Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[K]Wielkanoc z Minecraft'em! (Do wygrania serwery!)

Lord Zeus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1364501061-U247153.png

Witajcie! Team Minecraft'a już po raz kolejny przygotował dla Was konkurs,

który podzielony jest na dwie kategorie, wszystkie potrzebne informacje znajdziecie w tym temacie.

Regulamin konkursu:

1. Konkurs trwa od dnia 28.03.2013 do 04.04.2013, do godziny 20:00.

2. Konkurs podzielony jest na dwie kategorie: robótkę ręczną lub opowiadanie/wierszyk. Obie kategorie związane mają być z Wielkanocą oraz Minecraft'em.

3. Każdy użytkownik może wziąć udział w obu kategoriach.

4. Plagiatowanie prac będzie karane banem na 48h oraz wykluczeniem z konkursu.

5. W tym temacie zamieszczamy tylko prace konkursowe, każdy post nie będący zgłoszeniem do konkursu będzie karany 5% warnem.

6. Pytania dotyczące konkursu umieszczamy w tym temacie.

7. Każde zgłoszenie do konkursu będzie zatwierdzane lub odrzucane poprzez dodanie przeze mnie odpowiedniej adnotacji w poście autora.

8. Na każdej pracy ma być dopisane "MPCForum.pl"

9. Opowiadanie ma zawierać co najmniej 5 zdań, a wierszyk 10 wersów. Opowieści muszą być robione "na poważnie". W innym przypadku autor otrzymuje w prezencie 5% + blokade na pisanie postów 24h.

Nagrody:

Kategoria "Robótka ręczna"

Miejsce I: Gold Member, serwer IRON 1354467609-U374375.png (wartość 85zł)

Miejsce II: -10% z paska ostrzeżeń (nie nadajemy talonów), serwer WOODEN 1354467510-U374375.png (wartość 25zł)

Miejsce III: -5% z paska ostrzeżeń (nie nadajemy talonów), serwer SAND 271.png (wartość 9.99zł)

Kategoria "Opowiadanie Wielkanocne"

Miejsce I: Blue member, serwer STONE 1354467476-U374375.png (wartość 45zł)

Miejsce II: -10% z paska ostrzeżeń (nie nadajemy talonów), serwer WOODEN 1354467510-U374375.png (wartość 25zł)

Miejsce III: -5% z paska ostrzeżeń (nie nadajemy talonów), serwer SAND 271.png (wartość 9.99zł)

Jury:

Lord Hades

Botanic

BR3ND

MCdeCrasher

RaVneS

Degistive

Czaka.

1354362383-U374375.png

Nagrody (serwery) sponsoruje hosting craftserve.pl!

Życzymy powodzenia, team Minecraft!

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wyszedł se (Stiv) złapać zająca bo nie miał co jeść, wychodzi a tu śnieg :O
Koniec :D

Proszę wziąć pod uwagę też, że moje opowiadanie jest oryginalne, wciągające oraz z morałem.

//Na przyszły raz za takie coś dostaniesz 5%, odrzucone. Lord Hades

//MRRR ale mroczna edycja muahahahaha :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Rodzinka Minecraftowych ludzików żyjących na pustyni chciała iść do kościoła poświęcić wielkanocne jajka,ale królik nakładam prezerwatywe,ale wystrzeliła a za nią śnieg.Zasypało biedną rodzinkę Minecraftowych ludzików i nie mogli pójść do kościoła.

KONIEC!

