Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xTenshi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 248
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zróbcie prezke w dziale 'Publikacje serwerów' wtedy więcej ludzi będzie ;)

934ad7ae599ece9aa70c7c98b54e541c13544.pn
Nexaniaty już niedługo - www.nexanitymt2.com ZAPRASZAM NA FORUM

Opublikowano

Ja czekam na Aq... i ide tam przynajmniej wiem, że tam będzie normalnie, bo jak patrze, że 30 min czekam aż się logne to krew mi się leje do paznokci...

Opublikowano

Czekam do 19.30 na jaką kolwiek odpowiedz ze strony administracji w sprawie servera, jak nie to ide na inny serv bo ten chyba nie ruszy...

Opublikowano

Już znamy sprawców ddosa, aktualnie osoba ta zostanie zablokowana, a dostawca jego serwera zostanie powiadomiony o złym wykorzystywaniu swojego serwera :>

Jak się orientuję, osoba ta ddosuje nie tylko nasz serwer. Dzisiaj praktycznie większość startujących serwerów otrzymała taki sam atak ;x Jeszcze tak do 20 minut i serwer będzie normalnie działał :>

p50x.png

Opublikowano

A powiedz jeszcze co z tym patcherem???? bo nie wiem kumpel pobrał i grać mógł normalnie ja też pobrałem ale patcher mi błędy wysyłał aby pobrać nowszego...

HE HE HE HE HE HE HE HE HE HE HE HE HE

Opublikowano

Nom lipa jak chuj dzisiaj możemy już nie pograć przez jakiś jebanych nygusów ;c Jebnij basem synu!!!

Opublikowano

To już wolę wystartować z restartem lub coś, bo tak to straciłem tyle minut ;/..

Nie przesadzaj ważne, że będzie się dało pograć ;)

Opublikowano

Jak wiadomo, nie ma 100% zabezpieczenia przed ddosami, jednak jak ma się łatwy dostęp to dosyć szybko można te ataki odbijać :> (Tak na marginesie: sami Chinczycy bodajże wynależli program, który odparł tylko 93% ataków ddos, a jak jeszcze dodać jego cenę to jest odpowiedź: nawet dobry firewall, które są teraz dostępne, nie zablokuje dostatecznie ataków). Wiadomo, start nie jest łatwy, bo wtedy lecą całą parą z tymi atakami, jednak później już powinno być nieco lepiej z tą obroną :P

PS. Dokładniej w wyrażeniu "nie do ruszenia", była mowa o ddosie serwera przez stronę :> bezpośredni ddos na serwer, a ddos przez stronę się znacznie różni w działaniu, jednak ten ze strony o wiele gorzej jest zablokować ;x dlatego też postaraliśmy się o pełne zabezpieczenie połączeń strony z serwerem. Gdyby nie to, serwer nawet by nie ruszył o tej 18.30, bo strona sama by go blokowała.

p50x.png

Opublikowano

płaczecie , że straciliście po godzinie czekania, a pomyślcie ile oni stracili czasu robiąc ten serwer.

Docencie pracę , a jak się nie podoba, to opuście temat , a nie hejtujecie do upadłego.

Opublikowano

Heh wiedziałem, że tak będzie :DD Ddos ;ddd

Pewnie dragon, diamont lub pandora
ewentualnie jakiś tam inny syfny xD

//Sygnatura niezgodna z regulaminem

TheJeron78

Opublikowano

Już normalnie działa. :)

Moja propo, dodać zwykłe zmianki , bo nie można spatchować metka i nie widać zmianek.

Opublikowano

Serwer już chodzi, wystawiam prezkę w dziale publikacje serwerów :)

Raczej te większe serwery nie ddosowałyby innych z wykupionego dedyka na ovh :P

Do zamknięcia :> zapraszam za chwilę do prezentacji w innym dziale.

p50x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...