Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobic aby dziala nowa binka.

Casawir

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajnie, działa tylko teraz

0412 18:15:00715 :: Failed to load script file : UIScript/PopupDialog.py
0412 18:15:00722 :: 
ui.py(line:2670) LoadScriptFile
system.py(line:192) execfile
system.py(line:161) Run
system.py(line:176) __LoadTextFile__
system.py(line:64) __init__

LoadScriptFile - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'

0412 18:15:00722 :: ============================================================================================================
0412 18:15:00722 :: Abort!!!!

0412 18:15:00746 :: ============================================================================================================
0412 18:15:00746 :: Abort!!!!

Dobra już działa. Jakby co to pisać pw z problemami :)

Też mam taki błąd, wie ktoś jak temu zaradzić?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

help me :(

/usr/game/g1/auth

syserr

SYSERR: Apr 18 22:42:42 :: ChildLoop: AsyncSQL::ChildLoop : mysql_query error: Table 'account.string' doesn't exist:
query: SELECT name, text FROM string (err:0)
SYSERR: Apr 18 22:42:42 :: ChildLoop: AsyncSQL::ChildLoop : mysql_query error : 1146
SYSERR: Apr 18 22:42:43 :: socket_connect: HOST 220.95.239.40:7120, could not connect.
SYSERR: Apr 18 22:44:21 :: Process: UNKNOWN HEADER: 151, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 72, fd: 19
Opublikowano

help me :(

/usr/game/g1/auth

syserr

SYSERR: Apr 18 22:42:42 :: ChildLoop: AsyncSQL::ChildLoop : mysql_query error: Table 'account.string' doesn't exist:
query: SELECT name, text FROM string (err:0)
SYSERR: Apr 18 22:42:42 :: ChildLoop: AsyncSQL::ChildLoop : mysql_query error : 1146
SYSERR: Apr 18 22:42:43 :: socket_connect: HOST 220.95.239.40:7120, could not connect.
SYSERR: Apr 18 22:44:21 :: Process: UNKNOWN HEADER: 151, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 72, fd: 19

PM

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

A ja mam taki problem. Nie mogę wpisać loginu ani hasła.

Klawiatura klientowa niby działa ale po podaniu loginu i hasła

nic poza "Zostaniesz połączony z serwerem" się nie dzieje...

Syserr:

0421 18:43:02191 :: Traceback (most recent call last):
0421 18:43:02192 :: File "ui.py", line 620, in OnSetFocus
0421 18:43:02192 :: AttributeError
0421 18:43:02192 :: :
0421 18:43:02192 :: 'module' object has no attribute 'DisableCodePage'
0421 18:43:02192 ::

Prosze o pomoc :(

LBweb.png

Opublikowano

A ja mam taki problem. Nie mogę wpisać loginu ani hasła.

Klawiatura klientowa niby działa ale po podaniu loginu i hasła

nic poza "Zostaniesz połączony z serwerem" się nie dzieje...

Syserr:

0421 18:43:02191 :: Traceback (most recent call last):

0421 18:43:02192 :: AttributeError

0421 18:43:02192 :: :

0421 18:43:02192 :: 'module' object has no attribute 'DisableCodePage'

0421 18:43:02192 ::

Prosze o pomoc :(

Na dłoni masz podany powód problemu z klawiaturą:

Co do logowania... wgraj dif do Game i do Auth. Skoro zmienił się sposób logowania na nowej bince to raczej normalne, że modyfikacji też trzeba dokonać w pliku Auth.

To samo ma ten obcokrajowiec, który od 4 dni na PW nie ogarnia gdzie jest plik Auth... olać...

Opublikowano

Na dłoni mam podany powód problemu ale nie pytam przecież jaki mam problem

tylko jak go rozwiązać. Nic w tym ui.py nie grzebałem.

LBweb.png

Opublikowano

Na dłoni mam podany powód problemu ale nie pytam przecież jaki mam problem

tylko jak go rozwiązać. Nic w tym ui.py nie grzebałem.

