Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[K]Wielkanoc z Minecraft'em! (Do wygrania serwery!)

Lord Zeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Steve sam w raz, poszedł w las.

Znalazł kurczaka, kolorowego kurczaka.

Skacze kurczak po lesie, i wszystkim życzenia niesie.

Dwa kurczaki się spotkały i pisanke steve-owi dać chciały.

Z jajka woda wyleciała - śmigus dyngus obwieszczała.

Steve rzekł: Nie pszesadzaj co do jaj!

Bo jaj będzie cały kraj

Wiosna idzie, a znią święta!

Ktoś o tobie pamięta,

Życzy jajek kolorowych

I kurczaków odjazdowych

Pyszne ciasta jedz na zdrowie!

I mniej wciąż zielono w głowie!

//Akceptacja, Lord Hades.

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Minecraft, czekamy na wielkanoc
kradniemy kurą jajka, by mieć co żreć na noc,
zabijamy krowy i mamy wołowinę,
trzeba ją upiec i mamy gotowe kwadratowe święto,
trzeba więc zaprosić gości,
porządny multiplayer na pewno ich ugości,
no i to tyle, muszę pożegnać się z wami!
Ciau! Wszystkiego najlepszego, kwadratowi fani!

//Odrzucone - za krótkie, Lord Hades

Opublikowano

Idzie Steve przez las tu niema gdzie spać idzie dalej zmęczony zsapany gdy patrzy widzi malutkiego zwierza który płacze kłapie i zasypia steve myśli "Co to jest czy to aby nie zajączek?" obracając zwierze ręką przytulająć z sercem mówi hoć ze mną zajączku ide jajka święcić zając skołowany Jajka święcić co to znaczy?.

Opublikowano

Wypłynełem na morze , aby złowić ryby , już o 23:00 zasnełem. Obudziłem się na piasku , z 2'oma rybami. Wszystko było kwadratowe . Poszłem prosto , a przecież była wielkanoc więc upolowałem se kurę. Zrobiłem dom z ziemi i mały koncik dla kury , gdy się obudziłem kury już nie było ,a zostało tylko jajko , więc pomyślałem , że pomaluje je , tylko miałem jedno pytanie ,,CZYM?". Wyszłem na zewnątrz i poszłem szukać czegoś czym mógłbym pokolorować jajko. Koło mnie był wielki las , było już póżno więc pomyślałem , że wrócę . Gdy doszedłem do końca lasu , zgubiłem się. Poszedłem trochę dalej i znalazłem owcę. Wyrwałem jej troszkę sierści i ozdobiłem jajko , gdy odnalazłem dom. Poszedłem do niego i postawiłem jajko na stole. Rano zauważyłem za domem Creeper'a z uszami zająca , gdy podeszedł do mnie i miał wybuchać , obudziłem się.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Z dala słychać trzask gałęzi to creeper przez las pędzi

Chociaż wielka jest sobota czeka ciężka go robota

Z hukiem wpada do kurnika bierze jaja szybko znika

Z pisankami zdążyć musi zanim z rezurekcji wróci

Potem trochę wieśniak odpocznie w ciepłym gniazdku spocznie

Miejsca długo nie zagrzeje coś mu się na głowę leje

głośno śmieje się ząbiaczek to jest lany poniedziałek

MPCForum.pl

Opublikowano

Wielkanocna receptura
90lpinocc9uq_t.jpg

lwdb74vus3xo_t.jpg

PS. przepraszam za jakość zdjęć, ale praca tworzona o 4 w nocy i brak mi było sprzętu

Opublikowano

Pewnej nocy bardzo ciemniej nocy po świecie krążył samotny podróżnik . Owemu podróżnikowi doskwierało zimno przez wiele dni nie mógł znaleźć nic do jedzenia , lecz gdy mineły 4 dni oraz 4 noce na swej drodze ujrzał zajączka wielkanocnego . Zając bardzo przypominał najwiekszego wroga ludzkości a mianowicie strasznego zielonego creepera . Na samym początku podróżnik wystraszył się i zaczął ucieczke , zająć patrząc na wyczyny młodzieńca szybko ruszył w pogoń po chwili zwierze dogoniło go , a człowiek padł na ziemie ze zmęczenia . Po chwili okazało się , że zwierzak umie mówić oraz posiada wielką moc . Dzieki swojej mocy nakarmił on podróżnika dał mu mape wraz z kilofem i mieczem.

Podczas ich rozmowy chłopak dowiedział się , że już dawno miała zacząć się wiosna , lecz zły smok z enderu zabił najbliższego przyjaciela zajączka , który odpowiedzialny był

za zmiane pór roku . Po ciekawej opowiesci rozeszli się a zajączek poszedł zgładzić smoka , lecz niestety poległ a smok przejął władze nad światem uciekł z enderu a światem zapanowała nicość .