//Odrzucone, Lord Hades

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

Opublikowano

Wyszedl sobie stiv z kopalni bo mowi sobie jest wiosna a tu snieg a on DEAD

//Odrzucone, Lord Hades

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Cicho wszędzie... Głucho wszędzie... Co to będzie? Zakładając nowy świat poszedłem po cobla i wyruszyłem ku przygodzie... Za daleko nie zaszedłem - gdyż dogoniła mnie noc. Stworzyłem bunkier i się skryłem. Następnego ranka, patrzę - a tu jajko kuraka! Przypomniało mi się, że dziś wielkanoc. Pomyślałem sobie: "No żesz kuźwa skąd tu się wzięło to jajko, nie ma tu żadnych małych skurczybyków, więc skąd?!?!" Dobra, zajdę do tego kościoła... W drodze, zauważyłem czyjś cień (bo grałem na szejderah), przecież to singylplejer! Podbiegłem i co zobaczyłem? ZŁOTEGO KURAKA, a na jego grzbiecie siedział pie*rzony zombie. Zaciukałem :> I dumny wziąłem pod pachę kurczka i poszedłem z nim do kościoła. Przy drzwiach zobaczyłem pod drzwiami Herobrine'a, żulił ode mnie pieniążki z partnerstwa na jutubach. Ale ja mu nie dałem! Walnąłem w twarz, a on się za mnie steleportował niczym slenderman i piz*nął w łeb i za*ebał kurczaka... No to poszedłem z moim jajeczkiem, poświęciłem, ale obiecałem sobie, że kiedyś złapie hirobina i - --- -------- POŚWIĘCĘ!!! NA OŁTARZU BOGA WSZECHMOGĄCEGO

//Akceptacja, Lord Hades

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Niech zajączek w wagonik wskoczy

Mokry Creeper go zaskoczy

jajko będzie smakowało

i brzuszek będzie radowało.

//Dodaj jeszcze 6 wersów, Lord Hades

+

Opublikowano

Wielkanoc w Minecraft

Pewnego dnia kiedy wszysce w minecraft cieszyli się ze świąt wielkanoc i kiedy pomalowali jajka kur na różne kolory, okazało się że w świecie minecraft z nikąd pojawił się śnieg. Naukowcy (Cubix i inni) zaczęli badać ten problem aczkolwiek minecraftowiczom nie podobał się śnieg na święta wielkanocne. Wszycy zaczęli wpadać w szał. Skkf zaczął sadzić wszędzie brzozy, Mandzio zabijał wszystkie krowy, a Blow zaczął podrywać panią pająk. Wtedy pewien naukowiec, Steve odkrył kto za tym wszystkim stoi. Był to creeper. Ale to nie był zwykły creeper. To był Santa Creeper. Który miał swoje święto w ,którym mógł psuć co mu się podobało dopuki nie powstała Wielkanoc. Steve bez zastanowienia ruszył do domu i zaczął ulepszać swoje przedmioty aby pokonać santa creepera i uratować święta wielkanocne. Podczas rozpoczęcia świąt Santa Creeper stanął na środku spawnu i zaczął głosić przemuwienie w, którym powiedział, że jego święto powraca.

Wtedy z nikąd pojawił się Steve ze swoimi epickimi przedmiotami. Bez zastanowienia Steve stanął do walki z Santa Creeperem. Santa Crepeer wygrywał ze Stevem ponieważ miał ze sobą swoje wybuchające proszki. Lecz Steve nie poddał się i w ostatniej sekundzie strzelił ze swojego najlepszego łuku i powalił Santa Creepera. Poniekąd zniszczył cały spawn ale nikt nie zwracał na to uwagi gdyż każdy zaczął czcić i chwalić Steva.

Dzięki Stevowi święta wielkanocne w minecraft były słoneczne i radosne. Wszyscy mamy nadzieje, że u na w Polsce pojawi się Steve i ocali nas od wiecznej zimy. MPCForum.pl

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano
Na siedmioma jajami żył sobie pewien zając o imieniu Królik.

Wstał rano, trochę przed piątą.

Od razu poszedł zobaczyć jaki jest dzisiaj dzień

Poszedł do kalendarza i zobaczył, że dzisia jest pierwszy dzień wiosny.

Zadowolony poszedł zjeść pyszne śniadanie z gotowanych, kwadratowych jajek Stiva.

Po zjedzeniu ubrał się w swój zielony fartuch.

Wziął pomalowane jajka do koszyka i poszedł w kierunku drzwi.

Z radościa uchyla drzwi i widzi śnieg, zamarznietę jezioro i srającą owce.

Ze złości walną drzwiami.

Jego dach się zawalił, a śnieg na nim przygniótł, a po krótkiej chwili zabił Królika.

Morał tej bajki jest krótki i niektórym znany, nie trzaskaj drzwiami bo zostaniesz zasypany.

