzchni jest na klepy itd, przy czym możemy zrobić fosę i mamy większe bezpieczeństwo.

To tyle ode mnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...