Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nurtujące mnie pytania dotyczące niebios i tym podobne

hophop8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boga nie ma.

Czy jest, czy nie - człowiek tego nie udowodni oraz też nie zaprzeczy istnieniu Boga.

Gdyby wszystko było udowodnione, Bóg wręcz pokazałby się nam to to nie była by to wiara.

nie ma sensu zadawać sobie pytania, na które odpowiedzi nie poznamy w tym życiu, o ile to nie jest nasze jedyne życie.

Opublikowano

Gdzie był Bóg, gdy ojciec gwałcił swoją córkę codziennie przez 25 lat? :/ Ludzie modlą się do Boga o uzdrowienie, zdarzy się jeden cudowny przypadek na milion i komu przypada zasługa? Wiadomo.. A jak się innym nie udało to "tak miało być" .. shit happens, Bóg losuje komu pomoże.

Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Wiara jest dla osób słabych, przynajmniej dla mnie.. Jak trwoga to do Boga :)

Opublikowano

Podobno po tym jak Adam i Ewa zjedli owoc to przestaliśmy być nieśmiertelni itd..

Bóg wie jak nas stworzył więc powinnien wiedzieć, że ciężko nam zaufać(nawet Bogu) i oprzeć się ciekawości.

Nawet teraz z miliona osób ktoś pali marichuane chociaż jest to zabronione.

Przecież mógł się domyśleć, że ktoś zje owoc.

PS no i jeszcze to zdanie "tylko bóg wie co się wydarzy"

Opublikowano

Dobra - skoro Bóg jest wszechmogący, a każde wyzdrowienie przypisuje się jego cudownym mocom to po cholerę są szpitale, lekarze, studia? Przecież to wszystko zasługa Boga, prawda?

Opublikowano

Dobra - skoro Bóg jest wszechmogący, a każde wyzdrowienie przypisuje się jego cudownym mocom to po cholerę są szpitale, lekarze, studia? Przecież to wszystko zasługa Boga, prawda?

Zluzuj, skoro nie wierzysz w boga to po co drążysz ten temat? Wierzących i tak nie przekonasz.

rydah for life

Opublikowano

Boga nie ma.

Obrażasz 3mld ludzi ??? Którzy wieża w coś czego nie ma ??

Wypowiadasz się nie majac żadnego pojęcia o teologi .

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Zluzuj, skoro nie wierzysz w boga to po co drążysz ten temat? Wierzących i tak nie przekonasz.

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji. Po prostu zwyczajnie prowadzę dyskusję, bo jestem ciekawa, jak wierzący zapatrują się na niektóre (z pozoru oczywiste) sprawy. Chill.

Opublikowano

A po co pojęcie o teologi? Popatrz na całość z logicznego punktu myślenia, trzyma Ci się to kupy? Bo mi nie i to mi wystarczy.

Dokładnie, to jest aż chore jak oni myślą, że Bóg im pomorze :)

Opublikowano

3 miliardy ludzi? Chyba na papierze. Większość (w tym niestety ja) została ochrzczona nie z własnej woli, a nawet po złożeniu aktu apostazji dalej widnieje w księgach parafialnych.

rydah for life

Opublikowano

3 miliardy ludzi? Chyba na papierze. Większość (w tym niestety ja) została ochrzczona nie z własnej woli, a nawet po złożeniu aktu apostazji dalej widnieje w księgach parafialnych.

Nie zmienisz tego że najwięcej jest chrześcijan 3 mld +100k dziennie.

Nie można cofnąć chrztu na zawsze będziesz dzieckiem boga :)

Do Miyoshi.

Jeśli boga nie ma , dlaczego powstaliśmy ??

Możliwe jest że jestesmy sami we wszechświecie , dlaczego tylko nasza planeta jest doskonała. jest tysiace dowodów na istnienie boga, cuda , objawienia , śmierć kliniczna .

Stygmaty co to jest ? mówi Ci to coś ?

Opublikowano

Do Miyoshi.

Możliwe jest że jestesmy sami we wszechświecie , dlaczego tylko nasza planeta jest doskonała. jest tysiace dowodów na istnienie boga, cuda , objawienia , śmierć kliniczna .

Dlaczego chrzest jest po urodzeniu a nie na przykład w wieku 18 lat? Czyżby się ktoś bał, że 18'latek będzie myślał własnym mózgiem i nie będzie chciał go przyjąć? Ale dlaczego akurat Bogu przypisujesz te wszystkie rzeczy, masz na to dowód?

