Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra RPG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Drodzy gracze, z racji tego że już niebawem ukaże się 6.0 mam do was następujące pytanie:

Czy gdy gracze stworzą swoją Wioskę, etc. to czy ma być Dynamiczna mapa na której będą pokazane wioski Klanów?

mamy mapę np. 25x25 i na niej są ukazane Wioski graczy, naciskamy, i wchodzimy do wioski, Mamy inne Menu po lewej stronie, i jesteśmy jakby 'w innej grze'

Co o tym myślicie? :)

Opublikowano

Bardzo ciekawa i fajna gra ! Czekam na update'y !

A mam pytanie, czy jest możliwość zostania Adminem w tej grze (teraz, bądź jak wyjdzie Alpha?). Chętnie bym się zgłosił na to stanowisko.

Opublikowano

@up Polskie znaki działają, lecz zależy gdzie.

Bardzo ciekawa i fajna gra ! Czekam na update'y !

A mam pytanie, czy jest możliwość zostania Adminem w tej grze (teraz, bądź jak wyjdzie Alpha?). Chętnie bym się zgłosił na to stanowisko.

Będzie taka możliwość :)

@UP

A jakby to miało wyglądać? Może jakieś demo, bo ja średnio rozumiem :/

Masz mape a na niej wioski, naciskasz na nią i masz inne menu. Gdy się leczysz np. u medyka to Kasa idzie do skrabca Klanu która założyła tą wioskę

Fajnie ale musicie zmienic grafike bo ta nie pasuje

Już poruszałem ten temat ;)

Zadanie Admina na Chwilę obecną:

- Sprawdzanie działania Systemu

- Dodawanie przedmiotów, etc.

Dlaczego tylko 2 Zadania? Ponieważ System sam będzie korygował czy ktoś namieszał, czy nie.

Jeśli ktoś będzie miał np. -9999999 Złota dnia 28. To system pobierze Logi (Co gracz robił) z poprzedniego Tygodnia i sprawdzi czy przypadkiem nie wystąpił jakiś błąd :)

Update 6.0 <3

Opublikowano

@up Yyyyy...

Pisane od podstaw. Wiem że są silniki, klony Gladiatusa, ezrpg, erpg, lecz ja piszę swój :) Nieraz looknę do innych silników aby podłapać wenę twórczą (Zobaczyć jakie są moduły, etc.)

@edit

Widzę że ktoś się w SQL Injection bawił :)

')--

Niestety nie zadziałam próbowałem ;)

Opublikowano

Update 6.1 Już jest!

Zmiany w @topic

i Mam teraz do was zasadnicze pytanie:

CO DALEJ?

Niestety Baza Użytkowników została Wyczyszczona.

Muszę pokombinować i zrobić dobry moduł Importu i Exportu.

Problem jeśli chodzi o Import jest taki że liczba kolumn się nie zgadza...

Poradzę sobie raczej z tym.

Opublikowano

Update 6.1 Już jest!

Zmiany w @topic

i Mam teraz do was zasadnicze pytanie:

CO DALEJ?

Niestety Baza Użytkowników została Wyczyszczona.

Muszę pokombinować i zrobić dobry moduł Importu i Exportu.

Problem jeśli chodzi o Import jest taki że liczba kolumn się nie zgadza...

Poradzę sobie raczej z tym.

Teraz bym ci radził zacząć robić lepszą grafike pod gre ;) no i później wgrać gre na jakiś dedyk dobry hosting żeby gracze mogli grać.Po wgraniu zacznij dalej ulepszać grę usuwać błędy no i zacznij zarabiać na tym ;)

Opublikowano

Fajne lecz sa błedy :)

Masz zakładkę "Zgłoś Błąd" lub pisz tutaj.

Mówiąć: "Są błędy" nie myśl że same znikną.

@2up Dobre Statystyki = Reklamy.

Opublikowano

ClassAxion

Zrób prostą grę , a nie skomplikowaną , te wszystkie dane bohatera umieść w jednej podstronie , a radzę usunąć "Zginąłeś" , "Pokonałeś" bo to są denerwujące statystyki i słabsza motywacja do gry , jeśli masz taką wiedzę zrób generowanie statystyk uzbrojenia na dany lvl.

Opublikowano

@up Działa działa :)

ClassAxion

Zrób prostą grę , a nie skomplikowaną , te wszystkie dane bohatera umieść w jednej podstronie , a radzę usunąć "Zginąłeś" , "Pokonałeś" bo to są denerwujące statystyki i słabsza motywacja do gry , jeśli masz taką wiedzę zrób generowanie statystyk uzbrojenia na dany lvl.

Wiesz, zamierzam zamiast "Zginąłeś" i "Pokonałeś" zrobić Ratio, Fakt mam wiedzę lecz nie mam pomysłów :( Ale dzięki za Propozycję z tymi Statami ;)

Opublikowano

po wymianie rubinów na kasę, nie odświeża się ilość złota po tej operacji, trzeba odświeżyć stronę. Popracuj w jQuery z tym ;P

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Upchnij te wszystkie opcje w jednym pliku , jest łatwiej i przejrzyściej (chodzi mi o klan).

Chyba w jednej podstronie, wszystko jest w 1 pliku ;)

W raportach:

Dałeś UTF-8 ? ;)

Dałem lecz muszę jeszcze dać na połączenie i kodowanie w bazie ;)

po wymianie rubinów na kasę, nie odświeża się ilość złota po tej operacji, trzeba odświeżyć stronę. Popracuj w jQuery z tym ;P

Wiem, tak samo w sklepie. Zastanawiam się jak JQ do tego użyć :/

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz hostingu napisz na PW ;) Dogadamy się ;]

Nie dzięki, najwyżej się jeszcze później odezwę. Mam na hostingu webhost i jest ok bez reklam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...