Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nurtujące mnie pytania dotyczące niebios i tym podobne

hophop8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dowiemy się po śmierci. Skąd się wziął bóg bo nawet dla chrześcijanina jest to nie pojętej, ale wiara utrzymuje nas!

Trolling , hejty i wiele więcej !

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dowiemy się po śmierci. Skąd się wziął bóg bo nawet dla chrześcijanina jest to nie pojętej, ale wiara utrzymuje nas!

Może i tak, może i nie. Nie jest pewne, że po śmierci się wszystkiego dowiemy.

Opublikowano

Nie pisz, że dowiemy się po śmierci skąd wziął się Bóg skoro nie wiemy czy w ogóle istnieje.

Może i się dowiemy więcej o tej nieskończoności ale nigdy sobie jej nie wyobrazimy.

Moim zdaniem śmierć to też nieskończoność czyli, możesz nawet nie wiedzieć, że żyjesz w wielu ciałach na raz.

Można to ująć, że żyjesz w "nieskończonoci" ciałach ale nigdy się nie dowiesz. Po prostu mamy pamięć tylko z tego ciała. No niewiem jak ci to odpisać poprostu możesz nawet nie wiedzieć, że w 30 innych wcieleniach 5 minut temu właśnie zginąłeś. Ale to tylko moja teoria.

Opublikowano

Mam pytanie piszecie, że świat nie zrobił się znikąd więc Bóg istnieje.

To teraz ja się was pytam skąd się wziął Bóg? Przecież nie mógł się

wziąć z nikąd.

Sami widzicie nieskończoność.

Skąd się wziął Bóg? Już wyjaśniam.

Na początku była nicość - to chyba oczywiście. Ale według innych był już Bóg. Czyli aby wiedzieć co było wcześniej trzeba zadać pytanie: Co było przed początkiem?

Jeszcze raz: Co było przed początkiem? to zdanie nie ma sensu bo skoro coś było wcześniej to to nie był początek i zasade skutku i przyczyty ch*j trafia.

To jest paradoks świata. Czyli nie wytłumaczysz tego zarówno w wersji dla wierzących jak i nie wierzących.

Dlaczego Szatan, największy wróg Boga, jeden z upadłych aniołów, słucha Boga i odsyła grzeszników do piekła?

Czemu wszechmogący Bóg nie może zapanować nad upadłymi aniołami?

Dlaczego dopiero tak późno Bóg obdarował nas swym synem Jezusem który nas uratował od ognia piekielnego?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nowe pytania i nowa szansa na plusy :rolleyes:

Kim a może czym jest Duch Święty, jak On wygląda?

Jak wyglądał Znak Kaina?

Jak wyglądali Nefilim?

Dlaczego po potopie ludzie żyli o wieleset lat krócej?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Następne pytania

Czyżby zmartwychwstanie było prawdziwym ożywieniem zwłok?

Jak rodziła Ewa przed wygnaniem z raju?

Jak powstał Jezus?

Co Jezus miał na myśli że ciało jest pokarmem a krew napojem?

"Nie zadawaj takich pytań bo się wszechświat rozp**rdoli." a z takimi pytaniami to teologów a nie cheterów.

Przypuszczając, że Bóg istnieje:

Istnieje coś takiego jak wolna wola która pozwala na samoczyne działanie. Jednocześnie istnieje byt który może na całą resztę odziaływać. A oddziałuje gdy ludzie badzo tego chcą. Oczywiście musi to mieć wyższy cel.

Tak naprawde to co jest przekazane od Boga to tylko cząstka z informacji które mamy całą resztę dopisali sobie ludzie.

Kiedyś były płtne odpusty i czy to oznaczało, że ci co kasy nie mieli nie mogli być dobrymi ludźmi? Raczej nie. Tak samo jest z dzisiejszą spowiedźą.

A co jeśli ktoś wogle nie wie, że jest Jezus bo żyje w innej kulturze to nie może być dobrym człowiekiem? A co jeśli ktoś wyznaje inną religie? No właśnie. Nie. Dlatego jestem wyznawcą wolnej wiary czyli ludzie tworzą Kościół ale można żyć bez niego. Nie ma sensu się kłucić o nazewnictwo. Jedni mówią Bóg inni Allach inni karma a jeszcze inni po prostu szczęście. W rzeczywistości to wszystko to samo.

Może i tak, może i nie. Nie jest pewne, że po śmierci się wszystkiego dowiemy.

Pozytyw: Jeśli się nie dowiemy to nie dowiemy się o tym, że się nie dowiemy. Czasami myśl o tym co jest po śmierci daje myśli aby to sprawdzić ale życie mi miłe, więc nie będę ryzykował.

