Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobic aby dziala nowa binka.

Casawir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up mam to samo ;/

@Edit

Czyli jeśli normalnie gra działa ale nie ma tego czego bym chciał tzn kostiumów to co musze zrobić, żeby były. Wydawało mi się że w gotowcu i po wrzuceniu nowej binki i difie to będzie już gotowe po wejściu do gry :D

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mylisz się dla type większych i równych 1 w nowych binkach musi byś obliczona suma kontrolna publiczne packery obsługują tylko type 1 z obliczeniem sumy kontrolnej wiele plików w gotowcu ma type 2 i niekoniecznie musi dobrze działać.Na elite chyba był gdzieś diff nopujący funkcję sprawdzania sum dla type

Opublikowano

Czyli jak to wkońcu jest :D

Kiedyś np żeby wierzchowce działały trzeba było je dodać do mob_proto, zrobić item, dodać do navicat, quest i wgrać diffa żeby można było z nich zadawać obrażenia.

A np. teraz na tej bince? To samo? Też trzeba dodawać quest i wgrywać diffa, czy to tak jakby jest wbudowane już do tej binki?

Albo np kostiumy. Trzeba było zrobić przycisk w ekwipunku, zrobić okienko, wrzucić stroje i fryzury, napisać quest.

A teraz na tej bince nie trzeba pisać questu ani żadnych diffów, ale trzeba tylko dodać przycisk i okienko a reszte działa?

Bo w sumie to nie rozumiem :D

Opublikowano

Tylko w locale_pl i root. Przeczytaj dokładnie temat

No wiesz nie do końca się z tobą zgodzę, postawiłem serwer od podstaw na plikach serwerowych terenza i po dodaniu nowej binki jak się okazało nie działają modele wierzchowców klikam na pieczęć i nic się nie dzieje, zmieniłem type="2" na type="1" we wszystkich plikach z paczki "newFiles.eix/.epk" i "Nagle" zaczęły działać. Więc dlatego pytam się czy to będzie dobry pomysł.

8910814572903361049127.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ci co mają problem z zalogowaniem a są 100% pewni ze wszystko ok. to w root/serverinfo musza zmienic LOCALE_DICT na locale swojej maszyny czyli np POLAND, inaczej sie nie połaczycie

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz po prostu zmienić:

-Z plików root:

• pliki o rozszerzeniu .msm (Jest ich 8)
  • npclist.txt
  • atlasinfo.txt

-Z locale_pl:

• item_proto
  • mob_proto
  • item_list.txt
  • atlasinfo.txt oraz przekopiuj to atlasinfo.txt do root i podmień.

To raczej wszystko, jednak mogę się mylić, może być tego więcej!

8910814572903361049127.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siemka.pobrałem clienta z głównej stronki "metin2.pl " zainstalowałem i nic nie patchowałem, wgrałem wszystko wg tutka, zmieniłem pong w game i teraz gdy się loguje to jest " "zostaniesz połączony z serwerem " i wywala do wyboru channelu. sysser czysty. co jest z tym nie tak ?

Opublikowano

siemka.pobrałem clienta z głównej stronki "metin2.pl " zainstalowałem i nic nie patchowałem, wgrałem wszystko wg tutka, zmieniłem pong w game i teraz gdy się loguje to jest " "zostaniesz połączony z serwerem " i wywala do wyboru channelu. sysser czysty. co jest z tym nie tak ?

To pobierz paczkę z tego tematu. Wrzuć do pack i sprawdź czy teraz wywali

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

robiłem już tak,że wgrałem gotowca i tak samo jest. Już tyle kombinowałem i ciągle dupa.

To spróbuj na nowym game ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://scr.hu/16a1/o6zsp Czyli co repack wszystkiego co się da type1 ?:| Zaczną się clienty z chujowymi wagami : >

o Flourine :) widzialem cie na epvp jak żebrałeś coś od niemców :D.

#temat

Póki co to lepiej poczekać na coś bardziej stabilnego... jeśli ktoś już miał swój klient (i np. ma swoj serwer) na starej bince to musi przepakowywać wszystkie pliki, i do tego ten archiver to jakaś porażka... trzeba czekać na coś bardziej rozwiniętego i stabilnego dopiero wtedy można się przerzucić.

