Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[I] Jest nowy bypass !

Bebson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra to tak, Supercarz wykrył nową technikę omijania zabezpieczeń tkz. bypassa,

tym razem wszystko odbywa się bezpośrednio przez plik .bat w którym zamieszczone są wszystkie opcje moda/cheata

- przykładowy kod pliku .bat wygląda następująco

Engine.exe -windowtitle CombatArms -rez Game -authip 109.234.78.11 -authport 10001 +ModelDebug_DrawVertexNormals 1 +ModelAdd 0 255 0 -UserId

jak nie trudno się domyślić z powyższego kodu IP serwerów dla wersji Europejskiej to 109.234.78.11

dla tej wersji bypassa nie potrzebujemy już modów w plikach .rez z którymi zawsze było duzo roboty, a jedynie jednego pliku w którym możemy zamieścić tyle opcji ile uda się wykryć

- Zapewne w najbliższym czasie będzie publikowane wiele nowych modyfikacji wykonanych w ten sposób, dlatego mała skrócona instrukcja uruchomienia moda

1. Pobieramy plik .rar
  2. Wypakowujemy go do głównego folderu CA
  3. Po wypakowaniu w folderze z grą powinniśmy mieć plik o rozszerzeniu .bat, uruchamiamy go
  4. Jeśli wszystko działa tak jak powinno uruchomi się Engine.exe i wszystkie opcje moda automatycznie się włączą
  5. Ciśniemy na modach ;)

- Kolega podał mi kod, ale nie mam pliku co teraz ?

1. Otwórz notatnik
  2. Wklej kod
  3. W nazwie pliku wpisz np Bebson.bat
  4. Przerzuć plik do folderu Combata
  5. Gotowe ;)
sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/887878-undetected-5555satan-mod-w-pliku-bat

juz opublikowałem :D

stare mody raczej nie, jest to zupełnie nowy sposób, mody będą podobne lecz robione inną techniką

//edit

@kovalski

Supercarz coś pisał że się będzie bawił w zmianę cen broni na 0, więc raczej wszystko jest możliwe :P

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

znowu się zacznie ehh...

//5%

Qardius.png
Opublikowano

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

znowu się zacznie ehh...

na pocieszenie ci powiem, że teraz będzie w pizdu albo i więcej "cheaterów" :D

sygnatura_old.png

Opublikowano

Ooo nice.

Będą w końcu chamsy znowu.

Dawno nie grałem na chamsach :rolleyes:

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

omkełe... poczytaj to co jest w parametrach startu i myślę że sam ogarniesz.

Co do tego sposobu.
prawdopodobnie będzie on niewykrywalny do czasu zmiany silnika CA.

Zmiana modeli broni f.ex M9 na minigun
wg. mnie jest niemożliwa.
Teraz jest to tak jak komendy w konsoli w CSie, L4D, TF2 itp. itd.

W L4D było to Sv_cheats1 itp.
tutaj dodajemy parametry
"+CamDamage 0" no i nie dostajemy "ketchupem" po ryju.

Tak to działa myśląc logicznie ;)

Ciekawe czy da się zrobić "wymuszony zoom" :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

omkełe... poczytaj to co jest w parametrach startu i myślę że sam ogarniesz.

tylko w tym kodzie który podał tamten koleś to w sumie nie można nazwać wh, to bardziej fullbright i tyle, więc można zrobić żeby to było samo, ale nie da to za dużo

sygnatura_old.png

Opublikowano

Też sobie coś pogrzebię w tym jak znajdę trochę czasu :)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Ciesze się że wrócił mój kochany bypass <3:D Możliwe że nawet zachcę mi się ożywić s.f. modyfikacje :D Wielkie dzięki za info Bebsonie ^^

PS.Zabawa w Hex'ie back <33

Opublikowano

fullbright działa podobnie do chamsów... więc dla mnie to to samo.
dasz biały kolor i jak to nazwiesz ? ;)
ja bym zrobił coś w tym stylu.

"ModelFullbrite 1

ModelColour i tutaj wartość, ale nie wiem czy R, G, B, czy jakoś inaczej"

Po weekendzie ogarnę.

Max...
Ten bypass to nie ten bypass...
to jest inna bajka, dajesz parametry startowe do gry, a nie parametry do pliku.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

chodzi o to że w fullbrighcie nie widzisz ich przez ściany tylko po prostu się świecą jak ich widzisz

sygnatura_old.png

Opublikowano

Czemu mam conekszyn lost? :D

na pewno grasz na EU ? :P

sygnatura_old.png

Opublikowano

Dobra wyszedł ten bypass. Ale dzięki niemu co można mieć? Chamsy?

część tego co znajdziesz w cheatach, nie pamiętam już jak to się w hackach zwało, ale

- full bright

- bullet tracer

- no spread itd.

sygnatura_old.png

Opublikowano

część tego co znajdziesz w cheatach, nie pamiętam już jak to się w hackach zwało, ale

- full bright

- bullet tracer

- no spread itd.

Co dają te opcję?:P Mało obeznany jestem. A będą texturki?

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Tektury masz zawsze... A terminologie zdało by się znać jako kidmod...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Dektored nigdy nic do cb nie miałem, ale serio teraz troszkę rozpierdalasz ;)

sygnatura_old.png

Opublikowano

Z czasem się nauczę :P Zapomniałem, że jest spis skrótów typu aim itp.

@Bebson Nie chodzi mi textury broni tylko o same chamsy bez hacka.

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...