Opublikowano
minecraft,minecraft kocham cię.

dziś znowu spotykamy się.

lubię twe kwadraty .

to nie są żadne straty

może też lubisz mnie

ale ja kocham cię!!

mpcforum

//Odrzucone - plagiat, Lord Hades

Opublikowano

Zając już kurczaki z jajek wytrzepuje, zbiera rzeczy na barwniki, cóż to będą za kolorki? Czarny jak laty grzybowej krowy, zielony jak creepr'a skóra, biały jak kości szkielet'a, czerwony jak płomienie blaze, rozowy jak ogonek swinki :), niebieski jak woda w wielkim oceanie, brazowy jak ludka bo Herobrina swędzi bródka. To już koniec zbierania barwników pora na Minecraftowa przygodę naszego zajączka kwadratowego.

Wszystkiego najlepszego z okazji Wielkanocy :)

Opublikowano

Trzask i Bach !

Był sobie mały chłopiec, nazywany Wolny Lolek. Bo w Sobotę, jak wiadomo, wszyscy święcą na wesoło, a nasz Lolek, prosto z rana, bez święcenia się zajada. Więc przychodzi Szybki Bolek i ogłasza, że dziś może ! Lolek spytał - Co się dzieje ? Na to Bolek - Dziś święcenie ! Jak to zwykle, co roczku, Lolek zapomina o boczku ! Więc po cichu otwiera drzwiczki, by nie spłoszyć żadnej świniczki. Patrzy w lewo, patrzy w prawo, a tam jajko sobie leżało. Więc podchodzi, bez pośpiechu, a tam Bolek w Zawrotnym Biegu ! Patrzą razem na to jajko, a tam z jajka jakieś światło. Nagle smoczek się wykluwa - Radosnych Świąt wam życzę, Hura ! Ze zdumieniem spoglądają, a tam chumra jak ich mało. Nagle piorun trzasnął, bachnoł, a tam creeper za tym drzewkiem, szuka ofiar - bardzo grzecznie. Znowu piorun trzasnął, bachnoł i creepera przy tym trzasnął ! Patrzy Lolek, przerażony, a tam creeper Bachnoł, Trzasnoł ! Podbiegają Bolek z Lolkiem, a tam Chrystus już coś ciągnie. Ze zdumieniem się wpatrują, chrystus mówi - macie dziurą ! Co to znaczy panie Jezu ? Że jak creeper raz tu trzasnął, drugi raz będzie za euchamom. Bolek z Lolkiem się odwraca, a tam creeper jajeczkami się zajada.

Opublikowano

W te święta zdecydowałem by zrobić coś w tym pieknym kwadratowym świecie związanego z tegorocznymi świętami . Wraz z ekipą stwierdziliśmy żę zrobimy wielkiego królika a w jego wnętrzu wielki sklep z jajkami : creeper, zombi itp. . Podczas gdy budowaliśmy wpadłem na pomysł by popsuć świeta w Minecraft za pomocą TNT podczas gdy TNT wybuchło zniszczone bloki znikł budując w ziemi kształt krolika i jak tu popsóć wielkanocną aurę stwierdziłem. Następnego dnia chciałem znów stworzyć sklep z jajkami gdy okazało się że serwer wylączony po kilku godzinach wlączyłem serwer okazało się że cały świat jest w świątecznych dekoracjach wiec i ja stwierdziłem że tuż obok swego domku zrobię wielkiego królika by okazać że w te święta każdy może zostać mile ugoszczony. Życzę wszystkim forumowiczą Wesołych Świąt i sądzę że spodoba się to krótkie jak i Wielkanocne opowiadanie.

W te święta zdecydowałem by zrobić coś w tym pieknym kwadratowym świecie
związanego z tegorocznymi świętami . Wraz z ekipą stwierdziliśmy żę
zrobimy wielkiego królika a w jego wnętrzu wielki sklep z jajkami :
creeper, zombi itp. . Podczas gdy budowaliśmy wpadłem na pomysł by
popsuć świeta w Minecraft za pomocą TNT podczas gdy TNT wybuchło
zniszczone bloki znikł budując w ziemi kształt krolika i jak tu popsóć
wielkanocną aurę stwierdziłem. Następnego dnia chciałem znów stworzyć
sklep z jajkami gdy okazało się że serwer wylączony po kilku godzinach
wlączyłem serwer okazało się że cały świat jest w świątecznych
dekoracjach wiec i ja stwierdziłem że tuż obok swego domku zrobię
wielkiego królika by okazać że w te święta każdy może zostać mile
ugoszczony. Życzę wszystkim forumowiczą Wesołych Świąt i sądzę że
spodoba się to krótkie jak i Wielkanocne opowiadanie.

