Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.5]Lord of the Rings

bilon22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D

Jako fan Władcy Pierścieni postanawiam stworzyć właśnie serwer tego typu :) Wszystko już mam spisane, ale potrzebuję jeszcze pomocy :P Ale zacznijmy od początku :)

Poszukuję paru budowniczych oraz 1 osobę, która zna się na modach :). Co do maszyny to ja mogę takową zafundować :).

MAPA

Najważniejsza jak na ten czas jest mapa :). W twórczości Tolkiena jest wiele miejsc, które warto odtworzyć. Na ten przykład pokażę ładną pracę:

2012-03-10_215544_1668779.jpg

Jest to przepieknie odtworzone Minas Thirit :)

Mody

Serwer byłby na modach, dzięki czemu będziemy mogli zobaczyć masę artefaktów z Władcy Pierścieni :). Oto parę rzeczy, które chciałbym dodać

1.Pierścienie i inne ozdóbki :
-Arcyklejnot Thraina
-Jedyny Pierścień
-Narya
-Nenya
-Pierścienie Krasnoludów
-Pierścienie Władzy
-Pierścień Barahira
-Silmarile
-Vilya.

2.Unikalne artefakty:

a)miecze
Andúril
Anglachel
Aranrúth
Glamdring
Gurthang
Herugrim
Narsil
Orcrist
Ostrze Morgulu
Żadło

b)Inne
Mythrillowa kolczuga
Aeglo
Aranrúth
Berło Annúminas
Elendilmir
Herugrim
Nauglamir
Palantíry
Skrzydlata Korona
Zwierciadło Galadrieli
Angainor
Angrist
Gurthang
Herugrim
Księga Mazarbul
Mapa Thróra
Nauglamir
Ulumúri

3.Pożywienie
Lambasy -przerobiona grafika ciastek :D(chodź składniki, by nie pasowały :?)
Miruvor- przerobiona grafika złotych jabłek?
Miruvor z ciemności- przerobiona grafika złotych jabłek (tych gorszych)

4.Dodatkowe minerały
Mythrill- trzeba znaleźć jakiś mod. Jest to ważne!!
Ithildin(połączenie Mythrillu i czegoś jeszcze )

5.Wszystkie rasy spisane przez Tolkiena:
Balrogowie- Podmieniona grafika Ghasta :)
Dzieci Ilúvatara
Elfowie- Podmieniona grafika szkieletu.

Entowie
Hobbici
Hobgobliny
Huornowie
Istari
Krasnoludowie
Krebainy
Ludzie- steavy :)
Majarowie
Nazgûle
Orkowie
Półelfowie-przerobiona grafika szkieletu na elf. Półelfem zwałoby się każdego "szkieleta", który wyrzucił łuk, by wziąć do ręki miecz :)
Smoki-http://modern.ugu.pl/showthread.php?tid=1366
Trolle-można podmienić grafikę Gollema

Trolle górskie-Hmm szkoda, że nie można podmienić 2 razy :?
Uruk-hai
Valarowie
Wargowie
Wielkie Orły
Wolne Ludy
Co ciekawe w pieśni entów są tylko 4 rasy(i tyle jest wymienione w dodatku do książki )

6.Miejsca
Aglarond
Anfalas Langstrand
Avakúma
Caras Galadon
Dale
Dol Guldur
Dom Beorna
Dorwinion
Ered Mithrin
Forodwaith
Forostar
Gorgoroth
Góra Gundabad
Góra Przeznaczenia
Halifirien
Harondor
Hyarrostar
Khand
Lorien
Marchia Zachodnia
Morze Rhûn
Nargothrond
Nen Hithoel
Rhûn
Ringil
Udun
Utumno
Wschodnie Morze
Zwiędłe Wrzosowiska
Śródziemie

Rzecz jasna będę dodawał od najważniejszego do tych najmniej opisanych przez Tolkiena :). Zacznę od szukania pluginów, które zostały już napisane, ale jak nie znajdę takich, które mnie uszczęśliwią to zlecę napisanie za kasę :).

Więc podsumowując, potrzebujemy:

-Ekipy do budowy

-Modów

-Graczy i zapału :).

Sugerowaną datę premiery serwera ustanawiam na 15 Lipca 2013 roku, lecz jeżeli pracę zakończą się wcześniej to nic nie stoi na przeszkodzie,by włączyć go wcześniej. Jeżeli wykażecie taką inicjatywę to stworzę FunyPage na facebooku :)

EDIT 1

Przemyślałem to i owo i doszedłem do paru konkluzji.

1. Serwer prowadzony byłby sezonami :) Sezon kończyłby się, gdyby jedna za strona upadła.

2. Serwer byłby typu Hardcore.

3. Wybierałoby się stronę (dobrą bądź złą)

4. Wybierałoby się rasę (zależnie od strony)

Mam jeszcze parę pomysłów, ale na razie muszę zrobić to co już zaplanowałem

EDIT2

Pierwsze co trzeba stworzyć (modami)

-Blok Mythrillu

-Ruda Mythrillu

-Sztabka Mythrillu

-Mythrillowa kolczuga

-Siekiera z Mythrillu

-Mythrillowy Obuch

-Troll

-Enty

-Gandalf i inne znaczące postaci

EDIT3

Jednego grafika
- musi zrobić grafikę do launchera
- grafikę pod itemki

Mnóstwo budowniczych
oferuję:
- serwer do budowy
oczekuję:
- mikro (niekoniecznie, ale wiem, że to jest spoiwo dobrej ekipy)
- doświadczenie (w podaniach potrzebuję SS waszych budowli )
- Wiek 13+

