Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nurtujące mnie pytania dotyczące niebios i tym podobne

hophop8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego Szatan, największy wróg Boga, jeden z upadłych aniołów, słucha Boga i odsyła grzeszników do piekła?

Czemu wszechmogący Bóg nie może zapanować nad upadłymi aniołami?

Dlaczego dopiero tak późno Bóg obdarował nas swym synem Jezusem który nas uratował od ognia piekielnego?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nowe pytania i nowa szansa na plusy :rolleyes:

Kim a może czym jest Duch Święty, jak On wygląda?

Jak wyglądał Znak Kaina?

Jak wyglądali Nefilim?

Dlaczego po potopie ludzie żyli o wieleset lat krócej?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Następne pytania

Czyżby zmartwychwstanie było prawdziwym ożywieniem zwłok?

Jak rodziła Ewa przed wygnaniem z raju?

Jak powstał Jezus?

Co Jezus miał na myśli że ciało jest pokarmem a krew napojem?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko co stworzone słucha Boga bo od niego pochodzi, po tym ja szatan odłączył sie od Boga, Bóg musiał znaleźć dla niego miejsce, i umieścił go w miejscu potępienia. Pewnie przez słowa zapanować nad aniolami mówisz o zniszczeniu zła z rzeczywistości. Otórz Bóg nie może zniszczyć szatana bo zaprzeczył by sobie. Jest tak doskonały ze nie chce niszczyć tego co stworzył . Wcale nie za puźno przyszedł Jezus, wypełnił to co miało sie stać i przez swoją smierć utorował ludziom drogę do nieba. Dzięki temu ze Bóg w postaci Jezusa stał sie człowiekiem, zostaliśmy tak jakby dziećmi Bożymi a istota człowieka postawiona została ma równi z innymi istotami jakie Bóg stworzył. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dlaczego Szatan, największy wróg Boga, jeden z upadłych aniołów, słucha Boga i odsyła grzeszników do piekła?

Załóżmy że jest odwrotnie, szatan by chciał wszystkich do piekła ale to Bóg mu nie daje dobrych ludzi :)

Powiedzmy że tam gdzieś w piekle są mu potrzebni ludzie i ciągle ma ich mało to nie pogardzi nowym grzesznikiem.

Jak ktoś daje to się bierze :)

Czemu wszechmogący Bóg nie może zapanować nad upadłymi aniołami?

Skąd ta pewność że nie może? Wszechmogący Bóg może wszystko, widocznie tak jest założone że nie będzie

nic z tym robił i już. Niech ludzie sami staną po stronie dobra :)

Dlaczego dopiero tak późno Bóg obdarował nas swym synem Jezusem który nas uratował od ognia piekielnego?

Widocznie nie było takiej potrzeby.

btw. Fajne masz hobby ale jeszcze musisz trochę poćwiczyć z zadawaniem pytań o wiarę bo widziałem wielu

którzy robili to lepiej ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Nowe pytania

Czekam z niecierpliwością :)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Kim a może czym jest Duch Święty, jak On wygląda?

"Pierwsze objawienie Ducha Świętego ma miejsce podczas chrztu Jezusa. Wówczas Duch Święty objawił się pod postacią białej gołębicy i zwyczajowo tak się go przedstawia na wszelkich obrazach."

"Duch Święty pojawia się wedle części komentatorów w Starym Testamencie już w drugim wersecie Księgi Rodzaju: „(...) a Duch Boży unosił się nad wodami”, jednakże należy przyjąć, iż użyte tu pojęcie Ducha Bożego (ruah) należy rozumieć jako wiatr, powiew, powietrze lub tchnienie[a]. Stąd w podanym tekście nie oznacza osoby Ducha Świętego, lecz twórczą moc Bożą"

Jak wyglądał Znak Kaina?

"Jakiego znamienia użył Bóg by naznaczyć Kaina? Biblia dokładnie nie podaje. Znaczenie samego znaku, który miał strzec życie Kaina, miało o wiele większe znaczenie, aniżeli sam wygląd/ rodzaj znaku."

Tutaj można jedynie snuć domysły więc nikt Ci jednoznacznie nie odpowie.

Jak wyglądali Nefilim?

"w hebrajskich i wczesnochrześcijańskich pismach ludzie o gigantycznym wzroście (3–10 m)"

Wychodzi więc na to że różnili się oni od zwykłych ludzi jedynie wielkością.

Przyznaję że nie wiem i dość trudno znaleźć odpowiedź w google, chociaż gdyby wiedzieć gdzie szukać to

odpowiedz by się znalazł tak jak do pytań u góry ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Boga nie ma, pozdrawiam.