Należałoby więc pokazać co w tej 620 linni jest, prawda? :P

Opublikowano

Jest linia z DisableCodePage która nie może odnaleźć tej funkcji, bo nie ma jej w twojej bince - pozostaje zmiana rootow na starsze, lub zmiana tego pliku na jego wersje ze starych rootów, lub zmiana kawałka kodu z tym na jego wersje ze starych rootów lub zmiana binki na nowszą (to ostatnie może być trudne, zakładając że masz r36469). Takich błędów jeżeli masz rooty nowsze niż binka, może być jeszcze.. dużo..

sygnatura2.png

Opublikowano

Nie mam pliku Auth. Jak difa dałem do game to przecież logowanie i channele z tego game korzystają.

Co do rootów to skoro te binki są nowe (mam r37642) to raczej rooty są zbyt stare? ;p

LBweb.png

Opublikowano

Jest linia z DisableCodePage która nie może odnaleźć tej funkcji, bo nie ma jej w twojej bince - pozostaje zmiana rootow na starsze, lub zmiana tego pliku na jego wersje ze starych rootów, lub zmiana kawałka kodu z tym na jego wersje ze starych rootów lub zmiana binki na nowszą (to ostatnie może być trudne, zakładając że masz r36469). Takich błędów jeżeli masz rooty nowsze niż binka, może być jeszcze.. dużo..

nie bo Inkscape porobił błedy w całym metinie i każdy teraz ma Runtime error'y

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Nie mam pliku Auth. Jak difa dałem do game to przecież logowanie i channele z tego game korzystają.

Co do rootów to skoro te binki są nowe (mam r37642) to raczej rooty są zbyt stare?

r37642 ma uzywa innej struktory item_proto ktorej ty zapewnie nie posiadasz

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

nie bo Inkscape porobił błedy w całym metinie i każdy teraz ma Runtime error'y

Co mają wspólnego rooty z Rivendela z błędami opisanymi tutaj? Jeśli chcesz pisac o RunTime error to chętnych do rozmowy znajdziesz w prezce serwera Quadron.pl

r37642 ma uzywa innej struktory item_proto ktorej ty zapewnie nie posiadasz

Od kiedy? Co ma wspólnego binka do tabel item_proto? To co powiesz na to, że mi ta binka działa na moim ulubionym cliencie czyli Metin2_PL_20100528 oraz Sf_2010_by_Schittset? Tu chodzi tylko o to, że w diffa trzeba wgrać do GAMe i do Auth. Jeśli chodzi o drugi błąd z ui.py to zapewne jest tak jak quentin pisał, że ma rypnięte rooty, lub dodał do clienta jakiś system (kostium, energy lub coś innego), a teraz wgrał gotowce w których tego nie ma.

Co do rootów to skoro te binki są nowe (mam r37642) to raczej rooty są zbyt stare? ;p

Jak możesz nie mieć pliku Auth? No chyba, że ja o czymś nie wiem i wyszły pliki bez Auth i DB - w co nie wierzę (jeśli tak jest to mnie zgasiliście).

Opublikowano

Jak możesz nie mieć pliku Auth? No chyba, że ja o czymś nie wiem i wyszły pliki bez Auth i DB - w co nie wierzę (jeśli tak jest to mnie zgasiliście).

W folderze auth jest jedynie symlink - odnośnik do game.

LBweb.png

Opublikowano

W folderze auth jest jedynie symlink - odnośnik do game.

Moja zawartość folderu Auth (do zaznaczonego pliku trzeba wgrać diffa):

IaJjkPL.jpg

Opublikowano

Moja zawartość folderu Auth (do zaznaczonego pliku trzeba wgrać diffa):

IaJjkPL.jpg

No dobra Ty masz tak, ja mam inaczej :P u mnie wystarczy w game dać difa.

Pon.Lok Ty miałeś problem z tym locale_pl z gotowca... udało Ci się coś z tym zrobić?

LBweb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...