//Akceptacja, Lord Hades

Oficjalna strona fanów serii Szybcy i wściekli - szybcyiwsciekli.eu

Opublikowano

W majnkrafcie wielkanoc nastala
za oknem śnieg wciąż pada
ironia losu bywa jak klipera zniewaga

wielkanoc w majnkrafcie bywa
jednak nie zawsze jest o nas troskliwa
nie zawsze diaxa sie znajdzie i kicha

nie ważne dla klipera kiedy wiosne ujrzymy on i tak ci
przed diaxem bachnie
a tuż po nim sie z herobrajnem przywitamy i krolika za nim zawitamy

yyyy... nie wiem zglaszam sie =D

//Akceptacja, Lord Hades

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

"Robótka ręczna"

img038x.jpg

"Opowiadanie"

Pewnego dnia, o pięknym minecraft'owym poranku Pan Steve obudził się tuż po 10:00. Dzień jak co dzień sniadanko, poranne mycie,praca,wieczorne mycie sen. Lecz tego dnia Steve zapomniał o bardzo ważnej rzeczy. Mianowicie o kościele. Wielokrotnie mijał się z Creeper'ówną która mieszka tóż za miedzą, przypominała mu ciągle jaki dziś ważny dzień. Jednak on myślał sobie tak: "Jaki dzień, czy ona do końca zgłupiała!?". Wtem odrazu poszedł do pracy. Wracając z pracy znów napotkał tę samą Pannę. Ona znów do niego "Pamiętaj, jeszcze masz czas". A on znów sobie myśli: "Na co ja mam jeszcze czas?". Będąc już w domu po kąpieli oraz kolacji, kładąc się do łóżka rozmiawiał sam ze sobą. Może dziś mamy wielkanoc? Może zapomniałem pójść do koscioła ze święconką? Nie złożyłem życzeń nikomu? A może ktoś ma urodziny? Wtem do pokoju wchodzi jego narzeczona i krzyczy: Jak mogłeś zapomnieć o naszej "ROCZNICY" oraz o Wielkanocy i pójściu do kościoła ze święconką!? Jak można iść w taki dzień do pracy! Może poznałeś jakąś nową koleżankę!? Dlatego nie przyszedłeś do restauracji (4 gwiazdkowej) do której mnie sam wczoraj zaprosiłeś! Jesteś jak każdy facet! To znaczy jak świnia. I tak kłócąc się stracili całą noc która mogła coś odmienić. Od tego czasu Pan Steve zaczął nosić kalendarz w którym wszystko zapisywał.

Koniec.

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

Historia Wielkanconej Przyjazni o złotym zajączku!

Po pewnej wiosce NPC, za wieloma biomami, pustyniami, dzunglami, górami i łąkami leżała sobie własnie ta wioska.
A w wiosce mieszkał człowieczek. Człowieczek ten o imieniu Stiv w zielonej koszulce, podziurawionej po wielu
przygodach w jaskini czy też na powierzchni, wysoko nad górami. Na głowie miał rozczocharne brązowe włosy, na nogach
stare już trzewiki, ale serce miał wyjątkowe i bardzo dobre, niektórzy żekli że swoją dobrocią i pomocnością pokonałby
smoka z endu i każdego endermana stającemu mu na drodzę, Posiadał miecz z dzida pradziada, który przekazał mu ojceic
w chwili smięrci. Miał zaledwie 8lat gdy zmarł. Jednak wracając do dzisiejszej przygodny, Zblizał się do przełęczy
wielu kur, po co? Odpowiedz jest prosta. Óróż zblizały się święta wielkanocy! Gdzy próbował podebrać kurczakowi kilka jajek
napotkał Zajączka! Pewnie zadajecie sobie pytanie jakiego zająca, przecież w Minecrafcie nie ma żadnych Zająców głuptasie!
Ale dzisiaj Notch wproawdził wielknacną modyfikacje, która dodaje własnie te zajączki! Nasz bohater był zdziwiony jak wy
w tej chiwili, syzbko się na niego zrzucił, żeby go złapać! Gonił go przez łąke, dzungle i wielkie bory! Natrudził się co
nie wiara żeby za nim nadązyć, ale Uff udało się! Przerażony zając Przemówił! Co takiego powiedział? Otóż to:
-Stivie! Proszę nie zabijaj mnie, jestem złotym zającem wielkanocnym! spełnie twoje 3 życznia!
-Ohhh, Ty mówisz! Zajączku nie chciałęm Cię zabić! Lecz wydawałeś się kusząco pyszny! Ale jeśli oferujesz 3 życzenia
Oczywiscie skorzystam :)
- Dobrze więc mów, ja je spełnie! - Zajęczek z zapałem popatrzył na Stiva, aby podał mu pytania!
- A więc, Po pierwsze proszę o kilka stacków diamentów i kilka ksiązek z enchantem na Sczęscie, Wydajnośc i Jedwabny Dotyk
- Proszę! o To twoje diamenty i ksiązki! Daj następne a je spełnie!
- To moja druga prośba, proszę o pokój, aby Zombie nie nachodziły naszej wioski, każdej nocy!
- Prośba spełniona, teraz ostatnie!
Stiv, popatrzył na złotego zajączka i na jego kwadratowej twarzy pojawił się uśmiech co nie miara! Jego życzeniem było aby
zajęczek został jego przyjacielem aż do smierci! Aby razem odkrywali liczne Jaskinie, Wioski oraz diamenty!
Zloty zając Wtulił się w Stiva i powiedział:
- Razem zajdziemy nawet na koniec świata, wykopiemy wszystkie surowce, Zbudujemy Ogromny zamek!
I bedziemy wiecznymi przyjaciółmi!
Własnie ta historia zmieniła oblicze świąt w wiosce, Stiva oraz zajączka!
Prawdziwi Przyjaciele zawsze ze sobą Będą!

