Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ravia.eu - jak zarobić 500kk-800kk w jeden dzień.

R3public

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 324
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

T3nd, nie trzeba.

Wystarczy że sobie pójdziesz na oryginalnym cliencie Ravii do Wyraju, wylogujesz sie na spocie, logujesz się na kamerze.

@TOPIC.

W razie problemów, piszcie na PW.

Gdyby jakiś link nie działał czy coś :)

­

Opublikowano

Już się nie wejdzię na ravie z modem ;)

Hmm, a ja wchodzę :) Dziwne, co nie ?:D Normalnie tak jak wcześniej.

Ale teraz chyba z moobów dropią małże(Muszle) więc mozna, by pliki przerobić, żeby jeszcze "Muszle" pokazywało, bo tak teraz jest tam to zwane chyba.

Opublikowano

Hmm, a ja wchodzę :) Dziwne, co nie ? :D Normalnie tak jak wcześniej.

Ale teraz chyba z moobów dropią małże(Muszle) więc mozna, by pliki przerobić, żeby jeszcze "Muszle" pokazywało, bo tak teraz jest tam to zwane chyba.

Dokładnie, moje botki po 6h dziennie potrafią biegać po m1 :)

Z tymi muszlami to trzeba byłoby poszukać id, bo zawsze to parę kk więcej się zarobi.

@edit

Mam id muszli 29001 na modzie wygląda jak butelka :)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

W item_ravia wpisalem to zeby widziec muszle

29001 ETC icon/item/29001.tga

Tylko ze jest taki problem bo raz widze ze to normalna potka a czasami ze cos calkowicie innego :/.

Ma ktos na to sposob zeby widziec te muszle? :D

Opublikowano

W item_ravia wpisalem to zeby widziec muszle

29001 ETC icon/item/29001.tga

Tylko ze jest taki problem bo raz widze ze to normalna potka a czasami ze cos calkowicie innego :/.

Ma ktos na to sposob zeby widziec te muszle? :D

Wrzuć sobie ikonkę byle jakiego itema, co za różnica jak wygląda, i tak ogarniesz że to muszla.

juz nie działa kamer ma ktoś update ?

Była zmiana ip.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Dobrze, ale jak uniknąć bana na główne konto?

Kwestia czy gm ma dobry humorek czy nie :D. Jeśli masz konta na tym samym emailu to ban na wszystkie. No ale, teraz z tym humorem gm chodzi o to, że możesz mieć np. radiówkę i oprócz ciebie w ravie grają na tym samym ip inne osoby i gm nie powinien dawać ci wtedy bana na ip, no chyba, że jak mówię ma zły humor :D. A jak ci da na ip to są programy vps. Poczytaj sobie o nich.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

renderedimagestlw7.png

cooltext9792206201hryj.png

Na początku chciałbym się przywitać, mam na imię Kacper, nie piję od kilku miesięcy, miło mi.

Więc jako że jutro szkoła, a ja się stresuję, piszę ten (pewnie lipny wg. większosci) poradnik, nt. jak zarobić od 500kk do 800kk dziennie na Ravia.eu .

Sposób ten wymaga Metin2Mod, oraz jaj, bo będziemy ryzykować banem, ale wg. mnie się opłaca, bo na bana jest jakies 20%, a jesli chcemy te magiczne 800kk to musimy mieć dobrego kompa / neta.

No więc jeśli chcecie ryzykować te 20% (A ZAROBEK KUSI), to mozecie przejść do mojego kolejnego podpunktu.

cooltext979225693u2o0l.png

Teraz krótko, jak działa ten trick. Trick polega na dropieniu hematów w bardzo dużych ilościach. My nie będziemy nic szczegolnego robić, jedynie możemy się patrzeć jak nasze boty będą same dropiły i same zbierały hematy, a od czasu do czasu bedzie trzeba wystawiac shopy.. A no i jeśli chcemy uczynić nasz drop obfitym, musimy dokupywać rękawice złodzieja. Dobra czytajcie nastepny podpunkt bo przynudzam.

cooltext979230913xrfzg.png

• Metin2 z zainstalowanym KamerModem
  • 8 nowych kont na Ravia.eu
  • Z pół godziny roboty nad tym sposobem

cooltext979235179hfulg.png

• Robimy 8 kont na Ravia.eu
  • Zakładamy postacie (najlepiej wojowników) i expimy ich do 7lvl'a.
  • Ulepszamy im broń/tarcze/zbroje na +6.
  • Dołączamy tymi kontami do gildi, żebyśmy mogli expa oddawać.
  • Zakładamy na siebie EQ i wychodzimy z gry.
  • Mamy Metin2 z zainstalowanym KamerModem. Musimy pobrać serverinfo żeby nam Ravia działała na kamermodzie. Pobierz:
     Download: http://speedy.sh/jUeaE/serverinfo.py
    skan: https://www.virustotal.com/pl/file/43cdbccefd6cb221ed6db580e390abcd91ac38f8523708c29cc32b2d184d9e1c/analysis/

• Pobraliśmy serverinfo.py . Wklejamy teraz do naszego folderu z metin2 + kamer modem podmieniając stare serverinfo.py

• Pobieramy 2 pliczki, dzięki którym będziemy widzieli w grze tylko hematy poty i rękawice złodzieja.