Opublikowano

Był sobie sitv jeden drugi cóż to takiego.Tam stiv i tam stiv wszyscy do kościoła świecić chlebek i jajeczko.A w kosciele od groma ludzi wszyscy święcić malowanki i pisanki.

A tu zrogu już ksiądz wita małych i dużych jak tam uwas.Wszystkich wita i życzenia wysyła.Ale cuż to takiego to administracja całego serwa i craftserva życzy wszystkim radosnych świąt wielkanocnych ale cóż to tam aaaaaaaa to creeper aaaaaa BUMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

#sorki za edit

Wierszyk: mpcforum

Niech Ci nie będzie, smutno kolego!

Spójrz na to święto, to piękne święto!

Czas zagrać w minka, czas zebrać jajka!

Nasze domostwa, są puste, to prawda!

Trzeba tam dojść! Nie ma powrotu!

Szukajmy jajek! Po drodze, do domku!

Już jedno jest, lipne, bo małe.

Już mamy koszyk! Pełen koszyk!

Wracamy do domu, na święta!

Nikt się już nie pałęta! Nasze

rodziny czekają! Trzeba się spieszyć, prawda!

Wróciliśmy! A co to? Zamiast naszych

żon królik? Wasze żony czekają, a w

minecrafcie... królik!

A my cały czas czekamy.... czekamy

na kościoła piękny dzwon....

Może Blow nas zaprosi? Nie? Ehh...

To trzeba iść do babci Zosi!

Już dzwonią dzwony, dzwony kościoła.

Razem ze ciotką biegniemy do kościoła!

Przepraszam, że troszkę krótki ;)

Opublikowano

Gdy po MineCraft’owym chodzę świecie

Wszystkie moby widzę ..

Robią to co zawsze ..

Gdy mrok zapadnie to mnie coś zabiję

Idę, idę, idę do swojego kwadratowego domku.

Gdy zamykam oczy, coś mnie zabolało !

Potwory się zapalają !

mpcforum.pl

Reflink - off.

Opublikowano

Pewnego Słonecznego Dnia, obudził się w swoim domu stary Stev. Był bardzo słaby , ale chciał przeżyć ostatni raz Święta Wielkanocne.

Wyszedł do swojej stodoły po jajka , aby coś zjeść. Zebrał wszystkie i wrócił do domu. Zobaczył , że w szafce ma farby do jajek , i pomyślał sobie, że pomaluje jajka , bo dawno tego nie robił. Staruszek bardzo się napracował , pomalował bardzo dużo jajek .. I wtedy wyjrzał przez okno i zobaczył sypiący śnieg.

Chwycił się za głowę i powiedział do siebie:

-Jezu , co się porobiło na tym świecie.

Oznajmił tak ponieważ , nigdy w swoim życiu nie widział padającego śniegu w Święta Wielkanocne.

Gdy już stało się ciemno , usiadł przy stole zapalił świeczkę i zjadł co miał.

Gdy już wszystko posprzątał , lęgną na łóżku i zasnął.

Następnego dnia , już się nie obudził.

//Akceptacja, Czaka

Opublikowano

13-minutowy dzień

W majnkraftowy Dzień
Gdy zjawia się cień,
I mnóstwo potworów,
owieczek i gnomów.

Zombiego gonie

i siedze na fonie

przez biomów tysiące

Krzycze mu "goń sie!"

13 minut mija,
księżyc się wzbija,
króliczki cie biją
a zombi dobiją.

Dzięki, napisał Lemon00

//Akceptacja, Czaka

Opublikowano

Steve zgłosił lorda hadesa za brak zgody administracji na konkurs, doigrałes się sedes - masz bana

//Odrzucone, Czaka

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

,,Przygoda Steve"

Pewnego dnia Steve weszedł na serwer pod tytułem Magic Easter, na serwerze zobaczył tabliczkę informującą o evencie wielkanocnym -

UWAGA

Dnia 1 kwietnia 2013 roku (1.4.2013) odbędzie się event wielkanocny o godzinie

16:00. Event będzie polegał na tym że obszar eventu oblężą

falę potworów, stopniowo silniejsze. 1 fala - zombie 2 fala -

pająki 3 fala - szkielety 4 fala - wściekłe psy 5 fala - zombie

pigmany 6 fala - ????? Zapraszamy.!!!