Zagrajmer kańciastej gry i nowy użytkownik forum
-Desert.exe

Wesołych Wielkanocnych Świąt spędzoncch z rodziną życzy Desert.exe

//Akceptacja, Lord Hades

steam; n90s

Chętnie zagram w CS:GO MM'a / MIX / CW

Ranga - Dwa kałachy, taka sama na obydwu kontach.

sygnamhn.jpg

Opublikowano

MPCForum.pl

Kiedy wychodziłem dziś z kopalni nagle na wysokiej górze zauważyłem zajączka, który wisiał nad przepaścią.Więc zacząłem wdrapywać na górę.Już wyciągałem do niego rękę gdy nagle anioł z nieba powiedział:

-Jeżeli go nie uratujesz twoje święta wielkanocne będą samotne i pełne creeperów.

Po chwili miałem go na rękachi znów usłyszałem głos

-Brawo.Idź do domu tam czeka na ciebie nagroda.

Gdy zszedłem z góry wraz z zajączkiem udałem się z nim do mojego domu.W wejściu czekała na mnie skrzynka a w środku były???DIAMENTY!!!!!

Jednak po chwili się obudziłem.Okazało się ,że to wszystko było snem.

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

"opowiadania"

Z dziennika Steva

"28 marca 124r, Czwartek"

"Właśnie skończyłem zbierać zborze z mojej małej, przydomowej farmy. Za ogrodzeniem mojej skromnej posiadłości pojawiło się jakieś dziwne stworzenie. Postanowiłem nazwać je "Kicak", ponieważ właściwie, to nie chodziło, a kicało. Bałem się podejść myśląc, że to znowu jakaś półapka tego cholernego creepera, lecz Kicak wyglądał całkiem sympatycznie... Idąc w jego stronę zobaczyłem, że wszedł do mojego kurnika. W tamtym momencie byłem pewien, że czai się tam creeper razem ze swoją całą bandą, więc postanowiłem nie wchodzić. Po kilku godzinach obserwacji zobaczyłem, że w środku coś się świeci, byłem przerażony. Nie wiedziałem, czy to połysk jakiejś idealnej powierzchni, czy płomień. Bałem się o moje kury. Były moim jedynym źródłem jedzenia. Postanowiłem mimo ryzyka wejść do środka. Ku mojemu zdziwieniu w sprcyficznym gnieździe, które wybudowałem dla kur znajdowało się... Jakieś ogromne, kolorowe, błyszczące jajko. Wyglądało wspaniale! Po chwili przypomniałem sobie, że szukam Kicaka - nie było go tam. Przeraziłem się, ale postanowiłem zabrać jajko do obserwacji. Wyciągnąłem ze skrzyni ostatnie 3 diamenty, oraz siekierę. Poszedłem do lasu, aby przygotować patyki. Po powrocie do domu zrobiłem kilof. Jako, że czułem się wystarczająco doświadczonym człowiekiem postanowiłem zakląć kilof. Ku mojemy zdziwieniu sprzyjało mi szczęście... mój kilof... Stał się niezwykle lekki - niczym drewniany, lecz bardzo wydajny. Kopałem niczym kilofem ze złota. Kopałem pomieszczenie, w którym mógłbym... Zamknąć coś, co miało się wydostać z jajka. Bałem się. Moja horda oswojonych wilków pomogła mi przeczołgać jajko do nowego pomieszczenia, lecz... Jajko pękło. Natychmiast uciekłem i zakopałem drogę wyjścia. Po kolejnych godzinach postanowiłem zobaczyć co się stało. Znów wykopałem wąski tunel, aby dostać się do pomieszczenia z jajkiem. Wchodząc do środka zobaczyłem... Ogromne ilości żelaza, złota i diamentów. Byłem zdumiony! Za złotem stał Kicak, o dziwo powiedział coś ludzkim głosem. Brzmiało to "Marry Christmas". Nie wiem co to znaczy. Właśnie idę studiować literaturę przodków. Kicak zniknął. Zostało tylko coś, co nazwałem prezentami, czyli złoto, żelazo i diamenty. Już wiem, że Kicak miał dobre intencje. CHciałbym go przeprosić za podejrzenie współpracy z creeperem. Teraz kończę ten zapisek - muszę odnaleźć Kicaka."