Opublikowano

formalnie , ale nie duchowo .

Duchowo chrzest mam cofnięty od dawna, a formalnie mam zamiar go cofnąć po ukończeniu 18 lat.

rydah for life

Opublikowano

Duchowo chrzest mam cofnięty od dawna, a formalnie mam zamiar go cofnąć po ukończeniu 18 lat.

Ty mnie słuchasz , odsyłasz mnie do teologi której wiedzy tej nie posiadam . Chrzest daje niezatarte znamię na duszy . Nie cofniesz jej.

Opublikowano

Ty mnie słuchasz , odsyłasz mnie do teologi której wiedzy tej nie posiadam . Chrzest daje niezatarte znamię na duszy . Nie cofniesz jej.

Ale ja nie wierzę w żadną duszę, więc gdzie niby mam to znamię? :)

rydah for life

Opublikowano

Do Miyoshi.

Jak powstaliśmy? Już Ci tłumaczę (tak z grubsza). Pamiętasz pierwszych, prymitywnych ludzi? Neandertalczyków itp. itd.? Tych, którzy wywodzili się od małp? Jak myślisz... podobno Adam i Ewa to byli pierwsi ludzie. A to jest bzdura, bo ludzie byli już wcześniej. Hm, zastanawiające, co?

Opublikowano

Jak powstaliśmy? Już Ci tłumaczę (tak z grubsza). Pamiętasz pierwszych, prymitywnych ludzi? Neandertalczyków itp. itd.? Tych, którzy wywodzili się od małp? Jak myślisz... podobno Adam i Ewa to byli pierwsi ludzie. A to jest bzdura, bo ludzie byli już wcześniej. Hm, zastanawiające, co?

Podobno nie wierzysz w coś co może nie być ? sama sobie zaprzeczasz , nie wierz czy był ktoś wcześniej . W fizyce nic z niczego nie powstanie . Nie wiem po co ten temat , według naszej religi będziecie potępieniu i tyle , żegnam . Sa miliony dowodów na istnienie boga. To już twoja sprawa czy w nie wierzysz czy nie , objawienia , cuda , stygmaty , opętania ( ciało opętane pali się od wody święconej ) . Nie w mówisz mi że nie ma boga , bo w to wierze , twoja sprawa czy wierzysz czy nie .

Opublikowano

Podobno nie wierzysz w coś co może nie być ? sama sobie zaprzeczasz , nie wierz czy był ktoś wcześniej . W fizyce nic z niczego nie powstanie . Nie wiem po co ten temat , według naszej religi będziecie potępieniu i tyle , żegnam . Sa miliony dowodów na istnienie boga. To już twoja sprawa czy w nie wierzysz czy nie , objawienia , cuda , stygmaty , opętania ( ciało opętane pali się od wody święconej ) . Nie w mówisz mi że nie ma boga , bo w to wierze , twoja sprawa czy wierzysz czy nie .

Nie no stary, daj mi dowód na to, że objawienie było prawdziwe. Cuda? Jakie? Opętania to jedyna rzecz w którą wierze bo temu akurat nie można zaprzeczyć, ale to jest dowód na istnienie zła :)

Opublikowano

Nikt tu nie próbuje ci czegoś wmówić, tak samo są te niby dowody na istnienie Boga jak i na to, że Go nie ma.

To ty nam próbujesz wmówić, że wierzysz w Boga pisząc te słowo z małej litery..

Opublikowano

A skąd wiesz, że te objawienia, opętania itp. itd. były prawdziwe? Wiele, wiele lat temu to równie dobrze mogła być jakaś choroba, której skutkiem były halucynacje, drgawki czy padaczka.

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=akWuR7dQ8gE polecam. Mam wywalone na to, że ktoś mówi mi czy pisze, że Boga nie ma sam wiem, że jest lecz nie chodzę do kościoła ani nie praktykuje tej wiary chociaż wiem, że powinienem. Wielu z was mówi, że Boga nie ma, ponieważ nie dał wam tego czego chcieliście ? Nic nie dostaniecie w sekunde trzeba czasu aby coś się wydarzyło :)Miyoshi tak padaczka nauczyła typa gadać po hebrajsku i skakać po ścianach jak jakiś spider man.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...