Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra RPG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

moim celem nie jest robienie zleceń tylko napisanie cmsu.

CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.0GHz x2 | GPU: Gigabyte Radeon HD 7790 | RAM: 4GB DDR3

lamborginiaventadorsyg1.png

Lamborghini Aventador

Opublikowano

Radzę bardziej popracować nad wszystkim , załatałeś podstawowe błędy ale nadal są błędy. ;)

Lubię je łatać :>

Jeśli mówisz że są, to Support czeka... :P

Jedni wolą mysql_ inni PDO, i inne tego typu rzeczy. Zamiast PDO można samemu napisać Sterownik do Mysql :)

Wiele stron używa mysql/mysqli nawet te większe.

Nawet MyBB chodzi na mysql i jakoś dużo For na tym chodzi i nie narzeka.

Troszke Supportu:

"złodziej ukradł mi ponad milion złota o godzinie 12:00"

Widocznie coś mu się popier...

"1 sztuka złota. a nie: 1 złota"

To są błędy stylistyczne, poprawię je.

Opublikowano

Chodzi mi o skarbiec , skarbiec klanowy nie można już dodawać ujemnych sum ale można na nich farmić w celu zarobienia większej sumy pieniężnej.

Opublikowano

MyBB jest stare.

Jestem zbyt silny na to żeby jakiś złodziejaszek mógł mi podskoczyć, czy staty są brane pod uwagę przy napadach?

Opublikowano

@up Tzn. Jakich "napadach"?

"Jestem zbyt silny na to żeby jakiś złodziejaszek mógł mi podskoczyć" ?

"MyBB jest stare." - Stare Ale Jare.

CTRL chodzi o to, ażeby brać pod uwagę losowe parametry zlodzieja (siła itp) pod uwagę w kradzieży, aby ofiara mogła się bronić.

Dobry pomysł ;)

CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.0GHz x2 | GPU: Gigabyte Radeon HD 7790 | RAM: 4GB DDR3

Lamborghini Aventador

Opublikowano

Bardziej żeby brać pod uwagę umiejętności gracza, żeby dobrze wyćwiczony miał szansę się obronić. Ale też złodziejaszki mogłyby być silniejsze i zgarniający większą kasę, więc graczom zależałoby na tym żeby ćwiczyć, w obawie że stracą więcej pieniędzy

Opublikowano

sam fakt, że można w ciągu jednej nocy stracić kilka milionów przeraża ;)

Lamborghini Aventador

Opublikowano

@Up Zależy ile się ich ma.

Jak obliczany jest exp i wygrana kwota na pvp? Bo z tego co widzę to rosną oba, a na jedną walkę zawsze jest jeden level

Opublikowano

@up Z pomysłami to u mnie słabiutko :(

Bardziej żeby brać pod uwagę umiejętności gracza, żeby dobrze wyćwiczony miał szansę się obronić. Ale też złodziejaszki mogłyby być silniejsze i zgarniający większą kasę, więc graczom zależałoby na tym żeby ćwiczyć, w obawie że stracą więcej pieniędzy

Było to planowane już od 1.0 Bety ;P

@Up Zależy ile się ich ma.

Jak obliczany jest exp i wygrana kwota na pvp? Bo z tego co widzę to rosną oba, a na jedną walkę zawsze jest jeden level

Złoto = Złoto przeciwnika + Bonus (Bonusy są na 0)

Exp = Exp przeciwnika + Bonus (Też na 0)

sam fakt, że można w ciągu jednej nocy stracić kilka milionów przeraża ;)

A od czego jest skarbiec? :)

Dodam chyba jeszcze ochronę przed złodziejami dla gracza.

Opublikowano

@up na pewno marnie, bo wyświetlane jest wszystko razem z przetwarzaniem, czyli żeby zobaczyć efekty trzeba odświeżyć stronę.

Opublikowano

Nie podoba mi się, że napisał "robię to w 3 plikach". Przecież tam będzie taki syf, że głowa mała.. Nie lepiej rozbić to przynajmniej na warstwy typu php / html? Już widze jak to wygląda:

<?php

if(isset($_POST['costam']))

{

echo '<div class=''>Coś tam jest puste</div>';

}

?>

Autorze! Zarzuć kodem.. Z 30-40 linijek, z których jesteś na prawdę dumny. W dodatku napisałeś, że od 9 roku życia uczysz sie php. Jeżeli masz aktualnie 10 lat to rozumiem takie błędy, ale jeżeli > 12 to jesteś w pupie.. Dodatkowo mysql_ już niedługo zostanie oznaczone jako stare i całą stronę zasypie Ci noticami. Nie lepiej zmienić choćby na mysqli_?

Opublikowano

Gra tak sobie ogólnie to nielubie takich gier lepiej jak biś coś zrobił na zasadzie fragori albo margonem ale gra nie jest aż taka zła

x

Opublikowano

Nie podoba mi się, że napisał "robię to w 3 plikach". Przecież tam będzie taki syf, że głowa mała.. Nie lepiej rozbić to przynajmniej na warstwy typu php / html? Już widze jak to wygląda:

<?php

if(isset($_POST['costam']))

{

echo '<div class=''>Coś tam jest puste</div>';

}

?>

Autorze! Zarzuć kodem.. Z 30-40 linijek, z których jesteś na prawdę dumny. W dodatku napisałeś, że od 9 roku życia uczysz sie php. Jeżeli masz aktualnie 10 lat to rozumiem takie błędy, ale jeżeli > 12 to jesteś w pupie.. Dodatkowo mysql_ już niedługo zostanie oznaczone jako stare i całą stronę zasypie Ci noticami. Nie lepiej zmienić choćby na mysqli_?

Ale ja mam czas, nie uczę się 24/7 tylko piszę i się uczę. Może zmienię na mysqli_ ale na PDO nie.

Gra tak sobie ogólnie to nielubie takich gier lepiej jak biś coś zrobił na zasadzie fragori albo margonem ale gra nie jest aż taka zła

Planowana jest mapa 2D

Opublikowano

ClassAxion po roku nauki przechodzi się na frameworki i utrzymuje projekt w warstwach oddzielnych ( php oddzielnie i html oddzielnie ). Nikt nie uczy się 24/7. To nie jest argument..

Opublikowano

@up Ja nie uczyłem się z poradników, "żyłem zamknięcie na localu" z 2 Kursami. Nie wiedziałem wtedy że takie coś trzeba zrobić ;d

Co do oddzielenia, zgodzę się, mógłbym wrzucić wszystko do oddzielnego folderu i tam edytować, bo przyznam że spam się robi.

Na mysql_ zostaje, może zrobię swój sterownik, który będę mógł później podpiąć pod mysqli_.

Grę będę chciał przerobić aby była bardziej obiektowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...