Moderatorów i @dministratorów
-Wiek 15+
-Doświadczenie w prowadzeniu serwerów
-Dojrzałości oraz poprawnej znajomości Języka Polskiego
-Kultury osobistej

$ponsorów
Hmm.... raczej sobie z kasą poradzę, ale sponsor przydałby się do rozwiązania paru spraw Jak dobrze pójdzie to może namówię mineserv na sponsoring

Beta testerów
Na razie zamknięte

MediaTeam
-Prowadzenie FanPage na Facebook'u (właściwie FunyPage)
-Tworzenie filmików na YT
-Reklamowanie oraz prowadzenie tematów na różnych forach
Media team prowadziłoby mój kanał na YT umieszczając filmiki (mogą na nich umieszczać reklamy, wtedy kasa idzie na poczet serwera, chyba, że takowa nie będzie potrzebna wtedy jako premia dla MediaTeam )

Webmasterów
Prowadzenie strony WWW, edytowanie i rozwijanie

Jeżeli praca, którejś z grup wymagałaby $ to oczywiście mogę dać odpowiednią ilość $, by ułatwić wykonanie zadania

Jeżeli ktoś chciałby pracować na trochę innych warunkach możemy dogadać się na Skpe, GG czy PW

Pierwsza edycja serwera byłaby tylko po Polsku, ale jeżeli wypali to każda kolejna będzie już w po Angielsku (i jeżeli jest taka możliwość to i w Polskim )

W temacie podania proszę wpisać:

Podanie LOTR: Login

A w wiadomości proszę opisać:

-doświadczenie

-grupę, którą chcesz reprezentować

-parę słów o sobie

-dlaczego ty :)

EDIT4

Zacząłem pracę nad Launcherem, ale na razie brakuje mi grafiki :) To samo tyczy się z blokiem Mythrillu :) Prace już rozpoczęte, ale niestety nie ma grafiki :) Co do mapy, to na razie jest na poziomie "wyczajania"

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

• Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lepiej jakbyście podali jakieś propozycje :) Byłoby miło jakbyście poradzili jakie Mody wgrać :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@up

Masz racje elf-szkielet... słaby pomysł.

Podmiencie skiny mobom.

Zombie, szkielety, pająki itp. i powgrywajcie nowe zgodnie z serwerem :)

Jeszcze był taki plugin miałem go kiedyś na serwie że zależnie od rangi dostajesz innego skina, jak go znajdę to podeśle wtedy byście zrobili że można wybrać czy jest się Elfem/Krasnoludem/... i będą mieć do tego odpowiedniego skina :)

odgoblinamordu.png

Pomogłem daj "Like"

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł. Tylko, że do jego realizacji będzie trzeba włożyć bardzo dużo pracy. Jeśli serwer będzie gotowy, to myślę, że powinien być dość popularny, gdyż serwerów o takiej tematyce jest całkiem mało.

Pozdrawiam!

Opublikowano

pozostaje tylko czekać i motywować was do pracy ;]

Opublikowano

Ja po 1 chciałem znaleźć współpracowników i pomysły, ale oki :)

Co do faktu, ze szkieletami itd. to na pewno one nie mogą się ostać :) Dlaczego? Bo szkielety nie pasują do twórczości Tolkiena :) Tak samo i zombie (i praktycznie wszystkie Moby)

PROSZĘ WAS O MODY, KTÓRE MOGĄ POMÓC :)

Opublikowano

Jak już piszecie w sprawie bycia budowniczym to dawajcie zdjęcia ;) Potrzebuję osób dobrych w budowaniu, bo daję dużo pracy w ten serwer :)

Opublikowano

Wszystko zależy od pracy jaką w serwer włożycie :)

Opublikowano

Mapka jest super, Bilon to mój kolega jeżeli powiedział że stworzy serv to stworzy poczekajcie jeszcze trochę na tym serverze będzie wam się grało zajebiście ^^

Opublikowano

Ale miło jakby ktoś zgłosił się do pomocy :) Kontakt:

GG: 24702092

Opublikowano

Propozycja wprowadzenie możliwośći założenia wiosek np za 500 tatarów zarobionych za coś tam i dostają tam ochronę i podbić może ich tylko wroga wioska a z inna mieć np swój był taki serów i był genialny ale padł z przyczyn małego zainteresowania administracji.

Opublikowano

Pomysł jednym słowem jest zajebi*** ;3 Na 100% zagram jeśli wystartuje... Dzisiaj jeszcze poszukam jakiś pluginów / modów dla Cb Bilonie :D No i jeszcze propozycja moda - Mine & Blade: Battlegear

1044853342.jpg
Opublikowano

na budowle to ja proponuje dać cuba i wprowadzić coś na styl kwadratowej masakry 3 czyli w czasie bitwy zdjąc cuba (tak na ok. 30-40 minu) i w tym czasie atakujący mogą zniszczyć budowle jeżeli tylko obrońcy im w tym nie przeszkodzą, później jest czas na odbudowanie się i można kontratakować

Opublikowano

Hmm... na start 100 slotów styknie? :D Taki serwer planowałbym kupić :) Na początku dałbym możliwość wykupienia UB (nawet jak ktoś padł i dostał bana za Hardcore :)) Jak na razie zbieram plany architektoniczne zamków z Władcy Pierścieni :)

SERWER NA 100% NIE RUSZY, JEŻELI NIE ODTWORZYMY NAJWAŻNIEJSZYCH LOKACJI :?

Założyć FunPage? :D Moglibyście wtedy na bieżąco dowiadywać się jak idą pracę :) Jak jesteście za to mówcie :D.

Poszukuję, też programisty, który napisz mi launcher :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...