Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja.  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz abym przeszed? na wersj? serwera 1.5 oraz usun?? spoutcrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zamierzam ciągnąć w tym temacie tej rozmowy. Zapraszam na GG / PW / Skype

1. Nie kłamie

2. Prosiłem Cię, abyś przestał.

3. Tak, to ma być łagodność

Powinienem stracić moda, czemu? Bo oczy mnie bolą od tych kolorków, którymi mimo próśb ciągle pisałeś? :)

• Odpowiedzi 876
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No więc tak, po przemyśleniu tego wszystkiego i wyników ankiety doszedłem do wniosku że:

-pisanie listów do graczy i tak wprowadzę bo ktoś kto nie będzie chciał tego robić nie będzie musiał,

-wygeneruje nową mapę wojen, jednak przez kilka dni będzie jeszcze dostępna stara aby przenieść swoje stare itemki,

-poziomy postaci pozostaną tak jak i nie wyzeruje itemków, skorzystają na tym wierni gracze serwera,

-wprowadzę gildie handlowe jak i wojenne, kto będzie ubiegał się o handlową będzie musiał się ze mną skontaktować,

-gdy ostatecznie po kilku dniach usunę stary świat wojen usunę również świat działek więc każdy może przenieść swoje itemki do nowego świata wojen bądź do enderchesta,

-wprowadzę plecaki, dostęp do nich będzie miał każdy jednak oczywiście ten kto wspomoże serwer będzie miał trochę więcej miejsca,

-co do ograniczonego czatu to jeszcze mam wątpliwości, raczej jednak go wprowadzę.

Zmiany te wprowadzę w najbliższym czasie.

Opublikowano

@rybeusz

Wysłałem Ci kilka wiad na GG :D

Oraz co do zmian :

Gildie handlowe będą miały jakiś tam większy teren + odrazu farme / pole? Oraz czy będzie limit gildii handlowych?

A wojenne nic i same będą musiały zrobić

Opublikowano

Po mojej myśli by było tak że gildie handlowe:

- Mogą zakupić wioski (obniżka ceny wiosek o 50% gdyż tylko będą je mogły kupować gildie handlowe)

- Po założeniu gildii dwa pola za darmo (o tym niżej)

- Zakupowanie terenów na farmy (tylko dla gildii handlowych, na terenie gdzie wcześniej był teren działek tylko że te pola powinny być 2x większe od wcześniejszych działek i najlepiej bez płotków gdyż zepsuje wygląd a to chyba nie przeszkodzi)

- Limit gildii handlowych to ilość gildii wojennych (to znaczy na jedną gildię wojenną przypada jedna gildia handlowa)

Wioski można zamienić na niezniszczalne dla innych graczy claimy gildijne, lecz nie wiem czy tak się da

Chyba może być? ;)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Po mojej myśli by było tak że gildie handlowe:

- Mogą zakupić wioski (obniżka ceny wiosek o 50% gdyż tylko będą je mogły kupować gildie handlowe)

- Po założeniu gildii dwa pola za darmo (o tym niżej)

- Zakupowanie terenów na farmy (tylko dla gildii handlowych, na terenie gdzie wcześniej był teren działek tylko że te pola powinny być 2x większe od wcześniejszych działek i najlepiej bez płotków gdyż zepsuje wygląd a to chyba nie przeszkodzi)

- Limit gildii handlowych to ilość gildii wojennych (to znaczy na jedną gildię wojenną przypada jedna gildia handlowa)

Wioski można zamienić na niezniszczalne dla innych graczy claimy gildijne, lecz nie wiem czy tak się da

Chyba może być? ;)

Jeśli będą gildie handlowe których zniszczyć nie będzie można to jaki sens ma prowadzenie wiosek?

Opublikowano

Zle mnie zrozumiałeś, podałem przykład jeżeli będzie problem z wioskami, tzn. brak czasu na zakładanie ich graczom.

Opublikowano

Wybaczcie że serwer był wyłączony, dzisiaj prawdopodobnie wygeneruję nową mapkę i tam powinniście przenosić powoli swoje rzeczy, świat działek usunę prawdopodobnie w poniedziałek razem ze startym światem wojen.

Co powiecie na to żeby przejść na minecraft 1.5 bez spoutcrafta?

Opublikowano

Trzeba pomyśleć o tym że ludzie są leniwi lub nie umieją/nie działa im spoutcraft. Więc dla dobra serwera można zgodzić się na normalnego minecrafta. Będzie problem z zapamiętaniem komend. Ale i tak zagłosowałem na tak.

Opublikowano

Wyłączając spoutcrafta stracimy: skiny, gui, brak cheatów.

Zyskamy: więcej graczy, lepsza optymalizacja serwera (mniej pluginów).

Wybór należy do was...

Opublikowano

Jesteście żałośni...

I co wam da usuniecie spouta? Zejdą się cheaterzy z Nodusem, będzie trzeba pobanować i znowu 10 osób będzie grało. Chyba że macie zamiar mutowac za cheaty...

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png
Opublikowano

Jesteście żałośni...

I co wam da usuniecie spouta? Zejdą się cheaterzy z Nodusem, będzie trzeba pobanować i znowu 10 osób będzie grało. Chyba że macie zamiar mutowac za cheaty...

To według Ciebie lepiej zostawić tak jak jest teraz? O nie, ja próbuje i będę się starał a nie stał w miejscu.

Opublikowano

Rybeusz dobrze prawi. Lepiej zyskać graczy, niż świecić pustkami. Może i będą cheaterzy, a może nie. Ja na serwerze jestem często.

Trzeba będzie pewnie wtedy nowych moderatorów zrekrutować do pracy.

Opublikowano

Jeżeli już 2 edycja i na dodatek koniec ze spoutcraaft to zalecam zrobić nową prezentację.

Opublikowano

Jeżeli już 2 edycja i na dodatek koniec ze spoutcraaft to zalecam zrobić nową prezentację.

Hah no raczej, jeszcze nie jestem taki ciemny ;)

Opublikowano

Jest możliwość abym się dowiedział o której będzie bez białej listy?

Opublikowano

Rybeusz pracuje na serwerze, kiedy zdejmie White-List zapraszamy. Prosimy nie wchodzić na serwer póki w statystykach będzie się wyświetlało 2/60

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...