Opublikowano

Byl Sobie Stiv Wyszedl Na dwor i zobaczyl kwadratowego królika :O

1364501061-U247153.png

Witajcie! Team Minecraft'a już po raz kolejny przygotował dla Was konkurs,

który podzielony jest na dwie kategorie, wszystkie potrzebne informacje znajdziecie w tym temacie.

Regulamin konkursu:

1. Konkurs trwa od dnia 28.03.2013 do 04.04.2013, do godziny 18:00.

2. Konkurs podzielony jest na dwie kategorie: robótkę ręczną lub opowiadanie. Obie kategorie związane mają być z Wielkanocą oraz Minecraft'em.

3. Każdy użytkownik może wziąć udział w obu kategoriach.

4. Plagiatowanie prac będzie karane banem na 48h oraz wykluczeniem z konkursu.

5. W tym temacie zamieszczamy tylko prace konkursowe, każdy post nie będący zgłoszeniem do konkursu będzie karany 5% warnem.

6. Pytania dotyczące konkursu umieszczamy w tym temacie.

7. Każde zgłoszenie do konkursu będzie zatwierdzane lub odrzucane poprzez dodanie przeze mnie odpowiedniej adnotacji w poście autora.

8. Na każdej pracy ma być dopisane "MPCForum.pl"

Nagrody:

Kategoria "Robótka ręczna"

Miejsce I: Gold Member, serwer IRON 1354467609-U374375.png (wartość 85zł)

Miejsce III: -5% z paska ostrzeżeń (nie nadajemy talonów), serwer DIRT 1354467539-U374375.png (wartość 4.99zł)

Kategoria "Opowiadanie Wielkanocne"

Miejsce I: Blue member, serwer STONE 1354467476-U374375.png (wartość 45zł)

Miejsce III: -5% z paska ostrzeżeń (nie nadajemy talonów), serwer DIRT 1354467539-U374375.png (wartość 4.99zł)

Jury:

Lord Hades

Botanic

BR3ND

MCdeCrasher

RaVneS

Degistive

Czaka.

1354362383-U374375.png

Nagrody (serwery) sponsoruje hosting craftserve.pl!

Życzymy powodzenia, team Minecraft!

