Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja.  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz abym przeszed? na wersj? serwera 1.5 oraz usun?? spoutcrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech będzie chwałaaaa i czeeeść, i uwielbienieee,
Chwałaaa i cześć Sharkowiii,
Chwałaaa, niech będzie chwałaaaaa.

Taaak, Jeemuuu chwałaaa i część... ^.^

--------------------------------------

Heh znowu off...

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

• Odpowiedzi 876
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od dzisiaj straciłem całkowicie sympatię do Craftserve... nie dość że serwer znowu samoistnie wyłączyło to dodatkowo nie mogę wejść w ogóle w panel sterowania, pisze że "coś się popsuło"....

żenada...

Opublikowano

Hostują 1 z najlepszych serwerów i jedyny taki na świecie i ta maszyna musiała im się popsuć akurat... Ja piernicze

Opublikowano

Hrabio nasz cóż poczniesz ? :(

Jako Hrabia wysłałbym teraz swojego sługę, niestety go nie posiadam, trzeba zakupić jakiegoś xD

@edit

Po odświeżaniu konsoli na którą wejść nie mogę w końcu dostałem jakąś wiadomość!

1365183813-U299054.png

Przez nich tracimy graczy..

Opublikowano

Ehh... Wygrałeś cienką maszynkę :(

Maszyna nie taka zła, gorzej z komunikacją z hostingiem. Teraz to już nikt oprócz najwierniejszych graczy nie będzie siedział chyba...

Opublikowano

Przecież zawsze będą dochodzić nowi, może nie tak szybko jak na początku ale będą.

Opublikowano

Chyba *wyłączony...

No dobra, mam nadzieję że w najbliższym czasie będzie :(

---------------------------------------------------------------------------

Już działa, mam nadzieję że na długo i też mam nadzieję że się z tamtymi ludźmi dogadasz lub rozwiążesz problem.

Dużo mam nadziej ^^

Opublikowano

@2x Up

Nie refreshuj nie swoich tematów.

@Topic

Zareklamowałem serwer na 2 innych forach. Może pustki miną :D

Opublikowano

Fajnie by było jak by istniał podział bractw:

Bractwo wojenne:

Typowe bractwo, istnieje po to by zostać najsilniejszym, musi mieć twierdze nie do podbicia i dobrze ogarniętych ludzi aby obmyślali strategie ataków. Przydało by się im w sojuszu bractwo gospodarcze do dostarczania niektórych materiałów i jedzenia gdyż ich siedziba ma być twierdzą nie do pokonania a nie wioską do gromadzenia jadła.

Bractwo gospodarcze:

Dostarcza swoim sojusznikom materiałów spożywczych i rzadko budowlanych. W owej frakcji powinna znajdować się siedziba rady sojuszu gdzie zostały by obmyślane strategie ataku grupowego sojuszy. Te bractwo nie może podbijać innych frakcji lecz może je atakować i ma możliwość zakładania wiosek, osad, miast w przeciwieństwie do bractwa wojennego.

Podoba wam się ten pomysł?

Opublikowano

Wpada mi co chwile do głowy jakiś pomysł, od tak, ale fajnie by było aby jakiś ujrzał światło dzienne ;)

Chciałem tym razem dodać trochę realizmu, no bo zakony same nie zbierały jedzenia, one wynajmowały pola żeby chłopstwo pracowało lub normalnie je kupowało.

Opublikowano

hophop Jest genialny ten pomysł. A nawet my już coś takiego realizujemy prawda? :D

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Ale gdyby taki pomysł był całkowicie włożony w serwer to by można było powiększyć miasta lub obniżyć koszt jego kupna i było by bardziej realistycznie.

Opublikowano

Ja proponuja coś takiego by wiadomość napisana była wyświatlana gracza tylko 200kratek od niego a by mogli ją zobaczyć wszyscy musi być poprzedzona ! zmienijszy to ilość spamu i doda klimatu widziałem to na 1 serwerze bardzo fajne

Opublikowano

Już proponowałem coś takiego lecz rybeusz się nie zgodził. Może wszyscy zaapelujemy o dodatnie tego wszystkiego.

A tu "tego wszystkiego" lista:

Fajnie by było jak by istniał podział bractw:

Bractwo wojenne:

Typowe bractwo, istnieje po to by zostać najsilniejszym, musi mieć twierdze nie do podbicia i dobrze ogarniętych ludzi aby obmyślali strategie ataków. Przydało by się im w sojuszu bractwo gospodarcze do dostarczania niektórych materiałów i jedzenia gdyż ich siedziba ma być twierdzą nie do pokonania a nie wioską do gromadzenia jadła.

Bractwo gospodarcze:

Dostarcza swoim sojusznikom materiałów spożywczych i rzadko budowlanych. W owej frakcji powinna znajdować się siedziba rady sojuszu gdzie zostały by obmyślane strategie ataku grupowego sojuszy. Te bractwo nie może podbijać innych frakcji lecz może je atakować i ma możliwość zakładania wiosek, osad, miast w przeciwieństwie do bractwa wojennego.

Podoba wam się ten pomysł?

- Limit czatu i czat nieograniczony w sprawach pilnych lub sprzedania/kupienia/dojścia do bractwa
- Odgrywanie postaci

- komenda /me

- kurier i wysyłanie listów
- zatrudnienie fabulatora aby napisał questy do serwera, lub jeżeli rybeusz da radę niech sam napisze

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby dodali organicznie to pomyślcie jaki fajny sens by miała siedziba sojuszu gildii. Wszyscy by się tam spotykali o wyznaczonej godzinie gospodarcze frakcje by tam dawały wojennym jedzenie a wojenne część łupów gospodarczym. Ustalali by tam ataki i taktyki wojenne, omawiali z kim dawać sojusze a z kim wojnę. Czy to nie było by fajne? To by było coś!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...