Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobic aby dziala nowa binka.

Casawir

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wystarczy go wgrac do clienta :D, w moich rootach go nie znajdziesz musisz samemu dodac , ten root jest czysty ;)

Jesli chodzi o binke to ona obsluguje 6 taniec

PS - double post ;/

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Zrobisz teraz Temat jak dodać do nich System Energii Client i System Kostiumów Client to all errory a jak dodawałem jak jeszcze miałem bez tej binki to nie było error'ów i pięknie chodziło.

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

Zrobisz teraz Temat jak dodać do nich System Energii Client i System Kostiumów Client to all errory a jak dodawałem jak jeszcze miałem bez tej binki to nie było error'ów i pięknie chodziło.

A jak robisz wpisy to dajesz type 1? ;), najwyzej jak sobie nie poradzicie i znajdde czas to napisze ..

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Nie możliwe. Wgrałem wszystko z root z najnowszego pla (prócz msn i serverinfo.py)

A sprawdziles czy wszystko jest zrobione dobrze i czy niczego nie brakuje , czy porpstu wgrales gotowe z metin2pl , ktore moze nie dzialac i mowisz ze nie chodzi ? -,- bo chodzi na 99.99% zaraz ci jakis dowod wynajde :D

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

no widzisz czyli cos sie nie zgadza ;) gdyby binka nie oblsugiwala 6 tancow to albo by ci wgl nie wlaczyla klienta .abl oby wywalalo albo by calkowicie pominelo informacje o 6 tancu , popsrawdzaj

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Jaka jest różnica pomiędzy GAME r2089M_32 a r2089_32? Bo już tego nie rozumiem.

Dify do tych game trochę się różnią. Chyba niektóre adresy są pozmieniane =c

footer_logo.png

Opublikowano

Jaka jest różnica pomiędzy GAME r2089M_32 a r2089_32? Bo już tego nie rozumiem.

2089M_32 - normalna wersja

2089_32 - skompresowana wersja, przez co ma inne adresy.

Opublikowano

Witajcie.

Mam pewien probelm gdy próbuję odpalić metka to pojawia sie na chwilę (bardzo krutką chwilę) okno i znika.

syser

0414 16:11:00373 ::
introLogin.py(line:521) __LoadScript
ui.py(line:2623) GetChild

LoginWindow.__LoadScript.BindObject - exceptions.KeyError:RegiButton

0414 16:11:00373 :: ============================================================================================================
0414 16:11:00373 :: Abort!!!!

0414 16:11:00379 :: ============================================================================================================
0414 16:11:00379 :: Abort!!!!

locale_pl typ zmieniony z 2 na 1

Gdy wgram locale_pl z gotowca wyskakuje LOG.

Pozdrawiam

EDIT

Naprawione

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano
Prostsza wersja jak wgrać nową binke : Klient 2012+ Gdy posiadasz starsza wersje wgrywasz binke według TuT'aa Autora
1 Wgrywamy difa do naszego GAME
2 wrzucamy binke do folderu z metinem
3 rozpakowujemy wszystkie pliki jakie mamy w folderze pack następnie przechodzimy do wpisów xxx.xml i zmieniamy w nich type="2" na type="1" gdy zmienimy wszystkie "type" pakujemy wszystkie pliki
4 Odpalamy za pomocą tej binki która wrzuciliśmy do klienta
Oto cała filozofia, nie trzeba dodawać/podmieniać żadnych plików w rootach czy locale po prostu zmieniamy "type"

Też miałem problemy z dodaniem binki bo zmieniałem type tylko w root i locale , poźniej klient sypał syserr bo binka nie mogła "przeczytać" uiscript i innych plików dlatego wcześniej przed uruchomieniem po prostu zmień type2 na type1 !
wpisy polecam rozpakować programem Metin2Tools Terenza poźniej wszystkie wpisy zaznaczyć przeciągnąć na ikonke Notepad++ lub po prostu prawym edytuj w Notepad++ zaznaczamy type="2" w polu zmień na wpisujemy type="1" i klikamy zmień we wszystkich otwartych dokumentach
tak to wygląda:
x9w34z.jpg
zapisujemy i pakujemy pliki ;P

U mnie zadziałało to i u was zadziała :P

Opublikowano

Prostsza wersja jak wgrać nową binke :
1 Wgrywamy difa do naszego GAME
2 wrzucamy binke do folderu z metinem
3 rozpakowujemy wszystkie pliki jakie mamy w folderze pack następnie przechodzimy do wpisów xxx.xml i zmieniamy w nich type="2" na type="1" gdy zmienimy wszystkie "type" pakujemy wszystkie pliki
4 Odpalamy za pomocą tej binki która wrzuciliśmy do klienta
Oto cała filozofia, nie trzeba dodawać/podmieniać żadnych plików w rootach czy locale po prostu zmieniamy "type"

Też miałem problemy z dodaniem binki bo zmieniałem type tylko w root i locale , poźniej klient sypał syserr bo binka nie mogła "przeczytać" uiscript i innych plików dlatego wcześniej przed uruchomieniem po prostu zmień type2 na type1 !

wpisy polecam rozpakować programem Metin2Tools Terenza poźniej wszystkie wpisy zaznaczyć przeciągnąć na ikonke Notepad++ lub po prostu prawym edytuj w Notepad++ zaznaczamy type="2" w polu zmień na wpisujemy type="1" i klikamy zmień we wszystkich otwartych dokumentach
tak to wygląda:
x9w34z.jpg
zapisujemy i pakujemy pliki ;P

U mnie zadziałało to i u was zadziała :P

Dobre ale nie wszyscy maja clienty ktore posiadaja w root wpisy , ktorych binka wymaga :) np ja tak mialem

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Dobre ale nie wszyscy maja clienty ktore posiadaja w root wpisy , ktorych binka wymaga :) np ja tak mialem

Tak zgodzę się z Tobą ja mam instalke z 2012 roku klient sptachowany na starym "patcherem" i nic nie musiałem dodawać ;) dlatego Ci co mają starsze klienty -2012 to muszą dodać te pliczki co w temacie. ale raczej teraz każdy robi swoje klienty na 2012 lub nowszym ;)

Opublikowano

Tak zgodzę się z Tobą ja mam instalke z 2012 roku klient sptachowany na starym "patcherem" i nic nie musiałem dodawać ;) dlatego Ci co mają starsze klienty -2012 to muszą dodać te pliczki co w temacie. ale raczej teraz każdy robi swoje klienty na 2012 lub nowszym ;)

Chyba, że ktoś stawia na niezawodność plików 2010 i sam je ulepsza. Co do tematu, przydatne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...