//Odrzucone, Lord Hades

Opublikowano

Dodano punkt 9, proszę się zapoznać.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Dawno,dawno temu za wieloma górami i lasami w wiosce żył sobie wieśniak o imieniu Steve.Jego życie było strasznie smutne ponieważ 2 lata temu,3 kwietnia czyli dokładnie przed Świętami Wielkanocy na skutek wypadku samochodowego umarła jego żona i od tego czasu nic mu się nie udawało.Nie obchodził Wielkanocy ponieważ ból po stracie żony był tak silny,że gdy sobie o tym przypomniał to zaczynał płakać.Gdy nadeszła 3 rocznica jej śmierci,Steve poszedł na jej grób i zaczął płakać,nagle zza grobu wyszła jakaś postać i zaczęła się zbliżać do Steve'a.Steve się przeraził ponieważ nigdy czegoś takiego nie widział.Postać była coraz bliżej.Serce Steve'a zaczęło bić jak szalone.Ale gdy przyjrzał się dokładniej to w tej postaci zobaczył swoją żonę,ale nie miał pewności.Gdy postać go dotknęła od razu poczuł że to jego żona.Zaczęła do niego szeptać miłe słówka o tym że go kocha,żeby przestał być w żałobie i żeby zaczął obchodzić Święta Wielkanocy,lecz gdy on chciał coś do niej powiedzieć odeszła.Następnego dnia (czyli na Wielkanoc) Steve posłuchał się swojej żony i zaczął obchodzić Wielkanoc.Na początku poszedł do jednego z sąsiadów wieśniaków i poprosił go o pożyczenie kilkunastu stacków jajek z jego hodowli kurczaków.Potem poszedł do swojego znajomego i poprosił go o pożyczenie kilku stacków różnorodnych barwników.Następnie przyozdobił dom i pomalował jajka.Gdy już wszystko było gotowe przypomniał sobie o tym żeby zaprosić znajomych i przyjaciół,ale Steve zobaczył,że nie ma nic w lodówce.Więc poszedł do swojego sąsiada i pożyczył od niego wędkę.Zaczął łowić ryby.Gdy nadeszła godzina 16 Steve zaprosił wszystkich na wspólne świętowanie Wielkanocy.Na to "przyjęcie" przyszli wszyscy przyjaciele Steve'a czyli:Creeper,Zombie,Duch jego żony i Sąsiad.Następnego dnia wszyscy wspólnie zjedli Wielkanocne śniadanie i żyli długo i szczęśliwie.Koniec

Tyle zdołałam wymyślić xD

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

|O Świętach Wielkanocnych|

Pewnego dnia zająć i króliczek wybrali się na spacer. Po drodze spotkali wiele znajomych : Steve, Bałwanka i Herobrine. Zaprosili ich na święta do siebie. Gdy przyszedł Steve i Herobrine wszyscy usiedli przy stole i czekali na bałwana. Po ok. 2 godzinach nigdzie nie było śladu po bałwanku.

- Gdzie on jest? - Spytał króliczek.

- Nie wiemy - wszyscy razem odpowiedzieli.

- Może coś mu się stało? - spytał wystraszony zając.

Trwał to już zbyt długo i zaczęły się poszukiwania. Wszyscy szukali bałwanka, ale nie mogli go znaleźć.

Zobaczyli końcówkę śniegu i się zmartwili bo temperatura była na plusie.

- Bałwanek się chyba stopił - powiedział zrozpaczony Herobrine.

Gdy wszyscy wrócili do domku przed drzwiami stał bałwanek.

- Co ty tutaj robisz bałwanku?! Myśleliśmy, że się roztopiłeś! - Zdziwieni koledzy spytali bałwanka.

I po chwili bałwanek nim odpowiedział :

- Nie mogłem się wydostać przecież ja nie mam nóg i czekałem aż ktoś przyjdzie i wtedy przyszedł pan Stasiu i mnie tutaj przyniósł.

Wszyscy poszli do domku zjeść poświęcone pokarmy i żyli długo i szczęśliwie.

Evorias(Peffi)

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

Był sobie steve i zwykle sobie śpił. Lecz tu nagle! Śnieg poleciał królik się zjawil i cos zostawil. Steve miecz swoj wziol i ruszyl sprawdzic to. Tajemniczy "item (czyt.ajtem) "zobaczyl miecz przygotowal z mysla swa "To chyba jakis mod?". Przyjzal sie z bliska i pomyslal "niby smocze jajo ale male kurze tez raczej nie. Nie czarne tylko białe" "moze to moba z moda jaja?" "moze to niegrozne? Takie male grozne byc niemoze!" Wziął wnet miecz swoj odlozyl i palec swoj do jajka przylozyl. Uspokil sie bardzo, nic groznego to bylo, lecz cos przyjemnego, pewnie swietego. Wiec wnet ruszyl z tym do domu, pancerz z tego zdarl i zjadl. Poczul wnet radosc wielka i spodobalo mu sie to. Krolikowi poszedl podziekowac lecz go juz niebylo. Mial zamiar poczekac jeszcze raz albo ruszyc w las!

Sory ze niema tych liter polskich bo jak klikam to alta to albo sie robi albo nie

//Akceptacja, Lord Hades

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

Dawno Dawno ale to bardzo dawno temu , wczoraj , pięcioletni creeper co miał wysokiego syna o niskim wzroście powiedział do niego ale dziś upalny mróz a następnie wysłał swojego syna na brzeg jeziora gdzie stały trzy łódki jedna cała drugiej pół trzeciej WCALE NIE BYŁO creeper musiał wejść do trzeciej łódki i odpłynąc daleko lecz wrócić mógł dopiero gdy wymyśli sposób na świętowanie czegoś w ich wspaniałej dolinie. Po kilku latach na bezludnej wyspie pod swoją jaskinią creeper znalazł jajko które odrazu z głodu chciał zjeść , wziął je na patelnie i zaczyna smażyć po usmażeniu było ono całe kolorowe we wszystkie kolory tęczy.