PS. ten packer w temacie nie do końca działa dobrze, spróbuj sobie wypakować metin2_patch_dragon_rock.epk to nie wypakuje wszystkiego bo jest unsupported type 4 :)

Opublikowano

Właśnie ma ktoś może unpacker do pliku item_proto i mob_proto bo ten packer od kamera tego nie rozpakowywuje.. daje limit ;)

Opublikowano

Dla bardziej ogarniętych osób.

Czy ktoś może rozwiązał problem z gigantycznymi lagami na piętrach w DT/DC? Problem pochodzi z globalnych serwerów metin2, kiedyś o tym było głośno na pl:

http://board.metin2.pl/board215-metin2-og%C5%82oszenia/board216-nowo%C5%9Bci-i-og%C5%82oszenia/board257-informacje-i-nowo%C5%9Bci/board1076-archiwum/1838360-wersja-gry-8-37-5/?s=bccfe04d6cb1401a49fa84f57e146c059f3f84fd#post8386961

cytat:

Uwaga! Aktualizacja wnosi jeden poważny błąd, który został dostrzeżony i czekamy na programistów z Korei na poprawkę.
Błąd polega na powstawaniu olbrzymiego laga w Wieży Demonów powyżej 5 piętra.

lecz wyłączenie dropu eventowych rzeczy to głupota, problem jest bardziej skomplikowany i pochodzi z modyfikacji/kompilacji metin2client.bin, prawdopodobnie problem pojawia się gdy gracz posiada directx < 10.1 (zauważalne już od Windows XP). -- z moich obserwacji.

Koreańczycy to poprawili w nowszych binarkach i podesłali fixa do globalnych serwerów, lecz nie zgadzają się pakiety gry dlatego nie mogę ich wykorzystać...

ps. te lagi to nie są problemy od mobów, to nie, że "mobów jest za dużo". Problem poważny - tekstury (tak myślę), bo wystarczy jeden potworek i lagi takie jak byśmy przez tydzień nie wyłączali komputera, po czym zaczęli grać w metina, hehe..

50596142255057180250.png

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam taki problem

1013 04:58:06300 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/etc/recuperation/autodrugup_red.mse) Error
1013 04:58:06300 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=267, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/etc/recuperation/autodrugup_red.mse, isCache=1) - Error
1013 04:58:06300 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/etc/recuperation/autodrugup_blue.mse) Error
1013 04:58:06300 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=268, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/etc/recuperation/autodrugup_blue.mse, isCache=1) - Error
1013 04:58:06370 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/hit/percent_damage1.mse) Error
1013 04:58:06370 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=264, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/hit/percent_damage1.mse, isCache=1) - Error
1013 04:58:06370 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/hit/percent_damage2.mse) Error
1013 04:58:06370 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=265, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/hit/percent_damage2.mse, isCache=1) - Error
1013 04:58:06370 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/hit/percent_damage3.mse) Error
1013 04:58:06370 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=266, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/hit/percent_damage3.mse, isCache=1) - Error
1013 04:58:06887 :: invalid idx 0
1013 04:58:12892 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
1013 04:58:14504 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-1.mse) Error
1013 04:58:14504 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=248, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-1.mse, isCache=0) - Error
1013 04:58:14504 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse) Error
1013 04:58:14504 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=249, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse, isCache=0) - Error
1013 04:58:14504 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/pustelnik.mse) Error
1013 04:58:14504 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=260, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/pustelnik.mse, isCache=0) - Error

2 problem brak znaczka gm po postawieniu szopa nazwa sklepu jest nad głowa a nie nazwa gm

moze mi ktos powiedzic co jest grane jak tego sie pozbyc i

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1-4 - brak effectu autopotów

5-10 - coś źle z efectem dmg

11 - każdy to ma nwm co to jest

12 - rozpakuj OutdoorC1 i spakuj z type1

13-18 - Brak effectów dla zbroi czyli połysku szmaragda :D

Jeśli nie masz znaczka nad glową to się nie dziw. Nowa binka ma błędy tylko na niektórych modyfikacjach działa

albo zrób reboot serwera...

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...