Czasami widząc te tematy na tematy religijne mam myśli by założyć swoją religię (a raczej sekte bo to tak by było odebrane) Ktoś chętny to zapisania się?

Opublikowano

Rozumiem tobie o co ci chodzi, tez nad tym myślałem, ze tu umieram a todze się gdzieś indziej. Ale ludzi przybywa i to jest niemożliwe. Według chrześcijaństwa dusza jest jedna

Opublikowano

Jak rodziła Ewa przed wygnaniem z raju?

to Ewa rodzila przed wygnaniem? o.O

przeciez gdyby urodzila w raju, to bezgrzesznego czlowieka, a takich nie ma.

Urodzila dopiero po wygnaniu

.

Opublikowano

To czemu w Biblii pisze że od wygnania kobiety będą rodzić z bólem?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

To czemu w Biblii pisze że od wygnania kobiety będą rodzić z bólem?

nie wiem jak w Twojej, ale w mojej jest napisane, ze Bog pomnozy bolesci, a nie, ze od teraz beda rodzic w bolu.

.

Opublikowano

kto wie czy Bóg istnieje itp.

A może żyjmy w matrixie, a nasze życie to tylko symulacja jakiegoś superkomputera? Istnieje taka możliwość :>

Jasio90.png
Opublikowano

Rozumiem tobie o co ci chodzi, tez nad tym myślałem, ze tu umieram a todze się gdzieś indziej. Ale ludzi przybywa i to jest niemożliwe. Według chrześcijaństwa dusza jest jedna

Mi nie chodzi o to, że zginę i się rodzę na nowo tylko, że żyje w paru ciałach na raz, a nawet tego nie wiem.

Edit

Up

Wersja dla idiotów ;)

Opublikowano

kto wie czy Bóg istnieje itp.

A może żyjmy w matrixie, a nasze życie to tylko symulacja jakiegoś superkomputera? Istnieje taka możliwość :>

Taa, a nasze ciała są kontrolowane przez maszyny które korzystają z nas jak z baterii.

Kiedyś przyjdzie Wybawiciel i nas uratuje.

Za dużo matrixa chłopie... Za dużo matrixa...

Opublikowano

Mi nie chodzi o to, że zginę i się rodzę na nowo tylko, że żyje w paru ciałach na raz, a nawet tego nie wiem.

Edit

Up

Wersja dla idiotów ;)

szkoda że to badają najwybitniejsi fizycy na świecie, wszystko jest możliwe, wiara w boga może być równie dla idotów, bo nie ma żadnych dowodów na jego istnienie.

http://gwiazdy.com.pl/component/content/article/6513-czy-zyjemy-w-matrixie

Taa, a nasze ciała są kontrolowane przez maszyny które korzystają z nas jak z baterii.

Kiedyś przyjdzie Wybawiciel i nas uratuje.

Za dużo matrixa chłopie... Za dużo matrixa...

Obejrzyj sobie zagadki wszechświata na discovery i się wypowiadaj, głupie jest to że ktoś gówno wie a się śmieje z czegoś. Tak w ogóle nie oglądałem nigdy matrix dla twojej infomacji.

Grając w simsy to nie jest symulacja? Jest. W przyszłości w grach będzie lepsza grafika, komputery będą 10000x lepsze, a ludzie będą mogli symulować różne rzeczy w komputerach, postacie w symulacji będą miały "umysł", czy to nie jest matrix? Jest, mało wiecie dużo mówicie. W przyszłości takie rzeczy będą na porządku dziennym.

Jasio90.png
Opublikowano

Oglądam często i śmieję się z nich. Uważają że zrobili nas kosmici poprzez mutacje wielu stworzeń. Że stworzyli piramidy, lub pomogli ludziom. Służyły one jako lotniska.

Albo że zrobili nas kosmici poprzez mutacje samych siebie do przystosowania na tym środowisku...

Ludzie polecam, a ile można się pośmiać :D

Opublikowano

Oglądam często i śmieję się z nich. Uważają że zrobili nas kosmici poprzez mutacje wielu stworzeń. Że stworzyli piramidy, lub pomogli ludziom. Służyły one jako lotniska.

Albo że zrobili nas kosmici poprzez mutacje samych siebie do przystosowania na tym środowisku...

Ludzie polecam, a ile można się pośmiać :D

haha, chyba Ci się myli history (starożytni kosmici) z Discovery Science (Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem).