Uznał on że to cud i warte świętowania objawienie.

Zasadą jego wymyślonego święta było malowanie jajek co roku o tej samej porze a następnie smażenie ich na patelni.

Gdy święto się przyjeło i wszyscy je świętowali podczas smażenia jajek wszyscy creeperzy udali sie do świątyni pozostawiając w domu jajka które się smażyły .

Nagle podczas uroczystości wszyscy usłyszeli wielkie głośne donośne : CIP CIP CIP

wybiegając z katedry okazało się że są to małe kolorowe kurczaki który wykluły się z jajek , zdenerowane pozjadały wszystkie creepery które wybuchły w środku.

Właśnie dlatego teraz zawsze koło creepera pojawia się kurczak.

Wesołych Wielkanocy

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

Opowiadanie:

Ktoś, patrząc na wielkanocnego Creepera, może się zdziwić, gdy usłyszy, że to „Zwycięzca śmierci, piekła i szatana”. Wiadomo, że to o Zombie chodzi, ale dlaczego nie przypomina Go jakiś Steve, ale Zombie? Zombiego zwycięży pierwszy lepszy Szkielet lub Enderman, nie mówiąc już o Ghastach. Czy może być ktoś zarazem mały i wielki, łagodny i potężny, bezbronny i zwycięski. Jak to jest? Czy to Steve ? Czy może ktoś lub coś innego ?

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

Opowiadanie :
Wielkanoc z Minecraftem .

Działo się to dość nie dawno. A dokładniej to 3 miesiące temu. Tamtego wieczoru Buldu, uważany za największego gracza minecraft`a oraz jego żona Tart, musieli podjąć decyzję na temat przeprowadzki. Ale nie tylko Oni mieli zamieszkać w nowym domu. Przewidywano, że do domu mają wprowadzić się dzieci z adopcji , gdyż w mieście działo się wiele złego. Buldu oraz Tart nie znaleźli dla siebie dobrego mieszkania. Zaczął się pierwszy dzień poszukiwań, miejsca zamieszkania. Buldu zaczął poszukiwać drewno, a jego żona tylko patrzyła, z wielkim pogrążeniem, że nie może zapewnić swoim dzieciom, tego czego potrzebują. Chociaż Buldu sam w to nie wierzył , po 3 dniach wybudował pięknym dom. Każdy był szczęśliwy, ale podobno dom został postawiony na Cmentarzu dla zwierząt , ale nie dowiedział się o tym zbyt szybko. Pewnego wieczoru, kiedy były Święta Bożego narodzenia Buldu postanowił zawiesić światełka, nagle usłyszał przeraźliwy dźwięk . Na początku były to zwykłe syki zoombie oraz creeperów, chociaż nabrał podejrzeń, że jego rodzina może wybuchnąć, wraz z domem, jeżeli czegoś z tym nie zrobi. Sytuacja uspokoiła się. Buldu poszedł włożyć kurczaka do pieca, następnie poszedł do skrzyni po pancerz, biorąc ze sobą diamentowy miecz. Jego zbroja była pokryta złotem, bo chodź wiedział, że nic nie słychać, to nie warto ryzykować. Wyszedł.. usłyszał tylko parę zwierząt, gdzieś w oddali krowę, a gdzieś bliżej świnkę, która samotnie plątała się po ciemnym lesie. Nagle zauważył, że za drzewem ktoś chodził nie zważał na to . Odwrócił się i poszedł w kierunku domu. Nagle ktoś złapał go z tyłu, z przeraźliwym głosem i pociągną gdzieś daleko. Dzieci oraz Turu nie wiedzieli co mogło się stać. Pomyśleli, że znowu poszedł na polowanie jednak nie wracał dość długo. Nie zbyt się zamartwiali. Ale Turu postanowiła, że pójdzie zawiesić te lampki sama. Kolejnym wieczorem.. Turu weszła na dach gdzie z daleka niego było widać tylko drzewa, oraz las tropikalny . Rzekę .. morze ... ale widziała też dużo cobla. zamyśliła się.. naglę wróciła do swojej pracy, zawieszała, aż naglę lampka spadła na dół .. szybko zauważyła, że w domu nie dzieje się nic dobrego, pierw. zginął gdzieś jej mąż, teraz ciągle coś się nie udawało. Ale zeszła z dachu i podniosła ją, zauważyła, że reszta lampek zginęła gdzieś w środku lasu.. poszła to zobaczyć, pociągnęła i ktoś złapał ją za rękę, po chwili zobaczyła tylko swojego martwego męża, ale nie miała dużo do myślenia. Umarła .. jedynie kto przeżył to jej synowie . Igu oraz Wert przeżyli .. przez lata myśleli co mogło się z nimi stać. Odziedziczyli po nich wiele majątku dom który stał się nazywany "Kwadratowym domem" Ze względu, że życie tam nie było proste . Oraz różnorodne narzędzia typu : kilof, łopata.. dawniej to były naprawdę bardzo cenne rzeczy. Ale nie było można zapomnieć, że to tak się nie skończy.. nadeszła kolejna wigilia.. Wert poszedł ustawić pochodnie koło dachu gdzie nagle spadła .. cały dom wybuchł.. Igu zginął. Pogrążony Wert w smutku popełnił samobójstwo,gdyż do dziś myślał,że to jego wina.. Ich życie zapowiadało się dobrze, stało się inaczej. Minecraft został nazwany kwadratowym i taki był, bo nic.. ale to nic nie jest proste.