Download: http://speedy.sh/pqvrX/item-ravia.zip
    skan: https://www.virustotal.com/pl/file/252449c02c6f6f352678f3970ef088f729a04a5f075cc73c4fcd54492991b6fa/analysis/1364922761/

• Rozpakowujemy, 2 pliki item_ravia przenosimy do ścieżki: Metin2/Mod (do folderu Mod i tam podmieniamy)

• Kombinujemy jakiegoś WAITHACKA. Ja używam tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/671431-dl-wait-hack-by-xtymekx/ 

• Robimy, żeby działał, w tamtym temacie macie objaśnione jak zainstalować.
  • Wchodzimy do gry, sprawdzamy czy wszystko działa. Na tą chwile musi działać nam ravia, nie powinniśmy widzieć itemów prócz hematów potów i rękawic złodzieja no i powinien działać waithack (sam bije wokół moby).
  • Wychodzimy z gry jeśli wszystko działa
  • Teraz kopiujemy 8 razy nasz folder z metinem, żebyśmy mieli 8 takich kopii tego metina.
  • Odpalamy pierwszego metka.
  • Wpisujemy passy do pierwszego konta i klikamy autologowanie, po czym w slot wpisujemy 1 (jeśli postać jest pierwsza) no i wchodzimy do gry.
  • Jesteśmy w grze, szukamy jakiegoś dużego spota z wilkiami / dzikami itp. + żeby tam sie za duzo ludzi nie krecilo, bo ryzykujemy banem.
  • Ustawiamy takie opcje w kamer modzie: beznazwy0cjov.png
  • Sprawdzamy czy bot oddaje expa, sam przyciaga moby, zbiera hematy i tyle, robimy

te same czynności (od podpunktu 15 do 17) i tak odpalamy tyle metkow ile uciagnie nam komp.

• Dzięki temu sposobowi, bot: -Sam luruje i zabija moby / -Podnosi Hematy / -Jesli go lognie to loguje spowrotem / -Jesli jest GM w poblizu wylacza sie gra.

cooltext979283628gezdt.png

Robiłem ten poradnik jakąś godzine, przy czym na końcu jeszcze zwaliło się te cholerne BBCode i możliwe że gdzieniegdzie pominąłem jakiś punkt................. Jeśli coś jest niezrozumiałe albo coś, to piszcie. Poradnik dla zdjęcia %%, lajki tez sie w sumie przydadzą ;D

@@ 2013-04-04: 15:20 @@

Wasze komentarze wręcz motywują do dalszego pisania, a teraz apropo co do uniknięcia bana.

Aby były mniejsze szanse na bana, musimy po prostu być szybsi od GM'ów.

Jak to robić?

Wchodzimy na TS'a Ravi, sprawdzamy czy nie ma tam żadnych GM, typu Isamu / Nymfa / B3nq / Weles / Zenith.

Jeśli ich nie widzimy, warto upewnić się jeszcze w grze.

Piszemy PW w grze do IsAmU (W TYM: ZakutyLeb ) / Nymfa / B3nq / Zenith / GodWeles.

Jeśli wyskoczy, że postacie nie są zalogowane = gra czysta.

Nie

wychodźcie też z TS'a i siedźcie na kanale mam cheatera, jeśli GM

wejdzie na pewno spyta się was jakiego cheatera widzicie czy coś, wtedy

wkręcicie kit że kogoś na wh widzieliście ale nie zdążliście zrobić ss a

juz wyszedl z gry (DOBRY FAKE xD)

A jak lognie się jakiś GM to wychodźcie z gry, najbezpieczniej :)

| |

\/ TUTAJ KLIKNIJ LUBIE TO \/

chyba cie pizneło na łeb nie wszystkie kompy są takie dobre żeby aż 8 kont utrzymać

Opublikowano

chyba cie pizneło na łeb nie wszystkie kompy są takie dobre żeby aż 8 kont utrzymać

Na dzisiejsze kompy 8metków to jest nic...

Ja na lapku starym(3lata ma) i 6 kont idzie na bocie zostawić

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Sposób znam - jak grałem na Ravii to tak robiłem ;). W każdym razie lajk za pracę.

Opublikowano

Na dzisiejsze kompy 8metków to jest nic...

Ja na lapku starym(3lata ma) i 6 kont idzie na bocie zostawić

Mój ma 6 lat i max 4 metki odpalam.

Co do tutka nie polecam grać na bocie bo to nudna gra.

Wiem coś o tym :D

Opublikowano

dasz radę dodać żeby było widać MUSZLE bo dropią z psów itp tak jak hematy lecz słabo ale zawsze coś a to dużo warte proszę o odp

Opublikowano

dasz radę dodać żeby było widać MUSZLE bo dropią z psów itp tak jak hematy lecz słabo ale zawsze coś a to dużo warte proszę o odp

Jak chcesz do bota to dopisz sobie

29001      ETC    icon/item/50037.tga

Na ziemi nie bd widać nazwy ale bot podniesie jeśli dropnie, w eq wygląda jak heksagonalna szkatulka

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...