To nie Bóg stworzył ludzi,to ludzie stworzyli boga :)

@TOP

Nikt tego nie wie dlaczego jest tak i nawet nie wiemy czy bóg w ogóle istnieje :D.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

A teraz tak zupełnie serio - wstajemy i przestajemy wierzyć we wróżki i dużych panów siedzących na chmurkach. Brzydkiego, czarnego Anioła, odsyłającego dusze do piekieł, także sobie podarujemy. Nie chcę naprawdę obrażać niczyich uczuć religijnych, bo je szanuję. Ale za każdym razem, kiedy słyszę te historie o kobiecie, która urodziła będąc dziewicą, o gościu, który zesłał swojego syna z nieba, aby ludzie go zabili, o morzu przedzielonym na pół i innych bajkach to aż śmiać mi się chce. Rozumiem, że ludzie żyjący wiele, wiele lat temu nie mogli sobie racjonalnie wytłumaczyć niektórych zjawisk. Zdarzyło się coś dziwnego, coś nieprzeciętnego, a oni dopisali sobie resztę. Przekazywali taką legendę z pokolenia na pokolenie i bach!

W ogóle zastanówmy się. Żyją ludzie, żyją i nagle bum, mamy nową erę, urodził się Jezus. -.-

Opublikowano

Dlaczego Szatan, największy wróg Boga, jeden z upadłych aniołów, słucha Boga i odsyła grzeszników do piekła? - Szatan to zbuntowany, a nie upadły anioł, który odmówił Bogu posłuszeństwa.

Czemu wszechmogący Bóg nie może zapanować nad upadłymi aniołami? - Trudno powiedzieć, być może dlatego że Bóg jest bardzo cierpliwy.

Dlaczego dopiero tak późno Bóg obdarował nas swym synem Jezusem który nas uratował od ognia piekielnego? - Ponieważ wtedy uznał że jest to najlepszy moment, gdyż Jezus miał nas wybawić swoją śmiercią na krzyżu od śmierci. To znaczy, zapewnić nam swoją śmiercią zbawienie i życie wieczne.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nowe pytania i nowa szansa na plusy

Kim a może czym jest Duch Święty, jak On wygląda? - Duch święty to jedna z trzech osób w trójcy świętej którą jest Pan Bóg. Duch święty natchniewa nas czasami na sprawdzianie czy coś takiego... Modląc się do Ducha świętego prosimy o pomoc.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Boga nie ma, pozdrawiam.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Skoro Boga nie ma to wytłumaczcie mi te cuda które dzieją się na świecie. Pani od religii powiedziała nam, że dowodem na istnienie Boga może być nawet to, że jemy chleb od kilku tysięcy lat i nikomu jeszcze się nie przejadł.

Weteran
Opublikowano

Skoro Boga nie ma to wytłumaczcie mi te cuda które dzieją się na świecie

Jakie cuda?

Popatrz na sztuczki iluzjonistów, a potem pomyśl o cudach..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Skoro Boga nie ma to wytłumaczcie mi te cuda które dzieją się na świecie. Pani od religii powiedziała nam, że dowodem na istnienie Boga może być nawet to, że jemy chleb od kilku tysięcy lat i nikomu jeszcze się nie przejadł.

Lokacja:Częstochowa :)

Ostro i wiadomo, że prowo, ale no już daj przykład cudu.

PS nikt nie żyje tysiąc lat.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Pani od religii powiedziała nam, że dowodem na istnienie Boga może być nawet to, że jemy chleb od kilku tysięcy lat i nikomu jeszcze się nie przejadł.

Aha, aha, opowiadaj dalej.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Po co sobie zadawać pytania, na które odpowiedzi nigdy nie będziemy znali, po prostu żyj nie myśląc o dniu jutrzejszm, nie martw się tym co będzie bo tego jeszcze nie było.

Jestem Optymistą

Opublikowano

Ja czytałem,że przed potopem ziemia była pokryta "płaszczem wody" i atmosfera,ciśnienie było zupełnie inne jak te co jest teraz, dzięki temu płaszczu ludzie którzy żyli wtedy mogli żyć 650 albo i nawet więcej lat.

Znalazłem cytat

Według Biblii pierwotna Ziemia znacznie różniła

się od dzisiejszej (ryc. 19). Jedną z tych różnic była obecność

otaczającej ją powłoki wodnej. W Księdze Rodzaju 1,6–7

czytamy:

A potem Bóg rzekł: „Niechaj powstanie

sklepienie w środku wód i niechaj ono oddzieli jedne wody od

drugich!” Uczyniwszy to sklepienie, Bóg oddzielił wody pod

sklepieniem od wód ponad sklepieniem.

i ss:

image20.jpg

Opublikowano

A co to jest ten Potop?

Szczerze to Bibli nie miałem nigdy w ręce, a chodzę na religie i wierzę w Boga.

Ale ostatnio w kościele byłem jakieś 2 lata temu, więc sam nie wiem czy mogę siebie nazwać katolikiem

Opublikowano

A co to jest ten Potop?

Szczerze to Bibli nie miałem nigdy w ręce, a chodzę na religie i wierzę w Boga.

Ale ostatnio w kościele byłem jakieś 2 lata temu, więc sma nie wiem czy mogę siebie nazwać katolikiem

Potop -druga z powieści tworzących trylogię Henryka Sienkiewicza. xD

Wiara w Boga nie ma nic wspólnego z kościołem ot, co.

Opublikowano

A wierzycie w spowiedź?

tzn. w to, że jak powiecie jakiemuś księdzowi kryjącemu się w konfesjonale co złego zrobliście to pan Bóg odpuści wam grzechy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...