Dziękuję za przeczytanie, tekst ma też zawierać emocje, oraz nauczyć Was jak trzeba cenić nie które rzeczy .. pamiętaj..

//Akceptacja, Lord Hades

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Dziś wstał kolejny przepiękny dzień! Ale to nie taki zwykły dzień, to Wielkanoc, w którym spełniają się marzenia i radość widać wszędzie. Mym marzeniem, było znalezienie zajączka wielkanocnego, który wskaże mi drogę, do

Magicznej jaskini pełnej diamentów, złota żelaza, szmaragdów, i innych bardzo wartościowych surowców. Postanowiłem jednak, że wyruszę w małą podróż za poszukiwaniami zajączka. Chodziłem przez kilka godzin, i traciłem nadzieję, z kolejnymi minutami odechciewało mi się włóczyć po okolicy. Postanowiłem jednak, wrócić do domu. Po powrocie, na małym wzgórzu, zauważyłem zajączka! Byłem tak podekscytowany tym wszystkim, że nawet nie założyłem butów! Wybiegłem pełny wrażenia. Gdy podszedłem do niego, spojrzał on na mnie i powiedział niskim głosem:

-Steve! Dzisiaj jest Twój wyjątkowy dzień! To ty, pierwszy na naszym kwadratowym świecie, dowiesz się gdzie leży magiczna jaskinia.

Byłem taki zdumiony, że nawet nie wiedziałem jak odpowiedzieć! Kompletnie mnie zatkało...

-Oh...Na-na-naprawdę? Czy-czy ja śnię? Zapytałem jąkając się.

-Nie! To nie sen! To wszystko to najprawdziwsza prawda, proszę, daję ci ten magiczny kilof dzięki którym, wykopiesz tyle surowców ile zechcesz. Łap też ten magiczny miecz, ponieważ w jaskini jest pełno niebezpiecznych potworów! I teraz uważaj! Zostaniesz przeteleportowany do jaskini! Jeśli będziesz chciał wrócić, wystarczy, że powiesz "Jestem gotowy, mogę wracać!" Trzymaj się i leć! Żegnaj !

-Żegnaj zajączku! I tak po całej wyprawie mam teraz pełno surowców. Dzięki temu, zaraz zbuduję ogromny posąg, tego zajączka i duże jajko, Na jego cześć!

MCTafii, tutaj mam nick TafiiPL bo to stare konto ;D Mam nadzieje że to nie przeszkadza :)

//Akceptacja, Lord Hades

Opublikowano

Monotonnia kopania trwa w nieskończoność,
kilof pracuje systematycznie niszcząc kolejne bloki,
nagle zapada się w pustkę, ja w nią wchodze,
miecz mam już przy boku, idę naprzód, stawiając pochodnie,
potwory zabiłem, surowiec wykopałem i ide dalej, a w sercu,
mam niepewność.

//Za krótko, uzupełnij. Lord Hades

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...