Steve pomyślał - ,,Do eventu został 1 dzień.! Muszę się pośpieszyć i zdobyć uzbrojenie.! " I poszedł na kopalnie. Podczas zbierania surowców żaden potwór nie mógł pokonać Steve`iego. Bohater stawał się coraz silniejszy i po nie całym kwadransie zdobył żelazne itemy ,,Jednak to za mało!" - powiedział. I ruszył szukać dalej. Po kolejnych 6 godzinach rozgrywki nasz śmiałek zdobył zenchantowane diamentowe itemy. ,,Teraz to tylko czekać na event" - westchnął. Nazajutrz o 16.00 wojownik przybył na obszar eventu i zaczeła się pierwsza fala. Do 6 fali dotarły tylko 2 osoby, Steve i Notch. Czas na ostatnią rundę. Gdy admin serwera wyspawnował ostatnią falę, okazało się że to zając wielkanocny rzucający tnt (jako jajka) i creeperami (jako zające z czekolady) Boss był bardzo trudny. Steve popatrzył na swój pasek życia - ,,Tylko 3 serduszka" pomyślał i po tym popatrzył się na pasek Notcha. On natomiast miał tylko pół serduszka ale się nie poddawał. Jednak boss był od niego silniejszy i Notch przegrał. Został tylko sam Steve. Zjadł złote jabłko i rzucił się na potwora ze swoim zenchantowanym wyposażeniem. Ostatecznie pomścił Notcha i zabił potwora. Z potwora wypadł itemek o nazwie - ,,Easter Egg". Wkrótce z jajka wykluł się na wysokość 1 i pół kratki królik który pomagał Steve`mu w walce.

//Akceptacja, Czaka

Opublikowano

Steave, jak co każdą wielkanoc poszedł szukać jajek. Ale w pixelowym świecie stało się coś wyjątkowego...
Gdy nasz bohater przechodził obok mob griendera zobaczył zająca (ale nie przypominał sobie, żeby instalował jakieś modyfikacje) więc za nim pobiegł. Trafił do bardzo dziwnej jaskini. Otóż był to okrągłopodobny tunel, i schodził na wysokość -64 (poniżej bedrocka). Steve był pewien, że pod bedrockiem nie ma życia ale się mylił. Znalazł ogromną jaskinie a w niej... podziemna wioska. Były tam farmy zająców, owiec i domy, w których paliło się światło. Nagle coś się stało. Steave stracił przytomność. Obudził się u jednego z mieszkańców wioski. Okazało się że się nazywa Lord Herobrine. Steave słyszał różne legendy na temat Herobrine, ale okazało się, że to nie była prawda. Herobrine ugościł swego gościa, podzielił się pokarmem (święconką) i zjedli wspólny posiłek przy stole. Niestety Steave przypomniał sobie, że robi się późno (ahh ten Minecraftowy czas...) więc musiał wracać. Droga powrotna wydawała się dłuższa. Gdy wrócił do domu od razu poszedł spać. Z rana był zaciekawiony czy ta jaskinia była prawdziwa. Poszedł w tamte miejsce co była jaskinia i... jej nie było. Ale została tabliczka i napis "Wesołych Świąt". Gdy wrócił do domu powiedział "To były ciekawe święta".

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

//Akceptacja, Czaka

Opublikowano

Pewnego dnia Steve wiedząc o nadchodzących świętach Wielkiej Nocy postanowił iść do kościoła pod wezwaniem św.Alojzego Kobla poświęcić pokarmy. Brodząc po kolana w śniegu :) napodkał minecraftowego zająca. Zając mało myśląc przemówił ludzkim głosem do Steva: Hej! Ty.... no jak Ci tam... no.. wiesz o co chodzi. Leziesz mi tu po moich rewirach robisz ślady jednym słowem nasyłasz na mnie wilki debilu! Na to nasz bohater odparł: Jesteś bezczelnym, małostkowym zającem ty, ty, ty chuliganie ty! Jednym, energicznym ruchem chłop zmiótł zajączka z powierzchni Dirta nie mając świadomości, że był to zając Wielkanocny. Idąc dalej Cooblową drogą podknął się o kawałek coobla i rozwalił swój kanciaty, pusty łeb. Dopiero w kwadratowym niebie uświadomił sobie swój błąd.

KONIEC

//Akceptacja, Czaka

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Widzicie jak się staram zdejmijcie mi parę %
Opublikowano

Minecraft'owa Wielkanoc się zaczyna,

Creeper jajka gotuje,

a Herobrine już je maluje.

Pigman żurek gotuje,

a świnia degustuje.

Ach, węgla muszę sobie pokopać,

bo u mnie zimno i w piecu muszę napalić.

Szkoda, że te święta tak szybko mijają.

No ale cóż,

jak co roku się powtarzają.

//Akceptacja, Czaka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...