Dla Was wszystko się kręci chyba w okół Boga, aż się śmiać chce, wszystko co się dzieje na tym świecie to wola boska -,-

Jasio90.png
Opublikowano

szkoda że to badają najwybitniejsi fizycy na świecie, wszystko jest możliwe, wiara w boga może być równie dla idotów, bo nie ma żadnych dowodów na jego istnienie.

http://gwiazdy.com.pl/component/content/article/6513-czy-zyjemy-w-matrixie

Obejrzyj sobie zagadki wszechświata na discovery i się wypowiadaj, głupie jest to że ktoś gówno wie a się śmieje z czegoś. Tak w ogóle nie oglądałem nigdy matrix dla twojej infomacji.

Grając w simsy to nie jest symulacja? Jest. W przyszłości w grach będzie lepsza grafika, komputery będą 10000x lepsze, a ludzie będą mogli symulować różne rzeczy w komputerach, postacie w symulacji będą miały "umysł", czy to nie jest matrix? Jest, mało wiecie dużo mówicie. W przyszłości takie rzeczy będą na porządku dziennym.

z tym discovery to dowaliles...

jasne nikomu nie zabraniam tego ogladac, ale radze potem samemu poszperac w necie, juz kilka razy czulem sie oszukany.

discovery tez potrzebuje ogladalnosci dlatego nadaje jakies sensacyjne seriale o kosmitach itp.

juz kiedys widzialem program, w ktorym znany fizyk nadinterpretowal druga zasade termodynamiki i jakies bajki sprzedawal przecietnym kowalskim.

.

Opublikowano

Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem to jedynie oglądałem o czarnych dziurach, początku wszechświata, jak byśmy wyglądali jak byśmy żyli na innej planecie. Nie wiedziałem że tam było o matrixie... Nie wiem czy oni w to naprawdę wieżą czy tak dla jaj... Co tydzień całą rodzina zasiada przed telewizorem i oglądamy "Starożytnych Kosmitów", wcześniej oglądaliśmy właśnie te zagadki. Takie cotygodniowe rozluźnienie nastroju i pogawędka o głupocie ludzi :)

Opublikowano

haha, chyba Ci się myli history (starożytni kosmici) z Discovery Science (Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem).

Dla Was wszystko się kręci chyba w okół Boga, aż się śmiać chce, wszystko co się dzieje na tym świecie to wola boska -,-

chłopie kup sobie biblię tam masz multum dowodów na istnienie boga, nie dziwie się ze jest tyle kar skoro tyle ludzi nie wierzu

Opublikowano

chłopie kup sobie biblię tam masz multum dowodów na istnienie boga, nie dziwie się ze jest tyle kar skoro tyle ludzi nie wierzu

Jeżeli ja Ci napiszę, że ożywiłam chomika, a tysiąc osób poświadczy, będzie znaczyło, że stało się to naprawdę?

Opublikowano

Ale to jest nadal tylko książka! To nie żaden dowód..

Opublikowano

Chodź zrobimy własną religię na próbę :p

Wojciech ci chodzi o kary od Boga?

Przecież Bóg wybacza nie chrześcijaną.

Opublikowano

XDDDDDDDD, od kiedy biblia to dowód? Każdy mógł ją napisać, każdy mógł napisać w niej co chce, fajnie dowody podajesz...

Poza tym "dowodem" masz jakieś inne? Pewnie objawienia Fatimskie czy jak im tam...

Jasio90.png
Opublikowano

Dowodem w. Biblii jest to mówi pan, prosta i ciętą riposta , a co do chomika i królika ostnio urwałem im głowy i jadlem mniam

Opublikowano

Lepiej nie próbować udowodnić drugiej osobie istnienie Boga, ani jego nieistnienie, bo obydwu osobom nie wyjdzie..

Opublikowano

XDDDDDDDD, od kiedy biblia to dowód? Każdy mógł ją napisać, każdy mógł napisać w niej co chce, fajnie dowody podajesz...

Poza tym "dowodem" masz jakieś inne? Pewnie objawienia Fatimskie czy jak im tam...

dopoki temat byl prowadzony na jakims tam poziomie, bylo fajnie, ale to co teraz robisz to zwykle prostactwo...

dla chrzescijanina biblia jest dowodem, dla muzulmanina koran, dla ateisty to nie sa dowody, bo gdyby to byly dowody na istnienie Boga, to czemu by w niego nie wierzyl?

@up

dokladnie, szanowac sie, byc moze nawet wymienic sie pogladami, ale nic na sile.

.

Opublikowano

Lepiej nie próbować udowodnić drugiej osobie istnienie Boga, ani jego nieistnienie, bo wam nie wyjdzie.

dokładnie. , my nie będziemy potępieni :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...